Matti Nykänen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rattijuoppo leima.png

Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Stop hand.png Matti Nykänen on julistettu idiootiksi, sillä hän on tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.
Saapas valmistelee kunnianloukkauskannetta, koska vertasimme sitä häneen.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Matti Nykänen.


”Mä muutan Kööpenhaminaan ja haen Ruåtsin kansalaisuutta!”

~Matti Nykänen

”Pillu se nyt on aina ensimmäisenä mielessä, mutta hypätään nyt ensin.”

~Matti Nykänen

”Elämä on laiffii.”

~Matti Nykänen

”Ehkä otin, ehkä en.”

~Sama Matti

”Missä sä oot ja ooks mäkin siel?”

~Edelleen Matti

”Mieluummin poljen omaa mopoani!”

~Matti ei kumarra turhia BB-julkkiksia

”Elämä on ihmisen parasta aikaa.”

~Matti elämän tarkoituksesta

”Aina ku mä hyppään, niin mulle tulee sellanen bon voyage -tunne, siis että mä oon kokenu tän joskus aikasemminkin.

~Matti kertoo kokemuksiaan Déjà vu -tunteestaan.

”Se on ihan fifty-sixty miten käy.”

~Matti tilastotieteistä

”Puhunks mä noin tyhmiä!”

~Matti luettuaan tähän asti
Matti Nykänen
Joku vitun matti.jpeg
Koko nimi: Matti Ensio Nykänen, vaihtoi sukunimensä kerran väliaikaisesti Paanalaksi, kaksi vuotta kestäneen hairahduksen Sarin takia.
Syntymäaika: 17. heinäkuuta 1963
Syntymäpaikka: Jyväskylä
Uskontokunta: Kunniallinen kristitty
Kuolintapa: Varmaankin liiallinen hyvyys
Hiusten väri: vaaleanruskea
Saavutukset: Useita kultamitaleita mäkihypyssä, luonut useita muoti-ilmiöitä
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Ylemmät sekä taiteelliset saavutukset
Pilkkanimet: Mattis, Matiainen, Masa-hiiri (johtunee Nykäsen pulleista hamsterin poskista. Koska Jasperilla ei näitä ollut, hän joutui käyttämään tekoikeniä), Laulava katastrofi (syytä on turha edes selittää)

Matti "kukkarossa" Nykänen (s. 17. heinäkuuta 1963 Jyväskylässä) on suomalainen tosimies, kansallisfilosofi, esimerkkihenkilö, nimeämätön mäkihypyn kuningas, mallikansalainen ja kiivas alkoholin ja väkivallan vastustaja. Hän on raivoraitis absolutisti. Matti on periaatteiltaan niin vakaa, ettei hän nauti edes yskänlääkettä sen sisältämän pienen alkoholimäärän vuoksi. Erään jyväskyläläisen koulun seinällä on Nykäsen päästötodistus, jonka numerot ovat kaikki kymppejä. Peruskoulusta asti Suomen nuorille ollaan opetettu, miten Matti Nykänen on hieno (ja raitis) mies. Hän ei ole ikinä ottanut yhteen poliisin kanssa, eikä hänellä luonnollisesti ole rikosrekisteriäkään. Hän ei myöskään ole koskaan pahoinpidellyt ketään eikä ärsyttänyt ketään niin paljon, että tämä olisi pahoinpidellyt hänet. Matti on myös tunnettu herrasmies. Matti on avioissa entisen Playboy-mallin, Suomen kauneimmaksikin naiseksi kutsutun Mervi Tapolan kanssa. Matti on valittu jo kuudeksannettatoistakymmentä kertaa peräkkäin ja kolmannettatoistasataa kertaa allekkain Suomen Mensa ry:n yliälymestariksi älyllisten saavutuksiensa vuoksi. Hyppymenestyksestään huolimatta Matilla on jo vuosikausia ollut aina Matti kukkarossa. Tämä johtuu siitä, että heti uransa lopetettuaan Masa tunnettuna hyväntekijänä jakoi kaikki palkintorahansa Punaiselle Ristille, sotaveteraaneille ja lastenklinikan kummeille. Suomalaisilla vanhemmilla onkin tapana kehottaa lapsia elämään elämänsä yhtä viisaasti ja hyvin kuin Matti.

