Lahti

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Lahden kaupunki tai Hollolan Chicago
Chicago-Seal.png US-IL-Chicago.png
vaakuna sijainti
www.chicago.fi
Lääni Länsi-Suomi
Maakunta Häme
Seutukunta Illinois
Kihlakunta Hollola
Perustamisvuosi 1837
Kuntaliitokset Nastola, Orimattila, Raahe, Enontekiö
Pinta-ala
- maa
234,999 km²
175,2 km²
Väkiluku
- väestötiheys
104 300 
0,14 as/km² 
Työttömyysaste  % 
Kunnallisvero 55 % 
Kunnanjohtaja Al Capone
Kunnanvaltuusto
Kepu, kepu ja kepu
paikkaa

”Lahti on kyllä ihan mesta paikka.”

~Matti Nykänen

Lahti (ruots. Lahtis, engl. Chicago) on Wikipedialle tuhoisa[1] kaupunki Hämeessä. Vuonna 1905 kaupungiksi perustettu Lahti tunnetaan myös lempinimillä Savolaisten Amerikka, Suomen Chicago ja Amfiteatteri Rooma. Lahtea voidaan kutsua Chicagon sisarkaupungiksi, koska molemmat ovat alueellisesti 03-aluetta. Lahtea kutsutaan myös Roomaksi, koska kaupungin johtajilla on kummallisia tapoja rakentaa Lahteen kalliita taideteoksia ja turhia rakennuksia. Esimerkkinä on Lahteen rakennettu Sibeliustalo (128 miljoonaa euroa) ja sen edessä oleva puupenkki (50 000 euroa). Tähän turhuuteen voidaan myös lisätä linja-autojen kylkiä repiviä liikenneympyröitä eli puolivalmiiksi jääneitä Colosseumeja.

Kun elämäänsä kyllästyneet lahtelaiset haluavat tehdä jotakin suurta, he surffaavat Etelä-Suomen (luetaanko sitä muka kaikkialla Etelä-Suomessa, outo nimi siis) sanomien nettisivuille kirjoittamaan, kuinka huonosti Jyväskylällä ja jyväskyläläisillä menee, ja kuitenkin oma kaupunki on niin köyhä että tarvitsee hakea kuntain köyhäinapua. Lahdesta löytyy myös hienostoalaue Liipola, jota leikkisästi kutsutaankin Suomen Monacoksi. Nimi johtuu siitä, että siellä asuvien ihmisten ei tarvitse käydä töissä tai maksaa veroja. Tässä Suomen Monacossa asukkaat pääsääntöisesti ajavat Mercedes Benz- ja Volvo-merkkisillä autoilla, naiset käyttävät kirjavia hameita ja paitoja ja miehet muodikkaita mustia suoria housuja, valkoisia kauluspaitoja, ja riippumatta autonsa merkistä jokaisella itseäänkunnioittavalla Liipolalaisella miehellä on oltava yllään Mercedes Benz -tekonahkatakki. Lahti tunnetaan myös Suomen kolmanneksi suurimpana sellaisena kaupunkina, jolla ei ole yhtään suurta julkkista (suurin Oulu, toiseksi suurin Jyväskylä).

Urheilutapahtumat[muokkaa]

Talviurheilija onnistuneen alastulon jälkeen. (NOR 17.5 CZE 17 FIN 18.5 AUT 18 GER 17)

Lahti on tunnettu kulttuurellisesti urheilukaupunkina, jossa on monta urheilukeskusta. Lahdessa siis harrastetaan paljon penkkiurheilua. Urheilukeskusten vuokrat ja tilat ovat aina avoinna tyhjyydelle ja niiden ylläpitokustannukset nousevat kattoon ja pistetään sumeilematta veronmaksajien piikkiin. Jokainen turisti tai Lahteen eksynyt voi siis ottaa itselleen kuvan Lahden tyhjyyttä ammottavasta urheilukeskuksesta.

