Hiktionary:K

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Kyklooppi)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

K niin kuin kontraseptiivi

Kaakao

Juoma, joka oli alun perin varattu sulka-asuisille jumalkuninkaille ja näiden käskystä verisesti uhrattaville sotavangeille, mutta jota pidetään nykyään jotenkin nössönä verrattuna kahviin, joka on niin hoocee, että Bach sävelsi siitä virsiä.

Kaamosmasennus

Kaamosmasennus on yleensä syksy- ja talviaikaan esiintyvä suomalainen tekosyy juoda viinaa.

Kaaos

Äärimmäinen sekasorto; järjestyksen täydellinen, hahmoton puute. Tai lehdistön mukaan lievä tungos lentokentällä tai vastaavan mittaluokan lievästi epämiellyttävä ilmiö.

Kaaosteoria

Matematiikan pieni osa-alue, mutta todennäköisesti tarkoitit siitä rönsynnyttä pseudotiedettä, jonka kuuluisassa esimerkkitapauksessa valtava taifuuni Etelä-Kiinanmerellä aiheuttaa lievän muutoksen kaaliperhosen lentorataan Kuortaneella. Tunnetuin kaaosteoreetikko on seksikkäästi ähmyilevä tri Ian Malcolm (UT Austin)

Kaappi

Tämä on kaappi
 1. Kaappi on asumus, jossa on yleensä mörkojä. Vaatteita siellä ei ainakaan kannata säilyttää, koska koit, möröt ja muut sontiaiset syövät ne yhdellä suupalalla. Kaappi on myös täynnä muumeja.
 2. Kaapilla tarkoitetaan myös ihmistä, joka on kaapin mallinen, kuuntelee kaappihomohumppaa ja syö ruotsalaista makkaraa.
 3. Kaappi voi sisältää myös luurankoja. Tällöin kaappia avatessa kynttilät voi sammuttaa, koska luiden sisältämä fosfori on radioaktiivista aiheuttaen itsevalaisua. Näin kynttilöitä ei tarvitse polttaa turhaan.
 4. Kaapin voi helposti tunnistaa siitä että se on kuin korkea senkki.

Kaappihetero

Nämä ovat kaappihomoja ja mörköjä
Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.

Henkilö, joka vaikuttaa aivan umpihomolta, muttei oikeasti ole. Kaappiheteroita on noin 40 % koko maailman väestöstä.

Kaappihomohumppa-artisti

Tarkoittaa laulajaa, joka pitää peukaloaan etusormen välissä päästäessään ääniä suustaan. Näillä ei yleensä ole levysoittimia kotona. Tunnettuja kaappihomohumppaajia ovat mm. Marco Bjurström, Kirka, Lordi ja Jean Sibelius.

Kaappitalisti

Kaappitalisti on oikeistolaisesti suuntautunut poliitikko, joka mahdollisessa enemmistössä olevien kommunistien painostuksesta ei uskalla tuoda julki todellista polittista suuntautuneisuuttansa. Kaappitalisteja voivat olla muun muassa sosiaalidemokraatit, salonkisosialistit, eräät kepulaiset sekä hyvin monet Paavot.

Suomen sosialidemokraattisessa työväenpuolueessa, kuten myös Maalaisliitossa on ollut kaappitalisteja erityisesti Neuvostoliiton vallan aikaan, koskeivät suomalaiset halunneet itkettää armasta itänaapuriansa.

Kaatopaikka

Hyi vittu!!! Viekää toi paska kaatopaikalle!

Kaatopaikka on salaperäisen gonging heimon ylistämä jumalanpalvelusalttari jolle heimo kokoontuu aina tiistaisin ja keskiviikkoisin juomaan sappinestettä ja syömään satunnaiset määrät hilloa. kaatopaikalla voit tavata myös lokkiaisparvia jotka ovat lokkien ja salaisissa kammioissa elävien puumanaisten kehittyneiden versioiden,japanilaisten siitoksia kaatopaikalla tavataan myös keittäjätätejä etsimään kouluun ruokaa kuten radioaktiivisessa liejussa eläviä kumiperunoita. kaatopaikka on paha paikka sillä niillä asuu monia koulussa tavattavia orjuuttajajohtajia,rehtoreja nämä ns.rehtorit ovat kaatopaikkojen syrjittyjä persoonia joten he purkavat raivonsa niihin jotka kouluissa heidän luolaansa,kansliaan passitetaan usein syystä että hän on "ongelmakäyttäytyjä" salakielen suora käännos on [ei vielä aivopesty henkilö] lisätkää toki puuttuvaa tietoa

Kaikkivaltias

Suhteellisen neutraali puhuttelutitteli persoonallisille omnipotenteille olioille. Teidän kaikkivaltiutenne jne.

Kaivo

Kaivo on ympyränmuotoinen rinkula, jota käytetään yleensä uima-altaana. Kaivot ovat hyviä uimapaikkoja ja ne tunnetaan lämpimästä vedestään ja tilavuudestaan. Sinne voi sijoittaa myös suhteessa liikaa koreilevan veljen. Sen pohjalla voi oleskella korkeintaan seitsemän päivää, minkä jälkeen sieltä pitää tulla pois jos ei muuten niin videonauhalta jonkun olohuoneeseen (ks. Ringu, japsielokuva tai Ring, amerikkalaistekele).

