Meisseli

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fuckyea analsex anime.gif Tämä sivu on seksiteemakyllästeinen.
Mikäli olet perverssi friikki, jatka lukemista. Mikäli et ole, koeta jotain muuta.

Meisseli on jokaisen tee-se-itse-miehen perustyökalu. Se löytyy jokaisen tekijämiehen pakista ja sen käsittelytaidot tulevatkin jokaiselle remontoijalle tutuksi. Se on rakas ja käytetty. Taitava remontoija ja käsityöläinen on sujut kalujensa kanssa ja osaa käsitellä kaluaan kuten ammattimies.

Meisselin rakenne[muokkaa]

Meisseli on yhtenäinen kokonaisuus. Usein siinä ei ole mitään vaihdettavaa. Se on kiinteä, miehekäs kokonaisuus. Kuitenkin asioiden määrittelyn kannalta siinä voidaan nähdä erilaisia osioita.

  • Meisselin tärkein osa on kärki. Kärkiosa on tärkeä pitää kunnossa. Huonosti käytetyn meisselin kärki vaurioituu helposti. Tämä onkin hajoamisherkkyytensä vuoksi meisselin herkin osa. Toisaalta se on myös meisselin käyttömukavuuden kannalta sen tärkein yksittäinen osa. Kärki työnnetään siihen sopivaan koloon. Nyrkkisääntönä on, että meisseleitä on monenlaisia ja eri tehtäviin tarvitaan eri meisseli. Ei siis ole parasta meisseliä, vaan monenlaiset meisselit ovat kaikki omiin tehtäviinsä hyviä ja erinomaisia. Ja niistä voi olla tyytyväinen ja niiden omistamisesta ylpeä. Moni työmies tosin korostaa kaikissa työkaluissaan yltiömaskuliinista koulukuntaa, jossa tärkeintä ei ole se minkälainen meisseli on käytössä, kunhan se on riittävän iso.
  • Meisselissä on varsi. Tätä tarvitaan, jotta kärki saadaan laitettua siihen sopivaan koloseen. Varsi välittää voiman. Varressa tärkeintä on se, että se on riittävän kova ja paksu, jottei meisseli vääntyisi käytettäessä. Toki tässä on vaarana liioittelu. Monien mielikuvissa meisseli on paksumpi, kuin mitä se käytettävyyden kannalta olisi tarpeellista. Moni vain kokee, että aivan toiminnallinen meisseli olisi liian kapoinen tai lyhyt. Usein meisselin varren liian lyhyt pituus ei ole ongelma. Toki joskus vastaan voi tulla tilanteita joissa vaaditaan erikoista ronkkimista.
  • Tämän lisäksi meisselissä on tarttumaosa. Tarttumaosan napakka, oikeanlainen ja herkkä käsittely takaa onnistuneen meisselöinnin. Tämän käsittelystä ei kuitenkaan usein puhuta kovin paljoa, sillä meisselin pituus, paksuus ja kärkiosa vievät meisselin tarkastelijan ja käyttäjän huomion. Pitelyosa on kuitenkin tärkeä osa kokonaisuutta.

Meisselin rajoitukset[muokkaa]

Meisselin ongelmana on se, että niitä käytetään helposti huolimattomasti. Kunnon rakennusmies tietää, että meisseliä ei käytetä mihin tahansa, vaikkakin joskus jotkut huolimattomat käsityötaidottomat miehet ja jotkut naiset voivat käyttää meisseliä, kuin se olisi jokin kiila, joka vain tungetaan johonkin rakoon ja sitten tätä moi-itaan, jotta rako saataisiin auki. Tämä on kuitenkin hyvin huono ja väärä tapa käyttää meisseliä. Meisseli ei ole kiila eikä taltta. Meisselillä ei myöskään voida kairata mitä tahansa koloa. Sitä varten on poria. Pahimmillaan meisselin käytössä työkalu voi lipsahtaa ja sitten työmiehen paikat ovat kipeinä.

Muutoinkin meisseliä voidaan käyttää omituisissa tilanteissa. Jos sitä vaikka lähtee korjaamaan B-rapun naapurin hanuria. Jos hanurissa on reikä tai sen sisällä on jotain irto-osia, sitä voisi luulla, että sitä vain ottaisi ja tunkisi meisselin reiästä ja räpläisi hanurin sisällä. Proseduurin seurauksena hanuri menee kuitenkin useimmiten huonompaan kuntoon. On muistettava, että meisselillä rassaamisessa on riskejä. Harva kuitenkaan haluaa tuottaa vahinkoa kaverin hanurille.

Meisselin kohdalla on kaiken kaikkiaan muistettava, että vaikka usein toisin puhutaankin, sitä ei voi käyttää viilaamiseen tai höyläämiseen. Meisseli on sitä varten että sillä ruuvataan ruuveja.

Katso myös[muokkaa]