Islam

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Muslimit)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matti Vammanen.jpg Anteeksi! Suomen (entinen) pääministeri ja seksikkäin mies Matti Vanhanen pyytää kaikilta muslimeilta anteeksi tätä artikkelia. Hikipedian julkaisema artikkeli vaarantaa Suomen kansallista turvallisuutta. Hallitus pohtii lainsäädännön hiomista niin, että voitaisiin estää tällainen taloudellisesti ja ihmishenkien kannalta arvaamaton toiminta. Allah.JPG
Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli islam.
Stop hand.png Tämä artikkeli on pyhäinhäväistys ja törkeää rienausta!
Artikkelin keskustelusivulla voit tuntea yhteyttä muihin, joiden vakaumusta on loukattu,
mutta rakentavampaa on syöksyä kaduille lynkkaamaan vähemmistöjä.

”Ja teidän on teloitettava kaikki, jotka väittävät islamia väkivaltaiseksi uskonnoksi; Me annamme heidät teidän käsiinne.”

~Koraani, suvaitsevaisuuden suura

”Sillä totisesti, nainen ei sovi kamelin ohjaksiin.”

~Koraani, naiskuskien suura

Islam (‏الإسلام‎) on eräs maailman kätevimmistä massojenhallinnan muodoista. Se oli joskus myös uskonto. Itse sana tarkoittaa uskonnollisten johtajien Jumalan tahtoon alistumista, joskin muiden alistaminen on vielä tärkeämpää. Jumalan tahtoon alistuminen tarkoittaa sitä, että jos hän esimerkiksi käskee sinua ryhtymään itsemurhapommittajaksi ja tappamaan mahdollisimman paljon vääräuskoisia, sinun on toteltava häntä sen sijaan, että esimerkiksi hakeutuisit hoitoon normaalien ihmisten tavoin.

Historia

Alku

Islam on mutatoitunut kolmas versio Lähi-idässä syntyneestä monoteistisesta bakteerikannasta, jonka aikaisemmatkin versiot, juutalaisuus ja kristinusko, ovat tunnettuja tuhoisista vaikutuksistaan vastustuskyvyttömien populaatioiden keskuudessa.

Ainoa hyväksyttävä kuvallinen esitys profeetta Muhammadista. Kuvassa Muhammad mietiskelee keskellä hiekkamyrskyä.

Islam sai alkunsa 600-luvulla Arabian niemimaalle nykyiseen Saudi-Arabiaan kulkeutuneen juutalais-kristillisen bakteerikannan sulautuessa alueen omiin mikrobeihin, mm. niihin, jotka aiheuttavat kamelirokkoa. Ensimmäinen dokumentoitu tapaus koskee mekkalaista kauppiasta Muhammadia, jonka etunimestä oli tuleva vielä maailman yleisin ihmiskunnan totaalisesta mielikuvituksen puutteesta todistaja ja varoittaja. Muhammad sai kuumeen kourissa outoja näkyjä, joita hän käytti taitavasti hyväkseen sianlihan vastaisessa kampanjassaan. Muhammad inhosi sianlihaa. Hänestä se oli liian rasvaista, ja niinpä hän halusi kieltää sen kokonaan.[1] Muhammad alkoi saarnata sianlihan syöntiä vastaan Mekassa, mutta sai melko viileän vastaanoton. Osittain tämä saattoi johtua hänen kiivaista vaatimuksistaan tappaa kaikki, jotka olivat eri mieltä hänen kanssaan. Lopulta tavalliset asukkaat kyllästyivät parrakkaaseen mieheen, joka pilasi aina hyvät grillijuhlat saarnaamalla sianlihan turmiollisuudesta ja ajoivat kiusankappaleen pois kaupungista. Maailmanhistoria voisikin olla paljon yksinkertaisempi, jos tämä olisi riittänyt parantamaan profeetan. Hän ei kuitenkaan lannistunut, vaan matkusti pohjoiseen Medinaan. Tässä kaupungissa hän päätteli, että pelkkä sikafiksaatio teki hänen asiastaan liikaa yhden asian liikkeen. Niinpä hän kehitteli ajatuksen ympärille uskonnon. Saavutettuaan kriittisen massan Medinan hyväuskoisempien (ja lammasta syövien) asukkaiden keskuudessa Muhammad osoitti ensimmäisen kerran islamin olevan rauhan uskonto ja ryhtyi ryöstämään roistojoukkonsa kanssa Mekkaan kulkevia karavaaneja. Lopulta hän teki ylittämättömän rauhantyön valloittamalla Mekan yksityisarmeijansa kanssa. Tämän jälkeen Muhammad rauhoittui ja keskittyi jälleen bisnekseen. Muhammad oli pikemminkin suuri uskonnollinen johtaja kuin suuri liikemies, sillä etiikkapäissään hän ei sallinut koron ottamista veloista. Tämä on tietysti taloudellisesta näkökulmasta uskomattoman typerää, mutta Muhammad olikin teologi, ei taloustieteilijä.