Kakka

Hikipediassa käytettävä adjektiivi. Käytetään kaikkiin luoviin artikkeliehdotuksiin, jotka eivät ole oman kaveripiirin omia. Estää Hikipedian tulevaisuuden kasvun.

Kaksineuvoisuus

"Loppujen lopuksi minulla on vain kaksi neuvoa sinulle, nainen: Pidä turpa kiinni ja tee minulle voileipä."

Kaksinnaiminen

Yleisin naimisen tapa, joka on kuitenkin kielletty.

Kalakukko

Kalakukko on ydinvoiman aiheuttama mutaatio, jonka tuotokset ovat levinneet Loviisan ydinvoimalan läheisyydestä jo Pohjois-Savon toreille. Niitä myydään toreilla usein edulliseen hintaan. Kalakukon kieroa levinneisyys- ja hävinneisyysrataa, jossa se on jo hävinnyt synnyinseuduiltaan Etelä-Suomesta, kunnioittavat muiden muassa kuopiolaiset luonnostaan, joten omaksuivatkin lajin herkukseen.

Kalastus

Hypi vielä kun voit, Willy... ja joku kaveris.

Kalastus on harrastus missä hankitaan kalaa heiluttamalla erilaisia vapoja. Näitä on erilaisia. Kaloja voidaan kalastaa myös verkoilla. Ääniä kalastellaan valehtelemalla. Suosion kalastuksessa käytetään julkisuutta: esimerkiksi oksentaminen alastomana Big Brotherissa on hyvä keino kalastaa.

Kalevi-suunnitelma

Kalevi-suunnitelma on Kalevi Keihäsen matkatoimiston mainosmateriaalin pohjalta muodostettu hypoteesi siitä, että Kanarian saarten väestö on tarkoitus vaihtaa suomalaisiin eläkeläisiin. Useat espanjalaiset oikeistolaispoliitikot ovat ilmaisseet haluttomuutensa tämän kaltaisen kehityskulun toteutumiseen.

Kalkkunaratsastajat

Kalkkunaratsastajat ovat vaihtoehtoisessa rinnakkaistodellisuudessa Suomen havumetsiä asuttavia, julmia paimentolaisryöväreitä, jotka nimensä mukaisesti ratsastavat hevosen kokoisilla jättiläiskalkkunoilla. He käyvät erämaassa ikuista sotaa muurahaisten kanssa siitä, kummat saavat tuhota kaikki Suomen ihmiset ja hallita jäljelle jäänyttä joutomaata. Kalkkunaratsastajat myöskin ryöstelevät usein rajaseudun kesämökkejä ja hyökkäilevät muunmuassa postivaunujen ja tavarajunien kimppuun.

Kallioimarre

Helsingin Kallion kaupunginosaa, sen "tunnelmaa", "eloisuutta" tms. hehkuttava henkilö tai artikkeli.

Kalvola

Kalvola on Hämeenlinnan kupeessa sijaitseva maailman kaunein entinen kunta. Kalvolassa on useita nähtävyyksiä, esimerkiksi Iittalan S-marketin pullohuone. Kalvolasta kerrotaan monenlaisia juttuja esimerkiksi kirkon rahoista. Tutustukaa Kalvolaan.

Kampiakseli

Mystinen taikakalu, jonka avulla samaani manaa polttomoottorin välittämään universaalia liike-energiaa. Nunavutin inuiitit veistävät yhä kampiakseleita perinteiseen tapaan sarvivalaan luista.

Kananperse

Kynityltä näyttävä hiusmuoti. Usein peruskoulun opettajilla ja kukkahattutädeillä on sellainen päässä.

Kanapee

Kanapee (ransk. merde de poulet), epäkarismaattinen alkupala, jonka halkaisija tai ravintoarvo ei ylitä kananpapanan vastaavaa. "Yks kanapee, kaks kanapee, muuta sitten ei tarvikkee." (Kaarlo Kramsu)

Kanavapujottelu

Kanavapujottelu on talviurheilulaji, jossa suksiin sonnustautunut urheilija yrittää vauhdikkaasti olla osumatta kanavaan.

Kanavaras

Kanavaras on roistojen alalajia, eikä se ole kovinkaan kuuluisia. Kanavarkaita tapaa silloin tällöin ja harvemminkin mutta yleensä juhannuksen aikaan. Kanavarkaan tunnistaa pitkistä koivista sekä mustista vaatteista, jotka on yleensä haettu mummon ullakolta. Parhaat keinot kanavarkaan pysäyttämiseksi ovat pihan aitaaminen sekä saunan polttaminen. Kanavarkaat liikkuvat tavallisesti öisin, mutta saattavat päivisinkin käydä vierailemassa latojen nurkilla. Kanavarkaaksi pääsee käymällä kanakoulun, roistoakatemian sekä luuserilukion.

Kanaverkko

Kanaverkko eli Henternet. Kanojen pyytämiseen käytetty ansa. Verkkokanastukseen tarvitaan kanavedenomistajan lupa.

Kanderi

Kandeerauksessa käytettävä laite.

Kangastus

Kangastus on ilmakehästä aiheutuva harhanäky. Tyypillinen kangastus näyttää vettä sisältävältä lähteeltä, jonka rannalla kasvaa palmu. Kangastuksia nähdään yleensä kaduilla, aavikoilla ja muissa kuivissa mestoissa.

Kangastus ei ole hallusinaatio, joten se on ihan oikeasti olemassa. Fata Morgana -kangastus on tasoa seksikkäämpi kangastus.

Kannanotto

Sosiaalisen t. poliittisen pääoman nostoprosessi, tehdään yleensä laskelmoidusti kannanottoautomaatilla.

Kannonkoski

Kannonkoski on koski, joka sisältää kantoja. Kannonkoski sijaitsee Saarijärven lestadiolais-väyrysläisen kuvernementin yläpuolella, ja lähtiessään käymään Kannonkoskella saarijärveläiset lähtevät aina ylöspäin. Saarijärveläiset eivät kyllä juurikaan koskaan käy Kannonkoskella, kuten ei muuten kukaan muukaan. Kannonkoskella on perinteisesti korkein mahdollinen veroäyri ja puutteellinen kunnallistekniikka, ja lääkäripalvelut ovat saatavissa vain ravintolan (yksikössä) aukioloaikojen puitteissa. Pöndellä sijaitseva Kannonkoski on legit mesta 5/5

Kannustin

Rohkaiseva yllyke, jonka avulla esim. työttömät saadaan töihin, palkansaajat tuottamaan enemmän ja työnantajat palkkaamaan; juontuu sanasta kannus, joka auttaa ohjaamaan ratsua tuottamalla tälle fyysistä kipua.

Kansainvälinen

Kansainvälinen on vanha syöväenliikkeen laulu. Sen tunnetuin rivi kuuluu

Tää on viimeinen maisto / Rintamahaamme yhtykää

Kansalaistottelemattomuus

Ennen: kansalais(t)en avoin protesti epäoikeudenmukaiseksi tai vääräksi nähtyä lakia tai muuta esivallan käytäntöä, sääntöä tms. vastaan; toteutettu tietoisesti uhmaamalla protestin kohdetta omalla nimellä ja omaksi vahingoksi, tarkoituksena osoittaa protestin kohteen kohtuuttomuus tai virheellisyys itse kärsittyjen seuraamusten kautta. Nykyään: paikkojen rikkominen ja naamioituneena riehuminen, paikalta pakeneminen kun alkaa kuumottaa.

Kansallispuisto

Kuiva paikka, jossa ihmisten on tarkoitus liikkua sen kuolettavan tylsyyden vuoksi. Kansallispuistoja on Suomessa aika monta. Ensimmäinen kansallispuisto avattiin vuonna 1942. Se toimi alunperin kidutuspaikkana. Kansallispuistot saapuivat Suomeen virallisesti vuonna 1946. Aiemmin kansallispuistoissa ei saanut tehdä juuri muuta kuin kävellä, mutta nykyään niiden politiikka on hieman vapaamielisempää. Useimmissa kansallispuistoissa saa esimerkiksi masturboida, harrastaa seksiä, mylviä, myhäillä ja juoda viinaa.

Kansanomainen

Taho, jolle tulee ilmoittaa, jos kansa joutuu vakavaan onnettomuuteen. Kansanomainen on usein myös kansan perillinen.

Kansansuosio

Popularium, harvinainen ja epävakaa alkuaine, joka pystyy tuottamaan suuria määriä poliittista energiaa, mutta jolla on toisaalta erittäin lyhyt puoliintumisaika, normaalisti vaalikauden neljännes.

Kansantaiteilija

Lahjaton väkertäjä, jonka surkeita tuotoksia kenelläkään ei ole sydäntä arvioida rehellisesti. Taiteilija, joka ei ole taiteilija, ja on tämän lisäksi huono taiteessaan, joka ei sitä ole. Edellytyksenä lisäksi asuminen kasvukeskuksien ulkopuolella.

Kansantajuinen

Yleistajuisen tyhmennetty versio.

Kansanvalistus

Paternalistista ja oleellisesti toista maailmansotaa edeltävään aikaan kuuluvaa, ylhäältä johdettua taidon- ja persoonanmuokkaamista, tyypillisesti sävyltään setämäistä/tätimäistä. Yleisesti on tiedossa, että kansa ei lähtökohtaisesti halua valistusta ja vittuuntuu ajatuksesta, että joku voisi kertoa tai opettaa sille jotain hyödyllistä. Pidä tunkkis, kansa, ja mätäne sen alle.

Kantaesitys

Takapainotteinen steppausperformanssi.

Kantasuomalainen

Kantasuomalainen tarkoittaa kantasuomea (n. 1000 eaa.) puhunutta henkilöä. Nykyisin ymmärretty suomen kieli eriytyi aikojen saatossa kantasuomesta kielenpuhujien levittäytymisen ja kulttuurikontaktien vaikutuksesta.

