Matti Vanhanen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png Matti Vanhanen on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
Tämä artikkeli sisältää vähintäänkin kepulia sisältöä ja sen lukeminen aiheuttaa sienten kasvua varpaiden- sekä muissa väleissä!
Shamrock.jpg
Shamrock.jpg
Jos luet tätä artikkelia, saatat hajota mustaksi kull mullaksi!
Jos et kuitenkaan hajoa, saatat ruveta väyrystelemään jo vanhastaan.
Jos etsit artikkelia jostain älyllisemmästä ja laillisemmasta, kokeile Satunnainen sivu -toimintoa.

Suositeltu1.png

Star.svg
Tämä artikkeli on jostain käsittämättömästä syystä suositeltu sivu.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Matti Vanhanen.

Suositeltu1.png

Dunce.png
Matti Vanhanen on valittu lokakuun 2009 kuukauden nutipääksi.
Matti Anteeksi Vanhanen
MattiVanhanen2.JPG
Euroopan seksikkäin pääministeri nyt ja aina
"Signor Patatafarcita" - capo di tutti capi (ent. "Perheyritysten" liiton pj)[1]
vallassa 2003–2010
edeltäjä Anneli Jäätteenmäki
seuraaja Mari Kiviniemi
syntyi 4. marraskuuta 1955
Jyväskylä
kuoli
-
puolue Keskusta

”Matti Vanhasen puolueen nimen pitäisi olla Harry Potterista tuttu Ankeuttajat. Miehessä, joka tahtoo pizzansa ilman tomaattikastiketta, on jotain todella epäilyttävää.”

~Marko Ahonen[2]

Matti "Surkeatahan tämä on" Vanhanen (s. 4. marraskuuta 1955 Jyväskylässä) toimi Suomen pääministerinä vuosina 2003–2010. Hän tuli valtaan, kun Kepu ryssi hommat ja tuli välttämättömäksi saada hallituksen johtoon joku, joka ei herättäisi välittömästi kielteisiä assosiaatioita edes SDP:ssä. Matti Vanhanen täytti nämä ehdot, sillä hän ei kiinnostanut ketään, eikä kenelläkään siis ollut hänestä ennakkoluulojakaan, ei edes demareilla.

Matin parhaat kaverit ovat Mauri Pekkarinen ja Seppo Kääriäinen, joiden kanssa Matti kävi aina iltalypsyllä lypsämässä veronmaksajien viimeisetkin rahat maataloustukiin. Vanhanen on tunnettu kovasta viinapäästään ja rempseistä perjantaikänneistään. Hän harrastaa nikkarointia ja ihmisten pitkästyttämistä. 1995 Wanhanen sai tiedon jöllikannan asettumisesta hänen päähänsä. Se ei ole menoa haitannut vaan pikemminkin päinvastoin.

Matti Vanhanen johtaa operaatiota, jonka tarkoituksena on muuttaa koko Suomi Nurmijärveksi. Operaatiossa ovat olleet mukana myös Antti Kalliomäki ja Pikku G. Ikävä kyllä Nurmijärvi-akseli[3] katkesi kevään 2007 eduskuntavaaleissa, kun Kalliomäki jäi hallituksen ulkopuolelle eivätkä suomalaiset halunneetkaan nähdä Pikku G:tä täysistunnossa.[4]

Vanhasen muutos nurmijärveläisestä leppäkeihäästä Euroopan seksikkäimmäksi mieheksi tapahtui vuonna 2006 kaikkien suomalaisten kaverin Silvio Berlusconin kommentista, jossa hän kehui Vanhasen takapuolta piukaksi. Tämän jälkeen alkoi Matin vienti. Vanhan vaimon vähättelemisen ja Kurosen lemppaamisen jälkeen hän siirtyi vihreiden kansanedustaja Merikukka Forsiukseen, jonka kanssa hän viettikin paljon aikaa virka-asunnossaan sinilevähallituksen johtamisen lomassa.

