Leinmäki

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Leinmäki
Orava logo.jpg
(lippu)
Motto: ”Oravain puolesta!
-
-
Valtiomuoto diktatuuri
Hallitsija Kiviruhtinas Julius Diktatorius II
Pääkaupunki Leinmäki city
Viralliset kielet Tikun ja Takun merkkikieli, Viittomakieli
Pääuskonnot Oravismi
Itsenäisyys 2300 eaa (-)
Valuutta oravannahat (ORA)
Kansallislaulu Oodi nököhampaille


Leinmäen legendan mukaan Leinmäki on oma ruhtinaskuntansa, jossa valtaa pitää diktaattorisuku. Leinmäki on suurelle yleisölle toistaiseksi tuntematonta aluetta, mikä johtuu lähinnä sen suuresta koosta sekä arvaamattomista asukeista. Leinmäen luonto on varsin karua ja vaikeakulkuista, mikä myös lisää alueen mystisyyttä. Leinmäen luonto koostuu lähinnä hehkuvista laavakentistä, kiiltävistä mannerjäävuorista, kivimaasta (~72,531% koko Leinmäen alueesta) sekä rehevästä metsästä, josta leinmäkeläiset hankkivat mm. kärpässieniä sekä oravia. Leinmäellä ei tiettävästi ole teollisuutta saati nykyaikaista teknologiaa, vaan Leinmäki muistuttaa lähinnä kivikautta sanan kaikissa merkityksissä.

Historia[muokkaa]

Leinmäen historiasta tiedetään varsin vähän. Perimätiedon mukaan Leinmäen perustivat kiviläiset mutta aikojen saatossa alkuperäiskansan diktaattorit kaappasivat vallan.

Leinmäki on kokenut aikojen saatossa monia sotia. Ehkä kuuluisin sotatoimi on ollut nuijasota (tm) Suontaan heimoa vastaan. Sota alkoi, kun leinmäkeläiset alkoivat kyllästyä jatkuvaan rauhantilaan. Suontakalaiset nujerrettiin ja sinne perustettiin siirtokunta. Konkistadorit kuitenkin lähtivät pian takaisin Leinmäelle kärpässienten perässä.

Uhkarohkein operaatio, jonka leinmäkeläiset ovat koskaan rohjenneett toteuttaa, on sähkön varastaminen Padolta. Leinmäkeläiset joukot olivat huonosti varustettuja ja väsyneitä pitkän matkan jälkeen. Tavoitteena oli vallata sähköjohto, jonka sähkö tuotettiin polkemalla dynamopyörää. Leinmäkeläiset kokivat suuria tappioita, mutta onnistuivat juuri ja juuri saamaan sähköjohdon haltuunsa. Valitettavasti sähköä ei riittänyt muille kuin diktaattorin perheelle.

Hallinto ja politiikka[muokkaa]

Leinmäkeä hallitsee kiviruhtinas, nykyään Julius Diktatorius II. Kiviruhtinaalla on suurin valta eikä hänen tahtoaan saa kyseenalaistaa. Politiikka Leinmäellä on olematonta ja se luokitellaan yleensä tylsimmäksi puheenaiheeksi.

Maantiede[muokkaa]

Leinmäen maantieteestä ei tiedetä paljoakaan. Edes alueen suuruutta ei pystytä varmasti sanomaan satelliittienkään avulla, koska niitä ei uskalleta riskeerata tuollaisen takia.

Talous[muokkaa]

Leinmäen talous on vahvasti riippuvainen vuosittaisesta oravakannasta sekä kärpässienien määrästä. Valitettavasti nämä tuotteet eivät tunnu kelpaavan edes naapurikansalle Suontaakse.

Leinmäen tärkeimmät vientiartikkelit ovat:

Leinmäelle tuonti koostuu pääasiassa elävistä oravista.

Kulttuuri[muokkaa]

Leinmäen kulttuurista tiedetään toistaiseksi hyvin vähän. Oikeastaan ainoa varma fakta on, että Leinmäellä järjestetään joka kuukauden 20. päivä Leinmäen Oravapeijaiset.