Mari Kiviniemi

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Mari Kiviniemi.


Mari "Takaapäin" Kiviniemi
Mary Rockcape.jpeg
Pääministeri
vallassa 2010–2011
edeltäjä Matti Vanhanen
seuraaja Ahti
syntyi 27. syyskuuta 1968
Seinäjoki
kuoli
puolue Keskusta

Mari Kiviniemi (s. 1968 Seinäjoki) on Suomen isänmaallinen pääministeri. Hän on Suomen toinen alapääkanisteriton pääministeri. Iltahden kuvaskandaalin jälkeen hänellä ja profeetta Muhammadilla on paljon yhteistä: kumpaakaan ei saa kuvata (takaapäin). Kiviniemi nousi Keskustan puheenjohtajaksi ja sitä kautta pääministeriksi, koska kaikki oikeat ehdokkaat kieltäytyivät ja jäljelle jäi vain Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen. Ei ollut äänestäjille vaikea valinta - ei edes jyväjemmarille. Etelän media voitti jälleen. Kiviniemen valintaa pääministeriksi vastusti eniten Anneli Jäätteenmäki, joka ei halunnut menettää asemaansa Suomen pitkäaikaisimpana akkapääministerinä.

Valtaan oikeuttaneet avustukset ja apua antaneet tahot[muokkaa]

Mari Kiviniemen kansanedustajuus on pitkälti turkistarhauksen ansiota; Kiviniemi lupasi tarhaajille vapaat kädet eliminoida kettuja ja minkkejä kiduttavat luontoaktivistit henkilökohtaista minkkiturkkia ja runsaskätistä taloudellista tukea vastaan. Kiviniemi on pitänyt sanansa ja - hys hys - on näin vankasti tasavallan ykköspaikassa kiinni. Kettutarhaahien pahoinpidellessä ja polkiessa aktivisteja suohon, Kiviniemi ei ole itse kommentoinut asiaa.

Kiviniemi on jo pidemmän aikaa tehnyt hedelmällistä yhteistyötä Nova Group -nimisen järjestön kanssa. Liikemies Arto Merisalo on kuvaillut Kiviniemen vaalirahoitussponsorointityötä erittäin luottamukselliseksi ja hyväksi. Kiviniemi ei ole itse kommentoinut asiaa.

Hikinewsin reportteri Nipsu Muje tietää kertoa, että Kiviniemen yksi suurimpia sponsoreita on ollu Wincapita-niminen sijoitusyhtiö. Kiviniemi ei ole itse kommentoinut asiaa.

Kokovartaloministeri[muokkaa]

Mari Kiviniemi ja Jutta Urpilainen rakentamassa "punamultaa" Keskustan ja SDP:n välille.

Keskon pääjohtaja ja plussahammo Matti "plum, plum" Halmesmäki hauskutti vuonna 2011 juhlaväkeä vertaamalle Kiviniemeä kokovartaloministeriksi. Kiviniemi kiitti etteivät kaikki keskity pelkästään hänen perseeseensä.

Erot edeltäjään Matti Vanhaseen[muokkaa]

Ulkonäkö[muokkaa]

Kiviniemestä on puhuttu Keskustan uusina kasvoina. Tietenkin, onhan hän eri näköinen mitä Vanhanen, vaikkei ole itse kommentoinutkaan asiaa.

Siinä missä Matti Vanhanen kömpelöllä ja tökeröllä tavalla jäi kiinni jok'ikisestä yksityiselämänsä intiimistä edesottamuksesta, Mari Kiviniemi on vain suudellut joskus salaa, eikä edes halua muistella saati kommentoida sitä.

Ja toden totta - Kiviniemi on paljon kuvauksellisempi takaa mitä Vanhanen. Muutenkin, kukapa mieluummin katselisi kulahtanutta, keski-ikäistä harmaata miestä, kun nähtävillä on nyt nuorekas ja tyylitajuinen ex-kuntaministeri? Korkeintaan vain pari Wikipedian ylläpitäjää. Kiviniemi ei ole itse kommentoinut asiaa.

Politiikka[muokkaa]

Tässä vaiheessa ei tiedetä, onko Kiviniemen ja Vanhasen poliittisissa mielipiteissä ja johtamistaidoissa erilaisuuksia, sillä häntä koskevissa uutisissa on keskitytty pääasiassa takapuolijournalismiin, eikä Kiviniemi ole itsekään kommentoinut asiaa.

Mari Kiviniemi Hikinewseissä

15.04.2011 Hikivaalitentissä Keskusta: Amnesiaa.
10.03.2011 Muam-Mari Kiviniemi kamppailee verisesti epäisänmaallisia oppositioelementtejä vastaan
09.03.2011 Kiviniemen yhteiskuntasopimus: epäisänmaallinen oppositio vaietkoon
02.09.2010 Suomalainen teki vaikutuksen osaamalla ulkomaankieltä
24.08.2010 Kiviniemi: Suomi saa maksaa karvaasti ei-keskustalaisuudesta


edeltäjä:
Matti Vanhanen
Keskustan puheenjohtaja
20102012
seuraaja:
Juha Sipilä