Larry Craig

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Tehdäänpä asia selväksi. En ole homo, enkä ole koskaan ollutkaan!”
~Larry Craig kiistää homoutensa oikeussalissa.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Larry ”En ole homo” Craigista.


Vessakoputteluskandaalin tuoma kohu on tekemässä Craigista hermoraunion, kuten näkyy.

Larry Edwin Craig (s. 20. heinäkuuta 1945) on yhdysvaltalainen republikaanipuolueen poliitikko ja vessanseinäkoputtelija, joka ei ole homo. Ihan totta! Craigilla on jopa vaimo ja kolme adoptoitua lastakin! Eihän homoilla ole puolisoa ja lapsia. Sitä paitsi Craig päästää jatkuvasti suustaan lauseita, joissa ollaan kielteisiä homoseksuaalisuutta kohtaan. Eihän sitä fyysisemmän hommien ehdottaminen samalle sukupuolelle tee miehestä homoa!

Taustaa[muokkaa]

Larry Craig syntyi Idahossa. Kumpikaan hänen isistään ei ollut homoja. Jo nuoresta pitäen Craig piti kirjoista, joissa oli yksikin lause ”Sano ei homoseksuaalisuudelle!” Sellaisia kirjoja eivät homot lue, joten siitä voidaan nyt päätellä, ettei Craig kerta kaikkiaan ole homo. Senaattiin Craig valittiin 1970-luvulla ja vuodesta 1983 Craig on ollut jonkun asehärdellin jäsen.

Vessakoputteluskandaali 2007[muokkaa]

Vuonna 2007, kesäkuun yhdestoista Craig, joka ei ole homo, pidätettiin Minneapolisin lentokentän vessasta. Poliisi ei kertonut, että Craig oli koputellut vessan lattiaa ja seiniä ehdottaen homoseksiä vieressä olleelle siviiliasuiselle poliisille, mutta se nyt vain pääsi julkisuuteen. Craig sanoi oikeussalissa, ettei ole homo, ja senkin hän ilmaisi, että ei homoseksin ehdotteleminen tee kenestäkään homoa, siis ei kenestäkään.

Larry Craig tuomittiin siveettömästä häiriökäyttäytymisestä, sillä seiniin ja lattioihin, joihin hän koputteli, oli tullut ikäviä naarmuja. Craig selvisi sakoilla ja ehdollisella, mutta tuomari uskoi, että Craig ei ollut homo.

Larry Craig on menettänyt luottamuksensa politiikassa. Entiset Yhdysvaltain senaattorit, kuten Kit Norm, Norm Coleman ja John McCain, joista kukaan ei ole homo, käskivät Craigia eroamaan. Tapaus oli niin kohuinen, että jopa George W. Bush, jonka homoudesta kiistellään, lähetti epäluottamuslauseensa, jossa oli todella pitkiä sanoja.

Larry Craig ei siis todellakaan ole homo, mutta hän joutui silti jättämään jätti vapaaehtoisesti senaattipaikkansa 30. syyskuuta. Samana päivänä hän kertoi täysin epävirallisesti olleensa joskus homo, mutta ei hän enää nykyisin ole.

Aiheesta muualla[muokkaa]