Ammattiuransa jälkeen hän valmensi mm. Kuopus Näykkystä tämän mäkihyppyuralla ja tuloksena oli kolme kultamitalia. Matti kehotti Kuopusta useaan otteeseen luopumaan viinasta ja väkivaltaisuudesta ja elämään oikein (siis selvinpäin oikein), mutta Kuopusta ei kiinnostanut. Mäkihyppyura päättyi lumikinokseen pää edellä. Tämän jälkeen Matti ei ole hoitanut valmentajan tehtäviä.

Tätä nykyä Matti harjoittaa jaloa laulavan taiteilijan ammattia, ja onkin voittanut useita klassisen laulannan kilpailuja, joissa on ollut vastassa José Carreras, Luciano Pavarotti ja esim. Domingo. Häntä on myös yritetty saada liittymään The Three Tenors -ryhmään, mutta Mattihan ei moiseen alennu. Sen sijaan Matti on toiminut muiden ansioidensa ohella laulunopettajana, ja hänen laulutaiteelliset metodinsa ovat levinneet myös muualle Eurooppaan [1]. Hän on myös Suomen Sankari 2006.

Matti Nykänen on lisäksi yksi Suomen parhaita muotisuunnittelijoita. 80-luvulla hänen tyyliään kopioivat kaikki suomalaiset vauvasta vaariin. 99 % Suomen kampaamoista leikkasi silloin jokaiselle asiakkaalle samanlaisen takatukan kuin mitä Nykäsellä on. Lisäksi jollei henkilö kulkenut toppatakki sullottuna piukkoihin farkkuihin, hänet heitettiin välittömästi putkaan.

Vuonna 2008 Matti Nykänen palasi menestyksekkäästi mäkihypyn pariin voittaen veteraanikisoissa maailmanmestaruuden. Matti Nykänen on ainoa ihminen, joka on todistettavasti hypännyt Puijon ison mäen tornista aina Tallinnaan saakka. Laskeutuessaan Tallinkin sataman läheisyyteen Nykänen nyrjäytti vasemman nilkkansa.

Tyypillinen tapahtuma perjantai-iltana jossakin Tampereen pubin pihassa. Umpihumalassa olevaa Nykästä kannetaan käsi-ja jalkaraudoissa poliisiautoon. Olisiko tällä kertaa syynä ehkä kännipäissä puukotus pitsaveitsellä?

Tätä nykyä Matti on vaihtanut lajinsa mäkihypystä pitsaveitsimiekkailuun. Hänen pitkäaikainen, mutta voittamaton vastustajansa on hänen oma vaimonsa Mervi. Toistaiseksi Mervi on voittanut joka kamppailun. Näistä taisteluista ei poliisi yleensä tykkää ja siksipä Matti valehteleekin seuraavana aamuna sujuvasti kaatuneensa kännipäissään Mervin kanssa ruusupuskaan. Uskokaa pois, sellainenkin tämän onnellisen, rakastavan pariskunnan pihalta löytyy.

Tätä nykyä Nykänen vuorottelee Mervin ja häntä 30 vuotta nuoremman naisen kanssa, joka on huolissaan maineestaan.

Matti Nykänen on tuttu Keltaisen lehdistön kestosuosikkina positiivisessa mielessä.

Mattia on pyydetty naisten dopingtestien ottajaksi. Tähän toimeen häntä pidetään hyvin sopivana, koska hänellä on jo todella paljon kokemusta naisten kusettamisesta.

Elokuva

”Elokuva elokuvana. Elokuva kun tehdään, niin se on elokuvaa.”