Yllä on sunnalainen eli yleisempi näkemys islamin synnystä. Kuitenkin lukijoiden sivistämiseksi kirjoitamme tänne myös toisen eli shiialaisen tarinan Islamin synnystä. Muhammed oli syntynyt köyhään perheeseen, mutta oli naittanut (pakottanut avioliittoon kanssaan) rikkaan naisen ja ruvennut tämän kanssa kauppakaravaanariksi. Eräänä yönä (kuten kaikkina muinakin) hän näki unia ja kirjoitti niistä kirjan eli Koraanin. Vaimonsa innoittamana hän rupesi julistamaan niitä kaikelle kansalle Mekassa. Mekkalaiset, viisaana tietenkin torjui nämä unet ja niiden todenperäisyyden. Mekkalaiset eivät enää kestäneet Muhammedia ja tämän höpötyksiä ja karkoittivat tämän Medinaan. Medina oli pöljempi paikka ja nieli nämä unet täysin. Tämän jälkeen Muhammed osoitti edustavansa rauhan uskontoa ja valloitti Mekan ja pyhitti sen islamille.

Leviäminen

Islam on erityisen tunnettu suvaitsevaisuudestaan

Aluksi islam levisi pisaratartuntana pitkin Arabian niemimaata. Juuri kun muut jo huokaisivat helpotuksesta olettaen, että viimeisin monoteistinen vitsaus jäisi kamelinkasvattajien paikalliseksi jutuksi, muslimit muistivat jälleen edustavansa rauhan uskontoa. Paras tapa säilyttää rauha on tietysti levittää tätä rauhan uskoa, vaikka sapelin voimalla. Lyhyessä ajassa rauhaa rakastavat muslimiarmeijat valloittivat asein Mesopotamian, Persian, Levantin, Pohjois-Afrikan ja Iberian niemimaan. Paavi huolestui asiasta huomattuaan, että kristittyjen yksinoikeudella pyhä kaupunki Jerusalem[2] jäi muslimien hallintaan. Tästä suivaantuneena paavi päätti lähteä taisteluun ja vapauttaa pyhän kaupungin vääräuskoisten hallinnasta. Sitten hän vilkaisi vatsakumpuaan ja päättikin lähettää taistelijoita vapauttamaan pyhän kaupungin. Tästä alkoi kristillisen ja islamilaisen maailman välinen pitkä ja rakentava dialogi, jossa kolmas osapuoli juutalaiset jäi sivustakatsojan ja poltettavan vähemmistön asemaan.

Ristiretkien, keihäsmatkojen ja juutalaisten polttamisen jälkeen paavi päätti suostua tasapeliin, jossa Bagdadin kalifi lähetti hänelle alabasterisen shakkilaudan. Paavi vastasi lähettämällä vastalahjaksi Vatikaanin pilailuvälineiden hovihankkijalla teettämällään paukkusuitsukkeella, joka takasi kalifille jännittäviä hetkiä.

Kun Euroopassa vallitsi pimeä keskiaika, muslimimaailmassa tiede ja tutkimus kukoistivat aina siihen asti, kun kuvaan astuivat mukaan uskonnolle tyypillisenä piirteenä kusipäiset uskonoppineet, jotka kielsivät ajattelun. Se ei ole vieläkään saavuttanut kovin suurta suosiota islamilaisessa maailmassa.

Oppi

Islam on jakaantunut sunnalaiseen ja shiialaiseen oppiharhaan. Shiialaiset eroavat sunnalaisesta enemmistöstä siinä, että he jäivät häviävälle puolelle Muhammadin kuoleman jälkeisissä perheriidoissa ja odottavat nyt satoja vuosia sitten kadonneen imaamin paluuta. Hän kai piileskelee jossakin. Kyseinen henkilö on mahdollisesti Osama bin Laden, joka tosin ei ole shiialainen eikä edes sunnalainen, vaan paskamainen.

