Lautahomot

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop.png
Tätä artikkelia ei suositella kenellekään, ei varsinkaan sinulle.

Vanhahomo tai uushomo tai nimihomo tai erihomo tai samahomo tai moraalihomo tai normaalihomo ovat kaikki anonyymien herrasmiesten kehittelemiä haukkuma- ja toverillisia nimityksiä toisilleen. Näitä nimiä käyttäviä henkilöitä löytyy mm. julkisilta keskustelupalstoilta, erityisesti kuvalaudoilta. Angloamerikkalaisen kielialueen törkeämmässä keskustelukulttuurissa -homoa vastaava perusosa on -fag.

Sanoja, jotka päättyvät -homo, on rajaton määrä, alhaalla tunnetuimmat.

Vanhahomo[muokkaa]

Vanhahomo on nimitys henkilölle, jotka ovat olleet uushomoja Finnchanin aikaan, eli noin 2000 vuotta sitten. Aika kultaa muistot, ja internetin lyhyellä elinkaarella aika kultaa muistot jopa kuukausissa. Tästä seuraa välttämättömät jonnet ei muista -debaatit sekä muistelut miten

Vanhahomot muistavat yli 9000 meemiä, mutta eivät huutele niitä kylillä juoden ES, kuten Jonnet.

Uushomo[muokkaa]

”Olen 12 ja mitä tämä on?”

~Uushomo

Uusihomo on henkilö, joka on tullut juuri laudalle. Ei ole oppinut vielä talon tavoille. Todennäköisesti ensimmäinen joka lankeaa ilmiselvään trolliin. Pitää pakotettuja meemejä hauskoina. Pitää myös niitä pakotettuja ja aivokuolleita meemejä, joista vanhahomot eivät satu pitämään, hauskoina. Postaa ikivanhoja kuvamakroja luullen niitä uusiksi ja originelleiksi. Yleinen uusihomoille annettu neuvo kuuluu: "Lurkkaa lisää".

Nimihomo[muokkaa]

Nimiystävät ovat laudan käyttäjien ryhmä, jonka jäsenet käyttävät nimikenttää ja tripcodeja. Nämä käyttäjät siis kirjoittavat viestejä nimimerkeillä.
Koska ihmiset kokevat ärsytystä eri syistä ja joitakuita ärsyttää minkäänlainen nimimerkillä esiintyminen ja nimimerkillä kirjoittavien ihmisten huomionkipeys, nimihomojen toilailuista syntyi aikoinaan suuriakin paskamyrskyjä Kuvalaudalla.
Nimihomoja koskevista aiheista kiistaa aiheuttavat nykyisin eniten lähinnä kysymykset siitä, onko joku tietty käyttäjä nimihomo vaiko nimiystävä.

Samahomo[muokkaa]

Samahomoksi kutsutaan käyttäjää joka postaa samaan lankaan useasti. Uushomoin samahomoilumuoto on omien viestien kehuminen. Toista lajia edustavat yritykset herättää keskustelua langassa, joka ei kiinnosta ketään. Yleensä näissä tapauksissa alkuperäinen postaaja (usein lyhennetty AP) yrittää epätoivoisesti elvyttää omaa lankaansa tai muuttaa yleisön mielipidettä langasta.

Samahomon vastakohtana käytetään nimitystä erihomo.

Samahomo 9. maaliskuuta 2011 kello 16.42 (EET)

Eihän se niin ole, siinä saattaa olla myös Trollauksen idea taustalla.
Samahomo 9. maaliskuuta 2011 kello 16.42 (EET)
Mutta eikö usein samahomoilussa yritetä piilottaa sitä että kyseessä on samahomo?
Samahomo 9. maaliskuuta 2011 kello 16.42 (EET)
Hei jätkät mitäs täällä tapahtuu? T: Erihomo
Erihomo 9. maaliskuuta 2011 kello 16.42 (EET)
Huutista, painu nyt uushomo vittuun
Samahomo 9. maaliskuuta 2011 kello 16.42 (EET)


Moraalihomo[muokkaa]

Moraalihomo on anonyymi käyttäjä, joka ei syystä tai toisesta ole antanut internetin pilata omatuntoaan.

Moraalihomoja yleensä nähdään postaavan silloin kun AP postaa niin poliittisesti epäkorrektia sisältöä että moraalihomon sisällä roihuava oikeamielisyyden tuli päästää valloilleen jättiläismäisen bitch and whine -kohtauksen, vaikka kuka tahansa järkevä ihminen poistuisi yrittämättä ämpäröidä valtamerta. Yleinen vastaus moraalihomoilulle on U MAD ja muut hassunhauskat argumentatiiviset voittokortit.

Normaalihomo[muokkaa]

Termeistä hellyttävin, normaalihomo, on kuvaus ihmisestä, joka vastoin kaikkia järjen lakeja viettää suuren, ellei jopa pääosan ajastaan Internetin ulkopuolella.

Kun normaalihomo tulee kuitenkin, joko linkin ohjaamana tai vahingossa, kuvaYlilaudalle usein hänen ensimmäinen reaktio kaikkeen on joko

  • a) Kuinka söpö kissanpentu :3333,
  • b) HYISSAATANA MINKÄLAISET IHMISET TÄTÄ TEKEVÄT????! tai
  • c) poistuminen.

Katso myös[muokkaa]