Hiktionary:L

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Laiva)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

L niin kuin luddiitti

L-juna

Yöjuna, joka kuljettaa känniääliöt Helsingistä takaisin kotiin landelle, jottei heidän tarvitsisi käyttää viimeisiä rahojaan taksiin.

Lacoste

Lacoste on urheiluvaatemerkki, jonka maskottina on masentunut krokotiili. Lacosten kenkiä kuvaa parhaiten nimitys mummontossut, koska mummot käyttävät matkallaan olohuoneesta keittiöön Lacosten tossuja, koska kengät ovat hyvin ulospäin suuntautuneita ja päästävät ilmat pihalle mummon hikisistä jaloista. Näin ollen Lacosten kengät tuovat ilmavan ja raikkaan tunteen jalkaan.

Lacosten kengät ovat tavallisesti joko kalliit tai älyttömän kalliit. Lacosten perusti vuonna 1929 ranskalainen pissis Rene Lacoste. Lacosten vaatteita käyttävät useimmiten ne oudot tyypit, jotka maksavat vain siitä kuolleen krokotiilin kuvasta.

Laiskiainen

Laiskiaiset (Torttugrafia) ovat liian isoja kanadalaisia kärsäkkäitä, jotka kuuluvat liikahampaisten lahkoon yhdessä lipposten ja heinäluomien kanssa. Sanomaehdet, jotka ovat laiskiaisten pääruokaa, tarjoavat hyvin vähän asiaa ja kuvia sekä ovat huonosti mätäneviä. Laiskiaiset liikkuvat nopeasti, ja niillä on vain puolet siitä pullamössöstä, mitä muilla samanpainoisilla eläimillä ei ole.

Laiskottelu

Laiskottelu on vanha perityvä harrastemuoto. Erään huhun mukaan sitä esiintyy etenkin somaleiden ja romaniväestön keskuudessa ympäri maailmaa.

Lakko

Alkon lakko

Lakko tarkoittaa sitä että, työntekijät rupeavat tekemään työtä, koska haluavat, että heidän palkkojaan lasketaan. Työnantajalle tämä on sietämätöntä, koska siitä seuraa firmalle noususuhdanne, ja sitten verottaja hyökkää. Työnantajan on käytännössä pakko laskea heidän palkkojaan. Lakon vastakohta on työsulku, joka tarkoittaa sitä, että työnantaja ei päästä työntekijöitä pois työpaikalta. Suomessa on ollut yleislakko, jolloin Suomessa kukaan työntekijä ei laiskotellut.

Laiva

Tästä syystä naiset ja lapset jättävät laivan ensin.

Laiva on purjehdusalus, joka kulkee hiekalla tai vedessä. Perämiesperinteen määritelmässä laiva kallistuu käännöksissä ulospäin, kun taas vene kallistuu sisäänpäin.

Laivoja valmistetaan eri käyttötarkoituksiin, kuten salakuljetukseen, sotaan, orjien tai Kiinan kuljetukseen. Orjalaivat kulkevat usein samaa reittiä säännöllisillä aikatauluilla, toisin kuin muut laivat, joiden reitit vaihtelevat.

Lastenhoitaja

Yksi maailman hirveimmistä ihmisistä, joka pyydetään taloon pelottelemaan lapsia, jonka saapumisen jälkeen vanhemmat lähtevät kiireen vilkkaa pakoon. Lapset piiloutuvat usein tältä katalalta henkilöltä vaatekaappiin. Eikä tässä vielä kaikki. Yleensä lastenhoitajat yrittävät hankkiutua kieroja keinoja käyttämällä samaan sänkyyn lasten isän kanssa (jos tämä jostain syystä on jäänyt saman katon alle asumaan), jotta yhdeksän kuukauden päästä perheessä olisi yksi avioton lapsi ja vanhemmilla jotain, mistä keskustella. Myös lastenhoitajan palkkauksta tämä parantaa huimasti, kun perheen isän on maksettava lastenhoitajalle järjettömiä elatusmaksuja.

Lastenohjelma

Lastenohjelmalla voidaan aivopestä lapsia ja saada heidät kinuamaan vanhemmiltaan leluja, joiden psykedeeliset mainokset hurmaavat heidät. Poikkeuksena on Suomen kommunistinen Pikku Kakkonen, joka aivopesee lapsia ajattelemaan eettisesti.