Lahdessa järjestettävät suuret urheilutapahtumat ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Ennen niissä jopa kävi ihmisiä, mutta nykyään koko katsomon täyttävät vip-tilat saavat kansan hurraamaan hypyille kotonaan. Lahden tunnetut hyppyrimäet ei siis olekaan yleisesti julkinen paikka, vaan ainoastaan valioyksilöt saavat tulla katsomaan suurmäen hyppyjä. Tapahtumat ovat nykyään tunnetusti tappiollisia ja kustannukset täysin veronmaksajien harteilla. Hyvä näin, tätä linjaa kannattaa jatkaa.

Suurmäki on muovitettu ja siksi nykyään tätä alamäkeen hyppimistä voidaan myös harrastaa kesälläkin. Suurmäki tarjoaa nyt parhaat uimahyppymahdollisuudet mikäli suurmäen vesiallas pidetään täynnä.

Maailmalla tunnettu ja nykyään lähes unohdettu mäkihyppääjä Matti Nykänen edelleen pitää ja petraa parhaillaan alamäkihypyn maailmanennätystä. Hänen hyppynsä Lahden pienimmästä hyppyristä alamäkeen ei ole vieläkään loppunut.

Pudotessaan kohti pohjaa Matti on kerennyt laulamaan karaokea, hakkaamaan naisia, käymään vankilassa ja esiintymään poseerauskuvissa. Hänen lentohuutonsa kaikuu mäkimontun lähestyessä myös Ilta-Sanomissa. Ja lopulta Matti pääsi pohjalle asti. RIP.

Matin tiedettiin sanoneen, että hän lentää Lahdesta Ruotsiin asti. Tämä Lahdessa hypätty ennätys on edelleen kesken ja sitä mitataan Lahden Sinisten mittayksiköllä. "L" + 03.

Lahti kadehtii Jyväskylältä Nesterallia, vaikka Lahti jo järjestää perinteiset vanhanajan romurallit, Salpausselän kisat sekä piikkittelyn maailmanmestaruuskisat.

Nykyään nuoriso ajattelee, että Lahden antama urheiluimago on täysin homoa hemohessumeininkiä. Urheilutapahtumista jäi selvästi paras vaikutelma juuri näiden sanojen kera: "En ole koskaan käyttänyt mitään!". Jotta Lahtelaiset saisivat parannettua imagoansa, pidetiin tästä farssimuotoinen täysilaidallinen lehdistötilaisuus, jonka uutiset saatiin kuulumaan jopa ympäri maailman. Siis Lahdessa käytettiin hemohessiä. Tuliko selväksi? Ainakaan kenellekkään ei jäänyt epäselväksi ettei Hiihtoliitossa ole koskaan käytetty hemohessia.

Nuorisotapahtumat[muokkaa]

"Perse pitkällä puuhun mennään", Lahden kisojen tunnuslause eli slogan. Se ei juuri innostunutta nuorisoa vetänyt. Apulanta perui samalla keikkansa.

Kaikki lahtelaiset nuoret saavat kärsiä eläkeläisten muokkaamista järjestyssäännöistä. Nuoriso kirjaimellisesti häädetään kaupungista koteihinsa kello 22:00 eteenpäin. Lahti on siis tyhjä mesta, jossa baareihin pääsevät vain harvat stealth-teknologian osaavat nuoret.

Housenation pääti peruuttaa Lahdessa järjestettävän technomusiikin tapahtuman puudelinkusettajien vaatimuksesta. Musiikin aiheuttama tärinä olisi aiheuttanut Lahdessa asuville eläkeläisille sydänvaivoja, ja kenties tahdistimet olisivat voineet mennä sekaisin. Dj:t ovat siis vihattuja yksiköitä Lahdessa, ja heitä boikotoidaan mummopartioiden voimin.

Nuoriso katoaa Lahdesta heti lukion päättymisen jälkeen, jotta heillä olisi edes jonkin tasoista nuorisoelämää. Lahteen jää vain Amiksessa dokaavat teekkarit, oikeammin Pölyteekkarit. He järjestävät pienehköjä mehutuoppijuopottelutapahtumia koulun kokoontumistiloissa.

