Leonard Cohen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cohen laulaa kuuluisaa Ranskan vallankumouspartisaanista kertovaa laulua.

Leonard Norman Cohen (21. syyskuuta 19347. marraskuuta 2016) oli maailman ranskalaisin kanadalainen, maailman poroporvarein boheemi ja maailman buddhalaisin juutalainen. Hän lauloi syvällä kurkkuäänellään lauluja tunteistaan, jotka äännetään hieman ranskalaisittain ja jotka selvästi voisivat tapahtua Seinen rannalla, siitä huolimatta että niiden tapahtumapaikaksi on nimetty jokin aivan muu kaupunki. Cohenin laulujen teemoja ovat muun muassa uskonnollisuuden kompleksisuus, itsesääli, mallin mitoissa oleviin naisiin kohdistuva himo ja niin jäätävä stondis, ettei sen kanssa voi mennä kotiin. Hänen musiikistaan nauttimista vaikeuttavat silmillelyövä musikaalinen visiottomuus ja toinen toistaan tuhnuisemmat tuotannolliset ratkaisut. Cohenin ura runonlaulannan suurmiehenä perustui pitkälti siihen, että kun on tehnyt uransa alussa muutaman mestariteokseksi luonnehdittavan albumin, niin loput vuosikymmenet voi patsastella vankkumattomassa suosiossa sinisten valojen loisteessa ja möhistä trilby päässään cocktail-mekkoihin pukeutuneiden kaksikymppisten naisten himmaillessa taustalla.

Jokin sisäinen vimma on ajanut tuottajat tuhoamaan suuret määrät Cohenia mömmöisillä syntetisaattorijammailuilla ja taustakuoroilla, vaikka Cohen olisi tullut loistavasti toimeen pelkän kitaran kanssa. "Hallelujahia" pidetään oppikirjatapauksena siitä, miten kuurosokea tuottaja voi onnistua pilaamaan loistavan kappaleen. Phil Spectorista älkäämme puhuko.

Cohen oli tunnetun maailmankaikkeuden ainoa henkilö, jonka yllä yhdistelmä baskeri ja nahkainen pilottitakki on sallittu.

Leonard Cohen muutti pysyvästi Laulun Torniin 7.11.2016. Hänen huoneistonsa sijaitsee sata kerrosta Hank Williamsin lukaalia alempana. Cohen joutuu vierailemaan päivittäin kiirastulessa, missä musiikin jumalat rankaisevat häntä paikoittaisesta sovituksellisesta laiskuudesta soittamalla hänelle Hectorin Cohen-käännösiskelmiä.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.