Lauste

Lauste on politbyroon hallitsema vapaakauppa-alue itäisen Turun keskiössä. Siellä on huaria ja pornooo

Lavantauti

Lavantauti (arkikielessä ramppikuume) on hermostossa esiintyvä sairaus. Se on ekshibitionismin vastakohta. Sen oireita ovat muun muassa hengityksen pidättelystä johtuva ihon sinertyminen, katatoniset pakkoasennot, kouristukset sekä kuolemanpelko. Lavantautiin sairastuneille henkilöille puhkeaa ahdistuksen ja pelon kaltaisia oireita heidän yrittäessä esiintyä suurten yleisöjen edessä.

Lax

1. Lohi på svenska (salmon salmon. Pieni naislohi: salmonella) 2. Suomessa asusteleva ruotsalaissuku. Kuuluisa siitä, että haluaisi Clark Cablen sukunimen muutettavaksi. Laxien mukaan tasa-arvon (suhde 1/17) mukainen Clark Kabel olisi myös parempaa kansanosaa kunnioittava muoto.

Leaving

Leaving on englanninkielinen sana, joka tarkoittaa lähtemistä tahi jättämistä. Se on luonnollisesti johdettu leave-verbistä. Niin ikään on sanan etymologia sangen epävarma. Mahtanee sana olla johdettu kantaenglannin sanasta lefefefefefeing, joka niin ikään tarkoittaa lähtemistä tahi jättämistä. Sana nousi kansainväliseen julkisuuteen vuonna 2006, jolloin Ärpee tuli floodamaan sitä Jippiin lasetusfoorumille, jonka etymologia on niin ikään sangen epävarma. Kerronko lisää?

Led

Zeppelinin lentämisen mahdollistava osa.

Lehdistö

Lehdistö on haitallinen loinen, joka elää kommelluksilla ja tragedioilla. Lehdistö haistaa tuhansien kilometrien päästä hyvän mässäiltävän tapahtuman, esimerkkinä Jokelan ampumatapaus. Lehdistö elää ja hankkii ravintonsa seuraavaan tapaan; ensin lehdistö vainuaa mahdollisimman hirvittävän tapahtuman ja hakeutuu paikan päälle keräämään informaatiota, josta se työstää lehtijutun. Lehtijutulla lehdistö houkuttelee älykkäitä eläimiä kuten ihmisiä antamaan lehdistölle rahaa, jota se osaa vaihtaa ravintoon.

On myös olemassa joitain ihmisen kanssa symbioosissa eläviä lehdistön muotoja, kuten esimerkiksi Lehti (http://lehti.samizdat.info/).

Lehmipoika

Lehmipoika on kettutytön kaltainen termi, jolla kuvataan miespuolista, vastuuttomasti ja lyhytnäköisesti tunteidensa vallassa toimivaa eläin- tai luontoaktivistia.

LehtiN'Ubuntu

LehtinN'Ubuntuiksi kutsuttiin afrikkalaissyntyisiä tummaihoisia (useimmiten miespuolisia) henkilöitä, jotka tultuaan täysi-ikäisiksi menivät töihin toimittajiksi paikallisiin sanomalehtiyhtiöihin. Etusija oli niillä henkilöillä, joiden oikea käsi oli eniten musteessa.

Lemi

Lemi on eräs pohjoistanskalainen perunalajike, jonka Kaarlo. W. Viikuna toi tutkimusmatkaltaan Norjasta. Suomessa on myös saman niminen asumaton peräkorpi, jossa huhujen mukaan elää kauheita petoja. The Land of Red Potato! Lemin tarkkaa sijaintia ei tiedetä, mutta varmassa tiedossa on, että kello on siellä tunnin muuta maailmaa jäljessä. Alueelle astumiseen tarvitaan viisumi ja lisäksi siellä on aina yö ja vuodenajat saapuvat sinne puoli vuotta myöhässä. Kannattaa myös varoa ettei vastaantulija korvessa ole selvinpäin. Muulle maailmalle ei ole vieläkään valjennut, onko Lemiläisten paskakin punaista?

