Liike Nyt

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liike Nytin logo, Pink Floyd -plagiaatti.

Liike Nyt, a.k.a. Besserwisserit vailla leukoja on suomalainen poliittinen liike, joka ei ole poliittinen. Liikkeen takana on Suomen vahvimmin venäläisoligarkkirahaan kytköksissä oleva liikemies, kansanedustaja Hjallis Harkimo. Menossa mukana myös muuten vain epäilyttävä Mikael Jungner, porukan kaikkitietävyyslinjaan täydellisesti sopiva Tuomas Enbuske, kolme kiintiönaista ja joku mainostoimisto-/konsulttityyppi, joka pääsi mukaan koska osasi tehdä täydellisen "annas kun setä kertoo" -asennon.

Liike Nytin linja perustuu siihen visioon, että suomalainen politiikka tarvitsee jostain käsittämättömästä syystä uuden Timo Soinin, mutta Applen suunnittelemana.

Linja[muokkaa]

Liberaalia, libertaaria, köyhät kyykkyyn mut sillain humaanisti. Ei mitään arvopolitiikkaa ja muuta peliä, vaan annetaan puolueettoman rahan ratkaista.

Epäpoliittisuus ja muu varsin poliittiselta haiseva populismi[muokkaa]

– Politiikka kaipaa pelastusta.
– On tulevaisuutemme muuten musta.

Mainostoimistojäbät arvioivat, että juuri nyt epäpoliittiseksi kansalaisliikkeeksi brändäytyminen synnyttää "hyvää pöhinää" ja on in. Niinpä Liike Nyt haastaa vallitsevaa poliittista järjestelmää politiikaltaan epäpoliittisesti tai jotain.[1] Liike Nyt pyrkii toimimaan perinteisten poliittisten rakenteiden ja fakkiutuneen systeemin ulkopuolella, kuten joka ikinen populistiliike niin kauan, kuin populismia on ollut, eli kyseessä on raikas tuulahdus Suomen tunkkaisessa poliittisessa ilmapiirissä. Kansalaisliikeaspekti taas näkyy siinä, että liikkeen verkkosivuille tulee äänestysmahdollisuus, jossa jäsenet voivat valita kahdesta ennaltamäärätystä vaihtoehdosta kivemman kuuloisen, jonka jälkeen Hjallis ehkä äänestää eduskunnassa sen mukaan tai ehkä ei, kun taas Jungner blokkaa kaikki väärää vaihtoehtoa äänestäneet. Todellinen demokratian korjausliike on siis kyseessä.

Jäsenet[muokkaa]

Liikkeessä on seitsemän toimijaa, jotka mainitaan verkkosivuilla. Näistä kahdella on väliä ja kolmannella säännöllinen pääsy telkkariin. Luettelemme tässä henkilöt liikkeen sisäisen hierarkian mukaan, emme epärehellisen sattumanvaraisessa järjestyksessä liikkeen sivujen tapaan.

  1. Hjallis Harkimo: Hjallis on porukan pomo, ainoa kansanedustaja ja talousliberaalilla mittarilla mitattuna ihmisarvokkain jäsen.
  2. Mikael Jungner: Kai joku puuhamies, pitää yllä somepöhinää kaikille, joita ei ole blokannut. Tekee jutut, joita Hjallis ei jaksa, eli kaiken.
  3. Tuomas Enbuske: TV:stä tuttu. Naisen orgasmin vastakohta.
  4. Alex Nieminen: Osaa "asennon", katso kuva.[1]
  5. Karoliina Kähönen, Sarian Antila ja Helene Auramo: Jotta poliittinen Bechdelin testi läpäistäisiin.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Loogisuus ei kuulu herrakerhomme määrittäviin ominaisuuksiin.
Suomen poliittiset puolueet

Hjalliksen kuntoklubiKokkelivekkulitKyylätSelkärankarajoitteisetSämre Folk partietSyndikaalibyrokraatitValehtelijatVastuuttomat (ent. SMP)Vittumaiset (ent. SKDL)

Fazerin SininenIhmisten puolueJallupullo(t)KommaritTurun natsipuoluePohjan natsipuolueLahden natsipuolueAnun natsipuolueMarcon natsipuolueTerhin natsipuolueSuomen LaillisuuspuolueViskipuolueTeollisuuden kannattajatSadelaisliberaalitLapuanliike (myöhemmin IKL) – Suomen marttyyrikomppaniaErilaisuuden LiittoSuomen ÄärioppositiopuolueSekavat poninhännät, joilla on idioottimainen nimi, puolue jumalauta mitkään hullut päivät oleEuroagnostikotRadikaalikompromissitYhden naisen robbarikerhoKalkkeutuneet Fossiilit ry.Somebody Else's ProblemJuhani ja iloiset veikotModerni NatsipuolueHikipediapuolueJuchepuolue – perestroika ja glasnost on pysäytettäväNaisen ääni on 0,80 ääntäVäyrysen hätävara 1.0Crystal Meth Party