Mustanaamio

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Jos etsit tietoa mustanaamioistumisesta, miksi?

”Kun Mustanaamio karjaisee, hänen äänensä kähenee”

~Vanha viidakon sanonta

”Kun Mustis irstailee, siinä hurritkin vikisee”

~Vanha viidakon sanonta, jonka Mustanaamio itse kuitenkin kiistää

”Mustanaamio lähtee kuin kuppa Töölöstä!”

~Vanha viidakon sanonta, jonka merkitystä voi vain arvailla

”Älä astu sen myrkyllisen sarvikyyn päälle”

~Vanha viidakon sanonta, jolla ei ole mitään tekemista Mustanaamion kanssa

”Myös Mustanaamio käyttää hammaslankaa päivittäin”

~Suomen Hammaslääkäriliiton suosittelema Vanha viidakon sanonta

Kalja on parasta olutta!”

~Vanha viidakon sanonta

”Toisinaan setä poistuu viidakosta ja liikkuu kaupungissa kuin kuka tahansa meistä.”

~Vanha viidakon sanonta

”Jos Mustanaamion eteen tulee sohva, Mustanaamio hyppää sen yli.”

~Vanha viidakon sanonta

”Mustanaamio ei ikinä tilaa lihistä kaikilla mausteilla.”

~Sitaatti vanhasta viidakon tarusta

Mustanaamio, eli tutummin Mustis, on legendaarinen naamiosankari ja oikeuden jakaja. Hänen legendansa syntyi jo 450 vuotta sitten, mutta sitä alettiin kirjaamaan ylös 1960-luvulla, eli legenda syntyikin siis noin 490 vuotta sitten, eli 1500-luvun alussa.

Legendan synty[muokkaa]

Ranta josta Mustanaamion legenda sai alkunsa

Legendan mukaan Bengalin rannikolle huuhtoutui erään myrsky-yön jalkeen yksinäinen haaksirikosta selvinnyt merimies. Tämä merimies oli erinäinen satamahamppari ja kovanaama Johnnie Walker Englannin Southamptonista. Hän oli lähtenyt merille aloittaakseen uuden elämän, mutta päätyi yksinäiseksi selviytyjäksi Intian rannikolle. Terävänä jannuna Johnnie huomasi heti, että intialaiset kulmakauppoineen, räätälinliikkeineen ja ripulia aiheuttavine ruokineen eivät olleet muuta kuin säädyttömiä retkuja, jotka tuli laittaa kuosiin. Koska hän myös halusi pitää huolen siitä, etteivät paikalliset vihastuisi häneen ja kieltäisi häntä käyttämästä heidän tyttäriään, Johnnie naamioi itsensä lähtiessään kurittamaan paikallisia. Näin hän myös ovelasti erotti työn ja huvin ja piti samalla huolen siitä, ettei hänelle kehittynyt työperäistä stressiä; työt saattoi huoletta unohtaa kun ripusti kostyymin henkariin. Ja akkaväki ei alkanut pihtailemaan, kun eivät tienneet että se olikin Johnnie joka pätki heidän isänsä ja veljet sairaalakuntoon.

Jokainen Mustanaamio vannoo pääkallovalan ensimmäisen Mustanaamion pääkallolle, ja jatkaa esi-isiensä tehtävää kuolemattomana oikeuden puolustajana

Koska Johnnie oli kunniallinen valkoinen mies, hän piti huolen ehkäisystä ja antoi vain matkailijoilta kaappaamansa valkoisen naisen tulla raskaaksi siemenestään varmistaakseen jälkikasvunsa jalouden. Hän myös takoi tämän säännön poikansa kalloon (kirjaimellisesti), joka takoi sen poikansa kalloon, joka takoi sen poikansa kalloon jne. Kun Johnniesta alkoi veto loppua, astui hänen poikansa hänen tilalleen, ja hänen poikansa hänen tilalleen ja taas jne. Näin syntyi legenda kuolemattomasta oikeudenpuolustajasta, joka pysyy valkoisena siitä huolimatta että remuaa lähinnä värillisten keskuudessa. Nykyinen Mustanaamio on järjestyksessään 21., jolleivät Pääkalloluolan aikakirjat ihan väärässä ole.

