Mikkeli

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Mikkeli.


Mikkelin pääkatu on nimeltään Metsätie.
”Eilen oltiin Mikkelissä... – ...huomenna en muista missä...”
~Kirka

Mikkeli on umpisavolainen kyläntapainen keskellä ei mitään eli eteläisessä Savossa liki Saimaa-nimistä järveä. Kaupunki ei näy tutkassa eikä satelliitissa, joten toisen maailmansodan aikaan armeijan pääesikunta jakoi tulikomentonsa Mikkelistä käsin. Kaupungissa majaili tuolloin mm. Carl Gustav Erich Mannerheim, jonka on tiedetty johtavan sodankäyntiä Suomen osalta. Sota päättyi vuonna 1945 Lapissa, mutta Mikkeliin jäi vielä noin 60 vuodeksi armeijan varuskunta pitämään kuria ja järjestystä. Mikkeli demilitarisoitiin vuonna 2006. Mikkeli on ahdistava ja hikinen kaupunki ja sen asukkaat ovat ilottomia valehtelijoita.

Nykyajan mukavuudet[muokkaa]

Mikkeli lienee nykyisin jo sähköistetty, mutta lämmintä vettä kaupunkiin saadaan edelleen odottaa. Kaupungissa odotetaankin innolla ilmaston lämpenemistä, jotta uimakelit Saimaalla kävisivät edes vähän pidemmiksi. Mikkeli pinnistelee kohti nykyaikaa linja-autoaseman nakkikioskilla. Asiakkaita sinne tosin vielä ei ole eksynyt. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset: junalla pääsee alle puolessa tunnissa Mäntyharjulle vaikkapa shoppailemaan.

Nähtävyydet[muokkaa]

Naisvuoren Vaeltaja-patsas on kuin tyypillinen mikkeliläismies: herää aamulla puistosta kikkeli paljaana kaupungin nimeä kunnioittaen ja yrittää löytää vaatteitaan.

Mikkelistä on lyhyt matka avaruuteen. Otavan tiedetään olevan aivan huutoetäisyydellä. Lisäksi kaupungissa on Naisvuoren lintutorni, josta voi bongailla vaaleita maitomaisia savolaistyttöjä. Hekin puhuvat vähän hassusti. Mikkelissä ei ole tarvinnut julistaa erityistä ulkonaliikkumiskieltoa, koska väkeä ei kaduille iltaisin riitä edes pienellä pakottamisella. Kaupungissa on ravintola ja huoltoasema ja hyvät tieyhteydet ohittaa paikkakunta. Missään nimessä ei sovi unohtaa, että Mikkelissä asuu kera hapokkaan Cokispullon myös Olli Hokkanen. Nykyään Olli Hokkasta tullaan katsomaan sankoin joukoin joka puolelta maailmaa. Nykyään Mikkelissä on Tshernobylin kaltainen ydinvoimalan jämä, mutta nähtävyyttä ei vielä olla vahvistettu 20. helmikuuta 2008 tapahtuneen räjähdyksen vuoksi... Tunnettuihin mikkeliläisiin kuuluvat myös Mikkelin kittaajat.

Dinosauruksia ja muita mörköjä[muokkaa]

Mikkelissä sijaitsee Visulahden Jurassic Park, jonne on siirretty vielä elossa oleva hirmuliskofauna. Liskot matelevat varsinkin viikonloppuisin sänkyjen alla ja häiritsevät muutenkin elämänmenoa. Vahakabinetissa voit kohdata näköiskuvan Ilkka Kanervasta, Matti Nykäsestä, Jörn Donnerista ja Konstantin Pätsistä. Mikkelin olemassaoloa ryhdistää Juvan veroparatiisi, joka sijaitsee lähistöllä ja vaikuttaa muutenkin Mikkeliin verrattuna ihan kelpo paikalta. Muita väestökeskittymiä lähistöllä ovat Ristiina, Kangasniemi, Pieksämäki, Hirvensalmi, Mäntyharju ja Puumala

Kaupunginosia[muokkaa]

 • Kalevankangas: Mikkelin vastaisku Tampereen maineikkaalle hautausmaalle. Karua suojeltua männikkömetsää, jonne jokainen Mikkelissä yläkoulun käynyt on liikuntatunneilla ainakin kerran eksynyt.
 • Nuijamies: Hirveä määrä sokkeloisia katuja ja rintamamiestaloa rintamamiestalon perään. Keski-ikäisten ylemmän keskiluokan edustajien elinpiiri.
 • Emola: Emola on perseestä. EMOLA jos haluat juoda.
 • Lähemäki: Pieni paikka, pieniä taloja, kaikki tuntevat toisensa. Sama pätee koko kaupunkiin, mutta ei nyt juututa siihen. Nuoriso alkoholisoitunutta. Lähemäen suosituin tapaamispaikka on viikonloppuaamuisin Siwa kansan vaeltaessa hakemaan krapularuokiaan.
 • Pitkäjärvi: Mikkelin toiseksi suosituin uimaranta, jonka pohjasta naarataan saksalaisia suutaripommeja. Alueella asuu lähinnä vittuuntuneita porvareita jotka taistelevat rantamaisemasta.
 • Urpola: Eiköhän nimi kerro kaiken oleellisen...
 • Laajalampi: Ken täällä käy, saa kaiken toivon heittää. Pitkäaikaistyöttömien ja muiden vähäosaisten (sekä rahallisesti että henkisesti) suosima asuinalue.
 • Launiala: Pultsareita, rikkaita ja opiskelijoita sulassa sovussa Saimaan rannalla. Menomestana Grilli-Baari Launiala. Sivistyksestä huolehtii Norppien oppilaitos.
 • Kiiskinmäki: Varsin tunnettu paikka amisten ajoissa.
 • Tusku: Missäs se on?!
 • Otava: Tähtikuvio taivaalla, tunnettu opistostaan.
 • Peitsari: Tänne eksyvä voi menettää lompakkonsa, munuaisensa tai joutua kuristetuksi. Alueen valtaväestöryhmän edustajat kokoontuvat säännöllisesti Peitsarin marketin edustalla.
 • Tupala: Tupala on paska paikka. Ainoa Tupalan hyvä puoli on suojalampi, mutta mitä hittoa? Sehän taitaa kuulua Peitsariin. Tupala on silti paska paikka.
 • Haukivuori: Haukivuoren lähiö sijaitsee 40 km Mikkelin keskustasta. Suurin osa mikkeliläisistä ei edes tiedä missä koko paikka on...

Mikkelin kanssa loppusointuisia sanoja[muokkaa]

Triviaa[muokkaa]

Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Naziflag.gif
Jalot germaanit rakastavat tätä artikkelia.

Katso myös[muokkaa]