Lahdessa on vain yksi todellinen paikka, jossa tapahtuu jotain. Se on on tunnettu koodinimellä AMB, neljän tähden baari, jossa nuoret saavat soittaa musiikkia omaan makuunsa. Tosin siitäkin on valitettu lääniherralle ja asiasta on tehty tutkimuspyytö poliisille. AMB:n lähistöllä sijaitseva Lordi Fani valittaa 12dB:n voimakkuudella kuuluvasta musiikista. Musiikin voimakkuus alittaa siis ohikulkevan liikenteen desibelimäärän, joka on 300 metrin päässä. Mitattu oikeasti. Siis... vain siksi että Lahdessa järjestyssäännöt tekevät nuorison hauskanpidosta helvettiä löytyy siihenkin paikka.

Voiko siis olla totta, että Lahdessa tapahtuu jotain todellakin yhdessä paikassa ja sekin suhteellisen kaukana keskustasta? Vastaus: Ei.

Vuonna 2008 AMB menetettiin Lahden sisällisodassa puudelinkusettajien hyökätessä alueelle.

Vuonna 2015 julkaistujen viemärivesitutkimuksien pohjalta Lahti sijoittui Euroopan kolmaneksi suurimmaksi amfetamiinin ja muiden huumausaineiden käytöpaikkakunnaksi. Ei edes Amsterdam päässyt vetämään lähellekään yhtä pitkää viivaa nenäänsä tätä valkoista pölyä. Amsterdamilaiset menettivät uskonsa asemaansa Euroopan eniten huumausaineilla maustettuna alueena, mutta osoitettujen tutkimuksien pohjalta, ja luovuttivat kaupungintalonsa virallisen bongin Lahden päättäjille.

Rockstar Games Lahdessa[muokkaa]

Maailman suosituimpiin kuuluva Grand Theft Auto -videopeli on saanut alkuinnovaationsa Lahdesta. Pelintekijät tutustuivat viisi minuuttia Lahden normaalielämään ja katso; jymymenestys tietokonepelien maailmaan oli syntynyt.

Pelintekijät olivat juhlimassa Kiveriössä vaihto-oppilaiden kanssa ja olivat lähdössä lentokentälle paluumatkaa varten. Matkalla juna-asemalle keskusteltiin huumorilla että mitä on Lahtelainen kultuuri. Siitä kehittyi idea. Alkuperäisessä ideassa yliajetuista ihmisistä saisi erillaisia pisteitä. Idea oli niin absurdi, että siitä lopulta tehtiin aito peli. Rockstar Games kysyi onko ideaa patentoitu ja ei ollut. Näin he saivat idean peliinsä.

Taiteiden Yö[muokkaa]

Taiteiden Yö (usein virheellisesti, muuta syystä Päihteiden Yö) on kopioitu tapahtuma Lahdessa, joka suoritetaan tasan varmasti päivällä. Kaikki musiikki ja taide poistetaan kadulta ehdottomasti kello 22:00 mennessä ja mikäli yksikin nuori asiasta valittaa, hoidetaan poistaminen poliisivoimin. Kadulle jää valtava määrä roskaa ja muuta paskaa yöksi.

Parhaiten taiteidenyöstä saa irti jos on täydessä kännissä, jolloin kasettinauhurista musiikkia soittava karaokelaulaja saa sinut ehkä viihtymään. Mutta varjopuolena on se, että joudut heittämään kolikkoja jos haluat heidän jatkavan viihteellä.

Toisinaan taiteesta vihastuneet kaupunkilaiset ovat protestoineet kadulla olevia esityksiä vastaan heittelemällä parvekkeelta tavaraa esiintyjien niskaan, kun tämäkään ei ole tehonnut, on laskeuduttu myös alas kadulle puukko kourassa.

Lahden Kansainvälinen Runomaratoni[muokkaa]

Päivä, jolloin Lahteen syöksyy erillaisia kirjailijoita ja runoilijoita laukomaan haikuja ja juomaa viinaa Mukkulan kartanolle. Yleisesti ottaen mitä parempi känni päällä sitä parempaa läppää hemmoilta lähtee.

Maansiirtokone työstämässä Lahden Niemeä ja Ankkuria vuonna 1996.

Tosiasiassa on se, että tämä on täysi tekosyy kirjailijoille kokoontua Lahteen vetämään päänsä täyteen viinaa ja olla oman itsensä kustantamana huippukännissä. Tosin on varmaa, että jos jossain niin tässä tilaisuudessa on mahdollista sanoa kirjailijalle mielipiteensä täysin päin näköä ja nauraa asialle yhdessä. Muuten tulisi varmaan turpaan.

