Matti ja Teppo

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
70-luku, armahda jo meitä! Musiikkitieteilijät ja psykologit ihmettelevät, miten hiuspehkon alla oleva tyhjä tila voi viedä silti noin paljon tilaa.

Suomalaisen iskelmätaivaan olennaisena koiravaljakkona ravasivat aluksi kimpassa Matti, Jaakko Teppo, Teppo ja Seppo. Seppo jäi kyydistä ja jätti veljensä taistelemaan epätoivoisesti kansansuosiosta. Jaakko Teppo on myöhemmissä testeissä osoittautunut ainoaksi järkimieheksi tässä porukassa, mutta hän olikin alusta pitäen oman tiensä kulkija. Kului onneksi vielä vuosikausia, ennen kuin Ruohosen veljekset tulivat maankuuluisiksi. Moni viaton ehti kuolla tai muuttaa kauas ulkomaille, mutta veljesten Usko Suomen kansan tyhmyyteen oli riittävän luja, ja vihdoin wc:stä tutut kappaleet valtasivat baarien jukeboxit ja ties mitä kaikkea. Sontaluukku saattoi avautua missä tahansa ja masokistinen nautinto alkaa siinä samassa. Matti ja Teppo ovat kotimaisia miljardöörejä, jotka kulkevat kuin paita ja perse yhdessä, minne ikinä keksivät mennäkin.

Alkuräjähdys[muokkaa]

Tämän kai tuhoisaksi luokiteltavan alkuräjähdyksen alkuunpanija on tietenkin Ilkka Johannes Lipsanen, iskelmäprofessori, joka veti D-Show-ohjelmaansa Matin ja Tepon esittämään itseään. Yleisön pasmat menivät kertaheitolla uusiksi, eikä kukaan erottanut Dannya, Mattia ja Teppoa toisistaan. Viimein saapui paikalle riippumaton järjestysmies ja hoiti rautakangella homman. Ilkka Johannes Lipsasen mielestä väitteet heitä erottelemaan tulleesta riippumattomasta järjestysmiehestä ovat olleet "pahimmanlaatuista loanheittoa". Minkäs teet enää tässä vaiheessa.

Ei ollut muutakaan tekemistä[muokkaa]

Ilkka Johannes Lipsanen käynnisti prosessin, jonka seuraukset saattavat kansan psyykelle olla vielä tulevaisuudessakin arvaamattomat. Jos taikasormi Lipsanen olisi malttanut pitää näppinsä erossa turkulaisveljeksistä, Suomen iskelmän tila voisi olla jotakin aivan muuta, kuin mitä se nyt on. Lipsanen kai sai vakuuttuneeksi veljekset Matin ja Tepon erinomaisuudestaan, ja nämä paremman tekemisen puutteessa pukeutuivat valkoisiin kauluspaitoihin ja alkoivat jorata yleisön edessä. Pila upposi täydestä eronneisiin ja karanneisiin, joita Suomessa lienee siinä 15 milj. kappaletta. Epäsosiaalinen tilaus oli siis latenttina olemassa. Musiikkijournalismi on esittänyt myös väitteen, jonka mukaan Reijo "viikonloppuisä" Kallio olisi tahallisesti lanseerattu tunnustelijaksi tämänkaltaisen ihmiskidutuksen kaupalliselle hyödyntämiselle. Suomessa tämäntyyppiset floppaukset ovat ennenkin olleet käännettävissä taloudelliseksi menestykseksi – ja sehän riittää... Reijokin mainosti itseään wc:stä tuttuna – mikä oli aivan totta – ja sai hetkellisesti kaikki Suomen naiset rakastumaan itseensä. Heistä suurin osa oli epäilemättä valmis Kallion huippuhetkien aikana synnyttämäänkin hänelle.

Taiteelliset "arvot"[muokkaa]

1980-luvun loppupuolella akateeminen laulu- ja soitinyhtye The Sleepy Sleepers otti re-masteroidakseen Matin ja Tepon menestyskappaleita sillä seurauksella, että esitysten taso nousi hipomaan korkeakulttuurisia korkeuksia. Sinfoniaorkesterit kautta maailman ottivat tämän jälkeen Matin ja Tepon vakavasti ja Esa-Pekka Salosella riitti Yhdysvalloissa sinfoniakeikkoja työnimellä "Et voi tulla rajan taa". Matti ja Teppo ovatkin Sleepy Sleepersin avustuksella päässeet tunnetuimmiksi suomalaisiksi missä tahansa ulkomailla. Viimeisin salit täyteen vetänyt keikka oli Ranskan antarktiksella Kerguelenin saarilla. Yleisönä artisteilla oli lähinnä pingviinejä, mikä oli Matin ja Tepon kuorossa lausumien sanojen mukaisesti "tuntunut oikein kodikkaalta". Lisäksi siellä (Îles Kerguelenilla) oli ollut pirun kylmää, mikä sekin oli vahvistanut tunnetta, ettei kotiin ehkä ole niin pitkä matka kuin voisi olettaa.

Matti ja Teppo eduskuntaan[muokkaa]

Eduskunta on laitos, jonka arvovalta on ollut laskusuunnassa jo pitkään. Matti ja Teppo ovat lupautuneet tulemaan tässä avuksi. Molemmilla on valtaisa ennakkoäänivyöry Turun vaalipiirissä, ja he ovat itseoikeutettuja kansanedustajia seuraavan viisivuotiskauden alusta lähtien. Veljesten on kaavailtu pyrkivän hallitukseen pääministerin jakkaralle. Näin eduskunnan arvovalta, mikäli mahdollista, saadaan vielä tätäkin alemmalle tasolle.

Katso myös[muokkaa]