Islamin viisi persepilaria

Imaami hukkasi piilolinssinsä.

Islamin uskoa kannattelee viisi (5) perusoppia. Tämä on kätevää, sillä 600-luvun paimentolaisten henkinen kapasiteetti ei riittänyt juuri useamman opinkappaleen tajuamiseen tai muistamiseen.

(1) Uskontunnustus

Islamin ensimmäinen pilari on uskontunnustus. ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah. Kaikki muut ovat vain halpoja jäljitelmiä. Muhammad on hänen profeettansa. Siis Allahin, ei niiden halpojen jäljitelmien, urpo!”

(2) Rukous

Muslimin on pyllistettävä viidesti päivässä Mekasta pois päin rukoillakseen. Jos hän ei tee näin, Jumala suuttuu hänelle. Jumala ei myöskään tunne armoa niitä kohtaan, joilla on huono suuntavaisto. Rukous ei toimi, jos kumarrus ei tapahdu tarkasti juuri Mekan suuntaan.

(3) Almut

Kautta profeetan parran, tämä on jo melkein kommunismia! Siis taas yksi syy lisää amerikkalaisille suhtautua epäluuloisesti koko uskontoon. Almujen funktio on muistuttaa ihmistä siitä, että muilla ihmisillä on subjektiivinen oikeus heidän työnsä hedelmiin. Almujen ansiosta islamiin olemassaolonsa perustavissa valtioissa, kuten Saudi-Arabian kuningaskunnassa, ei tavata yhteiskunnallista luokkajakoa tai köyhyyttä.

(4) Paasto

Paasto on vuosittain pyhän ramadan-kuun aikaan. Se lisättiin islamin oppiin vain siksi, että uskovilla ei olisi liian helppoa. Ramadanin aikaan muslimin on paastottava auringonnousun ja -laskun välinen aika. Tämän jälkeen hän saa syödä yöllä napansa täyteen, mutta ajatushan on tärkein. Ramadan on harvinaisen syvältä, jos se osuu kesäaikaan ja jos asut Pohjoismaissa.

(5) Pyhiinvaellus

Muhammad lanseerasi pyhiinvaelluksen, koska oli kaikesta huolimatta pohjimmiltaan kauppias ja huomasi vuosittaisten turistimassojen valtaisan taloudellisen potentiaalin. Joka vuosi kymmeniä pyhiinvaeltajia tallautuu hengiltä, koska he ovat liian innokkaita rynnätessään heittelemään kivipilareja pikkukivillä. Napakymppiin tähdännyt voittaa kamelin.

Jihad

Pääartikkeli: jihad

Jihad on oikeutettua pyhää taistelua islamin vihollisia vastaan. Muslimit ottivat jihadin perinteekseen kuultuaan Slayerin kappaleen ”Jihad”. Jihadin synnystä voidaankin siis kiittää suurinta partaukkoa Kerry Kingiä. Islamin suurimpia ja vaikutusvaltaisimpia vihollisia ovat tunnetusti tanskalaiset pilapiirtäjät, joiden tuhoamiselle koko uskonto on omistautunut. Onkin vain luonnollista, että kaukaisen pohjoismaisen päivälehden yksi sivu aiheuttaa muslimimaailmassa suurempaa tuohtumusta kuin se, että joukko massamurhaajia julistaa toimivansa islamin nimissä. Muslimimaailmassa on siis tärkeys- ja törkeysjärjestys ennallaan.

Naisten asema

Naisten asemaa on islamissa pidetty alisteisena, mistä hyvänä esimerkkinä toimii esimerkiksi Saudi-Arabian naisille langettama ajokielto ja sharian käytäntö, jonka mukaan oikeudessa naisen todistus on arvoltaan miehen antamasta puolet. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että islamin mukaan naisten arvo on puolet miehen arvosta. Suomalaisille islam sopii hyvin, sillä meillä on totuttu naisten hakkaamiseen.

Naisen asemasta islamissa ei kuitenkaan kannata puhua, sillä silloin saa tappouhkauksia ja tulee murhatuksi. Tämä johtuu muslimien kulttuurisidonnaisesta tavasta vastata kritiikkiin ja on oikeastaan aika normaalia.