Kanto

Kanto on sukunimi ja puun ylijäämä.

Kantri

Kantri on Immanuel Kantin kehittämä länsipreussilaishenkinen musiikkityyli.

Kappalainen

Kappalainen (vanh.), Kapin (nyk. Länsi-Kap, afr. Wes-Kaap) alkuperäisasukas.

Karambola

Hedelmä kuin vanha viisaus.

Karbamidi

Karbamidi® silmäsumute on suosittu ja tehokas keino vaikuttaa siihen miltä maailma näyttää. Tehokas erityisesti, kun täytyy avartaa mieltä ja lompakkoa. Sumutteen vaikutus on usein välitön. Vaikuttavana aineena aina yhtä tehokas ja testattu karbonyylidiamidi (OC(NH2)2). Suositellaan poplaulajille, poliittisille puhujille ja työpaikkatupakoitsijoille sekä autokauppiaille. Oireiden pitkittyessä ota yhteyttä lakimieheesi.

Kardinaali

Kardinaali, Cardinalis ecclesiae. Suurikokoinen punahöyheninen haaskalintu. Lisääntymiskyvytön, parittelee silti usein poikasten kanssa. Parveilee erityisesti välimerellisissä kulttuuriympäristöissä. Kokoontuu suurina laumoina paavien (Pontifex maximus) haaskoille.

Karkeus

No vittu hiomattomuus, perkele!

Karkkipurkki

Karkkipurkki on esine, jossa äitisi säilyttää karkkeja mutta ei anna niitä sinulle ja syö kaiken itse. Äitisi saattaa ehkä joskus antaa sinulle yhden karkin, jos olet oikein kiltti koko loppupäivänikäsi.

Karkrentaatio

Suomen kielen sana karkrentaatio kuvaa teoreettista tilannetta, jossa tulet kotiin ja kymmenen karvaista kreikkalaista haluavat painia kanssasi oliiviöljyssä. Karkrentaatio on kotoperäinen sana, ja sille ei näin ole sanaa muissa kielissä. Olisi kumminkin toivottavaa, että sana tulisi yleiseen käyttöön, ja näin englanninkielinen sana karkrentaatiolle voisi olla esimerkiksi "karkrentation". Sana pohjautuu 1700-luvulle, kreikkalaisten siirtotyöläisten tultua Suomeen ja alettuaan harjoittaa kreikkalaista perinnettään. Tapa on edelleenkin yleisessä käytössä kreikkalais-suomalaisissa perheissä ja tuttavapiireissä.

Karpaasinkerääjä

Karpaasinkerääjä on suorituskyvyttömissä ohjelmointikielissä kuten C# ja Java käytettävä tekniikka, jolla suorituskykyä saadaan ennestään alennettua. Karpaasinkerääjä poistaa satunnaisin väliajoin ohjelman muistiavaruudesta sinne kertynyttä karpaasia, jähmettäen täten ohjelman kiusallisimmalla mahdollisella hetkellä.

Karpalo

Karpalo eli niinsanottu "jauhopuolukka" on Suomen luontoon viljelykarkulaisena päässyt marja, joka elelee metsissä. Karpalo on suomalaisten yritys jalostaa marja, josta saataisiin tarvittaessa leivänkorviketta, mikäli paha päivä pääsee yllättämään.

Karpalosta on evoluution tuloksena kehittynyt myös eräs sen alalajeista eli hikikarpalo.

Kastelukannu

Kastelukannu on muovinen tai metallinen työkalu, joka soveltuu kukkien ja muiden puutarhan kasvien kasteluun. Kastelukannun veden halkomis-osaa voi käyttää kastelemisen lisäksi myös virtsaamiseen.

Kastemato

Katsos mato, senkin maan matonen!

Onkimiseen soveltuva käärmettä pienempi ruskea ötökkä, joka asuu maan alla. Sopii myös linnuille ja siileille ruoaksi. Sateen sattuessa näitä limaisiakin narunpätkiä voi nähdä laumoittain haukkomassa henkeään maan pinnalla. Kastemato on kaksineuvoinen ja voi lisääntyä itse jos sopivaa kumppania ei ole.

Pappi istuttaa kasteessa kastettavan ihon alle kastemadon suojelemaan seurakunnan jäseneksi liitettyä pahan voimilta.

Kasvio

Kasvio on kasvikokoelma. Puutarha on myös tietynlainen kasvikokoelma, mutta niiden väliset erot ovat ilmeiset.

Ensinnäkin puutarhassa varastoitavat kasvit ovat pääasiassa eläviä, kasvioon varastoidut kasvit eivät. Toiseksi puutarhan kokoamiseen käytettävä henkilöstö ei yleensä ole tehtävään halutonta, soveltumatonta tai vihamielisesti suhtautuvaa, kuten kasvion kokoamiseen osallistuva henkilöstö poikkeuksetta on.

