Lestadiolaisuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T80jump.jpg Tästä artikkelista on tapeltu.
Jo 200 vuotta jatkuneet molemminpuoliset vihjailut vastustajan seksuaalisesta suuntautumisesta eivät ole tauonneet päiväksikään. Nyt julman Mordokain laiva on lastattu trolleilla, ja se aikoo laskea sivun Lestadiolaisuus banaanisatamaan, jossa vastassa on vain pieniä kepulinpoikasia. Miten käy juutalaisten, kenet nähdään Nürnbergissä ja sitä rataa. Vedä kypärä päähän, lataa piilukkosi ja liity taisteluun. Meidän puolellemme.


”Lisääntykää ja täyttäkää maa!”

~Jumala

”...mutta en minä olettanut, että lestadiolaiset sen YKSIN tekisivät.”

~Jumala

Lestadiolaiset eli lestat ovat Pohjois-Suomessa pääosin asustava uskonlahko, joka palvoo televisiota ja populäärimusiikkia. Lestadiolaiset ovat jakaantuneet Jumalan asioihin liittyvissä riidoissa noin 20 eri haaraan. Näistä 99 % on nimenomaan sitä kaikkein rasittavinta lajia eli vanhoillislestadiolaisia. Nimensä mukaan vanhoillislestadiolaiset pelkäävät kaikkea uutta, sillä muuten ei ole autuas ja puhdas Herran edessä ja Hän tuomitsee tämän syntisen Helvetin tulimereen, jossa kaksipäiset neekereiltä näyttävät pirut raapivat tämän syntisen selkänahkaa verisillä kaktuksilla.

Lestadiolaisilla on omat tavat ja lakinsa, ja heidän ei tarvitse kuunnella järkipuhetta. Lestoja on olemassa maailmanlaajuisesti arviolta paljon. Tämä johtuu lestojen uskomattoman nopeasta lisääntymiskyvystä. Perinteiden mukaan jokainen lestadiolaisen hankkii vähintään 75 lasta ennen 40. syntymäpäiväänsä. Heidän johtajansa on Jumala.

Historia

Lars Levi Laestadius, jonka ulkomuoto riittää vahvistamaan käsityksen siitä, että lestadiolaisuus ei ole ns. karismaattinen liike. Useimmissa hänestä julkaistuissa kuvissa hän hyväilee tai pitelee kasassa ruumiinsa osia vasemmalla kädellään.

Kaiken hyvän alku ja juuri oli saamelainen Lers Levi Laestadius eli kaikkien lestojen kantaisä ja Rovaniemen kolmas kuningas. Lers Levi keksi kaivaa lerssinsä esiin ja pian tämän jälkeen lestadiolaisuus sikisi ympäri pohjolaa noin kolmessa viikossa. Eri suuntaukset sotivat keskenään kaiken maailman pikku asioista, ja nähtävästi sodissa niskan päälle pääsevät lopulta vanhoillislestadiolaiset määräylivoimansa avulla.

Yksi ainoista asioista mitä lestadioilolaiset saavat harrastaa, on maailmanlopun ennustaminen. Siinä he ovatkin olleet ahkeria: Kun maailmanloppujen määrän laskemisessa seottiin 1964, oli kasassa jo 12 349 väärää ennustusta.

Yhdistykset

Lestadiolaiset ovat perustaneet rauhanyhdistyksiä, joiden tarkoitus on järjestää Jumalanpalvontamenoja. Kaikki yhdistykset kuuluvat SRK:hon eli Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistykseen, jonka puheenjohtajana toimii Jumala. Yhdistysta kutsutaan myös nimellä Jumalan valtakunta. Yhdistys julkaisee Hoitomies-lehteä, joka on liikkeen pää-äänenkannattaja. Yhdistyksellä on kolme kansanopistoa eli luostaria ja kuusi hoitokeskusta, joissa järjestetään Jumalan tahdon mukaista sielunhoitoa. Liikkeen tämän hetkinen Jumala on nimeltään Heikki Saari.

Ulkonäkö

Lestat tunnistaa helposti käsien asennosta, pelkistetystä olemuksesta ja tummista vaatteista.

Lestadiolaisen tunnistaa koristelemattomasta tyylistään. Nuorisolla on yleensä farkku/verkkarivarustus ja he haisevat tupakalle. Lestatytöillä on nuorena tiukka perse, mutta aikuisikään tullessa se on venynyt muodottomaksi kovan lisääntymistoiminnan tuloksena. Monet lestadiolaistytöt menestyvät nuorella iällä kouluissa. Fysiikassa, kemiassa, matematiikassa, filosofiassa ja historiassa loistavasti menestynyt nuori lestadiolaisnainen ei usein tarvitse näitä taitojaan tulevaa elämänuraa varten, joka yleensä on 10–19 lapsen synnyttäminen ja kasvatus. Lestadiolaisurokset näyttävät lähes poikkeuksetta amiksilta ja monesti nämä sortuvat kaljan ja hihattomien t-paitojen tielle, joka on suuri synti, mutta se on sovitettavissa viikonloppuseuroissa.

Lisääntyminen

Elämäksi kutsutun huumeen määrät ovat lisääntyneet jatkuvasti lestojen keskuudessa.

