Mega Man

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Mega Manilla ei ole ruista ranteessa.
”Kuka [email protected] se on?!”
~vihainen Teräsmies
”Olitko se sinä, vai olinko se minä? Ketämitähä?”
~Sleepy Sleepers
”Ei mulla muuta kun, että se pölli mun deodorantin joskus.”
~David Beckham

Mega Man, Megamies, paremmin tunnettu Vanhana Kunnon Sinisieppona, on mielisairaalasta paennut romukasa, jonka Tohtori Sykerö loi. Megamiehellä on jonkinlainen fetissi siniseen ja turkoosiin väriin. Tämä voi johtua siitä, että Megamies oli koulukiusattu, tai siitä, että Tohtori Sykerö tapasi kännispäissään hakata Megamiestä turkoosilla raipalla.

Megamiehen lapsuus[muokkaa]

Megamiehen lapsuus oli ilmeisen kurja. Hänen niin kutsuttu isänsä, Tohtori Sykerö, tapasi haukkua tätä kauheilla nimillä, kuten pölvästi tai typerys ja hakata Megamiestä pahamaineisella turkoosilla raipallaan. Koulussa Megamiestä riivasi pelätyt koulukiusaajat, Tohtori Albert Wily ja Kimi Räikkönen, jotka olivat osasyyllisiä Megamiehen mielenterveyden heikkenemiseen.

Megamiehen aikuisuus[muokkaa]

Ensimmäisen Megamiehen seikkailuista kertovan pelin kansikuva kertoo jo paljon, mikä oli yksi niistä syistä pelin vähäiseen suosioon. Se myös kertoo, miksi pelistä eniten kiinnostunut kohdeyleisö koostui vanhainkodeissa lymyävistä seniileistä.

Mielisairaalasta sekä kovasta maanisdepressiivisestä lääkityksestä karattuaan Megamies teki ensiesiintymisen videopeleissä. Pelin nimeksi tuli Mega Man seikkailee. Peli ei saanut suurta suosiota, mikä ajoi Megamiehen kadulle. Eräällä kujalla hän tapasi Bassin (Ahven), juopottelevan murhaajan. Megamies lupasi Ahvenelle tämän uhkailtua Megamiestä puukolla, että joskus hän tekisi Ahvenen kanssa pelin. Megamies ei tietenkään aikonut pitää tätä lupausta, ja unohti sen erään krapulansa aikana. Megamies Kodittomana ja ilman lääkkeitään vuosia kärsinyt Megamies hortoili paikalliseen Crack-luolaan, ja siellä ollessaan hän tutustui Zeroon, liuhulettiseen narkomaaniin, joka tunnettiin nimellä Nolla, ilmeisesti huonon maineensa takia. Megamies ja Nolla päättivät tehdä vielä yhden pelin. Se olikin jymymenestys, ja Megamies sai kotinsa lisäksi lääkityksensä takaisin. Kun Ahven huomasi tämän, hän jäljitti Megamiehen ja pakotti tämän tekemään pelin, jonka oli luvannut. Megamies teki tällä kertaa sen pelin, mutta muutti Ahvenen ulkonäköä pelissä musta/keltapukuiseksi muuminoidaksi. Tämä alkoi vituttaa Ahventa, ja hänet onkin lähiaikoina nähty alpeilla valmistautumassa hyppyyn.

Megamiehen bändiura[muokkaa]