Tärkein erottava tekijä on kuitenkin se, että puutarhaan varastoidut kasvit eivät silmiinpistävästi muistuta toisiaan kuten kasvion kasvit. Kasvioon kerätyt kasvit ovat puutarhakasveista poiketen noin 30 senttimetrin pituisia, ruskeita, kuivia ja herkästi tuhoutuvia. Kasvio on yleensä mustien kansien välissä, jotka on yhdistetty toisiinsa selkäpaperilla tai -pahvilla toiselta puolen sekä 4-6 mustalla narulla toiselta puolen. Puutarhakasvien varastointi vastaavalla tavalla olisi täysin mahdotonta jo niiden huomattavan kokoeron vuoksi.

Kateus

Kateus on eräs pyyteettömistä, aidon yhteisöllisistä tunteista. Kerrotaanpa jopa keskiajalla eläneestä naisesta, joka mustasukkaisuuden kiukussa tappoi itsensä. Oman hyödyn tavoittelija ei kateutta tunne. Siellä hän lyllertää oman hyödyntavoittelunsa tunnelissa. Tai hän rajaa pihapiiriinsä ihmiset, joista välittää pyyteettömästi. Yleensä tämä tapahtuu kivasti haalimalla kokoon perhe, eikä siinä pihapiirissä ole silloin kadehdittavaa.

Kateudesta muualla

 • Kateus Wikipediassa, ihan paskassa paikassa.
 • Kateus jonkun Daniel Nylundin ’Teoblogissa’. Muiden Nylundin kirjoitusten perusteella lukematta paskaa. Daniel isännöi jotain ihme Aslanin majataloa ja varmaan toimii siellä ApologetiikkaWikissäkin, maailman paskimmassa paikassa.
 • Kateus enkku-Wikissä, luultavasti näistä linkeistä laadukkain.

Kattila

Kattila on Venäjän armeijan suosima päähine,jonka kehitteli muuan Stalin ilmeisesti venäläisen potta-nimisen päähineen pohjalta. Länsi-Euroopassa kattilaa saatetaan käyttää harhaoppisesti myös ruuan valmistukseen.

Katulapsi

Katulapsia esiintyy paikoitellen ympäri maailmaa, mutta ne ovat keskittyneet Ruotsin kuningaskuntaan. Katulapset tunnetaan Ruotsissa nimellä "hyvän tuoja" ja ne ovatkin siellä korkeassa asemassa. Muut kuin ruotsalaiset katulapset elävät kadulla.

Katu-uskottavuus

Katu-uskottavuus tarkoittaa sitä, että sinua uskotaan, kun kävelet kadulla. Tämä on erityisen tärkeää silloin, jos haluat toimia vapaaehtoisena turistioppaana. Jos ihmiset eivät usko sinun neuvojasi minne kannattaa mennä, olet aivan out. Se on kaikista pahinta, mitä voi tapahtua, katu-uskottavuuden osalta. Katu-uskottavuutta voi opetella yksinkertaisesti harjoittelemalla. Liiku paljon kadulla ja lopulta ihmiset kutsuvat sinua katukävelijäksi, streetwalkeriksi. Myös kiertoilmauksia saatetaan käyttää.

Kauhu

Turmeltuneen norsunluukauppiaan lopullinen tunnetila ja viimeiset sanat tämän lipuessa Kongojoella idistä kohti tietoista minää; hänen kihlatulleen tämä on armeliaampaa jättää määrittelemättä.

Kaukoputki

Kaukoputki on hieman makkaraa muistuttava putkilo, jolla näkee kaiken todella pienenä.

Kaukosäädin

Kaukosäädin on semmoinen hauska vehje, jolla voi siirtää esineitä ilman, että niitä pitää nostella. Höpper Eglabuf, eli Sipulimaan presidentti, on tosin väittänyt, että sillä voi vaihtaa tv-kanavia, mutta oikeastihan se tehdään 1,234 metriä pitkällä tikulla. Jokaisessa kaukosäätimessä on häviämisgeneraattori, joka siirtää sen lähimmän sohvan väliin. Tämä on venäläisten maailmanvalloitussuunnitelma muuttaa kaikki hulluiksi.

Kauneusleikkaus

Kauneusleikkaus on toimenpide, jossa naamasta korjataan rumuusleikkauksen jättämät jäljet. Usein kauneusleikkaukset epäonnistuvat surkeasti, ja sellaisen ottanut on vielä sen jälkeenkin samanlainen lehmä kuin ennen sitä.

Kauppinen, Mika

Mika Kauppinen (s. 1928) on entinen jääkiekkolija. Hän pelasi SaiPassa vuosina 19611994. Komealla urallaan tämä viiksiniekka sivalsi kiekon kertaalleen verkon perukoille, joka onkin tuon tason pelaajalta huikea saavutus, mikä saa hänet säilymään lappeenrantaaisfanien sydämissä ikuisesti. Kauppinen toimi SaiPan kapteenina 20 vuotta. Kauppista kutsutaan liigajyräksi. Nimitys johtuu Kauppisen kovasta pelityylistä. Hän jyräsi kaikki vastustajansa jään pintaan huikean isolla varrellan (165cm 48kg). SaiPan peltyyli "eteläkarjalainen kusipääkiekko" on syntynyt juuri Kauppisen ärsyttävästä pelitavasta.

Kaupunki

Tyypillisen suomalaisen kaupungin vilinää.