Lempinimi

On ihmiselle tai jollekin muulle elävälle olennolle (joskus jopa esineelle) annettava nimi, jota ei kirjoiteta virallisiin asiakirjoihin. Lempinimi annetaan yleensä tahallaan toisen ärsyttämiseksi ja se on likimain aina loukkaava:

  • jos sinua aletaan kutsumaan mursuksi, sen tarkoituksena on vihjata, että sinulla on liian suuret hampaat
  • jos sinua aletaan kutsumaan kissaksi, tarkoitetaan sillä, että olet laiska... tai
  • jos sinua aletaan kutsumaan vesinokkaeläimeksi, sinua pidetään muuten vaan omituisena.

Pidä siis varasi!

Lentoliikenne

Sattumaa tai ei, joskus saatat kuulla tai jopa nähdä lentävän kapistuksen taivaalla. Kyllä vain, tämäkin kappale kuuluu maailmanlaajuiseen lentoliikenteeseen. Lentoliikennettä on luonnehdittu mm. sanoin: "katastrofaalinen", "kuolonloukku" tai "Harald Hirmuinen". Palataanpa asiaan. Lentoliikenne on aliarvioitu luonnonvoima, jota monet pelkäävät, eivätkä usko koko juttuun. Maailmanlaajuisesti toimittajat paisuttelevat juttuja usein - siis - harvoin tapahtuvista onnettomuuksista. Jopa NASA on yrittänyt piilotella totuutta lentoliikenteen vaaroista. Näkökenttämme ulottuvilla kuitenkin on havaittu useita eri onnettomuuksia ja niiden syitä. Tässäpä niistä muutama:

  • Venäjän turvallisuuspalvelu Hikipedian tunnetuimmat terroristit terrorisoivat puolalaista lentokonetta. Syynä oli se, että Puolan presidentti koneen ohjaaja oli saanut omia mielipiteitä syönyt tietoisesti erään terroristin hillomunkin.
  • Kasvihuoneilmiön takia Greenpeacen aktivistit piilottivat pommeja kahteensataankahteenkymmeneen EasyJet-lentokoneeseen.
  • Eräs suomalainen maalaisjuntti ei saanut palvelua Finnairin asiakaspalvelusta ja päätti tehdä itsemurhan.

Lentomia

Psoriasis (nimetty Wikisanakirjan ylläpitäjän Lentom mukaan).

Lerssi

Lerssi on ruman miehen ruma väline, jota käytetään useimmiten wänkkäämiseen. Lerssi on myös Ruotsin armeijan virallinen ase ja Yhdysvaltain kansallinen symboli. Lerssi on todettu hyödylliseksi mm. erinäisten panttivankitilanteiden ja juhlapäivällisten lopettamisessa. Lerssin voi valmistaa helposti pakastelihasta, kumista ja rasvasta. Lerssillä on tapana nousta pystyyn ajatuksenvoimalla tai nähdessä naisen vähissä vaatteissa. Ruotsissa korvaa sana nainen sanalla mies.

Lestadiolainen

Subst., Kepulainen, jolla on sielu.

Lestamafia

Lestamafialla tarkoitetaan lestadiolaisten nk. "hyväveli" -liittoumaa ja -verkostoa, joka pitää hallinnassaan Suomen sellaisia kuntia, joissa tämän uskonlahkon kannattajat ovat (runsaslukuisena) enemmistönä. Lestamafialla on yhtymäkohtia myös kepuloisiin, eli pahimmassa tapauksessa kunta saattaa olla sekä lestamafian, että Kepumafian hallinnassa. Lestamafia pyrkii, kepumafian tavoin, "vetämään kotiinpäin" kaikin mahdollisin (laittominkin) keinoin sekä hallitsemaan alueita ja ihmisiä vaikutuspiirissään. Käytännössä minkäänlaisen elinkeinon harjoittaminen tai sosiaalisen verkoston luominen ei ole mahdollista ilman lestamafian hyväksyntää. Lestamafian lonkerot ulottuvat kuntatason lisäksi myös lääni- ja ministeriötasolle asti.

Liftaus

Liftaus on käsite, joka tarkoittaa tuntemattoman humalaisen vapaamatkaa autossa. Liftauskokemuksen laatu vaihtelee suuresti riippuen siitä mistä vinkkelistä asiaa katsoo, sillä ainahan on mahdollista, että sinä olet se humalainen vapaamatkustaja. Tarkempia tietoja ja vinkkejä löytyy kirjoista Opas liftaamiseen ja Linnunradan käsikirja liftareille.

