Lokki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matlokki
Lokki vierailee ns. ekologisessa lokerossaan.

Lokki on eräänlainen loiseliö, jolle herra Carl von Linné on antanut täysin väärän paikan ja luokituksen aikoinaan kasveja ja eläimiä luokitellessaan ja jäsennelleessään; hänelle tosin voitaneen antaa anteeksi sillä nojalla, ettei hän koskaan käynyt Helsingissä tai ylipäätään samoillut enempiä (rannikko)pääkaupunkiseudu(i)lla.[1]

Jos hän olisi tehnyt niin, olisi hän väkisinkin törmännyt puolen tunnin kuluessa useampaankin lokkiin, vaikkapa helvetin ärsyttävään nuoreen kalalokkiin, jonka elintapoihin kuuluu käyskennellä kaupunkikuvassa sen oloisena kuin se jotenkin omistaisi koko paikan. Se on röyhkeä paskiainen, joka heti analysoituaan uhrinsa heikon kohdan käy sen kimppuun lokittaen tältä röökiä, paria euroa, huikkaa, mitä tahansa aina rahasta pilluun. Lajin kokeneemmat yksilöt ovat kehittäneet eri tekniikoita tavoitteidensa saavuttamiseksi, joskus saattaa jopa olla viihdyttävää kuulla sellaisen yksilön kaakatusta, joka on ottanut linjakseen kehittää mitä uskomattomimpia tarinoita saadakseen pullon viiniä tai askin tupakkaa.

Lokki on jännä luontokappale, joka esiintyy useissa eri muodoissa. Koko maailman lokkipopulaatio on reilusti miljardöörejä. Erilaisia lokkilajeja on muun muassa caps lokki, matlokki, viillokki, warlokki ja sherlokki.

Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.

Viitteet[muokkaa]

  1. Sisämaan Uppsalassa pystyy syömään torilla nakkisämpylänsä rauhassa.