Matematiikka

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hikipediassa hakusana Matikka tarkoittaa matematiikkaa. Kaupan kalatiskillä se voi tarkoittaa jotain muuta.

”Elokuvan kesto tulisi olla suhteessa ihmisrakon kestävyyteen.”

~Alfred Hitchcock laskelmoi.

”Se ihmisolento, joka kehittää kaavan naisten saamiseen, minä tulen varastamaan sen. ”

~ Jumala.

Matematiikka on tapa hahmottaa normaalimaailmaa ja kaikkea sen ulkopuolella olevaa. Matematiikka keskittyy etenkin tähän jälkimmäiseen. Matematiikka on näin ollen keinotekoista, eikä sillä ole kosketuspintaa tavallisen Virtasen elämään. Edes kauppareissuilla matematiikasta ei ole hyötyä, sillä hintoja ei tarvitse vertailla, kun ymmärtää suunnata (elintarvikeketjun nimi sensuroitu), jossa kaikki on halpaa.

Matematiikkaa voit oppia esim. Aleksi Markkaselta

Matematiikan tarkoitus kouluissa on saada oppilaat itkemään. Tekniikoita on useita. Eräs niistä on tällainen: Matematiikan opettaja kertoo turhia asioita, jotka joku on joskus sattunut pilvessä oltuaan selittämään. Sitten opettaja kyselee täysin järjettömiä kysymyksiä kuten: "Mikä on polynomin P arvo, jos muuttujan x arvo on 4" tai "Mikä on kolmion kulmien summa, kun otetaan huomioon, että hypotenuusan pituus on d" tai ehkäpä "Mikä on suorakulmaisen ympyrän kulmien summa, jos kulman D kradone potenssiin kulman C aste impotenssiin 5 on FU?". Usein oppilas lannistuu jo tässä vaiheessa ja menee vessaan itkemään. Jos tämä ei ole tarpeeksi opettaja ottaa yliopistotasoisen tehtävän repustaan (jos kyseessä onkin sellainen laitos kuin yliopisto, kaivetaan repusta jokin ratkaisematon matemaattinen ongelma, siinä toivossa, että jos ylioppilaskandidaatti saisi sen tehtyä, voisi opettaja viedä siitä kaiken kunnian...) ja antaa sen kotiläksyksi. Opettajat useimmiten väittävät matematiikan olevan helppoa, mikä aiheuttaa oppilaille omantunnontuskia ja hermoromahduksia. Maoliin on hyvä purkaa epäonnistumisista aiheutunutta pahaa oloaan töhrimällä sen sivut täyteen rumia, mustia lyijykynäpiirustuksia.

Matematiikka on todella tärkeä oppiaine. Oppilaat luulevat, että Pythagoraan lauseella ei tee mitään, mutta sitähän tarvitsee joka päivä, nimittäin matematiikassa. Matematiikka on elämän suola. Ilman sitä emme voi elää. Toisaalta, on tunnettu tosiasia että liika suola lyhentää elinikää.


Vaikka matematiikka on yhtä vieras ilmiö normaalille ihmiselle kuin maailmanrauha, kuuluu kuiteskin yleissivistykseen tietää jotain siitä.

 • Einsteinin kuuluisa kaava E=mc Hammer², joka muutettiin myöhemmin E=mc Hammer, koska on olemassa vain yksi oikea mc Hammer.
 • sekä kaikille tuttu suomalainen = 10ryssää, pitää kaikkien suomalaisten tietää. Kaava muutettiin myöhemmin suomalainen = 10 pullon edestä koskenkorvaa, sillä suomalainen ei ole ryssä.
 • myös tämä yhtälö on hyvä tietäärikkoutunut kondomi + yhdyntä = tilanne, jossa sinä et halua olla

Jos matematiikka kiinnostaa, voit luultavasti jo 10 vuoden opiskelulla laskea vaikeampia kaavoja, kuten

 • a) tietokone + pelit + coca-cola + viikonloppu - ystävät · sähkölasku maksettu = ?
 • b) (naisia + rahaa - ongelmat)/nuoruus = ?
 • c) komeus + viisaus + ihanuus + täydellisyys + runkkaus + viisaus : 0 = ?
 • d) EXTRA, minkä mustan palkin pituus kuvaa parhaiten keskiverto miehen peniksen pituutta, niin kuin sinun?
 • e) Ruotsi + päätöksenvalta = ?

Mieti vastauksesi rauhassa, kun olet miettinyt vastaukset, katso oikeat vastaukset alempaa. Jos vastaat 66,6% oikein, on sinusta ainesta ainakin politiikoksi.

 • a) onnettoman elämä
 • b) unelma, johon sinulla ei ole varaa unelmoida
 • c) ihminen
 • d) tämä
 • e) täysin tuhoutunut

Ja vastaus on ei, sellaista kaavaa ei ole olemassa jolla saisi naisia ja se joka tulee sen keksimään, ei tule olemaaan sinä.


Katso myös[muokkaa]