Muita islamin tärkeitä oppeja

Viiden perspilarin päällä seisomisen lisäksi:

 • On tarkoitettu, että toista ei saa nähdä. Muslimit ovatkin onnistuneet tässä todella hyvin, erityisesti naiset. Sanotaankin, että naiset erottaa vain siitä, että heitä ei voi erottaa. Miehet sitä vastoin voi toistaiseksi tunnistaa miehiksi.
 • Vääräuskoisten tappaminen on elämäntarkoitus, koska silloin pääsee automaattisesti taivaaseen. Muslimien käsityksen mukaan ilmeisesti taivas on gladiaattoriareenan palkintopalli; vain voimakkain jää pystyyn.
 • USA:n pommittaminen. Vaikka amerikkalaiset pääsääntöisesti ovatkin tavallisia vääräuskoisia, on heitä silti kiva kiusata hiukan ylimääräistä.
 • Ympärileikkaus pojille ja myös monissa maissa tytöille. Näin varmistaudutaan siitä, että muslimi varmasti ryhtyy suureen jihadiin ja useimmiten myös pieneen jihadiin, sillä kääfireitä ei ympärileikata eikä Lähde? heillä näin ole traumoja seksuaalisuutensa suhteen.

Kannattaako sinun ryhtyä muslimiksi?

Muslimeilla ei ole nykymaailmassa helppoa. Siksi on hyvä miettiä kahteen kertaan, kannattaako ruveta sellaiseksi. Juttu on pohjimmiltaan niin, että jos ne ovat oikeassa, päädyt helvettiin[3], ellet tee kääntymystä, mutta jos ne ovatkin väärässä, teet itsestäsi vain naurunalaisen turhan takia. Seuraavassa on lueteltu muslimiksi kääntymisen tärkeimmät varjopuolet.

Miehet

 • Yhdysvallat voi kaapata sinut milloin tahansa ”kuulusteltavaksi”.
 • Jos olet tosiuskovainen, sinun on kasvatettava parta, joka ei tee sinusta – tai kenestäkään – ainakaan järkevämmän näköistä.
 • Sinun ei anneta matkustaa lentokoneessa.
 • Islamilaisessa valtiossa baarissa ei saa kaljaa, eikä siellä ole edes naisia.[4]
 • Ainoa tapa saada naista on räjäyttää itsesi taivaan tuuliin julkisella paikalla. Se on sottaista ja sattuu.
 • Sinua pilkataan typerillä nettisivustoilla.
 • Eräs kirurginen toimenpide.

Naiset

 • Arvosi on puolet kenen tahansa miehen arvosta, riippumatta siitä, kuinka veemäisestä äijästä on kyse.
 • Et saa ajaa autoa.
 • Joudut kulkemaan teltta päälläsi, etkä silloinkaan ilman miestäsi (jos sinulla on sellainen).
 • Et saa jumpata. Se edellyttää sitä, että sinusta voi tulla erittäin lihava ja nopeasti.[5]

Molemmat sukupuolet

Islamin pyhin eläin.
 • Et saa piirtää.
 • Et saa osallistua musiikkitunnille.
 • Kaikkien poikien nimi on Muhammad, tyttöjen Fatima.

Olenko mahdollisesti muslimi?

Saatat olla muslimi, jos:

 1. Sinä tarmokkaasti kiellät tuhannet jumalat, joita muut uskonnot palvovat. Mutta tunnet raivoa ja kaivat käyräsapelin esiin kun joku kieltää sinun jumalasi.
 2. Tunnet itsesi solvatuksi, kun tiedemies sanoo ihmisen ja ihmisapinoiden kehittyneen yhteisestä kantamuodosta. Mutta sinulla ei ole mitään ongelmaa uskoa Koraania, jossa sanotaan, että tulet hyytyneestä verikimpaleesta.
 3. Naurat polyteisteille, mutta sinulla ei ole ongelmaa enkelien, huurien ja dzinnien kanssa.
 4. Naamasi muuttuu violetiksi, kun kuulet kristinuskon nimeen tehdyistä julmuuksista. Mutta naamasi ei värähdäkään, kun luet Koraania, jossa jumalasi määrää tapettavaksi kaikki vääräuskoisia. Tai haditheja, jossa profeettasi määrää tapettavaksi kokonaisen etnisen ryhmän, myös kaikki naiset ja lapset.
 5. Naurat Kreikan mytologialle ja hindu-uskonnolle, joissa jumalat "makaavat" naisten kanssa (tai vielä pahempaa). Mutta mielestäsi siinä ei ole mitään ihmeellistä, että Paratiisissa suurin nautinto on bylsiä neitsyiden ja tiukkapeppuisten poikien kanssa ja juopotella.
 6. Olet valmis uhraamaan aikaasi etsiessäsi porsaanreikiä tieteellisestä maailmankuvasta. Mutta et löydä mitään erikoista päivämääristä jotka pronssikautiset miehet päättelivät ja joiden mukaan maailman täytyy olla luotu muutama sukupolvi sitten.
 7. Uskot että kaikki maailman ihmiset, pois laskettuna oma uskonhaarasi, joutuu ikuisiksi ajoiksi kidutukseen helvetin tuleen, josta ei ole poispääsyä. Mutta silti kovasti väität että uskontosi on se kaikkein suvaitsevaisin ja rakastavin.
 8. Kutsut uskontoasi rauhan uskonnoksi eikä ilmeesi värähdäkään, kun puhut jihadista ja vääräuskoisten tappamisesta viimeiseen mieheen, naiseen ja lapseen.
 9. Pidät juutalaisia Kirjan Kansana ja olet valmis tappamaan heidät sukupuuttoon.
 10. Itse asiassa tiedät vähemmän Koraanista, islamista, historiasta, ja etenkin eksegetiikasta kuin moni juutalainen, kristitty, ateisti tai agnostikko, mutta silti sanot itseäsi muslimiksi.

Islam Suomessa

Islam alkoi yleistyä Suomessa 2000-luvun alussa Suomen islamilaisen puolueen johtaja ja blogivaikuttaja Jussi Halla-ahon myötä. Halla-aho aloitti aktiivisen käännytystyön Suomen islamisoimiseksi ja kannatti aktiivisesti vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa eduskunnassa. Vuonna 2009 Halla-aho joutui oikeuteen, koska oli islamin nimissä yrittänyt ampua homoseksuaalia päähän ja sanonut vääräuskoisten naisten raiskaamisen olevan ”moraalisesti oikein” ja ”opettavaista”. Oikeudessa hänet tuomittiin sakkoihin, mitä lukuisat vasemmistolaiset pitivät törkeänä loukkauksena uskonnonvapautta kohtaan.

Islamin kritiikki

”Kuinka kauan menee että meilläkin muslimimaahanmuuttajat avoimesti naittavat alle kymmenvuotiaita lapsiaan? Ei kovin kauan.”

~Anu Palosaari[6]

Jotkut väittävät, että islam on demokratianvastainen, valtiopoliittinen ja sovinistinen uskonto, joka ei kykene modernisoitumaan ja joka yllyttää väkivaltaan. Edelleen jotkut väittävät, että muslimit ovat luonnottoman herkkänahkaisia eivätkä kestä lainkaan kritiikkiä toisin kuin useiden muiden uskontojen edustajat. Mutta me Hikipediassa emme ole tätä mieltä. Emme tosiaankaan. Meidän mielestämme ei ole ilmeistä, että islam olisi demokratianvastainen. Oikeastaan islam voi olla hyvinkin edistyksellinen uskonto: sen kanssa voi kätevästi siirtyä seitsemänneltä vuosisadalta kahdeksannelle.

Katso myös

Viitteet

 1. Muslimimaailmassa on edelleen yleinen piirre kieltää kaikki, mistä uskonnollinen ylipäsmäri ei satu pitämään.
 2. Paavin mukaan niistä pahuksen juutalaisista ei tarvinnut välittää.
 3. Kuulostaako tutulta?
 4. On muistettava, että nimenomaan oluen vapaa saanti on länsimaisen kulttuurin kulmakiviä.
 5. Saudi-Arabia huolissaan naisten liikuntainnostuksesta, yle.fi, 24.4.2009 (Wayback Machine)
 6. http://anupalosaari.blogspot.fi/2012/07/kohta-pedofiilia-on-suomessa-laillista.html

Kiltit islamistifundamentalistit, älkää tappako meitä! Meillä on läheisiä ja ystäviä – tai ei oikeastaan, mutta olemme hyvin kiintyneitä elämäämme. Shukran!