Kaupunki on iso, haiseva ja jostain syystä ihmiset haluavat asua siellä. Ainakin ihmiset maaseudulla luulevat näin. Ja muuttavat kaupunkiin. Tällöin maaseudut tyhjenevät ja kaupungit kasvavat. Kaupungit ovat siis eräänlaisia saalistajia, jotka metsästävät pahaa-aavistamattomia kouluttautumaan lähteviä maalaisia ja muuttavat nämä osaksi Laumaa. Taloudellisessa mielessä kaupungeissa asunnot ovat pieniä ja kalliita, ruoka huonoa ja palveluhenkilökunta kylmää. Koska tämä on edistystä ja siten hyvä asia, valittamista ei ole. Suomessa on vain kaksi kaupunkia: Uusikaupunki ja Kristiinankaupunki. Paitsi ruåtsinkielisillä on stadeja useampia.

Kaupunkitarina

Kaupunkitarina tai urbaanilegenda on hurja tarina, joka kerrotaan nimettömien hahmojen kera. Todellisuudessa kyse on kertojan omakohtaisesta kokemuksesta. Tarinan taikauskoiset piirteet johtuvat kertojan omista pakkomielteistä tai heikkouksista kuten sängyn alle kurkistelu ja valoitta ajaminen pimeällä.

Kebab-eläin

Kebab-eläin on 100 % lihaa oleva pohjoisturkkilainen lintu, ja valmis seivästettäväksi. Suuren suosionsa ansiosta eläin on kuolemassa sukupuuttoon siitäkin huolimatta, että sen liha, kebab, on päässyt laivaliikenteen mukana leviämään jo miltei koko maapallolle. Kebab-eläin käyttää pääasiallisena ravinnonlähteenä erilaisia maustekasveja. Sukupuoleton kebab on helppo tunnistaa siitä, että sillä ei ole lainkaan vermeitä, kun niitä etsit. Suoliston puuttumisen vuoksi kebabin yleisin kuolinsyy on metsästyksen lisäksi ylensyönti.

Keinoelinelinkeino

Ihmiskauppiaan ammattia kuvaava termi.

Keksijä

"Keksijä" on henkilö, joka tekee "keksejä". "Keksijä" "keksii", ja "Keksiä"-verbi tarkoittaa "keksien" tekemistä, eli "keksimistä". Verbiä "Keksiä" ei saa sekoittaa verbiin "Kuksia", joka taas tarkoittaa lasten tekemistä, eli mikäli "keksit" sen, hieman eri asiaa. "Keksijä" voi joko suoranaisesti "keksiä" "keksejä" tai sitten vain "keksiä" niitä.

Mutta jos "keksit" "keksitään", niin "keksitkö" "keksin" "keksijän". Etkö? No, sehän on tietenkin kuuluisa "keksitty" "keksijä", Pelle Peloton. Taidat muuten "keksiä" kaiken tämän ihan omasta päästäsi. No niinpäs "keksinkin". Menemmepäs nyt lepäämään siksi aikaa, että joku yli-innokas käyttäjä "keksii" vandalisoida tämän.

Keltainen lehdistö

Janne Kataja ja keltainen lehdistö

Keltainen lehdistö on ruskan keltaiseksi muuttamista lehtipuun lehdistä koostuva kokonaisuus. Keltainen lehdistö yleensä karisee syksyn myötä kiusalliseksi roskaksi jalkakäytäville.

Keittäjät

Keittäjät ovat aina maailman mukavimpia henkilöitä. He eivät missään nimessä valita koululaisille ala- ja ylä-asteella.

Kengässä on vain vähän ytyä

Kenkä

Kenkä on ihmisillä esiintyvä sienitauti, joka yleensä tulee jalkaan tai nenään. Jos huomaat muiden/omassa jalassa olevan kenkää, ilmoita heti viranomaisille ja heidät/sinut karkoitetaan Espoon harvaan asuttuun yhtenäiseen maatila-alueeseen. Jos ajatus Espooseen päätymisestä ei miellytä, kannattaa hankkia koira, sillä koirat ovat kenkien luonnollisia vihollisia ja niitä on käytetty kenkien torjumiseen läpi ihmisen historian.

Keppi

Keppi on ase tai työkalu. Kivikaudella keppejä käyttivät neanderthalin ihmiset hakkaamiseen, huitomiseen, tulen keksimiseen, tökkimiseen sekä kamppimiseen. Kepillä oli suuri rooli suuressa keppisodassa. Kepin vastakohta on porkkana. Myös aasi liittyy tähän jotenkin. Soveltuu myös maalaukseen.

Kernel Panic

Kernel Panic on Linux-käyttöjärjestelmän kernelin normaali toimintatila, joka viestittää onnistuneesta kernelin käännöstä.

Kerrosvoileipä

Kerrosvoileipä on suoraansanottuna kerroksittain kasattu voin ja leivän yhdistelmällisyydessään yksinkertainen muodostelma erikoisuus, jonka molekyylit ovat yleensä kutakuinkin yhdessä muodostelmassa lukuunottamatta poikkeustapauksia.

