Markku Uusipaavalniemi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stones 01.svg
Tämä artikkeli kiinnostaa kiviäkin!
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Markku Uusipaavalniemestä.
Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma sitaatteja Mietteitä Uusiksesta.

Markku Juhani "Uusis" Uusipaavalniemi (s. 1955), myös M-15 (tai U-15), on suomalaisessa mytologiassa epäjumala, joka rankaisee kuin Zeus, mutta salamoiden sijaan curling-kivillä. Uusis syntyi tarun mukaan vuonna 1966, mutta samanniminen henkilö oli jo syntynyt 11 vuotta aikaisemmin.

”Ellei ratsastus onnistu, niin ei sitten”

~selostaja Markku Uusipaavalniemestä
Markku "Uusis" Uusipaavalniemi
M-15.jpg
Uusipaavalniemi kivettää vastustajansa katseellaan.
Koko nimi: Markku Juhani Uusipaavalniemi
Syntymäaika: 23. marraskuuta 1966
Syntymäpaikka: Suomi
Uskontokunta: Evankelis-luterilainen
Kuolintapa: Hän elää.
Hiusten väri: vaalea
Saavutukset: Universumin luominen, Curling-hopea Torinossa 2006, jne., jne., jne.,...
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Hän on Suomen (toistaiseksi epävirallinen) kuningas.
Pilkkanimet: Hänellä ei ole pilkkanimiä. Jos joku keksii sellaisen – hänet kivitetään.

Ura[muokkaa]

Curlingissa ja sen jälkeen[muokkaa]

Uusis oli aluksi täysin tuntematon muille, mutta kun Torinon talvisodassa tuli menestystä, M-15:stä muodostui kaikkien, erityisesti Matti Vanhasen näköisistä mieshenkilöistä pitävien keski-ikäisten naisten palvonnan kohde, joka haluttiin jopa Suomen presidentiksi. Uusis ei suostunut, mutta silti hän jatkoi työtään. Kun hän jäi eläkkeelle curlingista, hänestä tuli poliitikko, josta tehtiin Virheiden presidenttiehdokas. Uusis voitti vaalit ylivoimaisesti jo heti ensimmäisellä kierroksella saaden 99,8 % äänistä. Toiselle kaudelle hän ei pyrkinyt. Hän kuoli vuonna 2098, mutta teki ylösnousemuksen kahden viikon päästä. M-15:n hieman tuntemattomammat edeltäjät ovat R2-D2, M-62, ACDC, M-91, AK-47, AIDS, RK-62 sekä B14.

Mahtitekojen tekijänä[muokkaa]

Uusista on kuvailtu sanonnoilla: "Uusis on kiva kiville" ja "kun Uusis puhuu, kiviäkin kiinnostaa". Uusiksen saavutukset eivät suinkaan pääty curlingiin, vaan häneltä taittuvat myös uimahypyt ja matematiikka. Uusis on laskenut päässään äärettömään. Kahdesti. Hän kaataa naisen kuin naisen heittämällä kivensä nännille. Ainoan tappionsa Uusis koki, kun Hjassan nappasi viimeisen olutpullon hänen nenänsä edestä. Hjassanilla on nykyään vain yksi käsi. Liityvätköhän nuo kaksi asiaa toisiinsa?

Uusis on myös suorittanut useita mahtitekoja, joista mainittakoon esimerkiksi WTC:n tuho: Markku laski hieman pieleen (todennäköisesti kuitenkin tahallaan, koska vihaa kapitalisteja) ja nakkasi kiven suoraan WTC:tä päin. Toisen tornin kohtalo on mysteeri, Uusis ei kommentoi. Uusis on pelannut myös jääkiekkoa ammattilaistasolla. Ainoa, jota Uusis pelkää, on Mauno Kapa, mutta ei häntäkään oikeasti.

Joskus Uusis poistuu jäältä ja kulkee kaupungissa kuin kuka tahansa meistä. Tästä onkin tehty kappale "What if Uusis is one of us..." Uusis on valittu neljä kertaa peräkkäin maailman kovimmaksi jätkäksi. Se joka kiistää Uusiksen, julistetaan välittömästi pannaan ja curlataan kuoliaaksi asti.

Uusis on osoittanut, että pyramideja ei rakenneta kivistä, kuten rehdeistä curlingkivistä vaan huijauksista.[1]

Vaikuttajana politiikassa[muokkaa]

Kivimiehet kaverikuvassa.

Ehkä ainoa asia, jossa Uusiksen tähtäys on pettänyt, on puoluevalinta. Hän heitti ensin kivensä Keskustan pesään, missä se kuitenkin ajautui pesän ulkoreunan tuntumaan ja kimpoutui lopulta Persupesään.

Viitteet[muokkaa]

Uusis ei pelkää pimeää. Pimeä pelkää Uusista!

Katso myös[muokkaa]