Toisaalta Rannassa esitetään piennäytelmiä yleensä ruotsinkielellä, joten viinan nouseminen päähän on etusijalla varmasti. Voiko sitä olla varma että Mukkulan kartanon etupiha on vain nurmivihreää.

Sibeliustalo[muokkaa]

Lahden Sibeliustalo on Suomen tunnetuin ja turhin tulitikkutalo, josta ei saa revittyä tarinaa juuri ollenkaan. Se on suljettu osasto jonka kävijöitä suojellaan poliisivoimin. Kaikki Sibeliustalosta irtoavat tiedot ovat siis julistettu Top Secret-luokkaan. Kaikki talon sisäisistä asioista puhuvat henkilöt ammutaan. Voi olla hyvin mahdollista että kyseessä on uusi MIB tukikohta.

Sibeliustalossa järjestettiin Euroopan Unionin suurpälpätys lokakuun 22. päivänä 2006, jossa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia opastettiin ihmisoikeusasioissa puudelinkusettajien linjalle.

Lahti toimii esimerkkinä ympäristöpolitiikalle siten, että Sibeliustalon vieressä oleva laitos puskee ilmaan tuhat tonnia paskanhajuista kaasua päivittäin. Sibeliustalon ilma on täydellisen puhtaan paskan ja kuolleiden eläinten sisälmyksien arominen sekoitus hajuja. Siksi tämän laitoken viereen ollan myös rakentamassa Sibeliustalon toimintaa tukevaa hotellia.

Hip Hop[muokkaa]

Lahtelainen hiphop-artisti Big-O-Daddy keikalla Hennalan Nesteellä.

Lahti on edelleen tunnettu korkeana Hip Hop -mestana. Kaikki elää kuin Chicagon kaduilla, vaikka ghettoja ei näy missään. Gangsta on siis Lahdessa HOT ja rokki on ehdottomasti NOT. Kaikki tämä on nuorison kapinaa puudelinkusettajia vastaan. Lahdessa siis käydään kylmää sotaa nuorten ja puudelinkusettajien välillä.

Kaikki Hip Hop -tapahtumatkin tulee järjestää puudelinkusettajien ehdoilla. Musiikki ei siis saa kuulua puudelinkusettajien kotiin edes 10 kilometrin päässä.

Lahti oli ennen tunnettu Tehcno & House -musiikin musiikkikulttuurista, jolloin se sai lempinimensä Chicago. Mutta ei siis näin nykyään. Kaikki on Hip ja Hop.[1]

Kolava[muokkaa]

Lahden tunnetuin jätteidenkäsittelylaitos johon viedään kaikkea paskaa mitä Lahdesta irtoaa. Ilman Kolavaa Lahti uppoaisi paskaan ja roskaan yhdessä päivässä. Kolavan päätoiminen tehtävä on siis kadottaa Lahdesta valuvat jätteet luonnon helmoihin.

Kolavalla on selkeät säännöt kuinka roskat lajitellaan oikeisiin jätelaatikoihin. Kaikki materiaali sullotaan samaan vihreään roskikseen ja kaadetaan maahan muutaman metrin päässä. Tämän jälkeen päästetään noin 2000 lokkia setvimään mitä jätteistä löytyy. Osa jätteistä päätyy lokkien mukana takaisin Lahteen Sibeliustalon viereisen aallonmurtajan päälle.

Lahden Hardseiling Drinksu Tehdas[muokkaa]

Lahdessa tuotetaan virvoitusjuomia ja olutta. Lahden kaikki jätevedet suodatetaan suuremmista roskista ja pullotetaan sellaisenaan erivärisillä etiketeillä varustettuina. Samaa pullotustekniikkaa yritettiin Nokialla huonolla menestyksellä. Toisin kuin Nokialla, Lahden omat jätevedet ovat erinomaisia ja tarpeeksi hapokkaita, jotta ne maistuisivat kaikille suomalaisille lukuunottamatta koko kansan Kola-Ollia. Lapin Kultakin tuotetaan maailman suurimmassa sammiossa Vesijärvessä Lahden laadukkaasta ojavedestä.

Vielä 1980-luvulla Lahdessa toimi ihan aitokin virvoitusjuomatehdas nimeltään Mallasjuoma, joka oli hyvin tunnettu Lahtelaisesta Sinisestä Ritarista ja kiljusta. Tämä firma sai Lahtelaiset tunnetuksi L-käsimerkistään, jota Simon Vaaturihuone käytti mainoksissaan ja Holiwood käyttää nuorisoelokuvissa "Looser" merkkinä. Peukalon ja etusormen 90 asteinen kulma "Looser"... eh tunnetaan siis alkuperäisenä Lahtelaisena Mallasjuoman mainoskikkana.

Päijännetunneli on Lahden ali johdettu suora maanalainen paska- ja sadevesiputki Helsinkiin. Helsingissä havaittiin selviä alkoholinpuutostiloja joten lahtelaiset yhteistuumin päätivät vetää putkiston Päijänteestä, isosta jätevesialtaasta, Helsinkiin. Lahti ja Vääksy tuottavat yhteisesti kaikken jäteveden, jota johdetaan vesitunnelia pitkin Helsinkiin käyttövedeksi ja alkoholijuomiksi. Helsinki oli valittanut kerran Lahdelle %:n alhaisuudesta ja vaati uuden putken vetämistä suoraan Vesijärveen, mutta tähän lahtelaiset eivät suostuneet.

Lahden Kulttuurilama 1996 - 2008[muokkaa]

Lahden suuri kultuurilama alkoi vuonna 1996, jolloin radiomastojen väliin viritettiin vaijerilla 2 paskasammiota roikkumaan noin vajaan sadanmetrin korkeuteen. Tällä juhlavalla osanotolla Lahti julisti olevansa imagokriisissä. Lahden karmeaa imagoa pyrittiin parantamaan suurilla taideteoksilla ja paskasammioilla, sekä jätevesiputkisuihkuilla pikkukusirannan vieressä.

Lahtelaiset ajattelivat kaataa radiomastot ja rakentaa helvetinmoisen tolpan jonka kärjessä sojottaisi lerppanen siansorkka kameralla varustettuna. Tämä idiotismia kuvastava suuren suuri hanke kaatui lahden vararikkoon ja kultuurilaman tenssiin.

Lahden perinteisesti kulttuuririkas kaupunki on alkanut kärsimään selkeästä kultuurin puuteesta. Lahdessa asuvat ovat muuttuneet värikkäistä kultturi-ihmisistä Hardseilingin tuotteiden suurkuluttajiksi. Rooman päättäjätkin ovat jo pikkuhiljaa huomanneet Chicagossa olevan poikeavan tylsää sekä radikaalisia tapahtumia ei näy missään. Kaupungin tuoreeseen sontaan kirjoitetut järjestyssäännöt sekä uudet baarilait ovat selkeästi ajaneet tämän kaupungin kulttuurilamaan.

Mikä on kun ei edes Jazz-tori kiinnosta? Mikä on kun ei Tunnelissakaan soi urut jatkuvasti? Eläkeläiset ovat ottaneet nuorisosta rajun otteen ja nuorison stealth-tekniikka on kehittynyt äärimmäisyyksiin. Nuoria ei näy missään minkäänlaisilla laitteilla. Ilman nuorison Steal-tekniikoita nuorisolla olisi vieläkin karmeammat oltavat. Nuorisoa ei näy Lahdessa järjestämässä edes pientä kulttuurishokkia.

AMB:ssä järjestettiin 16.02.2008 kultuurishokkihoitoa TB-303 sähkölaitteilla, jonkalaista Lahdessa ei tule olemaan pitkään aikaan. Tätäkin tapahtumaa pyrittiin boikotoimaan imemällä verkkovirtaa pois vahvistimista, jotta TB-303:sella soitettu propaganda ei kuuluisi nuorisolle.

Aijemmin tunnettu Lahden Hip Hop kultturikin on ajautumassa Helsinkiin paremman työn perässä. Pelkkä gansta ei riitä kulttuurin ylläpitämiseksi, joten rahaa radikaalisuuteen on haettava Helsingin valtiosta.

