Mietelausesisustaminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.

Mietelausesisustaminen, erityisesti yhdistettynä valkoisiin trukkilavoihin, on eräänlainen ohimenevä muotivirtaus, jota kuitenkin nykyään pidetään virheellisesti yleisesti hyväksyttynä normina. Trendipellejen suosiossa on ollut korostaa ihmisen fyysisen olemuksen merkitystä, mutta sen lisäksi pitää olla vieläpä henkevä. Erityisen hyväksi tavaksi on havaittu omistaa koko Paolo Coelhon tuotanto, mutta vaikutelmaa korostetaan usein täyttämällä koti erilaisilla, toinen toistaan kulahtaneemmilla mietelauseilla. Kun juostaan töistä spinning-salille rahkapurkki kourassa, ei välttämättä muisteta tarttua hetkeen, jollei sitä ole erikseen mainittu vessan peilissä.

Valittaessa mietelausetta on sopiva fontti ja graafinen ulkoasu elintärkeä asia. Väriltään taulun tekstin on sovittava muuhun sisustukseen, eli oltava valkoinen. Hikipedian sisustuskomitea suosittaa, että fonttina käytetään kiehkuraista vanhanaikaista kaunokirjoitusta. Mikäli tekstistä on erotettavissa minkäänlaisia poliittisia, uskonnollisia tai muuten erimielisyyksiä aiheuttavia mielipiteitä, on aihetta vältettävä. Lauseen on aiheutettava välitöntä hyvää oloa ja rentoutumista. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lauseen on sovittava julkisen Instagram-päivityksen kuvatekstiksi.

Mietelausesisustamiseen kuuluu myös osana oman tyylitajun puutteen ilmaiseminen maalaamalla kaikki valkoiseksi. Mietelauseet toimivatkin erityisen hyvin juuri valkoisessa ympäristössä, missä persoonalliset ja oikeasti tyylikkäät ratkaisut eivät pääse viemään huomiota. Seitsemän tutkijaa viidestä suositteleekin juuri valkoista hetkessä elämiseen.

Kalifornialaisen yliopiston tutkimuksessa on saatu kuitenkin viitteitä valkoisen ja erityisesti mieteleuseiden yhteydestä vähämielisyyteen. Siksi nykytyylin sisustamista ei voikaan suositella lapsiperheille, sillä se saattaa altistaa lapset ankaralle konsolipelaamiselle, koska kasvuympäristö ahdistaa vaan niin saatanasti. Myös monet aviomiehet oireilevat selvästi mietelauseiden lähellä.

Mikäli mietelausesisustamista ja valkoista väriä ei jonkun epämääräisen pakkomielteen tai sisustuslehtien artikkelien takia voida välttää, kannattaa asunnosta varata vähintään yksi huone miehen tai jälkikasvun käyttöön ja hankkia sinne sellaisia kalusteita, mistä ne oikeasti tykkäävät, eikä mitään semmoisia, mistä joku homppeli televisiossa sanoi, että ne ovat ihania.

Esimerkkejä[muokkaa]

”Mietelausesisustaminen on sitä, että joka helvetin tyynyliinassa on joku paolocoelhomainen ikeasta ostettu latteus.”

~Albert Järvinen vähän ennen kuolemaansa

”Värillä ei ole väliä, kunhan se on valkoinen.”

~Henry Ford valitessaan uutta päällistä aistikkaaseen Ektorp-sohvaansa

”Sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden.”

~Jukka Kuoppamäki valitessaan armeijahenkistä päiväpeittoa sänkyynsä.
Latteuksista ehkä lattein, merkityksettömien möläytyksien Grand Old Man.