Tiettävästi kukaan toinen ihminen maailmanhistoriassa ei ole käyttänyt sanaa väärinkäsitys yhtä usein kuin Matti Vanhanen, ja pidetään mahdollisena, että hän on sellainen itsekin.

Taustaa[muokkaa]

Vanhasen suku on tiettävästi alankomaalaista syntyperää ja suvun nimi on alun perin ollut van Hanen tai van Halen. Matti Vanhanen on myös harkinnut suomalaistavansa nimeään muotoon Vanha-Hanuri. Vanhanen kirjoitti alioppilaaksi Lahnuksen yhteiskoulusta 1975. Hän työskenteli hetken Britanniassa, mutta keskeytti ja palasi maitojunalla takaisin. Hänen pro gradu -tutkielmansa käsitteli "Puuhampaiden paremmuutta".

Geneettinen perimä ja luontainen ylivertaisuus lisääntymisetuna[muokkaa]

Matin isä Tatu Vanhanen on teini-ikäinen venäläinen lesbo, mutta vähemmän kunniaa ja mainetta niittänyt tiedemiehenä koira- ja kissarotujen älykkyyttä käsittelevillä tutkimuksillaan. Matti Vanhasella on harvinainen geneettinen ominaisuus, joka heikentää hänen muistiaan huomattavasti. Hän ei aina muista, tietääkö sitä, kuka on puolueelle rahaa syytänyt, millä ehdoilla ja missä, eikä sitä, sattuiko itse olemaan mukana tilanteessa.

Ura poliitikkona[muokkaa]

”Historia tulee muistamaan pääministeri Vanhasen suomalaisena valtiomiehenä ja eurooppalaisena vaikuttajana. Minulla on syvä kunnioitus häntä kohtaan yhteisen hallituksemme taitavana pääministerinä.”

~Jyrki Katainen, 2010

Uran urkeneminen[muokkaa]

Vanhanen on päälle näkyvästä reppanuudestaan huolimatta kovissa liemissä[5] keitetty kepulainen. Hänen menneisyydestään löytyy vain yksi todella suuri synti eli Ahti Karjalaisen kannattaminen Keskustan presidenttiehdokkaaksi.

Vanhasen ura ei ennen puolustusministeriksi nimittämistä ollut kovin nousujohteinen, sillä nikkarointiin ihastunut poliitikko vietti kaiken aikansa rakentaen. Hän rakensi itse mm. kotitalonsa, kaikkien naapuriensa talot, autotallin, huvimajan, kesämökin ja Nurmijärven keskustan.

90-luvun alussa Vanhanen sai nikkaroitua itselleen myös puhujakorokkeen, asettui ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 1991 ja kiersi korokkeensa kanssa vaalitapahtumissa päästen eduskuntaan. Vaalivalvojaisissa Vanhanen veti Keskustan salaisten asiakirjojen mukaan ”vuosisadan kännit” käyneen omenamehun voimalla.[6] Vanhasta äänestäneet eivät olleet niinkään vaikuttuneet hänen luontaisesta karismastaan tai retorisista kyvyistään, vaan kauniisti viimeistellystä puhujakorokkeesta. Ensimmäisen kauden kansanedustajana Vanhasella ei ollut asiaa Ahon hallitukseen, mikä sinänsä pelasti hänen poliittisen uransa. Vanhanen heitteli parhaansa mukaan kapuloita rattaisiin etenkin ydinvoima-asioissa, kun Aho ja kumpp. tuhosivat melkein kaiken, mikä oli vielä jäänyt ehjäksi laman pyörteissä.

Kun äänestäjät huomasivat, ettei Ahosta ollut mihinkään, he nostivat seuraavissa vaaleissa valtaan Lipposen I hallituksen, jonka leppymätön pääministeri hallitsisi maata hirmuotteellaan lähes vuosikymmenen – liian pitkään joka tapauksessa.

Kun Keskustapuolueella oli oppositiossa hyvin aikaa ja Vanhanenkin saattoi levähtää nikkaroituaan lapsilleen täydellisen jäljitelmän apassilinnakkeesta leikkipaikaksi, hänet valittiin kätevänä miehenä nikkaroimaan kokoon myös tuo suunnitelma, jonka nimi eläisi kaikkien demarien mielen pimeimmissä sopukoissa vielä pitkään sen jälkeenkin, kun SDP itse toteutti suurimman osan sen sisällöstä. Kyllä, Vanhanen kursi kokoon Keskustan parhaiden aivojen[7] mietelmät työelämän uudistuksesta, ja nimeksi tuli tuo pelottava kirosana, TYÖREFORMI.[8] Koska Lipponen piti Vanhasta vielä tässä vaiheessa merkityksettömänä kiintiökepulaisena hattivattina, hänen vihansa kohdistuikin vain yksilöimättä Keskustaan yleensä. Muussa tapauksessa Vanhanen ei ehkä enää olisi hengissäkään.

Ministerinä[muokkaa]

Keskustan voitettua vaalit vuonna 2003 puolueen suurin poliittinen kyky Anneli Jäätteenmäki teki Vanhasesta puolustusministerin. Tämä oli taktinen veto, jolla oli tarkoitus parantaa Jäätteenmäen omaa julkisuuskuvaa. Pääministeri piti saada näyttämään luontevalta, rennolta ja ylipäänsä sellaiselta henkilöltä, joka ei ole ihan pihalla. Vertailukokeessa Jäätteenmäki täytti kriteerit vain yhdessä Vanhasen kanssa esiintyessään. Puolustusministeri Vanhanen lähti välittömästi nikkaroimaan linnoitusjärjestelmiä Itä-Suomeen, muttei ehtinyt saada valmiiksi paljoakaan (joskin hänen valmistuneet jugendtyyliset bunkkerinsa ovat nykyisin melkoinen nähtävyys), kun Jäätteenmäki mokasi hommat. Tätä seurasi Vanhasen pahin painajainen. Hänestä tehtiin pääministeri.

Pääministerinä[muokkaa]

Vanhanen suorastaan tihkuu testosteronia ja saa naisten päät pyörälle.

Vanhanen valittiin pääministeriksi Paavo Lipposella tehdyn psykologisen soveltuvuuskokeen perusteella. Koska Jäätteenmäen oli pakottanut eroon juuri epäpyhän hallituskumppanin henkilökohtainen epäluottamus, oli tärkeää löytää tilalle joku keskustalainen, johon demarit luottaisivat – tai edes sellainen, jota ne eivät lynkkaisi vartin sisällä tapaamisesta. Koska tuolloin puhemiehenä toiminut Lipponen on tunnetusti SDP:n kaunaisin, kiukkuisin ja yleisesti vittuuntunein kepuvastainen änkyrä, hän oli koehenkilönä korvaamaton. Ensin Lipposelle näytettiin kuvia Keskustan eduskuntaryhmän jäsenistä. Seppo Kääriäisen kuva aiheutti murahduksia ja Mauri Pekkarisen kuvan Lipponen repi kappaleiksi suu vaahdossa. Vain Vanhasen kuva ei aiheuttanut Lipposessa minkäänlaista reaktiota. Varmuuden vuoksi Vanhanen tuotiin vielä esiintymään Lipposelle, joka oli tämän ajaksi kytketty kettingillä seinään turvallisuuden takaamiseksi. Kun Vanhanen aloitti puhumisen, Lipponen nukahti lähes välittömästi. Niinpä Apollonkadun savupiipusta tuli valkeaa savua ja kardinaali tuli parvekkeelle julistamaan, että ”meillä on Vanhanen”.

Asiassa oli vain yksi pulma: Vanhanen ei halunnut pääministeriksi. Kuultuaan päätöksestä hän piiloutui kauhuissaan (itse nikkaroimansa) sängyn alle. Vanhanen tajusi, että jos hän joutuisi pääministeriksi, hänen täytyisi viettää enemmän aikaa kaupungissa, ihmiselämälle sopimattomalla ei-haja-asutusalueella. Vanhanen suostui pitkin hampain vasta, kun hänelle luvattiin, että hän saisi remontoida itse pääministerin virka-asunnon Kesärannan uuteen uskoon.

Vanhanen kehitti kahden hallituksensa, punamullan ja sinilevän, kuluessa uuden johtamistavan, joka ei vaadi lainkaan karismaa, muttei ole silti demokraattinenkaan. Vanhasta on luonnehdittu toimitusjohtajamaiseksi. Tällä viitataan hänen värittömyyteensä ja yleiseen apaattisuuteensa sekä silminnähtävään suurten päämäärien puutteeseen. Vanhanen on kääntänyt nämä ominaisuudet edukseen, sillä toimittajat eivät jaksa kysyä vaikeita asioita näin tylsältä mieheltä. Vanhanen voi siis tehdä mitä lystää (paitsi vastakkaisen sukupuolen kanssa).

Vanhanen on tasavallan johtotehtävissä osoittautunut suureksi visionääriksi. Hänen keskeinen ja toistaiseksi ainoa visionsa on ollut, että hän itse jatkaa pääministerinä vuoteen 2016 tai muuhun yhtä naurettavaan ajankohtaan saakka. Ikävä kyllä etelän kaunainen media järjesti ajojahdin Vanhasta vastaan täysin triviaaleista seikoista, kuten korruptiosta, valehtelusta, osaamattomuudesta ja täydellisestä pihalla olemisesta. Vanhanen kesti uljaasti kaiken, vaikka niskaan satoi säätiörahaa, lautakasaa ja kiinteää jarmokorhosta. Raukkamaisen ajojahdin törmättyä peruskepulaiseen betonikalloon, joka ei virheitä myönnä, julisti Vanhanen, ettei hänen asemansa puolueen johdossa ollut ikinä ollut niin vahva. Pian tämän jälkeen hän ilmoitti jättävänsä puolueen puheenjohtajan tehtävät jalkaleikkauksen takia.

Maaliskuussa 2010 Vanhanen aloitti suuren isänmaallisen maitosodan S-ryhmää vastaan. Talvisota-henkistä tempausta väärän värisisissä tetrapakkauksissa myytävää maitoa vastaan pidetään eräänä Vanhasen herooisimmista edesottamuksista. Hän on saanut tunnustuksena toiminnastaan arvonimen Ritari Maitoparta.

Vanhanen on viime aikoina esittänyt niin edistyksellistä laintulkintaa, että se on ollut oikeusoppineillekin vielä tuntematonta. Vanhasen mukaan laki ei muodosta mitään automaattista estettä korruptiolle. Muutenkin Vanhanen on painottanut tapaoikeutta eli ns. maan tapaa. Psykologit otaksuvat, että yksityiselämän jatkuva julkinen riepottelu on tehnyt Vanhasesta immuunin kaikille häpeän ja hävyntunnon tuntemuksille myös poliittisissa kysymyksissä, joskin edelleen kiistellään siitä, onko Vanhasella persoonallisuutta missään mielekkäässä merkityksessä.

Pääministerikautensa loppuaikoina Vanhanen on joutunut yhä enemmän dementian valtaan. Onkin arvioitu että hän on Suomen ensimmäinen pitkälle edennyttä Alzheimerin tautia sairastava pääministeri. Muistikatkokset rasittivat viimeisen hallituskauden loppua niin pahoin, että myös Parkinsonin tautia epäillään.

Vanhasen julkisuuspolitiikka[muokkaa]

Vanhanen ei pidä julkisuudesta.[9] Ei sitten yhtään. Demokratiaan sisältyvä kansalaiskeskustelu vaikeuttaa hallituksen tärkeintä tehtävää eli hallitsemista. Tämän takia Vanhanen vetääkin YYA-aikana kepulilaisnuorissa oppimaansa hys-hys -linjaa kaikesta muusta kuin painonpudotuksestaan. Vanhasen opin mukaan keskeneräisistä asioista ei keskustella julkisuudessa. Etenkin lakiesitykset valmistellaan salaa hallituksen iltakoulussa sidosryhmien edustajia kuulematta. Kun hallitus sitten tuo valmistellun esityksensä julkisuuteen, ei siitä tietenkään enää keskustella. Kuka sitä nyt valmiista asiasta jaksaisi jauhaa? Lisäksi Vanhanen jatkaa kepulilaisperinteitä viimeisimmässä korruptioskandaalissaan hevoskuntavaalien rahoitukseen liittyen, jossa hän ei tiennyt sanojensa mukaan lahj..rahoittajiensa nimiä. Vanhasen mukaan äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista mielipiteensä vaaleissa esimerkiksi kartellin ulkopuolista puoluetta äänestämällä.[10] Muutenkin Vanhasen mielestä kansalaisten julkiset mielenilmaukset joistain asioista eivät ole kannatettavia vaan lähinnä siedettäviä.[11]

Presidenttiehdokkaana[muokkaa]

Kun Vanhanen vielä kesällä 2003 ei missään nimessä halunnut pääministeriksi, niin keväällä 2005 hän ilmoitti haluavansa jo presidentiksikin. Ilmoitus herätti laajaa kohua, sillä presidenttinähän Vanhanen joutuisi asumaan Mäntyniemessä, tuossa ihmiselämälle vihamielisessä ja laatikkoarkkitehtuuria edustavassa antijugendilaisessa helvetissä. Kaikeksi onneksi kansa ymmärsi pelastaa (sala)rakkaaksi käyneen pääministerinsä moiselta kammottavalta kohtalolta ja pudotti tämän jo ensimmäisellä kierroksella. Ikävä kyllä Vanhanen on vielä poliittisessa mittakaavassa nuori mies, ja puolue saattaa vaatia häneltä vielä uhrauksia tulevaisuudessa.

Pääministerikauden jälkeen[muokkaa]

“JALKALEIKKAUS, HERE WE COME”.png

Vanhanen jätti pääministerin paikan, kun tuli sellainen fiilis ja oli jalkaleikkaustakin; todelliset syyt Vanhanen lupasi kertoa myöhemmin. Niiden otaksutaan liittyvän hänen lahjattomuuteensa, mutta tuskin lahjomattomuuteensa. Kun pääministerin ero oli perustuslain säätäjien tarkoittamassa hengessä saatu läpi, ilmoitti Vanhanen siirtyvänsä Perheyritysten liiton johtoon. Hänellä onkin kokemusta jo useammasta perhemallista, ja yritystenkin kanssa on hänellä tunnetusti lämpimät suhteet.

Syyskuussa 2010 tarmokas oikeuskansleri ilmoitti pitkällisen pohdinnan jälkeen asian, jonka jokainen oikeustieteellisen pääsykokeisiin pyrkimistä harkinnutkin samoin kuin melkein jokainen muukin täysikäinen ihminen olisi voinut ilmoittaa arviolta viiden sekunnin ajattelutyön jälkeen: että Vanhanen oli esteellinen ollessaan valtioneuvostossa päättämässä Raha-automaattiyhdistyksen[12] varojen jakamisesta Nuorisosäätiölle, joka puolestaan sattui yleishyödyllisesti lahjoittamaan rahaa mm. erään Matti Vanhanen -nimisen pääministerin presidentinvaalikampanjaan. Vanhasella asia kiikasti jälleen kerran hoksottimista: hän sanoi, että olisi tietysti jäävännyt itsensä, jos vain olisi "hoksannut"[13] eli sattunut vaihteeksi tajuamaan jotain. Onkin epäilty, että Vanhasen jalka ei ole ainoa kohta hänen elimistössään, joka olisi leikkauksen tarpeessa.

Matti Vanhanen toimi Perheyritysten liiton johtajana niin pitkään, että hänet ehdittiin jo julistaa kuolleeksi. Hän kuitenkin palasi haudan takaa eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa, koska maan muita osia ei vielä ollutkaan odotusten vastaisesti liitetty Nurmijärveen ilman hänen auttavaa kätöstään.

Koska Vanhasella ei ole tietoisuutta, on hän myöhemmällä urallaan hortoillut vahingossa esimerkiksi Alfa-tv:n kreationistihihhulien ja kulttuurisotapsykoottisten konservatiivien keskelle. Yksinpuheluohjelma Vanhanen toi takaisin paskimman ja etäisimmän yläasteen fysiikan opettajasi fact checkaamaan ja ownailemaan koululaisten ympäristömielenosoituksia:

»Televisiostudio on valaistu hämärästi. Sisustus on räikeää pinkkiä ja kirkkaansinistä. Yhdistelmä luo hieman yökerhomaisen tunnelman, mikä rakentaa mielenkiintoisen ristiriidan ohjelman sisällön kanssa. (...)

Vanhanen näyttää paljon ”kalvoja”. Ohjelmassa ei käytännössä ole dramaturgiaa, mutta asiaa Vanhasella on paljon. Hänen puhetapansa on totuttuun tapaan hieman monotoninen, joskus takelteleva ja huokaileva – sellaisena se on tullut tutuksi hänen aiemmista tv-esiintymisistäänkin. Nyt poissa on toimittajien tai vastapuolen aiheuttama ärtyisyys. Omalla rauhallisella tavallaan hän selvästi viihtyy, on jopa liekeissä. (...)

Nykyään puhutaan ”setäselittämisestä” eli mansplainingista tai spleinauksesta, kun tarkoitetaan valta-asemassa olevan tapaa opettavaisesti paasata ja samalla vaientaa ei-valta-asemassa olevat ja heidän näkökulmansa.

Mielessä käy, että Vanhasen tyylissä on ripaus setäselittämistä.

”Ensimmäisen jakson aiheena on luulot ja uskomukset osana yhteiskunnallista keskustelua, väärät käsitykset”, hän kertoo. Hän oikoo ne yksi kerrallaan.

Hän viittaa viime keväänä eduskuntatalon portailla pidettyyn ”innokkaiden koululaisten” mielenosoitukseen, jossa vaadittiin toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. ”Oli sellainen henki, että mitään ei ole tehty ja nyt pitää ryhtyä toimiin.”

Vanhanen näyttää Tilastokeskuksen käppyröitä, joiden yksityiskohtia tv-katsojan on melko mahdotonta tarkastella. Vanhanen selittää ne. ”Kalvoista” käy ilmi, että Suomen kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet.

”On tehty pitkä sarja erilaisia päätöksiä, joiden tuloksena on saatu myönteinen kehitys aikaan.”

”Toivon, että etenkin nuoriso, koululaiset oppis suhtautumaan sil taval, että me emme oo menettäneet tätä maapalloa vielä. Me pystymme tekemään päätöksiä, jotka tuovat myönteisii tuloksia.” (...)

”Tän ohjelman luonnetta kuvaa se, että mulla oli muutama muukin kalvo tässä, palaan ehkä niihin myöhemmin. En oo suunnitellu tätä niin tarkkaan minuutilleen”, hän naurahtaa.

Usein Vanhanen herättää katsojan valppauden sanomalla: ”tämä saattaa hätkäyttää” tai ”voi kuulostaa yllättävältä”. Sitten hän osoittaa ja selittää jännittäviä käänteitä tilastokäyrillä.

Moni kuuntelee äänikirjoja tai podcasteja nukahtaakseen illalla helpommin. Vanhasen rauhaisa tyyli voisi toimia hyvin tässä tarkoituksessa. (...)

Kuullaan myös yllättävä paljastus, hyvin painokkaasti lausuttuna:

”Talouspoliittisen päätöksentekijän kannalta haastavaa on se, että sillä hetkellä, kun päätöksiä pitää tehdä, niin koskaan ei ole varmaa tietoa siitä, mikä on oikea ratkaisu, mitä pitää tehdä, koska pitää reagoida.”

Vau, tämähän on avointa. Voisiko pääministerin roolissa toimiva ikinä sanoa, että tosiasiassa emme tiedä, onko tässä järkeä, mitä juuri nyt tehdään?

”Jälkeenpäin on tavattoman helppo arvioida, osuivatko toimenpiteet oikeaan vai eivät”, Vanhanen naurahtaa.