Lahden Lehmä-aalto[muokkaa]

Vain Lahtaus-kaupungissa voit päästä näkemään, sitä kuinka että, mitenkä Lehmät lentävät!

12:03 - 10. kesäkuuta 2008 Lahteen iski omituinen aalto joka levitti Lahteen tonneittain kuivia Lehmiä. Näiden mikroaaltouunissa kuivatettujen lehmien täyttämä Lahti sai asukkaat repimään niiltä sarvet, potkimaan niiden kylkiä rikki, kusemaan niiden sorkille ja heittelemään niitä pitkin katuja. Lahtelaisten mielestä lehmät olisivat voineet painua helvettiin ja siksi niitä vastaan kohdistettiin erityistä väkivaltaa.

Lahden lehmät olivat tiellä, katoilla, mihin niitä summamutikassa oli jäänyt jumiin. Lahtelaiset olivat täysin kauhuissaan tilanteesta. Koiratkin purivat näiden kuivien lehmien jalkoja poikki sekä merkkasivat niihin kylmästi reviiriään.

Lehmien aiheuttama kaaos, liikennevahingot, väkivaltaiset levottomuudet, kultuurillinen shokki, valtava kasa paskaa ja lukematon määrä erilaisia ongelmia sai Lahden muovailuvahainstituutin näyttämään suorastaan lehmältä. Jos jostain voi kysyä kuka keksi tämän, kuka nostaa kädet ylös ja huutaa "En se ollut minä? Mä en o vetänyt mitään!"

Lahden Sisällissota 2008[muokkaa]

6.3.2008 Nuoriso päätti nousta viimeiseen taistoon Lahden palauttamiseksi nuorisokaupungiksi. Internetissä levitettään yhä sanomaa kaikille nuorille ja alle 35 vuotialle nousemaan Hakkapeliittapatsaan päälle 2008 kesäkuun 7:ntenä päivänä järjestettävään perus RUNDI tapahtumaan, jossa vanhemmat veteraaninuoret Lahtelaiset näyttävät nykynuorisolle kuinka stealth-teknologiasta tehdään turhaa isolla massalla. Miksi mennä piiloon? Eihän mekään hypitty puudeleitten tahdissa, meillä oli autot ja basaarikaijuttimet sitävarten, että ne saatiin parkkiin Hakkapeliittapatsaan viereen paukuttamaan musiikkia.

On täysin varmaa että Puudelinkusettajilla on vastaiskutoimenpiteitä tämän tapahtuman tukahduttamiseksi. Voi olla että kaikki puudelit tuodaan isoon riviin urisemaan ja murisemaan Lahden Veteraaninuorille, jotka varmaankin vastaa tähän kusemalla ja oksentamalla puudeleiden päälle.

Uppoaako Lahden nuoriso puudelinpaskaan vai herääkö Lahti uuteen nuorisokultuurielämään? Sitä ei vielä tiedä, mutta tulemme tämän näkemään. Katsokaa naamakirjasta nuorison suunnitelmia. He eivät sitä piilottele enää. Back to the 90's.

Ja RUNDI hyökkäys päättyi totaaliseen tuulenpuuskaan. 7 vahvaa känniläistä hoiperteli Hakkapeliittapatsaalle ja oksensi sen juurelle menneiden aikojen kunniaksi. Poliisi tuli ja keräsi tämän RUNDI ryhmän ja heitti heidät kolavan kaatopaikalle.

Lahden pimeä aika. Puudelinkusettajien voitto[muokkaa]

Vuonna 2008 Lahti vajosi pimeään aikakauteen, koska puudelinkusettajat voittivat Lahden sisällistösodan. Nuoriso kärsi vahvoja tappioita ja jopa menettivät Divan sekä AMB:n. Lahdessa ei siis tapahdu mitään uutta. Äärivanhat ideat pulpahtavat pintaan ja katoavat kuin saippuakuplat ilmaan.

