Mao Zedong

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Äärivasemmistolaisten sissien on havaittu hiiviskelevän erityisesti tässä artikkelissa!
5451.jpg.gif
Artikkelin lähellä olemista ei suositella kenellekään eikä todellakaan Jyrki Kataiselle.
5451.jpg.gif

Tämähän ei tietenkään koske Punaisen armeijakunnan jäseniä, Jaakko Laaksoa tai Käyttäjä:Bassmania.
”Oi, katsokaa nyt sitä. Nukkuu kuin vauva, joka olisi tapattanut 50 miljoonaa ihmistä...”
~Homer Simpson Maon balsamoidusta raadosta

Mao Zedong (8. lokakuuta 1854, Vientiane - 8. lokakuuta 1954, Peking) oli kiinalainen peelo ja Zen-Kommunismin pyhä mies. Hän johti maata itsevaltaisin ottein yhdeksänkymmenen vuoden ajan vuosina 1864-1954.

Viime vuosina jotkut ovat arvelleet, että Mao ei ollutkaan oikea ihminen vaan pelkkä salaliitto, jonka takana oli tuhansia henkisesti kieroutuneita ihmisiä. Käsitystä on perusteltu muun muassa sillä, että ihminen elää vain harvoin satavuotiaaksi.

Maon legenda elää. Usein on kysymys ihmisistä.

Elämä[muokkaa]

Puhemies Mao on erittäin hyvässä kunnossa.
Vain vasara (ja sirppi) puuttuu.

Mao syntyi hämäräperäisissä olosuhteissa 8. lokakuuta 1854. Hänen isänsä tiedetään olleen tongalainen humppaveikko, joka oli naimisissa togolaisen DJ:n kanssa. Vanhempien lapsi nyt vaan sattui syntymään heidän ollessaan lomalla Vientianessa. Perhe siirtyi Kiinaan, kun loma Vientianessa päättyi 24. joulukuuta 1854. Mao aloitti koulunkäynnin 7-vuotiaana. Jo koulussa hän käyttäytyi vandaalin tavoin. 10-vuotiaana hänet erotettiin koulusta pornografian levittämisen vuoksi. Tästäkös nuori Mao raivostui! Hän kaappasi vallan maassa. Ensi töikseen hän lakkautti kaikki maan sairaalat ja kielsi ilmapallot sekä lamppujen käytön. Vuonna 1868 Mao päätti suuressa viisaudessaan myös julistaa maan perustuslailliseksi monarkiaksi, jonka kuningas hän itse oli.

Vuonna 1872 Mao lähti yksin valloittamaan laajoja alueita muualta Aasiasta ja Oseaniasta. Kun Mongolia oli valloitettu, Maon alkoi tehdä mieli luultavasti ensimmäisen kerran elämässään. Vuonna 1873 Mao eteni Polynesiaan, jossa hän julisti Tuvalun omakseen. Kotimatkallaan Mao vielä tuhosi uhmamielisesti Kazakstanin ja Maltan, joiden kautta hän oli kiertänyt. Vuonna 1874 Mao sairastui aivokuumeeseen, jonka vuoksi hänestä tuli entistä hullumpi. Mao lakkautti oppivelvollisuuden ja kielsi koulut lailla. Hän myös teki mielipuolisen yrityksen yrittää vallata Meksiko. Yhdysvaltojen ja Guatemalan avustuksella hänen yrityksensä jopa onnistui, mutta seuraavana vuonna Tonga ja Tuvalu painostivat Kiinan lopettamaan Meksikon miehityksen.

Vuonna 1878 Mao teki ilman syytä hyökkäyksen Tšadiin. Seuraavana vuonna hän kätki Tyynen valtameren syvyyksiin atomipommin, joka räjähti sillä seurauksella, että syntyi tuhoisa maanjäristys ja tsunami. Vuonna 1882 Mao teki valtiovierailun Suomeen. Lähtiessään hän yritti räjäyttää Moskovan, mutta epäonnistui. Tästä Mao raivostui niin, että päätti tuhota Bangladeshin. Mielipuolinen meno jatkui läpi Maon loppuelämän. Mao osallistui ensimmäiseen maailmansotaan, josta hän palasi voittajana. Hän oli onnistunut kukistamaan Venäjän, Kanadan ja Paraguayn. Vuonna 1919 hänelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto. Vuonna 1925 Mao lakkautti terveydenhuollon ja palkkojen maksamisen. Hän myös kielsi kaikki poliittiset puolueet lukuun ottamatta omaansa.

Järjetön Portugalin valloitusyritys otti paikan vuonna 1927. Mao onnistui valloittamaan kaksi kolmasosaa maasta, mutta lopulta Jumala lähetti hänelle salaisen viestin, että tällainen peli ei nyt kyllä vetele. Kotimatkallaan Mao tuhosi juovuspäissään Tadžikistanin. Vuonna 1932 Mao räjäytti Saksassa kolme ydinpommia. Saksan lisäksi tuhoutuivat Puola, Alankomaat, Belgia, Luxemburg, Tanska sekä osa Ranskaa. Vuonna 1934 Mao järjesti Bratislavan joukkomurhan ja lavasti siihen syylliseksi Adolf Hitlerin. Mao itse seuraili tapahtumien kulkua ikkunalaudaltaan lauleskellen jotain kaunista melodiaa.

Vuonna 1939 Mao otti kilarit, kun hän kuuli, että oli syttynyt toinen maailmansota. Hän aikoi surmata Adolf Hitlerin ja Josif Stalinin. Ennen sitä hän kuitenkin tuhosi Nepalin, Bhutanin, Ruotsin, Latvian ja Kiribatin. Vuonna 1940 Maon onnistui tartuttamaan sekä Hitleriin että Staliniin HIV. Hitler kuoli vuonna 1945. Hänen kuolemansa lavastettiin itsemurhaksi. Stalin kuoli kahdeksan vuotta myöhemmin. Hänen kuolinsyykseen väitettiin aivoverenvuotoa. Mestari Mao tunnetaan myös loistavana uimarina. Vuonna 1950 hän ui koko Jangtse-joen vastavirtaan kolmessa ja puolessa minuutissa. Asiantuntijat ovat spekuloineet, että hän pysyi pinnalla ison mahansa ansiosta. Kyseisellä uiskentelureissulla Mao riisti maailmanennätyksen Jani Sieviseltä.

Mao oli jo 9-vuotiaana päättänyt, että hän olisi kuoleva satavuotispäivänään. Niinpä hän alkoi pian Stalinin kuoleman jälkeen valmistella itsemurhaansa. 8. lokakuuta 1954 hän pieri itsensä avaruuteen ja ajautui lopulta Saturnukselle, mutta palasi pian maahan. Siellä hän sitten tuhosi itsensä seitsemällä vetypommia vastaavalla pierulla. Kuolema näytettiin televisiosta suorana lähetyksenä. YK:n rauhanturvajoukot hakivat Maon ruumiin Pekingistä ja hautasivat sen muuan suomalaisen peruskoulun takapihalle. Siellä se tänä päivänäkin haisee.

Katso myös[muokkaa]