Keskinkertaisuus

Nekrologittomaan kuolemaan johtava sairaus. Äärimmäisen yleinen.

Kesä

”Kesä loppui ja mulkut ympärileikattiin.”

~Arttu Wiskari

Se aika vuodesta kun aurinko paistaa ja sopii juoda niin paljon olutta kuin mieli tekee, koska ei ole koulua. Kesällä myös hyvinkääläiset palaavat Hyvinkäälle korjaamaan ikiroudan tekemiä tuhoja.

Kieli

Kielestä on myös puhuttu versio.

Kieli (Tonguesmiley.gif) on ihmisen vahvin lihas ja sen käyttötapoja rajaa lähinnä oma mielikuvitus. Kielellä on ollut tapana sijaita hänen suussaan.

Kymmenen ohjetta kielen jumppaamiseen
 1. tee kielellä ympyrää
 2. kirjoita kielellä oma nimesi ilmaan
 3. nuole
 4. tee kielellä liikettä ylös alas ylös alas
 5. tee kielellä liikettä sisään ulos sisään ulos
 6. pistä kielesi rullalle
 7. suutele siskoasi romanttisesti
 8. suutele veljeäsi romanttisesti
 9. suutele isääsi romanttisesti
 10. suutele äitiäsi romanttisemmin kuin ketään ikinä

Nyt kieli on vetreytetty ja olet valmiina pitämään esitystä :)

Kiertokirje

Tyttö oli innoissaan sweet 16 synttäreistään ja pyysi hänen poikaystävältään lahjaksi autoa. poikaystävä sanoi kyllä. Juhlan iltana, hän ei saapunut paikalle. Tyttö oli todella surullinen. Sitten hän oppi, hän oli kuollut yrittäessään ajaa kahta autoa yhtä aikaa tytön juhliinsa.

tykkää tästä jos itket joa kerta

Kiiminki

Kiiminki on paikka lähellä Siperiaa. Siellä oli joskus elämää. Nykyään vain ihmisiä sekä lestadio-alisia. Joidenkin tutkijoiden Lähde? mukaan nimi Kiiminki on tullut sanasta kiima.[1]

Kiintiöhomo

Perushintti. Jokapaikan pakollinen ja muodikas trendi-ilmiö. Jokaisessa itseään kunnioittavassa TV-sarjassa, radio-ohjelmassa ja perheessä tulisi olla kiintiöhomo.

Kiivi

Kiivi eli kiveshedelmä on Länsi-Mongoliasta peräisin oleva moniavioinen epähedelmä. Ensimmäinen kiiviä maistanut länsimainen ihminen oli Kristoffer Kolumbus. Kolumbus toi muutamia kiveshedelmiä eurooppaan jo 1600 -luvun alussa, mutta siemenet eivät hedelmöittyneet.

Kikatus

”Phihhihiihihiihihihihihihihihiihihih. Hih.”

~Pissis lauman seassa

Kikatus on pissiksille ja muille idiooteille tyypillinen ääntelytapa. On kiistelty, onko kyseessä jopa jokin alkeellinen kommunikoinnin muoto. Todisteita kuitenkin kaivataan, sillä pissikset ovat liian tyhmiä osallistumaan minkäänlaisiin tieteellisiin tutkimuksiin. Yleensä kikatusta esiintyy, kun pisskset ovat jonkun komeahkon mieshenkilön seurassa.

Kiljuviini

Kiljuviini tunnetaan myös nimillä Kainuun Korpimaiden kiljuviini, kilju, kotiviini ja viestikapula. Kiljuviinin tarkkaa alkuperää ei tunneta, sillä tarkat dokumentit tuhoutuivat erään Kainuun korvessa sijaitsevan mökin ulkorakennuksen tulipalossa vuonna 1550. Tämän jälkeen kiljuviinin historia on kulkenut suusta suuhun sukupolvelta toiselle. Mikään yleinen tuote kiljuviini ei ole, vaan sitä valmistaa erään kainuulaisen suvun mieshenkilöt. Tällä hetkellä kiljuviiniä valmistaa kyseisen suvun 56. jälkeläinen. Aiemmin kiljuviiniä on valmistanut hänen isänsä hänen isänisänsä ja isänisänisän isät aina ammoisista ajoista lähtien.

Kiljuviinin historia voidaan sijoittaa niinkin varhaiseen aikaan kuin Rooman valtakuntaan. Sillä kiljuviiniä vietiin erääseen pieneen kylään Galliassa ja kiljuviiniä juotuaan kyseiset gallialaiset muuttuivat voittamattomiksi ja piinasivat heitä ympäröiviä legioonalaisia. Kiljuviinin resepti on äärimmäisen tarkkaan varjeltu. Kiljuviiniä nauttivat pääasiassa Suomen ja Ruotsin teillä vaeltavat kulkurit.

