Mika Salo

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rattijuoppo leima.png Mika, oikeammin Mikä Salo tai Mikäsalo? (s. 30. toukokuuta 1958) on suomalainen rokkitähti, joka teki silloin tällöin myös Formula 1-keikkoja. Salo on nopeasti ja matalatempoisesti puhetta suoltava autourheilun Jyrki Katainen, joka kerran takavuosina pääsi Ferrarin rattiin ja oli voittaa, mutta isot ja pahat pojat kielsivät. Niinpä Salo joutui tyytymään riehumiseen Helsingin yökerhoissa ja Teemu Selänteen huvijahdilla. Salo on onneksi unohdettu varsin nopeasti; varsinkin kimittävä-ääninen Kimi Raikkönen ja Heikki "Hiiri" Kovalainen ovat vieneet huomion Salolta. Salolla kasvaa nenänsä alla viiksiksi yleensä kutsuttavia haivenia. Huhujen mukaan joku on myös joskus väittänyt nähneensä Salolla parran.

Lapsus[muokkaa]

Mikä Salo syntyi lehdossa kesällä 1958 ja sai syntymäpäivälahjaksi polkuauton. Ensimmäiset viisi vuotta hän polki autoa paikallaan, mutta sitten joku kertoi Mikälle, että autolla voi myös päästä eteenpäin. Valtava suuri harppaus tuli eteen pojan ollessa kymmenvuotias; hänelle ostettiin mikroaalto. Mikroaallolla poika harjoitteli Heinolan mikroaaltoradalla seuraavat kymmenen vuotta tappaen lintuja, kunnes eräs Mikä Häkkinen löysi hänet itkemästä tien pientareelta ja lupasi ottaa mukaansa Englantiin. Tie formulakuskiksi ei näin ollut auvoinen, mutta Mikä Salolle riitti siitä lähtien aina takarivin lähtöruutuja ja hän oli erinomaisen etevä F1-autojen romuttaja.

F1 ura[muokkaa]

Mikä Salo aloitti kilpailemisen vuonna 1994, keskeyttämällä jokaisen kilpailun. Ferrari tarjosi Salolle sopimusta seuraaviksi kausiksi, mutta Salo oli liian ylpeä ottaakseen pestin vastaan. Hän päätti, että Tyrrel-tallissa syntyy parempaa jälkeä. Niinkuin syntyikin Mika pääsi kolmena Tyrrel-vuotenaan jopa neljä kertaa pisteille.

Vuonna 2002 Mikä Salo ajeli kuin hottentotti, Toyotan tallista potkut otti. Salo värjäsi viimeisessä kisassaan hiuksensa sinisiksi kostoksi tallille siitä, että auto oli aivan perseestä. Salon mukaan olisi hyvä jos autossa olisi ollut moottori. Viimeisen kisansa jälkeen Salo kävi oluella Eddie Irvinen kanssa.

Mikä Salo Helsingin yössä[muokkaa]

Mikä Salo asuu viikot Monte Carlossa, mutta ajaa saatanallis-perkeleellisellä ufoautollaan aina viikonlopuiksi Helsinkiin rentoutumaan. Jotakin Salon nopeudesta kertoo se, että tähän "mökkimatkaan" kuluu aikaa vain parisen tuntia. Mikä Salo on omien sanojensa mukaan sopinut siitä, että jumalaisena kuljettajana häntä ei pidä pysäyttää ylinopeuden vuoksi. Helsingissä Salo rentoutuu, juopottelee, potkii taksia ja riehuu ottaen lopulta turpiinsa. Hänen mielestään se on hienoa. Sunnuntaiaamun traditioon kuuluu, että Mikä Salo syö hotellin aamiaispöydässä lusikallisen omaa paskaansa. Hänestä se on terveellistä.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.