Megasukupolvi X -sarja vaihtoi Megamiehen ja Nollan seikkailujen tyylilajiksi metallimusiikin. Megamiehen aiempi musiikillinen tyylilaji oli surffirock, mutta manageri halusi uusiin seikkailuihin enemmän nykyaikaa. Tohtori Sykerö oli auliisti myymässä Megamiehen oikeuksia kuultuaan nuorison valtoihinsa saaman metallimusiikin myyntipotentiaalista ja niin syntyi Megamies X. Megamies X ei alunperin halunnut muusikoksi, ja lyhyen kapinan jälkeen Sykerö kolkkasi ja sijoitti Megamiehen loppusijoituskapseliin. Myöhemmin Indiana Jones löysi kapselin ja päästi Megamiehen taas valloilleen, josta seurasi kohua herättänyt ja tuottoisa ura Nollan kanssa. Nolla varasti parrasvalot nopeasti bändin perustamisen jälkeen, ja Megamies tilitti bändin hajoamisen jälkeen kohulehdille katkerasti (hyvää korvausta vastaan) löytäneensä Nollan usein överit vetäneenä lattialta makaamasta tai muuten vain itsemurhaa yrittäneenä. "Se pitkätukkainen mulkku kerjäs aina huomiota," Megamies tilittää Iltalehdessä (vko 44/2001). "Sillä oli sellainen hoito, Iines vai Iiris, emmämuista, mut yks yö se vaan soitti mulle itku kurkussa ja sano tappaneensa sen vahingossa. Mä olin ihan paniikissa kunnes se sit seuraavana päivänä sano että se vaan kusetti eikä se ees muistanu tavanneensa ketään sen nimistä. Mä vannoin sen jälkeen että mä en enää ikinä ota sitä jätkää tosissani", päättyy Megamiehen reportaasi. Myöhemmin Megamiehen ja Nollan bändi hajosi molempien aloitettua soolouransa. Megamiehen Legendat -kokoelmalevyt eivät menneet kuumille kiville, mutta Nolla nettosi sikana rahaa voitettua oikeudessa bändin nimioikeudet "Megamies Nolla" -soololevyjensä julkaisuun.

Mega Manin epäonnistumiset elokuvabisneksessä[muokkaa]

Megamiehen ensimmäinen ja viimeinen elokuva ei menestynyt odotetulla tavalla, kumma kyllä.

Suurta suosiota nauttiessaan Megamies yritti läpimurtoa elokuva-alalla. Walt Disney, Megamiehen vanha koulukaveri, ilmoitti olevansa kiinnostunut tekemään kokoillan elokuvan Megamiehestä, miljardin dollarin budjetilla ja parhaimmilla näyttelijöillä. Se ei kuitenkaan onnistunut, vaan elokuva floppasi oikein urakalla. Edes elokuvan oheismyyntiin kehitetty Mega Man Developer -tuotesarja ei lyönyt itseään lävitse. Tämä johti Walt Disneyn köyhtymiseen ja myöhemmin alkoholisoitumiseen.

Luettelo Mega Man -videopeleistä[muokkaa]

 • Mega Man Seikkailee – Mega Manin ensimmäinen videopeli.
 • Mega Manin Uudet Seikkailut – Mega Manin toinen videopeli, jossa on tarkoitus pelastaa maailma ilmastonmuutokselta.
 • Varo Vaaraa, Mega Man
 • Mega Man, The Movie The Game – Virallinen elokuvapeli.
 • Mega Man Urheilee – Barcelonan olympiakisojen virallinen peli.
 • Mega Man ja Zero – Nollan ensiesiintyminen.
 • Mega Man ja Bass – Peli, jonka Megamies teki Ahvenen uhkailun vuoksi.
 • Mega Man X – Uusi sarja koville kundeille. Pelissä seikkaillaan seka Mega Manilla että Zerolla.
 • Mega Man X2
 • Mega Man X3
 • Mega Man X4
 • Team Mega Man X Racing – Surkea yritys haastaa Nintendon Mario Kart.
 • Mega Man X5
 • Kuka varasti Mega Manin jätskit? – Megamiehen nuoremmille pelaajille suunnattu salapoliisiseikkailu Mikä-Mikä-maassa.
 • Kuka Viritti Ansan, Mega Man? – Jatkoa huippumenestyneelle salapoliisisarjalle.
 • Mega Man X100 000 – X-sarjan päätös.


Miehiä

Fiktiossa
Teräsmies - Kivimies - Megamies - Ihmemies - Lepakkomies - Hämähäkkimies - Vesimies - Scatman

"Elämässä"
Ammattimies - Esimies - Äidin uusi mies - Palomies - Setämies - Virkamies - Aviomies - Tason mies - Risumies