Laura Räty

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”[O]len todella innokas, mutta täydellisen lahjaton”

~Laura Räty kontekstissa[1]

Laura Räty (o.s. Ämmälä, s. 14. syyskuuta 1977) on helsinkiläinen kokoomuspoliitikko ja tähtilääkäri, joka ongittiin eduskunnan ulkopuolelta Stubbin hallituksen antisosiaali- ja terveyseroministeriksi lähinnä ilmaisen vaalimainostuksen hankkimiseksi Rädyn eduskuntavaalikampanjalle. Aiemmin Räty on toiminut laillisuudestaan ja hyvästä hallinnostaan tunnetun Keva-eläkelaitoksen hallituksessa.

Rädyn merkittävimmät saavutukset ovat verokikkailun ja -kiertelyn alueella, joka onkin ainoa toimintakenttä, jolla häntä pidetään mainittavan lahjakkaana.[2] Aivan lahjaton kieroilija ei tällaisia keksisi, ja tämä onkin ainoa syy, jonka vuoksi Rätyä ei ole sijoitettu tämän tietosanakirjan Idiootit-luokkaan. Räty on myöhemmin todennut, ettei enää minsterinä ryhtyisi vastaavaan kikkailuun, koska sillä voisi tällä kertaa olla oikeita poliittisia seurauksia.[3] Räty lainasi parhaiden kepulaisniksien opaskirjaa korostaessaan, ettei järjestely ollut teknisesti laiton, vaan pelkästään epämoraalinen.

Räty on hämmästellyt julkisuudessa sitä, kuinka moni suomalainen muka edes tienaa alle 2100–2600 €, mikä on aiheellinen retorinen kysymys, sillä ministereillä ei tunnetusti ole keinoja saada tilastoja tms. tietoja kansallisista talousasioista.[4] Lähemmässä tarkastelussa paljastui, että Rädyn oudoksumaan ryhmään kuuluu laskutavasta riippuen n. 500 000 – 700 000 suomalaista urbaanilegendaa. Räty on sittemmin pyytänyt lausuntoaan anteeksi, mutta on korostanut pysyvänsä yhä pieni- ja keskituloisuusagnostikkona.

Asiantuntijabrändäystä paksuilla silmälasinkehyksillä tavoittelevan Rädyn ministeritaipaleen päättymisen päivämäärästä käytiin yleisesti vedonlyöntiä, mutta kaikkien hämmästykseksi hän selvisi vaalikauden loppuun asti jääden tietysti rannalle eduskuntaavaleissa.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.
Finland coa.jpg edeltäjä:
Paula Risikko
Epäsosiaalisuus- ja terveyseroministeri
24.6.201429.5. 2015
seuraaja:
Hanna Mäntylä

Viitteet[muokkaa]