Mika Kojonkoski

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mika Kojonkoski
Koko nimi: Mika Beelsebub Kojonkoski
Syntymäaika: 6. kesäkuuta 1966
Syntymäpaikka: Rauma
Uskontokunta: Melko juutalainen
Kuolintapa: Ei ole vielä
Hiusten väri: tummanruskea
Saavutukset: Vienyt nuorilta rahat
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Erinomaiset saavutukset liikemaailmassa
Pilkkanimet: Perseenreikä, aanssit

Mika Kojonkoski (s. 19. huhtikuuta 1963) on tunnettu suomalainen liikemies ja kunnon kansalaisten, kuten Matti Nykäsen arkkivihollinen.

Elämänsä alkupuolella Kojonkoski viritteli uraa mäkihyppääjänä, mutta edes hemohes ei miestä auttanut. Hävittyään kaikki mahdolliset mäkihyppykilpailut, mukaan lukien Pohjois-Kuwaitin piirimestaruudet, Kojonkoski päätti ryhtyä mäkihyppyvalmentajaksi ja liikemieheksi.

Alkuun miehen toimia luultiin aivan kunnialliseksi, ja häntä houkuteltiin jopa Norjan ylimpiin päättäviin elimiin, joista mies kuitenkin kieltäytyi vedoten liikesalaisuuksiin.

Vuonna 2006 tunnettu tutkiva journalisti ja mäkihyppylegenda Matti Nykänen paljasti Kojonkosken säärikarvojen todellisen värin. Dokumentissaan "Matti Nykänen vs. Mika Kojonkoski" Nykänen paljastaa, että Kojonkosken tavoitteena on vain viedä nuorilta rahat.

Kojonkoski-yhtiöt[muokkaa]

Mika Kojonkoski omistaa hänen liiketaloudellisia oppejaan noudattavat Kojonkoski-yhtiöt. Niiden erinomaisen looginen toiminta-ajatus on viedä nuorilta rahat, sillä vanhempi polvi muistanee jo Kojonkosken viekkauden. Tulevaisuudessa Kojonkoski-yhtiöt aikoo kuitenkin laajentaa toimintaansa myös vanhusten koijaamiseen.

Franchising-toiminta[muokkaa]

Kojonkoski-yhtiöillä on laaja, kaikille aloille ulottuva franchising-verkosto, jolla he lainaavat "sopivaa" maksua vastaan liikeideaansa kaikille halukkaille. Jos siis suosikkikebabpaikassasi hinnat ovat nousseet tavalla, joka provosoi humalaista suomalaista riehuntaan ja kaljardiin, tiedät ketä syyttää.


Vaikutus[muokkaa]

Vaikka Kojonkosken vaikutus kotimaassa rajoittuukin paljolti kuopiolaisten kebabpaikkojen hinnoitteluun, on miehellä laaja vaikutusvalta Norjassa. Mika Kojonkoski on lumonnut paikallisen sivistyneistön täysin, ja häntä esittäviä patsaita onkin alkanut ilmestyä E6-tien varteen. Suurin Kojonkosken vasallien pystyttämä rakennelma, 623 metriä korkea Kojonkoskitårn sijaitsee Galdhøpiggenillä. Sen huipulla on Mika Kojonkosken perssilmä, joka näkee kaikkialle Norjanmaahan. Sen katse saa tulisijat sammumaan, muuttaa lohet kirjolohiksi, ravintolaruuan pakastevihanneksiksi ja vie nuorilta rahat.

Vain saksalaisten hallitsematonta maahanmuuttoa vastustamaan perustettu Norjan maanalainen vastarintaliike ymmärtää Kojonkoskisaation vaarat. He kutsuvat Mika Kojonkosken kanssa vehtaavia naisia nimityksellä Kojonkoskitar.