Luolamies Mrugh

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luolamies Mrugh
Urgh!.JPEG
Mrugh 16 vuotiaana
Suomen ensimmäinen presidentti
vallassa 77 eKr.–27 eKr.
edeltäjä Ei kukaan
seuraaja Väinämöinen
syntyi 14. Maaliskuuta 110 eKr.
Luolan edustalla Kirkkonummella
kuoli 14. Maaliskuuta 27 eKr.
Eduskunnan luolassa
puolue Perussuomalaiset

Luolamies Mrugh (Tunnettiin myös nimellä "Mrughis") oli Suomen ensimmäinen presidentti ja kuuluisa kivenhakkaaja. Hän syntyi Kirkkonummen luolissa, jossa hänen isänsä opetti hänet juomaan ja hakkaamaan eläimiä. Hän aloitti poliittisen uran vasta 30 vuotiaana, jolloin hän oli jo kuuluisa kivenveistämisestä. Hän pääsi kansan suosioon lupaamalla paljon vähällä. Mrughin ensimmäinen sana oli: "Mrah."

Lapsuus[muokkaa]

Mrugh kasvoi vaikeissa olosuhteissa. Hänen äitinsä oli kuuluisa metsähuora ja hänen isänsä oli työtön juoppo. Hänellä oli 12 sisarusta. Seitsemän veljeä ja viisi siskoa. Mrugh oli myös perheen nuorin poika, joten hän sai kaikista vähiten ruokaa. Tämä johti siihen, että hän söi pelkkiä kiviä. Tämä oli todennäköisesti hänen suurin innostus kivenhakkaajan ammattiin. Hänen isänsä hermostui tästä ja sanoi, että eläinten hakkaaminen on kunniakkaampi työ. Mrugh lähti kotoaan 12-vuotiaana, kun hänen isänsä heitti Mrughin äitiä kuolleella kissalla. Mrughin äiti kuoli traagisesti niskavaurioon.

Kivenhakkaajana[muokkaa]

15-vuotiaana Mrugh teki ensimmäisen taideteoksensa valmiiksi joka tunnetaan tätä nykyään Colosseumina. Hän teki sen tilaustyönä Caesarille, joka maksoi Mrughille työn kolmella kivellä. Mrugh myös teki nykyisten vapaudenpatsaan ja Grand Canyonin luonnokset, mutta Colosseum jäi hänen ainoaksi isoksi projektiksi. Hän lopetti kivenhakkuun 43 vuotiaana ja siirtyi poliittiselle alalle.

Colosseum oli Mrughin merkkiteoksia.

Presidenttinä[muokkaa]

Mrughin siirtyminen presidentiksi oli yllätys monelle, koska kukaan ei edes tiennyt mikä hemmetti presidentti on. Tästä syystä hänen oli helppo ryhtyä sellaiseksi. Hän pyysi kaikki Luolamiehet koolle ja sanoi legendaariset sanat: "Mrugh antaa teille paljon lihaa." Hänen muina vaaliteemoina oli mm. "vääränväriset" pois ja vähemmän kissoja. Hän myös lupasi kaikille tyylikkäämmät nuijat. Mrugh voitti vaalit äänillä: Mrugh-21 Muut(eli ei kukaan)-0 Mrughin presidenttinä olo oli kuulemma hänen parasta aikaansa, heti Colosseuminen rakentelun jälkeen. Näin hän kirjoitti muistelmissaan.

Kuolema[muokkaa]

Mrugh kuoli, kun hän leveili vallallaan Väinämöiselle. Väinämöinen haastoi Mrughin rap-battleen ja voitti töykeällä ylivoimalla, sillä Mrugh ei osannut edes kunnolla puhua. Tämän jälkeen Väinämöinen astui itse presidentin virkaan.

Mrugh muistetaan hyvänä kansanohjaajana ja ensimmäisenä Perussuomalaisena.


Finland coa.png edeltäjä:
Ei kukaan
Suomen tasavallan presidentti
77 eKr.27 eKr.
seuraaja:
Väinämöinen