~Nykäsen loistavaa filosofista ymmärtämystä on vaikea jäljitellä


Matin elämästä tehtiin vuonna 2006 suomalaisen elokuvahistorian merkkiteos, jolle annettiin mielikuvituksellisesti nimeksi Matti. Suuren kunnian Matin esittämisestä sai pitkän valintaprosessin jälkeen huippulahjakkuus Jasper Pääkkönen, joka ei viime aikoina olekaan kovin monessa suomalaisessa elokuvassa "näytellyt". Matti-elokuva oli niin laadukas, että sitä pidetään maailman elokuvakriitikkopiireissä varmana valintana vuoden 2006 parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin saajaksi. Myös vuoden elokuvan tittelin saajaksi Matti on ehdolla, mutta voitto taitaa tällä kertaa lipua Samuel L. Jacksonin tähdittämälle elokuvalle Snakes on a Plane. Mikäli Matti ei ennakkosuosikin asemastaan huolimatta voitakaan Oscaria, kannattaa vääryydestä nostaa mekkala avaamalla uusi nettiadressi.

Elokuvalla tehdään luultavasti huippumenestysjatko-osakin, jonka nimi voisi ytimekkäästi olla Matti 2, tai toisaalta Kohta tulee hyppyrinnokkaan.

On kuitenkin huomioitava, että Matti on ollut aina hypännyt alamäkeen ja tullut mahalleen alas. Matti on viettänyt suurimman osan elämästään alamäessä ja kokenut alamäen pohjia useita kappaleita. Aina hän on lopulta kuitenkin noussut ja mennyt taas ylös.

Elokuvan Nykänen on uhrihahmo. Kaikki hänen pahat tekonsa on selitetty sillä, että joku vanha juoppo käytti häntä hyväkseen.

Matti Nykäsen kuuluisia, opettavaisia ja älykkäitä lausuntoja

 • Elämä on elämää (Tästä Matti Nykänen kyhäsi biisin, jonka kailotti nuotin vierestä Suomen kansalle. Opus-yhtye teki tästä hitistä maailman toiseksi suurimman hitin "Life is Life". Se maailman suurin hitti on muuten juuri tämä Matin alkuperäinen versio.)
 • Jokainen mahdollisuus on mahdollisuus
 • Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi
 • Elämä on ihmisen parasta aikaa (Tässä taisi mäkikotka tarkoittaa muita ihmisiä kuin itseään)
 • Kysymys kuulostaa kysymykseltä
 • Huominen on aina tulevaisuutta
 • Se on ihan fifty-sixty
 • Viina on alkoholia
 • Viinakaupan ohi voi kävellä
 • Rakkaus on kuin lankakerä: se alkaa ja loppuu
 • Kunnon kysymykselle ei ole kunnon vastausta( ehkä ).
 • Mä tunnen yhden kovan jätkän joka pelaa shakkia mut ei voita koskaan Mattia

Näistä lausahduksista näemme Matti Nykäsen olevan erittäin älykäs; hän ei suotta ole Mensan älykkäin jäsen. Lisäksi hänellä on lahjoja (ja karismaa) vaikka mihin, se on nähty useasti viimeisen kahdenkymmenenviiden vuoden aikana, meidän suomalaisten ikioma mestarihan on toiminut sen ränniin syöksymisen lisäksi myös huippulaulajana ja strippariksikin hänet palkattiin Järvenpään Casinolle, onhan hänellä sentään koko suomen suurin penis. Matin opettavaiset lausunnot ovat muuten yhtä tärkeitä kuin Einsteinin suhteettomuusteoria.

Matti Nykänen todistaa suomalaisille aina jo kliseeksi muodostuneen sananlaskun: urheilija ei koskaan juo vaan syö

Katso myös

Aiheesta muualla

Tässä lista TODELLA mielenkiintoisista videoista, joita tosin ei enää ole saatavilla. Kokeile onneasi vaikka jollain videon nimen osalla, ehkä onnistut. (mutta tuskinpa sentään) Onnea matkaan, eli "Bon voyager", niinkuin saksalaiset sanovat.