Sitten hän käy läpi johtamiensa hallitusten yksityiskohtaisia päätöksiä ja näyttää suhdannekäyrän avulla, miten niiden jälkeen kävi.»
(Helsingin Sanomat 13.11.2019: Matti Vanhasen oma tv-ohjelma Alfa-tv:llä on herättänyt ihmetystä – Puhemies pitää siinä kalvosulkeisia niin, että katsojaa alkaa nukuttaa)

Samaan aikaan alkoi myös tilannekomedia Puhemies, jonka pääroolissa Suomen estyneimpänä miehenä tunnettu Matti Vanhanen yrittää säilyttää eduskunnan arvovallan ja joutuu jakamaan työhuoneen täysin pidäkkeettömän varapuhemies Eerolan kanssa. Ensimmäisessä jaksossa Vanhanen syö liian tulista emmental-juustoa eduskunnan kahvion voileivällä ja joutuu olemaan poissa töistä. Hänen toipuessaan varapuhemies Eerola päättää muuttaa asiallisen täysistunnon epäpyhäksi orgiaksi. Miten käykään, kun Matti palaa sairaslomalta odotettua aikaisemmin...

Yksityiselämä[muokkaa]

"Ei... ei pidä paikkaansa!"

Kyllä! Kaikkein mehukkaimmat jutut ja yksityiskohdat Matti Vanhasen yksityiselämästä yksinoikeudella Hikipediassa! Tiesitkö esimerkiksi, että

 • Vanhanen käyttää nukkuessaan yömyssyä
 • Vanhanen kuorsaa vain harvoin
 • Vanhanen ei pidä maksamakkarasta
 • Vanhanen herää keskimäärin kerran yössä kesken unien
 • Vanhanen käy yöpisulla vain harvoin
 • Vanhasen pitkät kalsarit ovat kerran värjäytyneet pesussa
 • Vanhanen on sönkkö
 • Vanhanen osasi kuoria banaanin
 • Vanhanen on suuri hiihdon sekä dopingin ystävä ja saa hiihdellessään sopivasti dopattuna parhaat ideansa.
 • Vanhasen RuneScape-hahmon nimi on WanhaWatti666.
 • Vanhanen kirjoitti seksikolumnia Suosikki-lehteen vuosina 1995–1996.

Matti nukkuu ämpäri päässä ja takapuoli jäässä.

Vanhanen pitää rap-musiikista, sillä hän rekrytoi aikoinaan Pikku-G:n puolueensa ehdokkaaksi. Vanhanen harrastaa kivien viskaamista jäätä pitkin, ja hän suostutteli myös curling-hopeamitalisti Markku Uusipaavalniemen ehdokkaaksi Keskustaan. Kesällä heitetyistä kivistä tulee "leipiä". Samoin Uusipaavalniemi leipääntyi ja lähti Keskustasta heti Vanhasen vaalirahaskandaalin paljastuttua, jolloin perussuomalaiset ottivat olympiamitalistin vastaan. Vanhasen pelasti Perheyritysten liiton Anne Berner, josta Vanhanen kiitokseksi leipoi ministerin noustuaan takaisin eduskuntaan vuonna 2015.

Naisasiat[muokkaa]

Vanhasen naisasioiden vatvominen johtuu siitä, että Suomen kypsymätön media ei osaa suhtautua naimattomaan pääministeriin. Toisaalta on se kyllä aika kolli. Jos välttämättä haluat tietää lisää Vanhasen naisasioista,[14] voit lukea lisää arvostetuista aikakausjulkaisuista tai näiden naisten itse kirjoittamista ”kirjoista”.

Hyvä keino päästä Vanhasen mirriksi on sanoa olevansa kiinnostunut Ikean tuotteista.

Seksielämä[muokkaa]

”Uuniperunaa Matti rakastaa yli kaiken. Kerran kun hän suuteli minua, hän totesi minun maistuvan paremmalta kuin uuniperuna. Se on jo aika mahtavaa!”

