Kysy-hypoteesi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hypoteesin karkeistettu visualisointi.

Kysy-hypoteesi on Oulun yliopistossa kehitetty selitysehdotus/ajatuskoe, jonka mukaan CMX-yhtyeen verkkosivustolla olleen Kysy-palstan häviäminen internetistä vuonna 2015 laukaisi maailmassa tuon vuoden jälkeen eskaloituneen kriisiytymiskehityksen.

Hypoteesin mukaan Kysy-palsta oli ennen tuota vuotta pitänyt yllä tasapainoa fanien[1] kysymysten ja yhtyeen vastausten määrän välillä, mutta sivuston krakkeroinnin seurauksena tasapaino katosi. Äkkiä maailmassa olikin yhä kasvava määrä kysymyksiä ilman CMX-yhtyeen niihin antamia vastauksia, mikä on lisännyt kaaosta vuosi vuodelta ja kuukausi kuukaudelta. Hypoteesissa oletetaan, että kysymysmassan paisuessa esimerkiksi ilmastonmuutoksen, eurooppalais- ja yhdysvaltalaisoikeiston radikalisoitumisen, pakolaisaaltoihin johtaneiden konfliktien sekä COVID-19-pandemian kaltaiset kriisikehitykset ovat lähteneet etenemään yhä kaoottisemmalla volyymillä.

Kaikkein kärjistetyimmässä muodossaan hypoteesissa esitetään, että kysymys-vastausepäsuhta olisi aiheuttanut kaaosulottuvuuden repeämisen, jonka seurauksena esimerkiksi CMX:n entinen tuottaja Rauli "Illusion Rake" Eskolin paukuttelee Twitterissä menemään täydet Q-huurut linsseissä[2] ja Popeda on yhtäkkiä maamme "wokein" rock-yhtye samalla kun aiemmin ihan asiallisen oloiset suomirockarit jauhavat mediassa kilvan siitä, miten mitään ei saa enää sanoa.

Katso myös

Viitteet

  1. ja CMX:n sivustolle muuten vain harhailleiden totuudenetsiskelijöiden yms. vittuilijoiden
  2. @illusionrake