Metsästys

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Metsästys on edelleen eräs suomalaisten suosituimpia harrastuksia jääkiekon ja aktiivisen maahanmuuttopolitiikan lisäksi. Parhaita paikkoja metsästykselle ovat baarit, kesäfestarit ja kaikenlaiset tapahtumat missä ihmislapset ovat alkoholin vaikutuksen alaisena. Modernissa metsästyksessä ei ole tapana kehuskella saaliin koolla vaan saaliin laatu ratkaisee. Yleensä se suurimman saaliin kaatanut onkin porukan häpeäpilkku. Metsästykseen on jokaisen hyvä kehitellä aivan oma taktiikkansa ja muokata sitä toimivuuden mukaan. Modernille metsästykselle otollisinta aikaa ovat kesäillat ja yöt, vaikkakin se on ympärivuoden sallittua. Modernissa metsästyksessä metsästetääm lähes poikeuksetta ihmisnaaraita. Kuvaava sanonta metsästykselle on "punahuulisorsaa polvihollilta".


Metsästysvarustus

Metsästykseen tarvitaan hyvin vaihteleva varustus, joka riippuu metsästettävästä lajista, metsästystavasta ja metsästäjän taloudellisesta tilasta.

  • Ase. Tämä on metsästyksen toiseksi tärkein varuste. Ko. välineen valintakriteerit riippuvat em. seikoista. Ei esimerkiksi ole järkevää valita mitään alle 9mm varpuspyssyä esim. rusakkojahtiin. Mikäli saalin paino ylittää maagisen 10g:n painorajan, pitää eläin luokitella vaaralliseksi suurriistaksi ja aseistautua vastaavalla tavalla. Esimerkiksi edellä mainittua rusakkoa varten riistanhoitoyhdistykset suosittelevat käytettäväksi vähintään .505 Jefferyä tai vastaavaa pienoistykkiä. Näin saadaan vakuuttavan äänenvoimakkuuden lisäksi varmistettua eläimen pikainen ja kivuton kuolema.
  • Punainen lakki. Jotta eläimet näkevät sinut jo kaukaa, ja suomen luonto säilyy.
  • Metsä. Koska jotkut viherstalinistit ovat kieltäneet pulujen ampumisen kaupungissa, on pakko mennä ainakin metsätielle, jos ei jaksa kävellä ojapenkan ylitse autolta ihan oikeaan metsään asti. Käytännön siirtymät on hyvä suorittaa esimerkiksi Hiacella, jonka takakonttiin sopii suurempikin lihamäärä. Hiacella metsästävän perusvarusteisiin kuuluu aseena .308 ja pukuna Jahti-Jakt "kalvo-puku". Kalvopuvun kanssa kaupan päälle tulleet käsineet ja muu rihkama olisi hyvä olla ainakin Hiacen kopissa rekvisiittana.
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Wiki letter w.png Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.