~Susan Kuronen[15]

Susan Kuronen kertoo kirjassaan joutuneensa katsomaan Matin ex-vaimon kuvaa heidän rakastellessaan. Monet Hikipedian koulutetut asiantuntijat ovat tulkinneet tämän tarkoittavan sitä, että Vanhanen vetää mieluiten takaapäin. Tämä on myös se seksiasento, jolla Suomen Keskusta -puolue helpoiten lisääntyy, koska he ovat nähneet sikojensa tekevän näin navetassa. Kuronen kertoo myös Vanhasen kiihottuvan ekstaattiseen tilaan siitä, kun nainen lausuu hänelle ääneen Santeri Alkion teoksia. Sitaatti Kurosen kirjasta sivulta 23:

”Olin lausunut vasta ensimmäisen lauseen kirjasta 'Patriarkka'. Näin kuitenkin jo, miten Matin käsi ujuttautui omien vihreiden nappiverkkareitteni sisään.”

Lue myös[muokkaa]

Keksikää mun kampanja mulle. Ideoita tulemaan. Pääministerikaudellaan huonosta muistista kärsinyt Vanhanen yrittää keksiä kuntavaalien 2017 alla keinoja jakaa helposti naisille numeroaan. Sivustakatsojat eivät osaa sanoa, onko huolestuttavampaa, että 88 toisi hänen mieleensä jotain kuin ettei tuo.

Myös tiedotusvälineet ovat tunnetusti seuranneet tiiviisti murheellisen hahmon pääministerin saagan junnaamista. Uutisarkistosta voi lukea seuraavaa:

Matti Vanhanen Hikinewseissä

Viitteet[muokkaa]

 1. https://twitter.com/Hikipediainfo/status/1053289235564904448
 2. blogiartikkelissa (poistettu? Google ei löydä.), lainaus muistinvarainen
 3. Tunnettu myös nimellä Pahan Akseli
 4. Syynä lienee äänioikeutettujen vanhempien leipääntyminen ala-asteikäisen jälkikasvunsa huoneesta raikaavaan jumputukseen.
 5. alkoholittomissa sellaisissa
 6. Lähde: Keskustan salaiset asiakirjat. Varastettu Apollonkadun bunkkerista 6. tammikuuta 2005.
 7. Se ei tosin vielä ole paljon se.
 8. Jos olet demari, sinun tulee tämän kohdan jälkeen sylkeä vasemman olkasi yli.
 9. On hänellä syytäkin olla pitämättä.
 10. Uusi Suomi 14.1.2009. Vanhanen hyökkää rasisteja vastaan http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/46740-vanhanen-hyokkaa-rasisteja-vastaan
 11. Matti Vanhanen Suomenmaa-lehden kolumnissaan 30.7.1985: "Suomen lain ja poliittisien johtajien avaruutta osoitti se, että tämä provokatoorinen mielenosoitus saatiin Suomessa järjestää. Arvelen jokaisen tv-uutisten katsojan ymmärtäneen mielenosoittajien tarkoitusperät ja asettaneen ne omaan sarjaansa. ... Minua harmitti, että joku tanskalainen ns. pakolainen tuli tänne sanomaan, että hän puolustaa suomalaista veljeskansaansa ja samaan hengenvetoon puhuu jostakin taistelusta Neuvostoliiton sisällä. Kaiken lisäksi he järjestivät laittoman mielenosoituksen Neuvostoliiton lähetystön vieressä." http://kavkaz.fi/vanhanen.html
 12. Tunnetaan kepulaispiirissä nimellä "Raha-automaatti"
 13. Yle Uutiset 16.9.2010. Vanhanen: Olisin jäävännyt itseni, jos olisin hoksannut https://yle.fi/a/3-5633535 (archive.is)
 14. Emme suosittele. Ihan vain sinun parastasi ajatellen.
 15. https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074182037/Matin+ja+Susanin+mustikkakeitto
edeltäjä:
Anneli Jäätteenmäki
Keskustan puheenjohtaja
20032010
seuraaja:
Mari Kiviniemi