Mänttä

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mänttä
The mänttä vaakuna.png Mänsijainti.png
vaakuna sijainti
Serla-oravan kotipesä
Lääni Länsi-Suomen lääni
Maakunta Pirkanmaa
Seutukunta etsi itse Googlesta
Kihlakunta [[{{{kihlakunta}}}]]
Perustamisvuosi 1922
Kuntaliitokset Liittyy ens vuanna Vilppulaan
Pinta-ala
- maa
- meri
85,84 km²
64,2 km²
katsoppa sitä karttaa vähän tarkemmin km²
Väkiluku
- väestötiheys
6 403 
 as/km² 
Työttömyysaste 100 % 
Kunnallisvero 20,50 % 
Kunnanjohtaja Ilikka
Kunnanvaltuusto
paikkaa
Vuohijoki.
Ja sama paikka talvella.

Mänttä on kaupunki. Vai mitä oikein luulit klikatessasi itsesi tämän sivun syövereihin? Mäntän tarkkaa sijaintia ei ole vieläkään selvitetty, mutta ilmeisesti se sijaitsee vähän Tampereesta ylöspäin jossain metsän keskellä.

Historia[muokkaa]

Mäntän perusti vuonna 1922 Osku ben Lada paetakseen Tamperelaisia juoppoja jonnekkin mistä häntä ei ikinä löydettäisi. Valitettavasti hän putosi Mäntänkoskeen ja murskautui turbiinia vasten. Mänttää ollaan aktiivisesti liittämässä naapurikunta Vilppulaan kunhan kuntaraja saadaan karhennettua ja liimattua pikaliimalla yhteen. Kuntakombinaation nimeksi on valittu nimihirviö Mänttä-Vilppula, vaikka parempiakin nimivaihtoja kuten Serlala, Oravainen2 sekä Ähäkuttikemijärvi-meilläonvieläpaperitehdas. Huomioitavaa kuitenkin on, että Mäntän ja Vilppulan suhde juontuu jo kauas historiaan; Mänttä oli osa Vilppulaa aina vuoteen 1922 asti, jolloin Vilppula sai Mäntän kiinni pettämisestä naapurikunta Keuruun kanssa. Erohan siitä syntyi, mutta miltei 90 vuoden vihanpidon jälkeen Vilppula taipui Mäntän aneluihin ja suostui ottamaan tämän siipiensä suojaan.

Nykyään[muokkaa]

Mäntässä saattaa olla jonkinlaista asutusta ja sen läpi virtaa Vuohijoki (kuvassa), joka on Suomen kirkkain[1] ja taloudellisesti tärkein joki. Mäntässä järjestetään vuosittain sekä Mäntän kuvataideviikot että Mäntän musiikkijuhlat. Tämän vuoksi Mänttä myykin itseään taidekaupunkina (mistä taas Vilppula ei pidä yhtään). Mänttäläisten harrastuksiin kuuluu perinteisen WoWin pelaamisen lisäksi kiroilu sekä paperitehtaan höyryjen hengittely. Syy-seuraussuhteet ovat arvattavat. Viimeisimmät uutiset: Mänttä aikoo pelastaa koko Pirkanmaan talouden laman kurimuksesta ottamalla vastaan partasuisia, parimetrisiä lapsipakolaisia. Khattia pureskelevat, AK-47:n käsittelyyn tottuneet maastoasuiset isot roikaleet piristävät kummasti katukuvaa. Ai niin - valtio maksaa kaikki kulut, kertoi kaupunginjohtaja. Uskokoon ken tahtoo.

Viitteet[muokkaa]

  1. (Alkoholipitoisin)


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.