Mensa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mensa-kokelas reputtamassa pääsykoetta.

Ja Vesterin jälkeen sivullani ovat näköjään vierailleet Herzl, Crimson Cherry Blossom™ ja August-54. Onko Mensan kokoontumistilat muualla Suomessa varattuina?

~Otrfan[1]

Mensa on huippuälykkyydestä kärsivien ihmisten vertaistukiryhmä. Mensan tarkoituksena on helpottaa sitä tuskaa, yksinäisyyttä ja ahdistusta, joita tyhmät ihmiset saavat aikaan älykkäissä ihmisissä. Tyhmiä ihmisiä ovat ne, jotka eivät kuulu Mensaan. Mensa tarjoaa jäsenilleen myös mahdollisuuden tavata muita huippuälykkyydestä kärsiviä ihmisiä ja opetella erilaisia asioita, kuten sosiaalisia taitoja, vertaistukiryhmän piirissä. Mensa järjestää jäsenilleen myös rajuja bileitä, ja on ottanut pitkän aikavälin tavoitteekseen sananlaskun viina on viisaasten juoma osoittamisen todeksi.[2]

Mensa-nimityksen alkuperästä ei ole varmuutta, mutta jotain älykästä sen täytyy olla. Vallitsevan teorian mukaan nimi tarkoittaa himmeävaloista, vain eteläisellä pallonpuoliskolla näkyvää, tähdistöä.[3] Mensan jäseneksi pääsee palikkatestin avulla. Siinä erilaisia palikoita täytyy vääntää rautalangasta. Vääntämällä rautalangasta ns. Straussin cellokäyrän, pääsee varmasti jäseneksi. Jäsenyydestä on se ilo, että sitten voi jutella muiden mensalaisten kanssa siitä, miten kivaa on olla Mensan jäsen. Ulkomensalaisille taas on kiva selittää, että mikä se Mensa oikein on.

Tyypillinen mensalainen tietää, ettei omena kauas puusta putoa, muttei osaa kuoria sitä.

Mensa lopetettiin vuonna 2008, kun kukaan ei osannut ratkaista ns. Mensan paradoksia:

"Henkilö X tulee Mensan testiin ja osoittaa omaavansa Mensan jäsenyyteen vaadittavan älykkyysosamäärän. X ei kuitenkaan halua liittyä Mensan jäseneksi. Onko X älykäs?"


Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

Bully.jpg Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.