Liikemäärä

Kansantalousmekaniikan käsite, jolla kuvataan kappaleen massan ja nopeuden verotettavaa tuloa. Toisin sanoen mitä kevyemmin ja hitaammin painaa, sitä pienempi on liikemäärä. Ennakkoverotuksen kannalta optimaalinen lopputulos saadaan isokenkäisen painaessa kevytkenkäisiä vinhaa vauhtia. Tällöin liikemäärä on katsantokannasta riippuen joko aivan tolkuton tai tuskin edes silminhavaittava.

Limusiini

Limusiini on ylipitkä ökyauto, johon tarvitaan kuljettaja. Mikään ei ole naurettavampaa kuin ajaa työmatkansa toimiston parkkipaikalle itse omalla limusiinilla. Sellaiselle nauravat kylien ämmätkin jotka muuten ovat äimän käkenä jo siitä, jos joku keksii maalata potkukelkkansa keltaiseksi.

Alkuperä

Eräiden mielestä limusiini oli alkujaan kala. Sellaista väittävät eivät ole aivan kunnossa. Todellisuudessa limusiinit valmistettiin 1900-luvun alussa kiertäviksi limonadiautoiksi joista ihmiset saattoivat ostaa limonaadia eli "limua". Niillä oli vaihtoehtoinen nimi, limonabiili, mutta se oli liian vaikea tyhmille amerikkalaisille.

Käyttö

Limusiinin käyttäjät koostuvat tärkeilevistä paskoista, elinkauppiaista, poliittisista johtajista, vaalitoimitsijoista ja nousukkaista löytöretkeilijöistä. Tyylikkäät limusiinit ovat mustia. Valkoisia limusiineja käyttää vain törkyisin nouveau riche, joka haisee deodorantilta, ynisee nasaalisesti ja esiintyy prolelle suunnatussa roskajulkisuudessa.

Energianlähde

Limusiineissa on polttomoottori.

Limusiini populaarikulttuurissa

Jos tämä sivu olisi Wikipediassa, kerrottaisiin tässä kaikki elokuvat ja TV-sarjat ja musiikkivideot, joissa esiintyy limusiini.

Lippalakki

Rumien rekkamiesten ja rap-artistien käyttämä päähine, jossa on sojottava muovinen läppä.

Lmao

Lmao on nettislangia ja tulee sananlaskusta ”lainaa markka anna orsi”. Sitä käytetään Etelä-Suomessa usein kun virvotaan.

Lmfao

Lmfao on lyhenne sanoista Lick My Fucking Ass Off. Suomennos: "nuole mun vitun perse irti".

"Nuole mun vitun perse irti" - Vindice 2k15

lähde: vittu tänne saa ees laittaa lähteitä

Lollo

Lollo on pornolehti, joka oli loistonsa huipulla marraskuussa 2004. Sen juttuja pidetään erityisen rivoina ja kiihottavina, jonka vuoksi lehti oli silloin kielletty. Ihminen perusti Lollon 1800-luvulla. Aluksi se oli lähinnä vanhojen pervojen äijien suosiossa, mutta nykyään lukijakunta koostuu lähinnä teinipojista. Lollo kiellettiin marraskuussa 2004, mutta kielto lopetettiin jo joulukuussa, sillä Suomen valtio myöntyi Neuvostoliiton ehdotukseen orjuuden kieltämisestä. Vuonna 2005 muuan peelo argumentoi orjuuden puolesta. Lollon tulevaisuuteen se ei kuitenkaan onneksi vaikuttanut. Lolloa julkaistaan todellisesti, ja sen todellinen idoli on italialainen Gina Lollobrigida, jonka jälkeen myös Lolo Ferrari.

Loma

Loma on aikaa, joka ei ole työtä. Tosin joskus saatetaan ihmisistä sanoa, että nämä ovat tehneet jotakin työn lomassa.

Lomalla voi lähteä lomalle. Joko olet hämmentynyt? Hyviä lomakohteita ovat esimerkiksi Thaimaa, Viro ja Muumimaailma.

