Laitoshuoltaja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laitoshuoltajat sekoitetaan yleensä hoitajiin...

Laitoshuoltaja on sairaalassa tai hoitolaitoksessa työskentelevä henkilö, joka on ihmisarvoltaan alhaisempi kuin varsinaiseen hoitohenkilökuntaan kuuluvat. Oikeastaan on kiistanalaista, luokitellaanko heitä ihmisiksi lainkaan, vai ovatko he ennemminkin eläinkuntaan kuuluvia. Laitoshuoltajana voi toimia kuka tahansa, joka osaa syödä, nukkua ja ulostaa. Myös lukutaito katsotaan eduksi työtä hakiessa, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Laitoshuoltaja sijoittuu luonnollisestikin sairaalahierarkiassa kaikkein alimmalle tasolle. Usein käytetty sanonta kuuluukin: ”Ylilääkäri on Jumalasta seuraava ylöspäin, laitoshuoltaja on eläimestä seuraava alaspäin.”

...Mutta todellisuudessa he näyttävät tältä.

Laitoshuoltajien ammattikunta perustettiin sairaaloihin aikanaan siksi, että hoitohenkilökunnallakin olisi joku kohde, johon voi purkaa suuttumustaan. Laitoshuoltajille tiuskiminen kuuluukin nykyisin useimpien hoitoalan oppilaitosten opetussuunnitelmiin. Sairaaloissa vallitsee myös kirjoittamaton sääntö siitä, että mikäli joku hoitohenkilökunnan jäsen pieraisee, on hänellä oikeus laittaa se laitoshuoltajan syyksi ilman mitään erillisiä perusteluja.

Laitoshuoltajille suunniteltiin aikaisemmin internettiin omaa keskustelufoorumia. Tästä hankkeesta on kuitenkin sittemmin luovuttu, koska niin harva laitoshuoltaja osaa lukea tai kirjoittaa.

Katso myös[muokkaa]

Jukka Poika IMG 8056 C.jpg Sinä olet hippi ja tämä artikkeli on tynkä, koska tässä laatikossa lukee niin.
Laajentamalla artikkelia saat laatikon ehkä katoamaan
.