Mitä jos Suomi olisi laittanut Hitlerin kuvan eurokolikkoon?

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Tuolta se näyttäisi.

Jos Suomi olisi laittanut Adolf Hitlerin kuvan eurokolikon takapuolelle, esimerkiksi kunnioittaakseen sota -aseveljeään ja marsalkka Mannerheimia. Onhan yleisesti tunnettu asia, että mies Mannerheimin selässä näyttää viiksineen Hitleriltä. Hitlerin kuva voisi toimia lisäksi amulettina, koska Hitlerin toimilla oli vaikutusta Saksan inflaation torjunnassa.

Jos Suomi olisi tämän teon tehnyt, olisivat persussuomalaiset, kuten Jussi Halla-Aho ilahtuneet - ja mahdollisesti pakahtuneet ilosta hengiltä! Se olisi vaikuttanut muotiin, kun ihmiset yhä kasvavissa määrin muuttaisivat hiuskuosinsa kohti kaljua. Suomi saisi myös David Irvingin kaltaiset kuuluisat revisionistit muuttamaan Suomeen ja tuomaan kirjanmyyntituloistaan veroeuroja maahamme.

Ongelmat olisivat lähinnä poliittisia. Suomen euro kiellettäisiin taatusti

joissa esimerkiksi holokaustin kieltäminen ja muu vastaava natseilu on laitonta. Toisaalta uuden eurokolikon myötä ja niiden kieltämisen kautta euro muuttuisi vaikean saatavuuden vuoksi keräilytavaraksi, jota voisi myydä saksalaisille ja itävaltalaisille kolikonkerääjille. Maailmankaupasta suuri osa käydään sähköisesti, joten maailmankauppaan Hitler-kolikko ei muuten vaikuttaisi.

Kaiken kaikkiaan Adolf Hitlerin kuvan laittaminen eurokolikkoon voisi olla ihan viisas veto.