Legendan vääristyminen[muokkaa]

Jokainen Mustanaamio kirjoittaa seikkailunsa Pääkalloluolan aikakirjoihin

Valitettavasti Mustanaamion legendaa jälkipolville (Mustanaamioiden itsensä lisäksi, mutta nämä dokumentit ovat salaisia) alkoi paperille riipustamaan amerikkalainen Lee Falk, ja kaikkihan tietävät etteivät amerikkalaiset erota edes hevosen päätä sen perseestä. Suuressa viisaudessaan tämä herra karttapalloaan tutkittuaan päätyi siihen tulokseen, että Intiassa sijaitseva Bengal onkin pimeimmässä Afrikassa, ja tästä johtuen jälkipolvet ovat jääneet siihen uskoon että Mustis remuaisi Afrikassa. Tähän vaikutti osaltaan myös amerikkalaisten syvä kunnioitus mustaa väestönosaa kohtaan, ja herra Falkia miellytti kovasti ajatus uljaasta arjalaisesta sivistämässä noita säädyttömiä Afrikan villejä, jotka ansaitsevat kaiken kurituksen jonka valkoinen mies heille katsoo armeliaaksi suoda. Tämä ajatusmalli sai valtavan kannatuksen länsimaisessa laajassa yleisössä, ja pian Mustanaamiosta tulikin tavallisen kansan silmissä suuri sankari jonka seikkailut myivät kuin kuumille kiville. Todellisuudessa kuitenkin Mustis sivisti kansaa tukevasti Intian niemimaalla. Tästä ovat todisteena suurelta yleisöltä huomiotta jääneet antropologiset tutkimukset, jotka suoritti antropologian emeritusprofessori Sir Adolf Hitler[1].

Tutkimuksissaan Sir Adolf tuli siihen hämmästyttävään tulokseen, että valkoinen ylempi ihmisrotu arjalaiset kehittyivät Intiassa. Nykypäivän Intiaa katsoessa tätä väitettä on hankalaa niellä, mutta Sir Adolf pystyi todistamaan että koko Intian niemimaan (käsittäen nykypäivän Intian, Pakistanin ja Bangladeshin) asujaimisto todellakin oli alunperin valkoihoisia. Kaikki tämä kuitenkin muuttui kun Mustanaamio alkoi oikaisemaan Intian rikollista ja kieroutunutta kansaa. Tästä johtuen Intian niemimaalla alkoi läski tummua siihen tahtiin, että ihon tummentumat eivät kerenneet parantumaan vaan siirtyivät synnynnäisinä jälkipolville, joten nykypäivän intialaiset ovat huomattavan tummaihoisia. Ainoastaan Brittien siirtomaaisännät ja heidän valkoihoiset jälkeläisensä säästyivät Mustanaamion oikeutetulta raivolta ja säilyivät valkoisina, koska siirtomaaisännäthän olivat samalla asialla, eli sivistämässä ja kouluttamassa noita säädyttömiä villejä ja pakanoita.

Nykyinen Mustanaamio[muokkaa]

Kit Walker, 21. Mustanaamio
Bengalin viidakkoa, Intiassa-keskellä-pimeintä-Afrikkaa

Nykyinen Mustis on siis jo ilmeisesti numero 21. Hänen nimensä on Kit Walker, ja hän on kaikin puolin hieno mies. Kronikoitsija Falk oli hänen hyvä ystävänsä, ja keskittyi Mustanaamion legendaa kertoessaan erityisesti hänen tekemisiinsä. Kit asuu esi-isiensä tapaan Intiassa-keskellä-pimeintä-Afrikkaa, ja pitää - esi-isiensä tavoin - elämäntehtävänään vääryyksien oikaisemisen ja oikeuden puolustamisen. Tässä hänellä onkin työsarkaa, sillä eihän nuo intialaiset sun muutkaan värilliset näytä tapojaan muuttaneen. Oikeuden puolustaminen ei ole hintelien kynäniskojen hommaa, ja Mustis pitääkin itsensä tiukassa kunnossa ruokavalion ja säännöllisen liikunnan avulla. Hän on jopa palkannut henkilökohtaisen kunto- ja ravintovalmentajan entisestä Itä-Saksasta, ja huhuista huolimatta kaikki pillerit ja ruiskeet, joita hän ottaa ovat vain vitamiineja, eikä niillä ole mitään tekemistä hormonien kanssa.

Mustanaamion hyvä merkki

Mustis käyttää edelleen edeltäjiensä tavoin erittäin tiukkaa, violettia kokovartalotrikoota, joka ei näytä alkuunkaan hintahtavalta. Hän myös käyttää edeltäjiltään perimiään kahta sormusta, joista toiseen on kaiverrettu hyvä ja toiseen paha merkki. Kaikki rikollista ainesta perimässään omaavat saavat naamaansa pahan merkin, joka ei lähde kulumallakaan. Mustis suorittaa tämän merkinnän napakalla leukaluun ja poskipään murskaavalla nyrkiniskulla kasvoihin. Pahan merkin voivat saada myös lapset jotka eivät syö aamupuuroaan tai muuten sinnittelevät, ja neidot jotka pihtaavat. Merkin anto suoritetaan myös näissä tapauksissa edellä mainitulla menetelmällä. Hyvän merkin puolestaan saavat kaikki, joista Mustis pitää. Hyvän merkin anto suoritetaan hellällä leukaluun ja poskipään murskaavalla nyrkiniskulla kasvoihin.