Looser

Looser, engl. "Väljäilijä". Vielä 1980-luvulla Lahdessa toimi ihan aitokin virvoitusjuomatehdas nimeltään Mallasjuoma, joka oli hyvin tunnettu lahtelaisesta Sinisestä Ritarista ja kiljusta. Tämä firma sai Lahtelaiset tunnetuksi L-käsimerkistään, jota Simon Vaatehuone käytti mainoksissaan ja Hollywood käyttää nuorisoelokuvissa "Looser"-merkkinä (väljästi istuvat vaatteet). Peukalon ja etusormen 90 asteinen kulma "Looser" tunnetaan alkuperäisenä lahtelaisena Mallasjuoman mainoskikkana.

Loppuaine

Loppuaine on alkuaineen vastakohta. Loppuaine syntyy, kun kaikki tuhoutuu.

Lortto

Jo muinaiset foinikialaiset kutsuivat naisiaan lortoiksi, asian moninkäsittävyyrn erkiksiö. Koska olen kännissä tämä asia ei vältämättä pääsekhadgphnh

Loru Sorbusten herrasta

Loru Sorbusten herrasta on se teos, josta Tolkien teki vääristellyn tiiliskiviromaaninsa Taru sormusten herrasta hävittäen samalla monia tärkeitä elementejä sen tarinasta, esimerkkinä tämä: "Dildo Ripuli olisi voinut tappaa Kolkkaajan siihen paikkaan, mutta sääli pidätteli hänen kättään: Sääli, että haulikonpanokset loppuivat, hän ajatteli."

Luca Badoer

Luca "vika" Badoer syntyi viime tingassa kuopuksena italialaiseen perheeseen. Myöhässä olevasta synnytyksestä huolestuneet vanhemmat olivat jo luopuneet toivosta ja keisarinleikkaus oli alkamassa. Lucan suurin saavutus oli kun hän sijoittui Formula-ykkösten aika-ajoissa viimeiseksi ensimmäistä ja viimeistä kertaa.

Lukit

Lukit ovat hämähäkkimaailman nynneröitä. Laiharaajaisia lukkeja koulukiusataan usein, mikä johtaa oppimisvaikeuksiin ja siihen, etteivät lukit koskaan opi kutomaan verkkoa. Nössöydestä kertoo se, etteivät lukit juuri saalista vaan syövät kuollutta eläin- ja kasviravintoa. Lukit asuvat mielellään pimeissä ja kosteissa kellareissa minne muut hämähäkit eivät vaivaudu muuttamaan ja pudottautuvat siellä pahaan aavistamattomien ihmisparkojen niskaan.

Lunix

Lunix on venäläisen Linyos Torovoltosin kehittämä laiton hakkerikäyttöjärjestelmä, joka on nykyisin Kiinan hallituksen käytössä. Huhutaan, että suurin osa sen lähdekoodista on varastettu Linuxista, mutta tätä ei olla voitu vahvistaa. Lunix on suunniteltu yksinomaan Intelin huipputehokasta 483-prosessoria käyttäville supertietokoneille, eikä näin ollen asennu tavalliselle PC:lle aiheuttamatta emolevyn tuhoutumista tai prosessorin palamista saavuttaessa erittäin huipputekniseen ja käyttäjäystävälliseen tekstitilaan, jota ohjataan reikänauhalla.

Luoja

Luoja on joku tai jokin, joka on joskus luonut jonkun tai jonkin. Esimerkiksi minä olen tämän artikkelin luoja. Jokainen valtauskonto tunnustaa maailman luojaksi jonkun luojan. "Luoja varjelkoon" on erittäin yleinen manaus, joka toimii lähinnä osoituksena sanojensa alhaisesta ääoosta. Todellisuudessa voi olla, että luojia ei ole olemassa. Toisaalta kumpikaan vaihtoehto ei ole aivan tavaton.

Luovuus

Seuraavana luovuus. Se on platonisen idean kaltainen. Luovuutta arvostetaan jonain ihmisen ja kulttuurin suuruudesta, sankaruudesta todistavana, mieltä ylentävänä – jopa kaikkein korkeimpana, mitä on. Omissa korkeuksissaan luovuudet vaihtelevat; eivät ole kaikki yhtä korkealla. Vaan sitä korkeampana on luovuustapaus, mitä enemmän rahaa se tuottaa.

Toisin sanoen: innovaation” sisältävät =/= puheiden kategoria, jossa paska on, erotukseksi muusta. Tässäpä pieni runo muistisäännöksi:

Trau keinem Fuchs, der schleicht leise,
und keinem Berater bei seiner Ausdrucksweise!

