Miksi vakoojat pukeutuvat smokkeihin?

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Filosofo.jpg
Perimmäisten kysymysten
äärellä

Oletko koskaan ajatellut, että miksi agentit pukeutuvat aina hienosti smokkeihin ja kravatteihin, olivatpa he kuokkimassa jonkun pohatan toimistossa tai tyrmässä Istanbulin perukoilla? Miksi pitää mennä kierimään mudassa ja ötököissä parhaimmat päällä? Pitääkö tulla ammutuksi otsaan Putinin toimesta hienoissa vetimissä, jotta sitten hautajaisissa olisi siistit vaatteet?

Sentään joskus eräät niistä älykkäämmistä stalkkereista tajuavat pukeutua nunnaksi luostariin mennessään tai laittaa parran päähän röllimetsässä piknikillä käydessään. Piknik... Jännä sana tuo piknik...

Kuitenkin useimmat vakoojista (malliesimerkkinä James Bond) ovat niin täydellisen typeriä, että joka paikassa pukeutuvat pitkiin, mustiin vaatteisiin. Entä, jos tehtävänä on vaeltaa 42 kilometriä aavikon halki keskellä 60 asteen hellettä ja hiekkamyrskyä ja sen jälkeen sukeltaa paskaiseen keitaaseen päästäkseen johonkin vähintään yhtä kuumaan luolaan syvälle maan alle? Mustat talvivaatteet ja pistooli mukaan. Näinhän se aina menee elokuvissa. Eivätkä agentit edes hikoile!

Tämmöisiä idiootteja ne brittiagentit ovat.

Teorioita[muokkaa]

MI6 on todellisuudessa köyhä kuin Aku Ankka[muokkaa]

On tietenkin aluksi vaikea uskoa, että Englannin valtion salainen palvelu olisi pennitön, mutta tämä seikka tukisi teoriaa melko hyvin. Nimittäin mitä tekevät köyhät, kun he tarvitsevat jotain? He kerjäävät rikkailta. Kun MI6 tarvitsee valeasun, se kerjää sellaista rikkailta. Ja koska rikkaat eivät pukeudu rahvaanomaisiin huppareihin vaan aitoihin smokkeihin, MI6:lle saapuu kuukausittain lähetys käytettyjä pukuja, kun rikkaat ostavat uusimman mallin. Ei heillä ole tuhlata rahaa T-paitoihin, jotka vanhenevat seuraavana päivänä.

CIA saa rahoituksensa Roope Ankalta[muokkaa]

Jo toinen ankkateoria. On esitetty, että Roope Ankka maailman rikkaimpana ostaa vain parhaita vaatteita, mikään B-luokan maanantaikappale ei kelpaa. Todelliset tietäjät tietävät, että näin ei ole; ja siihen on useampi syy:

  1. Roope Ankka ei koskaan osta mitään, korkeintaan puolikkaan omenan kerran viikossa.
  2. Roope Ankka on kuollut.[1]
  3. CIA ei käytä smokkeja.

Toisalta teoria voisi toimia, mikäli rahoittajana toimisi Kroisos Pennonen, tuo ökytuhlari.