Pimeä aika alkoi kunnallisvaaleilla, joissa yksikään ehdokkaista ei ole valmis muuttamaan Lahtea kulttuuririkkaammaksi. Nyt he suunnittelevat jo torin muuttamista parkkipaikaksi, sekä nuorison suosiman Karirannan muuttamista kerrostaloalueeksi. Hyvät luontoreitit moottoriteiksi, sekä keskustan ajotiet kävelyteiksi.

Liikennevalot ovat säädetty pysäyttämään autot jokaiseen risteykseen ja liikkumista rajoitetaan täysillä ajokielloilla, sekä kävelyteillä. Kävelijöiden tilaa viedään terasseilla, ja terassien käyttöä rajoitetaan lakipykälillä.

Kahvin arvellaan muuttuvan laittomaksi vuoteen 2012 mennessä. Alkoholin hintaa nostetaan niin paljon että sitä voitaisiin verrata uuden kieltoajan alkamiseksi. Viinarallia ei oteta huomioon, koska puudelinkusettajat tykkäävät poistua Lahdenseudulta lomareissuilleen. (Nuorisoa kielletään liikkumasta keskustan alueella puudelinkusettajien loma-aikoina.)

Lahden Suuri Ilmastorumba[muokkaa]

Alussa 2008 tupakointi kiellettiin sisätiloissa Lahden baareissa, clubeissa, ravintoloissa ja bensa-asemalla. Seuraavan 2009 kesäkuussa astui voimaan uusi laki joka kielsi tupakoiden myymisen tiskiltä ilman erityislupaa. Lahtelaiset baarit ja muut vähintäismyyntikaupat joutuivat lopettamaan toimintansa. Heille tupakan myynti oli ollut kaikki kaikessa. Lahti oli saanut uuden savuttoman kieltolain, jonka avulla Lahti osallistuu kasvihuoneilmiön tuottavien päästöjen rajoittamiseen.

Lahtelaiset viherkasvien polttajat, jotka tunnetusti eivät muutenkaan välitä savuttomasta Lahdesta jatkavat yhä viherkasvien jatkuvalla massapolttamisella. Lahdessa kaadetaan 7 hehtaaria viherkasveja per sekuntti ja poltetaan erillaisissa putkissa, tuubeissa ja muissa laitteissa. Lahtelaisille viherkasvit ovat osa fuusioenergiatuotantoa. Viherkasvien polttajat tunnistavat toisensa huudosta ja käsimerkistä: " Bongaa Lahtelainen! "L" "

Osa viherkasveista pyörittää Lahden lämpövoimalaa ns. paskakaasupolttimossa, jonka tehtävänä on tuottaa Lahdenkaupungille massoittain ilokaasuja ja pitää puudelinkusettajat iloisina seuraavaan päivään asti. Tupakkatuotteita ei paskakaasupolttimossa voi polttaa, koska niitä ei luokitella fuusioenergiaksi.

Lahden ilmaston takia lahdessa kävelykatujen määrää lisätään ja penkkiurheilun merkitystä korostetaan yhä enemmän ilmastotieteelisenä ratkaisuna. Lahdessa on pohdittu päästöjen rajoittamista ja ilokaasutuotannon maksimointia ilmastorumban nimeen.

Lahden Puudelinpaskakuiva-aalto[muokkaa]

Vuoden 2010 heinäkuun 12s päivä Lahdessa koettiin vuosisadan pahin lämpötilahelvettirumba, jolloin havainnon mukaan puudelinpaska oli niin kuumaa, ettei se haissut tai jäähdyttänyt Lahtea. Puudelinkusettajat olivat tästä äärettömän kärsimättömiä ja täyttivät hädissään Päijät-Hämeen keskussairaalan puudelinpaskalla olettaen että he saisivat edes yhden paikan tarpeeksi paskaiseksi. Osa Lahden vanhimmista puudelinkusettajista tukehtui Lahden puudelinpaskakuiva-aaltoon, koska he eivät suostuneet pysymään Lahden vanhainkellareissa tai punkkereissa. Puudelinpaska ei toiminut oletetulla tavalla ja Lahti kärsi vuosisadan pahimmasta puudelinpaskakuivuudesta.


