Limingantulli

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Limingantulli on Oulun (v)etelälaidalla sijaitseva kiva pikku (k)ostosparatiisi kaikille mukaville parasiiteille eli loiseläjille. Siellä myödään kortsuja sekä kaljaa ja viinilonkkua. Ai nih, no onhan siellä toki pika-Alkokin olemassa. L:tullin Alkoon tulevat lestat tunnistaa siitä, että heillä on paperipussit päässä. Harmaissa säkeissä on kuitenkin silmänreiät, joista henkilö on helppo tunnistaa (lähinnä lammasmaisesta katseesta) lestaksi.

Limingantulli oli aikaisemmin tunnistettavissa sieraimiin tulvivasta selvästä rahan kakan hajustaan. Se oli Oulu-yhtiö-nimisestä ent. rahakakkasammosta tulvivaa. Limingantullin nimi on voinut johtua siitä, että paikalla oli kaupunkikulli, joka kullasi tyhmiä liminkalaisia tai sieltä tulevia. Kuulut sanonnat: tullista tulleet ja kullista kuulleet tarkoitti suunnilleen samaa asijata.

Tosilestoille löytyy tien toiselta puolen Lesta-Jussin puoti (Kärkkäinen). Siellä ei myytä kalijaa taikka lonkkuva eikä korstuja taikka meikkejä eli naisten kosmetiikkaa. Miesten kosmetiikkaa sen sijaan kylläkin siellä myyvään. Muita kostos-Mekkoja ko. alueella ovat Porhon autoliike, joka myöpi Volkkari-ryhmän autoja, kuten Siittimiä (Seat) ja Sokota-merkkisiä kehonsiirtovälineitä. HH eli Halpa-Halli on ovelasti naamioitu Rrisman taka. Vielä takempana enti-sissiä wahnojen-pahnojen kierrätettyjen autojen marketista (jonka omisti, ja muita vastaavia edelleen omistaa, Oulun melkein ainoa vapaahurmari M.Porho) sijaitsee oikea Aarrekuppa. Köntti-nimistä Aarrekuppaa pitää Suomen Risainen Pysti -niminen rahankeräysorganisaatio. Aarrekuppa Köntti mainostaa itseään varsi-naisena aarrekauppana, ja sen hinnat sen mukaisia tosiaan ovatkin! Esimerkiksi käytetty takki maksaa suunnilleen kaksi kertaa sen, mitä uutena sen voi saada kausialennusmyynnistä.

Paikallinen (piinallinen) liikenne[muokkaa]

Aluetta kiertelee citylinja C, joka kiertää sivuuttaen ohi kaikki autokaupat. Päätepiste on RiistoRrisma (ASS-ryhmän megamarketti Prisma). Linja perustettiin sitä varten, notta paikalliset benguiinit voisivat jättää mastanromunsa ja muut vastaavanlaiset "laatuautot" huoltoon ja mennä sitten Kostmanniin kitulinjalla.

Limingankulli on tunnettu liikenteellinen pullonkaula. Kello neljän (klo 16) ruuhkan alkuaikaan ehtineet voivat hyvällä lykyllä ehtiä kotikunnailleen Tyrnävälle taikka Lumijoelle ehkä iltakasin (klo 20) aikoihin. Eli he ehtivät sopivasti laskemaan lapset kotiaan ennen nukkumaanmenoaikaa. Siis sekä lukumääräisesti että iltajuoksullisesti päästämään penskat sisään taloon kuin koiran Venäjältä.

Limingantulliin valmistuu ensimmäinen mjunapesula, jossa pesaistaan kakkaisia Sent-o-liinoja (suom: Myöhäliinoja). Munapesurila on 1,3 km pitkä, ja se rajoittuu kolmeen kaapuntinossaan: XL-Kulli (laajennettu L-Kulli), Nok(k)ela sekä Äimärautio (tunnettu hevoshuijarien ja smugumannejen paratiisina, myös nimellä Äimänkäenrautio).

Kuminganlillissä on Posti-Pekan (tunnettu myös Pesti-Pokkana; ei viittaa Ponnellen Hakkaan; sav. Nöhvi) eräs kaikkein mittavimpia sekä salaisimpia (lue: uutenaikaisimpia) kirjeenavauskeksuksia. Noin 2/10 (22,20%) varmuudella kirjeesi tuhoaa lajittelukone ja 1/10 (13,13%) varmuudella ihminen, kuten Suopon salainen agentti. Muut kirjeet sekä muut vastaavat lähetykset tulevat perille n. 2 vk myöhässä (14 pv.). Arvolähetykset ottaapi Posti-Peke (Nöffi) itse haltuunsa hk.

Lähteet[muokkaa]


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.