Naama

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Älä itke ruma lapsi, huomenna mennään naamarikauppaan.”


Naama on suosittu muotituote, jolla peitetään yleensä pään etuosa. Yleisiä naaman valmistusaineita ovat kollageeni ja keratiini, mutta muoviset naamat ovat nostaneet suosiota varsinkin julkkisten keskuudessa niiden suuremman valikoiman ja helpomman muokkattavuuden vuoksi. Peruspaketti sisältää otsan, silmät, nenän, posket sekä suu + huulet -DLC-paketin. Lisämaksusta on myös mahdollista saada erilaisia lisävarusteita kuten hiukset. Parta on miesten keskuudessa myös hyvin suosittu lisäosa, mutta naisetkin voivat sitä käyttää esimerkiksi sirkuksessa.

Käyttö[muokkaa]

Naama on sosiaalisen interaktion kannalta hyvin tärkeä esine, sillä sen puuttuminen saattaa johtaa monenlaiseen syrjintään. Monissa kulttuureissa naaman takavarikoimista käytetäänkin sanktiona julkisista töppäyksistä, minkä vuoksi sarjatöpeksijöitä suositellaan hankkimaan useampi naama, jolloin niiden vaihtaminen ja luovuttaminen takavarikkoon käy helpommin. Naaman vaihtaminen vaatii kuitenkin käynnin plastiikkakirurgilla, joten sutjakkaaseen naamanvaihtoon suositellaan naamarin käyttöä, joka on tyypillisesti muovinen (halvimmillaan pahvinen) karikatyyri naamasta. Naamarin käytöstä väärässä paikassa saattaa kuitenkin päätyä menettämään naamansa.

Valmistus[muokkaa]

Naamoja kasvaa tyypillisesti naamapalmussa, jota tavataan lähes maailmanlaajuisesti. Koska naamapalmun siemenet leviävät internetin välityksellä, levinneisyysalueeseen eivät Siperia, Pohjois-Korea eikä oma kotikuntani, mihin ADSL on vasta tulossa, haista vittu Sonera, Korpilahteenkin tuli kuitu jo 2012 ja maksan tästä kaiken lisäksi 50€ kuussa! Tämän lisäksi Kiina pyrkii pitämään oman naamapalmukantansa kurissa päästämällä sisään vain hallistusta miellyttäviä naamoja tuottavia lajikkeita.

Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.