Lauri Ihalainen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lauri Armas Ihalainen (s. 1947 Pihtipudas) on sosialidemokraattinen kansanedustaja ja Suomen työministeri. Hän toimi vuosina 1990–2009 maan suurimman palkansaajajärjestön SAK:n puheenjohtajana varmistamassa, että järjestö pysyy yksinoikeudella sosialidemokraattisen puolueen kampanjakoneiston jyräävimpänä osana. Vuonna 2009 Ihalainen jäi eläkkeelle pitkältä uralta, joka on Suomen oloissa ay-pomolle ainutlaatuinen – hän on näet absolutisti – ja kieltäytyi hänelle tyrkytetystä valtakunnansovittelijan tehtävästä. Ihalainen totesi, ettei hän vailla akateemista loppututkintoa olevana kirvesmiehenä pidä hallussaan edellytyksiä pärjätä niin vaativassa ja kansallisesti merkittävässä tehtävässä.

Mutta ministerin hommahan on aivan eri asia! Ministerin ei näet tarvitse kyetä laajojen asiakokonaisuuksien analyyttiseen hallintaan, onhan se jo nähty moneen kertaan. Niinpä SDP:n johto pakotti Ihalaisen kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2011 vaaleihin, ja tämä hyödynsi dynaamisen kansanvillitsijän imagoaan menestyksekkäässä kampanjassa. Ihalaisesta tuli Kataisen hallituksen työministeri. Hän on halunnut pitää erityisesti esillä nuorisotyöttömyyden muodostamaa uhkaa. Nimenomaisesti pitää esillä, eikä välttämättä juuri muuta. Ihalainen ei tätä nykyä avaa edes ovea pitämättä saarnaa nuorisotyöttömyyden turmiollisuudesta. Itse ongelman ratkaiseminen etenee kai jossain virkamiestasolla joidenkin palikkakoulutusprojektien ja ilmaistyövoimaohjelmien muodossa. Kai.

Ihalainen tunnetaan ytimekkäästä ilmaisutavastaan. Hän pudottaa puheestaan oma-aloitteisesti pois turhia tavuja sekä äänteitä ajan säästämiseksi. Ihalainen on sumalaisen ammattiystysliikkeen huomattavimpia retorisia lahkuuksia edeltäjänsä Pertti "Kongretia" Viinasen ohella. Ihalaisen ilmaisullista koulukuntaa edustavat lisäksi mm. amiraali Juhani "Pustusvoimain komentaja" Kaskeala ja kansanedustaja Seppo "Ex-Pustusmisteri" Kääriäinen.

edeltäjä:
Anni Sinnepäinmäki
Suomen työttömyysministeri
20112015
seuraaja:
Jari Lindström
edeltäjä:
Rambo
SDP SAK:n puheenjohtaja
19902009
seuraaja:
Lauri Lyly
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.