Pääkalloluola, Mustanaamion koti

Kun Mustis ei ole töissä, hän viettää seesteistä perhe-elämää. Mustis on naimisissa Diana Palmerin kanssa, ja heidän ensitapaaminen oli hyvin romanttinen. Mustis oli tiukoissa trikoissaan YK:n päämajassa esittelemässä pullistelevia hauiksiaan ja etumustaan merkkihenkilöille, kun yllättäen tiloihin asteli YK:n silloinen pääsihteeri Kofi Annan. Kyseiset tilat olivat kuitenkin tarkoitettu vain valkoiselle väestönosalle, ja värilliset saivat astua tiloihin vain tuodessaan herrasväelle kahvia ynnä muita virvokkeita.

Annanilla ei kuitenkaan ollut tarjotinta käsissään, kun hän asteli ovesta sisään, joten hän suoritti selkeän etikettivirheen. Moista kömmähdystähän ei voi sulattaa, varsinkaan jos virheen tekijä on itse YK:n pääsihteeri, jonka kuuluisi tietää käytöstavat, joten Mustis päätti hieman opettaa Annanille etikettisääntöjä vetämällä häntä isällisesti turpaan. Pelastaakseen nahkansa Annan esitteli Mustikselle nuoren sihteerinsä Dianan, joka valloittikin sankarimme sydämen. Siitä lähtien Diana on asunut romanttisesti puumajassa Bengalissa-joka-kuitenkin-sijaitsee-pimeimmässä-Afrikassa tukevasti hellan ja Mustiksen nyrkin välissä. Sen nyrkin, jossa on hyvä merkki. Tällä Mustis osoittaa kuinka lempeä ja rakastava aviomies on. Walkerien suvun motto onkin ollut jo ammoisista ajoista lähtien "Lyön koska rakastan", ja tämä motto on kaiverrettu latinaksi suvun vaakunaan. Walkerin herrasväki on myös kansainvälisen Vaimonhakkaajien kerhon perustajajäseniä.

Pimeä puoli[muokkaa]

Nahkanaamio, Mustanaamion alter ego

Mustanaamiolla on myös pimeä puolensa, joka ei ole kovin tunnettu Afrikan-joka-onkin-oikeasti-Intia ulkopuolella, paitsi ehkä Ruotsissa ja San Franciscossa. Mustanaamiolla on alter ego, joka tunnetaan nimellä Nahkanaamio. Kun se aika kuukaudesta koittaa[2], Nahkanaamio, tuttujen kesken Nahkis, lähtee yöhön saalistamaan rikollisia. Hän on kiiltonahkasta ja niiteistä kyhättyyn kokovartalokostyymiin pukeutuva yön armoton rankaisija, joka kurittaa kaameita karjuja ja kovia kundeja alistamalla ja nöyryyttämällä heitä. Nöyryytys päättyy väistämättömästi suojaamattomaan anaaliyhdyntään ilman minkäänlaisia liukasteita kurituksen kohteen omaa verta lukuun ottamatta, jotta pahis tuntisi ilkeiden tekojensa seuraukset syvällä sisimmässään asti. Tästä häiriintyneestä käytöksestä johtuen ovat syntyneet jo edellä mainittu sanonta Mustanaamion irstailuista sekä 1980-luvulla syntynyt, erityisesti 1990-luvun puolivälissä laajaan käyttöön levinnyt viidakon sanonta

”On Jumalan ihme, ettei Nahkiksella ole AIDS:a”

~1990-luvulla yleistynyt Ei-niin-vanha viidakon sanonta

Näitä seikkailuja jälkipolvien ihailtavaksi kynäili paperille kaikkien rakastama kansantaiteilija, vuosina 1975-83 Suomen Armeijan ylikomentajana toiminut Tom of Finland. Jostain syystä nämä kronikat eivät kuitenkaan (Jumalan kiitos) päässeet koskaan laajempaan levitykseen median valtavirroissa.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Englannin kuningatar Elizabeth II aateloi professori Hitlerin postuumisti kaiken sen hyvän vuoksi mitä professori teki Britannian puolesta vuosien 1939-1945 välisinä vaikeina aikoina
  2. Siis hänen vaimolleen (toim. huom.)

Aiheesta muualla[muokkaa]

Pertti Jarla on ikuistanut Mustanaamion seikkailuja Fingerpori-sarjakuvassaan