Marokko

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pakenetpa ihan mistä tahansa, tunnistat meidät tästä merkistä (Ei kuvaa pidätyskeskustemme majoituksen laatua, sillä yhden tähden saamiseen pitää kai kunnioittaa ihmisoikeuksia?).

Marokon kohtaamispiste eli Marokko on Luoteis-Afrikassa sijaitseva tapaamispaikka, josta afrikkalaiset voivat käydä hakemassa Euroopasta palautetut sukulaisensa talteen. Alue tarjoaa pakolaisille useita palveluita kuten putipuhtaaksi ryöstöä, raiskaamista, nälänhätää ja ulkomajoitusta.

Korkea profiili[muokkaa]

Kohtaamispaikkaa hoitaa Marokon kuningaskunta -niminen hyväntekeväisyysyhdistys, jota johtaa kuningas Muhammad VI. Alueesta 95 % on hiekkaa ja loput viisi prosenttia päivänvarjojen ja rantatuolien peittämää rantahiekkaa. Marokko sijaitsee mukavasti kivenheiton päässä Euroopasta mutta laittomien maahanmuuttajien harmiksi Gibraltarin salmen väärällä puolella. Marokkolaiset ovat syystäkin ylpeitä paikastaan; alue on voittanut useita kertoja EU:n rajanaapureiden kesken järjestetyn Paperittomien siirtolaisten vuoden pidätyskeskus -kilpailun.

Marokon hyvän sijoituksen takaavat kymmenettuhannet siirtolaiset ja poliittiset pakolaiset, jotka pyrkivät Espanjaan. EU on lisäksi onnistunut ulkoistamaan yksilönoikeuksien rajoittamisen lähes kokonaan marokkolaisten jengipäälliköiden ja sotilaiden vastuulle, mikä on myös nostaa pisteitä. Hyvä sijoitus on varmistettu tulevaisuudessakin, sillä tunnetut afrikkalaiset matkatoimistot kuten R. Mugaben turmamatkat, Die In Yamoussoukro ltd. ja Kabilaa & kapulaa oy. tarjoavat vastustamattomia äkkilähtöjä kaikille, joilla on tippaakaan itsesuojeluvaistoa.

Ylläpito[muokkaa]

Nähtyäsi tämän merkin aloita hirveä loppukiri vartiokopin ja puomin ohi. Takaa kuuluvat espanjankieliset huudot tarkoittavat ”lisää vauhtia”. Erilaiset laukaukset tarkoittavat ”hippa”, mutta niillä ei ole merkitystä, ennen kuin hippa itse koskettaa sinua.

Marokko tarjoaa pakolaisille useita aktiviteetteja, jottei jatkuvasti tarvitsisi murehtia pian koittavaa nälkäkuolemaa armeijan käskyttämissä pidätyskeskuksissa. Pakolaisten ehdottomasti suosituin harrastus on hipan leikkiminen Espanjan rajavartioston kanssa. Tätä pääsevät harrastamaan myös kaikkein köyhimmät pakolaiset (olettaen että ripuli ja vatsataudit eivät ole vieneet juoksukykyä). Hipasta on kuiva ja märkä variantti:

  • Rynnäköinti joukolla päin Ceutan tai Melillan rannikkokaupunkien piikkilanka-aitoja. Marokon pohjoisosassa on siirtomaakauden jäljeltä kaksi espanjalaiskaupunkia, jotka on vahvasti linnoitettu, mutta jo muutama tuhat aitoja päin heittäytyvää ihmistä takaa, että viimeiset pääsevät takuulla aidan yli.
  • Gibraltarin ylittäminen kahden hengen kumiveneellä 14 henkilön kanssa on hauska ja tyynelläkin säällä melko tappava harrastus, jota pelataan, mikäli ollaan todella tylsistyneitä (tai köyhiä).

Mikäli espanjalaisviranomainen koskettaa tai ampuu kumiluodeilla ja huutaa ”hippa!”, alkaa leikin hauskin vaihe, jolloin pakolainen jännittää, pääseekö hän takaisin Marokkoon hakattavaksi vai päätyykö vaihteeksi Algeriaan potkittavaksi.

Joka pakolaisen uimakoulu, osa 1: Veteen totuttautuminen. Kurssi järjestetään 14 kilometrin harjoitusaltaassa. Mukaan oma polkupyörän sisäkumi ja itse keksitty hyvä selitys (mieluiten espanjaksi tai englanniksi).

Jos pakolaisella on rahaa, hänen harrastusmahdollisuutensa ovat huomattavasti paremmat. Jo muutamalla tuhannella dollarilla voi ostaa venematkan Kanariansaarille. Mikäli meri on tyyni ja kuljettaja sattumalta rehellinen, onnistumisen mahdollisuus on teoriassa olemassa. Aasialaisten ihmissalakuljettajien opastetut kiertomatkat ovat jo huomattavasti kalliimpia, mutta niihin sisältyykin eksotiikkaa esimerkiksi ahtaassa ja paahtavan kuumassa merikontissa.

Marokko tarjoaa leiriläisille tehokkaan terveydenhuollon. Terveet ja vähemmät vakavat tapaukset hoidetaan nopeasti kuntoon. Harmillisesti vähemmän vakavia tai terveitä tapauksia ei leireillä ole lainkaan. Vakavat tapaukset sen sijaan saatetaan nopeasti tilaan, jossa hoitoa ei enää tarvita – ajamalla kuormurilla 12 tuntia etelään ja kippaamalla lasti keskelle aavikkoa. Kukaan potilaista ei ole tullut valittamaan, joten Marokon tehokas terveydenhuolto nauttii EU:n suurta arvonantoa.

Rekrytointi[muokkaa]

Marokon leirit tarjoavat varsinkin naisille mahdollisuuden hankkia uran kadulta. Miehille taas on tarjolla erilaisia heikomman sortoon perustuvia uraputkia. Maalitauluna, seksileluna tai nyrkkeilysäkkinä toimimista on tarjolla jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta. Leireissä useita vuosia viettäneet voivat erikoistua pakolaistuotannon jatkokursseilla, joilla opiskellaan muun muassa selkään puukottamista ja ihmiskaupan alkeita panttivankien ottamisen muodossa. Pidemmälle ehtineitä varten on kyynisyyden erikoiskursseja, joilla keksitään erilaisia adjektiiveja ”Euroopan Unionin maahanmuuttopolitiikka” -lausekkeen eteen.