Muurahaiskarhu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Katso äiti, mulkunimijä!”

~Pikkulapsi näki eläintarhassa muurahaiskarhun
Muurahaiskarhu
Muurahaiskarhu.PNG
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Eläinkunta
Pääjakso: Nisäkäs
Alajakso: Outoudet
Luokka: Imurit
Lahko: Muurahaistenimijät

Muurahaiskarhu eli murkunimijä on hampaaton, pitkähäntäinen ja pitkäkyntinen pölynimurin sukuinen nisäkäs. Muurahaiskarhuja elää Etelä- ja Keski-Amerikassa sekä Kuusamossa. Huhutaan, että myös Kajaanissa eläisi pieni, mutta erittäin aggressiivinen muurahaiskarhupopulaatio.


Muurahaiskarhut harrastavat muurahaisten ja termiittien imppaamista, ja viettävätkin suurimman osan ajastaan muurahaiskekojen lähettyvillä. Muun ajan ne sitten viettävätkin nukkuen tai paritellen, siis melkein samalla tavalla kuin normaali suomalainen mies, poikkeuksena kuitenkin se, etteivät muurahaiskarhut vietä aikaansa humalassa. Lähde?

Taksonomia[muokkaa]

Monet tutkijat pitävät muurahaiskarhua ja verokarhua lähisukulaisina. Luultavimmin muurahaiskarhu on erkaantunut omaksi lajikseen viime jääkaudella. Verokarhu jäi anastamaan veronmaksajien rahoja, kun muurahaiskarhu taas erikoistui muurahaisten anastamiseen ja termiitteihin sekaantumiseen. Vuonna 2011 tehdyn DNA-tutkimuksen mukaan muurahaiskarhun ja verokarhun DNA:t ovat 98.95-prosenttisesti yhteneväisiä, mikä puoltaa teorian paikkansapitävyyttä.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Harvinainen muurahaiskarhun haastattelu


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.