Lamborghini

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lamborghini Murciélaco. Nimi tulee espanjakielisestä sanasta, joka tarkoittaa pervolaitetta. Taka-alalla Lamborghinin pahin kilpailija, Ferrari 430 Snubchileira.

Lamborghini on italialainen autorotu, jonka tunnistaa ylösaukeavista ovista. Lamborghini valmistaa citymaastureita, joissa keskitytään rataominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Tämä johtuu siitä, että merkin omistaa Audi. Lamborgineja ostavat ne, joilla on jo useampi Ferrari pihassa ja jotka haluavat niitäkin huonompia maasto-ominaisuuksia.

Historia[muokkaa]

Kaikki alkoi hippipojusta nimeltä Ferruchio "Luigi" Lamborghini. Vuonna kivi ja keppi hän peri isosetänsä koko omaisuuden, eli Ladan vuosimallia keppi ja kalikka. Ferruchio oli perinnöstään iloinen, mutta kuitenkin vasta 17 vuotta täyttäneenä Italian mafia ei luovuttanut hänelle ajokorttia.

Muutama vuosi myöhemmin, jo ajokortin saatuaan, Ferruchiolla oli kiire "tärkeään tapaamiseen". Hänen piti oikaista golfviheriön poikki ehtiäkseen ajoissa. Matkalla tapahtui kuitenkin takaisku, ja mahtiladan vääntö ei riittänyt 3° ylämäen kipuamiseen. Tästä alkoi 20 vuoden ajomatka Paskovaan, Ladan päätoimistolle.

Noin 40-vuotiaana, saavuttuaan Paskovaan, Ferruchio suuntasi Ladan pääjohtajan, Latvian diktaattori Dimitri Satanjovisevichin puheille valittamaan Ladansa maasto-ominisuuksista. Ferruchiolla oli Italian mafia puolellaan, joten loppujen lopuksi Ferruchiosta sukeutui uuden maastoautorodun pääsuunnittelija.

Vuosien kehitystyön tuloksena Ferruchio tuli siihen tulokseen, että auton maasto-ominaisuudet ovat laskettavissa seuraavalla kaavalla [math]\displaystyle{ \frac{x3 / 2}{r2+n2} }[/math], missä x = auton teho hp, r = auton maavara ja n = kuljettajan syömien Big Macien määrä viikossa. Tämä on ilmeisesti vain epätarkka kaava; natsit tuhopolttivat aineistoa nk. bensiinin avulla. Kuitenkin, kaavan mukaan maastoautossa tulisi olla mahdollisimman paljon tehoja ja mahdollisimman vähän maavaraa (ja kuljettaja ei saisi syödä kovinkaan paljoa Big Maceja). Ensimmäistä autoa kutsutaan Diabloksi (saatana) sen ajo-ominaisuuksien takia.

Mallit[muokkaa]

Murciélago[muokkaa]

Lamborghini Murciélago tuli myyntiin 2002. Moottori on peräisin Bristol Bruwsterista, muistuttamassa johtajan sotaisasta luonteesta. Auton ulkokuoren suunnittelija, Alvar Aalto, on kotoisin helvetin eteisestä Suomesta. Auton maasto-ominaisuudet olivat huikean ennennäkemättömän uskomattomat, ts. auton pohjalevy hajosi golfviheriöllä ajettaessa. Käytännössä auto ei muistuta maastoautoa kuin nelivedollaan. Auto kulkee hyvin maastossa, sen jälkeen kun pohja on irronnut kolahtaessaan kiveen.

Autoa markkinoinoidaan iskulauseella "Divide et Impera" eli "hajoita ja hallitse". Tämän takia auton myynti on bännätty EU:ssa - hallussapidosta tai välittämisestä langetetaan välitön kuolemanrangaistus.

Gallardo[muokkaa]

Tämä on köyhän miehen versio isoveljestään. Ostaessaan saa 1337-leiman otsaansa (henkisesti). Gallardo tarkoittaa riivattua homoa golfviheriöllä (espanjaa, hintti!). Auton maasto-ominaisuudet olisivat huikean ennennäkemättömän uskomattomat, mikäli Murciélagoa ei olisi olemassa. Gallardon saa noin 230 miljoonalla eurolla, mikä on selkeästi alle kohtuuhinnan.

Revénton[muokkaa]

Revénton on Italian mafian tilaama, vielä julkaisematon malli. Vakiovarusteisiin kuuluu mm. AK-47 ja 30-tuumaiset slicksirenkaat (takana). Revénton on espanjaa ja tarkoittaa

Virhe 3685960159361386: Kääntäminen käynnissä. Odota hetki.