Mika Ebeling

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mika Ebeling (s. 1964) on helsinkiläinen poliitikkopastori ja shakkimestari. Kristillisdemokraatteja Helsingin valtuustossa edustava Ebeling perustaa kaiken toimintansa Raamattuun ja Perussuomalaisen puolueen ohjelmaan. Hän pelkää homoseksuaalisuuttaan ja islamisaatiota (ns. Predator vs. Alien – Whoever Wins... We Lose -asetelma) sekä kunnon arjalaisena shakkinerona myös kulttuurimarxismia, joka on edellisten fuusio, kuten kaikki tiedostavat kristityt ymmärtävät.

Ebeling on profiloitunut erityisesti homoseksuaalisuuden viettelysten tarmokkaana vastustajana. Hän myös johtaa abortin vastaista Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi ry:tä, joka tunnetaan järkytystä herättävän kuvamateriaalin, kuten Mika Ebelingin sarjamurhaajamaisen keinohymypotrettien käytöstä. Puoluepoliittisesti Ebeling on biseksuaali tuntien yhtä vahvaa vetoa kristillisdemokraatteihin ja perussuomalaisiin. Hän on pyrkinyt KD:n varapuheenjohtajaksi tavoitteenaan näin puolustaa perussuomalaisia "pahan voimilta".[1] Pyrkimystä ei suosittu.

Ebeling on pyrkinyt eduskuntaan niin pitkään kuin kukaan jaksaa enää muistaa; toisinaan haasteeksi on osoittautunut oma puolue. Kristillisdemokraatit on pelännyt jeesuskyttäämisen ja tukahdutetun perversiteetin perustalle rakentuvan imagonsa puolesta, eikä ole suinkaan aina suostunut ottamaan Ebelingiä listoilleen. Parhaiten hän tuntuu kelpaavan ristiretkeläisten sotaratsuksi Helsingin kunnallispolitiikassa, mutta taipumus pökälöidä pitkin raittia ja vauhkoontua keskieurooppalaisen äärioikeiston propagandasta on herättänyt epäilyksiä hänen käyttökelpoisuudestaan (ei-Jumalan-)valtakunnallisella tasolla.

Sananvapaus on Ebelingille niin tärkeää, että hän on tehnyt siitä vaalikampanjoissaan keskeisen teeman.[2] Toinen keskeinen teema Ebelingille on sananvapauden vastustaminen ja jumalanpilkan rangaistavuuden säilyttäminen rikoslaissa.[3] Sananvapautta kannattava ja poliittisen korrektiuden tyranniaa vastustava Ebeling vaati myös Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajan erottamista Päivi Räsästä käsitelleen pääkirjoituksen vuoksi.[4] "Vihapuhelainsäädäntöä" kiivaasti vastustava[5] Ebeling perusteli erottamisvaatimuksia sillä, että hänen mielensä pahoittanut pääkirjoitus oli "vihapuhetta". Sananvapaustaistelija Ebeling on myös mielellään ensimmäisten joukossa sensuroimassa taidetta.[6]

Ebelingin mukaan ilmastonmuutos on harhaa ja hiilidioksidipäästöt hyväksi, sillä "[s]uurissa globaaleissa uhkakuvissaan ympäristöaktivistit ovat aina olleet väärässä", joten miksi kukaan uskoisi tieteellisen tutkimuksen olevan "tällä kertaa" oikeassa?[7]

Vapaa-ajallaan tämä shakin Suomen mestari ylläpitää henkilörekisteriä haureuteen (kuten avoliitossa olemiseen) syyllistyvistä yksityishenkilöistä, jotka eivät pääse taivaaseen, ja sähköpostittelee otteita tästä luettelosta vähän kenelle sattuu.[8][9]

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Mika Ebeling asettui ehdolle KD:n varapuheenjohtajaksi. Oikea Media 22.8.2019.
  2. Mika Ebeling: sanan- ja uskonnonvapauden puolesta. Sisältövaroitus: sisältää Mika Ebelingiä esittäviä kuvia.
  3. Mika Ebeling, vastaukset vaalikoneeseen. Uskonnonvapaus.fi-sivuston eduskuntavaalikone, kevät 2019.
  4. Mika Ebeling vaati Seppo Simolan erottamista. Kirkko ja kaupunki 23.9.2013. Breivik-viittauksilla vaatimuksiaan tehostanut Ebeling totesi, että on lehden oma vika, että sitä uhataan terrori-iskuilla.
  5. Mika Ebeling: Sananvapautta puolustettava voimakkaasti. Puoluekokouskannanotto 23.9.2019. www.mikaebeling.fi.
  6. Ebeling paheksui Ecce Homo -näyttelyä. Helsingin Sanomat 27.1.2000. "Puheenvuoronsa päätteeksi Ebeling sanoi kaupungin käyttävän väärin Jumalan sanaa ja irtisanoutui kulttuurivuodesta tämän näyttelyn osalta. Hän repi provokatiivisesti kulttuurivuoden ohjelmasta näyttelystä kertovat sivut irti ja vei ne kulttuurilautakunnan puheenjohtajalle Ilkka-Christian Björklundille (sd) toimitettavaksi eteenpäin kulttuurivuoden säätiöön." Mika Ebeling on pelle.
  7. Mika Ebeling: Paljon melua ilmastonmuutoksesta. Helsingin Uutiset 19.2.2020.
  8. HS: Tuomiokapituli nuhteli pastori-valtuutettua haureuspuheista. Iltalehti 23.11.2015
  9. Tuomiokapituli ohjeisti "haureellisia" nimennyttä Helsingin kaupunginvaltuutettua. Helsingin Sanomat 23.11.2015. "Ebeling lähetti vuonna 2014 kymmenille ihmisille viestin, jossa hän mainitsee nimeltä useita "haureellisia". Haureellisiksi Ebeling mainitsi kaksi avoliitossa elävää sukulaistaan. Viestissä mainittiin avoliitossa eläneiden etunimet ja heidän sukulaissuhteensa Ebelingiin. Kansanlähetyksen seurakuntalaisille osoitetussa paimenkirjeessä Ebeling pyysi seurakuntalaisia rukoilemaan avoliitossa elävien puolesta, koska "yhdelläkään haureellisella ei ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa."