Nvidia (yritys)

Hikipedia
Ohjattu sivulta NVidia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nvidian näytönohjaimia käyttävät etsivät erityisesti jännitystä elämäänsä.

Nvidia Corporation on lähinnä näytönohjaimia kehittävä valmistava amerikkalainen yritys. Näytönohjaimet ovat tosin suurelta osin lisensoitua teknologiaa, joten dokumentaatio soellus- ja ajurikehittäjiä varten on jouduttu pitämään mahdollisimman vähäisiä. Tämän vuoksi ainat NVidian kortteja tukevat ajurit ovat viralliset Fuck Youtm -ajurit tai avoimmen lähdekoodin NouveRenderau -ajurit. Niistä sitten valitsemaan! Näytönohjainten korkea laatu Lähde? on laiha lohtu, jos ei niitä voi käyttää, kuin Windowsilla, jonka kehitäjät oikeasti maksoivst patenttimaksut. Ilmankos Windows on niin kallis.

Toinen NVidian piirilevyjä piinaava ongelma on korkea virrankulutus, joka on johtanut paitsi korkeisiin sähkölaskuihin (jo muutenkin kalliiden piirilevyjen lisäksi), mutta myös ylikuumenemiseen. NVidian piirilevyt käyvätkin mainiosti niin leivänpaahtimesta ja silitysraudasta kuin sulatusuunista ja XBoxista.

Vaihtoehtoisia brändejä[muokkaa]

Tämä osio on täällä, koska Hikipeidan väki ei jaksanut kirjoittaa kokonaista artikkelia näistä jotta osaisit valita paremmin.

AMD (ATI Radeon)[muokkaa]

Kiinalainen halpabrändi. Hintalaatusuhde parempi kuin NVidialla. Ajureita ei tosin päivitetä, ja AMD:n nettisivukin jakaa ainoastaan uusinta versiota ajureista, joka luonnollisesti saa vanhemmat piirilevyt luulemaan olevansa uudempia kuin ovat, joten ne usein räähtävät yrittäessään OpenGL 4.0:n uusimpia shader-temppuja.

Intel[muokkaa]

Intel tunkee kaikkiin Core i -sarjansa prosessoreihin jonkin näytönohajaimiin rinnastettavan osan. Jännää kyllä, näillä nuhapumpuilla saadaan usein parhaat tulokset aikaiseksi. Paits, jos pitää valaistusta, varjostusta, eksoottisempia shadereita tai ylipäänsä mitään muuta, kuin ääriviivoja tärkeänä.