Asiaa koskeva säätiedoitus: http://www.youtube.com/watch?v=P9najybSJrA

Vuosi 2011[muokkaa]

Vuosi alkoi lumisateessa. Lahti oli hukkunut lumeen. Lahteen oli ennustettu ennen-näkemätöntä paskkas säätä talven yli. Vuoden alku oli muutenkin poikkeuksellisen tylsä, ketään ei ammuttu kauppakeskuksissa, ei ollut tsunamia tai maanjäristystä, ei syttynyt ydinsotaa, Jeesus ei tullut takaisin vieläkään, virke senkun jatkuu ja jatkuu, ja Lahdessa ei kuvattu edes poliisi TV:tä, kukaan ei jäänyt sortuneeseen kaivokseen, Pohjoiskorea ei hyökännyt Etelä-Suomeen tai Lahteen, Iran jatkoi ydinvarustelujaan ja ja ja ja Lahdessa ei ollut syytä vetää lippuja puoleen tankoon uudenvuoden aattona. Ilotulitus jäi kuitenkin vaisuksi, koska sen suunnittelija oli huhujen ja legendan mukaan Lahden modernin minimalismin esikuva Lahden taidepaskatuutista ja hänen nimiensäkin oli kirjoitettu vain yhdellä viivalla -.

Lahdessa 5:s päivä Tammikuuta. Vitutaa niin saatanasti. Istun työttömänä Rooman anfiteatterin vieressä ja juon ÅTTÅ drinkeroa. Mietin syvästi miksi joka helvetin vuonna istun tähän koneelle ja kirjoitan Kotikylästäni päiväkirjaa. Haluaisin helvettiin täältä. Lahti on täys työttömiä, työtä ei tarjota edes opiskelijoille, koska työt eivät riitä edes työtätekeville ja sitten baareissakaan ei saa juoda tai polttaa työkseen. Humaltuminen Lahdessa on kiellettyä ja sitä valvoo Lahden Seudun Puudelin kusettajat.

Päivä Windows 7:n roskiksia dyykatessa DNA:n helvetin huonon nettiseksipalvelun takia ja politiikot uhkailevat jo sitäkin, ettei kotona saa edes polttaa tupakkaa. Kaikki nautinto on kielletty ja siksi joudun lopettamaan tupakoinninkin. Kahvin hinta on pysynyt samana, sitä ei luokiteltu Lahdessa kielletyksi aineeksi vielä ja sitä saa juoda edelleen roskiksen takana. Sillä ei ilmeisesti ollut väitettyä hormonivaikutusta kuten epäiltiin. Kahvi luokiteltiin A-luokan huumeeksi heti cocaiinikolan jälkeen.

Jouduin miettimään samalla Lahden päättäjien toimintaa ennen vuotta 2011 ja tulin siihen päätökseen että johan on päätöntä toimintaa. Saatana

- Opiskelija Lahdesta.

(@Ylempi) Kerro osoitteesi, tulen kättelemään onnistuneesta kirjoituksesta. Terv. Anttilanmäkeläinen

(Surullisen) kuuluisia lahtelaisia[muokkaa]

Lahtivatteja.

Tosi Lahtelainen Tervehdys[muokkaa]

Kaivetaan persettä ja lyödään kädet yhteen toisen kanssa. Tämän jälkeen lyödään nyrkit yhteen ja ulistaan. Sen jälkeen möngerretään kännimäisesti "Rispektia." Seuraavana vaiheena on valtava kättelyjakso jolloin vasemmalla kädellä kaivetaan persettä ja oikealla kädellä kätellään. Tämän jälkeen vaihdetaan käsiä. Tätä toimintaa jatketaan kunnes rispekti muuttuu ruskeaksi.

Todellisuus[muokkaa]

Kaikki tämä tässä on siis faktaa, jolle löytyy todisteet lehti ja kuva-arkistoista. On siis totta yhdestä näkökulmasta, että Lahden kaupungista saa revittyä irti huumoria tosiasioilla.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Lahti Urbaanin musiikin kehto: Lahti Region Etelä-Suomen Sanomat 17.6.2014
  2. ”Se on se Lahti, joka elää minussa. Se vaikutus vetäytyy pikkuhiljaa taka-alalle, mutta luulen, ettei se koskaan häviä kokonaan.” Cheek aikuisikänsä lievistä pahoinpitelyistä