”Lestat lapsilisillään farmarivolvon maksaa,
jos turvatyyny puuttuu, uusi raskaus alkuun saatetaan”

~Tommi Liimatta

Lestojen kiima-aika on kesällä suviseurojen aikana, ja ne saavat valtavat määrät poikasia yhdeksän kuukauden välein. Naaras saa ensimmäiset poikaset 15-20 vuoden iässä mentyään ensin pikaisesti naimisiin suviseuroissa löytämänsä uroksen kanssa. Kova lisääntymissykli on myös johdettavissa uskosta. Mitä enemmän lestalla on lapsia, sitä enemmän yksilö on Uskossa ja sitä paremmin varusteltu taivaspaikka on taattu. Näin ovat Jumala ja etenkin rauhanyhdistys säätäneet.

Elinkeinot

Valtaosa lestadiolaisista toimii rakennusalan yrittäjinä. Valtaosa suomalaisista ovi, -talo, -ja ikkunatehtaista on lestadiolaisten omistuksessa. Tästä seuraa myös se, että näiden firmojen työntekijät ovat lestadiolaisia. Yritystoimintaan liittyy oleellisesti enemmän rikollisia piirteitä ja rötöstelyjä kuin alalla keskimäärin. Tyypillinen lestadiolainen tehtailija on kaljupäinen, lyhyt, kyttyräselkäinen ja mustasankaisia silmälaseja käyttävä sutki liippari. Autona on uudehko BMW. Pienemmät lestafirmat ovat nk. hiacefirmoja, joissa perheen isä kahdentoista poikansa kanssa pyörittää yritystoimintaa. Tyypillistä toiminnalle on ylisuuret puheet omasta erinomaisuudesta sekä perintätoimiston kautta hoidettava laskutus. Oma alalajinsa ovat lestadiolaiset kattoremonttifirmat ja samalla talomaalarit, jotka systemaattisesti kiertävät maaseudulla kiristämässä vanhuksilta suojelurahoja muodollista maalauskorvausta vastaan. Tämä toimiala on ollut nopeimmin kasvava, koska se ei tätä kirjoitettaessa ole vielä ehtinyt herättämään viranomaisten huomiota. Lestadiolaisten Jumala (LJ) sallii lapsiltaan äärimmäisen röyhkeän ja epäasiallisen käytöksen liike-elämässä ylipäätäänkin.

Seurat

Lestadiolaisten suviseurat kokoavat vuosi vuodelta suuremman yleisön.

Lestadiolaisten toiminnan näkyvin piirre on joka kesäiset suviseurat, eräänlainen subarktisen alueen Nürnbergin puoluepäivät, joilla puhutaan siitä, miten muut ihmiset päätyvät Helvetin tulimereen. Lestadiolaisten pahat teot ja muu mielenvikaisuus annetaan välittömästi anteeksi, kunhan muistaa mennä seuroihin. Jotta kaikki lestojen päähänpistot saataisiin jumalalta anteeksi, on suurempia ja pienempiä seuroja järjestetettövä lähes päivittän. Suviseurat uutisoidaan aina TV-uutisissa varoittavana esimerkkinä. Vaikka lestadiolaiset vastustavat kaiken muun ohella myös alkoholin käyttöä, suviseurojen aikoihin paikalliset pitkäripaiset menestyvät hyvin myymällä salmiakkikoskenkorvaa. Suviseurojen alueella liikenne on kaoottista ja tapahtuu omalla vastuulla. Väistämisvelvollisuus esimerkiksi kolmion takaa etuajo-oikeutetulle tielle saavuttaessa ei koske lestadiolaisten perhebusseja.

Asioita, joita lestadiolainen ei saa tehdä

 • Television katselu
 • Metallimusiikin kuuntelu
 • Tanssiminen
 • Seksin harrastaminen ennen avioliittoa
 • Seksin harrastaminen ehkäisyn kanssa
 • Kiroilu
 • Alkoholin juonti
 • Viheltäminen
 • Mattojen käyttö lattialla (seinillä sallittuja)
 • Elokuvissa käynti
 • Ikkunallisen pyykinpesukoneen käyttö
 • Verhojen käyttö ikkunoissa (jumalan on nähtävä talon sisälle)
 • Tulisen kuten chiliä sisältävän ruuan syönti

Asioita, joita lestadiolainen SAA tehdä

 • Tietokoneen käyttö
 • Tietokoneella television katselu
 • Klassisen musiikin kuuntelu
 • Pianismi
 • Seksin harrastaminen papin aamenen jälkeen
 • Seksin harrastaminen ilman ehkäisyä
 • Lisääntyminen ja maan täyttäminen avioliitossa.
 • Fleimaaminen netissä
 • Tupakan poltto
 • Nuuskan käyttö

Jos lestadiolainen rikkoo näitä "lakeja", hän saa taakakseen suuren ja painavan synnin. Synnit kuitenkin saadaan pois käymällä vuosittain järjestettävillä Suviseuroilla.

Katso myös


Std2.png
Siunattu olkoon Lestadiolaisuus!
Paavi on julistanut tämän sukupuoliteitse tarttuvan taudin
autuaaksi, sillä pöpö on edistänyt kondomien vastaista taistelua
kehitysmaissa.