Lusikka

Lelu, jota käytetään ajatusleikeissä. Parhaat leikkijät saavat lusikan ajatuksen voimalla rullalle parhaiten.

Lusikalla voi myös syödä esimerkiksi puuroa, mutta todellisuudessahan se syödään yleensä sormilla. Kiinalaisessa lusikassa myös käsiosaa voi käyttää puuron lastaamiseen, mutta tutkimusten mukaan alle 1 %:a kiinalaisista kykenee laittamaan lusikan suuhun kokonaan. – Omituista...

Luu

Luu on pitkulainen ja valkean tai kellertävän värinen sisäelin, joka löytyy ainoastaan selkärankaisilla eläimillä.

Luita käytettiin ennen ajanlaskun alkua metsästysaseina ja tienraivausvälineinä. Ihmisen kehittyessä luita käytettiin myös koristeina joko nenässä tai hiuksissa.

Luukuttaja

Epävirallista Osto- ja myyntiliikettä ylläpitävä henkilö, joka toimii välikätenä tavaran hankkijan (varkaan) ja ostajan välillä. Ottaa omat provisionsa muttei maksa ALV:ia.

Lyhyt

Tämä on lyhyt.

Lyijykynä

Lyijykynä on lyijykynä. Lyijykynän alkua ei tiedetä, mutta 100 % alaan perehtyineistä tutkijoista on päätellyt universaalin hypergammabionäärisäteilyn jakautumisen perusteella että Jumala on tonkinut sen perseestään 7 miljoonaa vuotta - 6 minuuttia sitten.

Tyypillinen läski. Läskeistä ei kyllä koskaan tiedä, mutta veikataan että se on nainen.

Läjä (auto)

Läjä on 25.4.2015 luotu automerkki. Toinen nimi on Läjä-mobil. Läjän ensimmäinen kehitetty auto oli nimeltään teräsauto. Se koostuu pääosin teräslevyistä, jotka on niitattu kiinni toisiinsa sekalaisesti ja sen renkaat ovat sijoitettu jonnekkin auton alaosaan. Autosta löytyy myös pakoputki.

Läjän historia perustuu erääseen surkeaan automerkkiin nimeltä Lada. Läjä on Ladasta huomattavasti huonompi versio. Läjän tuotanto lähti käyntiin, kun erään pehmustetehtaan työntekijä piirsi nelikulmaisista osista koostuvan auton, johon hän myöhemmin keksi nimen "Teräsauto".

Voi hyvinkin olla, että seuraavien viikkojen aikana, Läjän autot nousevat myyntilistojen kärkeen (tai sitten myyntilistojen pohjalle, mikä on todennäiköisempää). Suunniteilla on teräsauto 2.0, joka on tuplasti huonompi, mutta vaihtoehtoisena lisänä siihen voi valita jarrut. Noin puolen vuoden päästä Läjä julkaisee ensimmäisen ratillisen autonsa.

Läjän mainoslauseena toimiikin "Autot kulkee, Läjä tiet sulkee". Taitaa olla mainoslauseen tekijäkin (todella) ylpeä Läjän toimivuudesta ja sopivuudesta autoksi. Sopii odottaa, että noin 1000 vuoden päästä läjässä on jopa ikkunat ja tuulilasi.

Lämpöliike

Lämpöliike on liike, jossa myydään lämpöä. Lämpö on erittäin kallista, koska lämpöä haetaan auringosta ja haku maksaa kymmeniä miljardeja euroja terawattitunnilta. Lämpimissä maissa ei ole lämpöliikkeitä johtuen lämmön hyvästä saannista. Helsingin lämpöliike on monopoli nimeltä Helsingin Energia.

Läski

Sana läski on ruma toisinto sanoille pullea, lihava, pullukka tai tukeva. Toki sanalle on muitakin synonyymeja, esimerkiksi bollé, joka tarkoittaa palloa tai erittäin pyöreää henkilöä.

Löytöretki

Löytöretki on retki, jonka aikana etsit matkareittiä meren kautta Intiaan koska Finnair on töpännyt taas, eksyt, vietät muutaman kuukauden merellä syöden tillilihaa, ja lopulta löydät itsesi Amerikasta mustaihoisten ihmisten ympäröimänä.

Sisällysluettelo