Kimono

Elokuvakengät. Japanilaisen samurain Fred Astairen 1600-luvulla suunnittelema elokuvissa käytettävä kenkä. Mielikuvituksettomana ihmisenä hän nimesi sen alun perin kinomonoksi, mutta "kinomono" oli liian pitkä ja vaikea sana amerikkalaisille, joten se lyhennettiin kimonoksi viennin edistämiseksi. Lyhennyksen jälkeen amerikkalainen Michael Jackson käveli kimonoparilla Kuussa takaperin. Tämä on pieni askel takaperin ihmiselle, mutta suuri askel takaperin ihmiskunnalle, hän tokaisi. Kauneuslyhennystä ennen Jackson oli huhujen mukaan yli kaksimetrinen.

Kirkkovene

Kirkkovene on kiehtova, vaaleissa usein erinomaisesti menestyvä ja urbaaninen laite, joka on monen miehen (miksei naisenkin) mielessä tälläkin hetkellä. Kirkkovene on pitkä puinen soutuvene, jota erityisesti käytettiin ennen vanhaan kirkkomatkoilla. Ensimäinen esikuva lienee viikinkien käyttämistä veneistä. Nykyään kirkkoveneet ovat suosittuja kilpasoudussa, jolla myös on perinteet entisajan kirkkomatkoissa. Kaikesta huolimatta, haluat ehkä kuitenkin tutustua tarkemmin artikkeliin nimeltä emätin.

Kiropraktiikka

Kiropraktiikka on parannusmenetelmä, jossa käytetään hyväksi voimasanoja.

Kiropraktiikka on oikean hoidon ja vaihtoehtohoidon väimuoto, jossa kaksisataakiloinen sadomasokisti runnoo uhriksi joutunutta hoidokkiaan niin että luut rutisee ja paukkuu. Lopulta potilas on täysin solmuun väännetty ja kuvittelee sen olevan hyvä asia.

Kirves

”Kirves, tuo yksinäisen miehen peltinen koira.”

~Kyösti Pöysti

Yleensä puiden halkomiseen käytetty lihasvoimalla toimiva kone. Siinä on puisella tai lasikuituisella varrella varustettu, metallista valettu kiilamainen klöntti jonka kapeampi osa saattaa olla uutena jopa terävä. Kirves on perinteinen epämiellyttävän keskustelun tai tilanteen lopettaja. Kirvestä on käytetty menestyksekkäästi myös suostuttelu- tai pankkiryöstövälineenä. Kirveellä voidaan myös mätkäistä itseään jalkaan jolloin pääsee nauttimaan nopeasta ja laadukkaasta Suomalaisesta terveyskeskuspalvelusta ehkä jopa vain 8 tunnin odottelun jälkeen. Hamarapuolta käytetään tajuttomuuden aikaansaamiseen ja pallien liiskaukseen (raiskaajilta ja pedofiileiltä, jollei poliisi saa niitä suojaan ennen vihaisia kansalaisia). Aika-ajoin Kirves vaatii veriuhrin käyttäjiltään.

Kiviset ja Soraset

Kiviset ja Soraset on yhdysvaltalaisen TV-ryhmän salakuvaama liitukaudelle sijoittuva tosi-TV -sarja, joka kuvaa tuonhetkistä stereotyyppistä perhe-elämää. Kuitenkin sarja kuvaa lähinnä satiriisesti kylähullu Retu Kivistä ja tämän lakkaamatta örveltävää ryyppykaveria Tahvoa. Kaksikko tunnetaan tunaroinnistaan eritoten naisseurassa ja mieleenpainuvasta Jabba-dabba-duu! -huudostaan.

Klassinen liberalismi

Klassinen liberalismi on uusvanha aate, jolla ei ole nykykäytössään mitään tekemistä klassisen liberalismin eikä liberalismin yleisemminkään kanssa. Klassisen liberalismin edustajat, itse itsensä klassisiksi liberaaleiksi julistaneet Twitter-trollit, kannattavat arvomaailmaa, joka oli liberaali 1500-luvulla, eli jokaisen valkoisen miehen oikeutta harjoittaa kristinuskoa äidinkielellään.

Knoxville, Johnny

Tuo viihdearvon paralympialaisissa vammaisen esittämiselokuvaan Älyvapaa veto (The Ringer) muistuttamalla erehdyttävästi legendaarista Voittopotin juontajalla huono päivä / JouluPotin juontajaa vituttaa -pottijuontajaa.

Knääpiö

Knääpiö on vertikaalisesti rajoitteinen kaveri, toisinaan myös knärpiö. Tunnetuimpia knääpiöitä ovat Gimli ja Pikku Myy. Knääpiön etymologia juontaa juurensa suomen sanaan /kääpiö/, johon lisätty nyyppäinfiksi /-n-/.

Ko.

Ko. lyhenne ko. tarkoittaa kyseessä olevassa artikkelissa kyseessä olevaa. Kyseessä olevasta ko.-lyhenteestä siis puhutaan ko. artikkelissa. Yleisen harhaluulon mukaan Ko ei tarkota tyrmäystä, vaan tyrmäystä kuvaamaan on valittu K.O! Ko. on myös eri asia kuin Ok, vaikka nämä joskus menevätkin sekaisin.

Katso myös Radiopuhelimet.

Koira söi vihon

Dog obesity.jpg
Röyh.

Koirapiirtäjät

Koirapiirtäjät ovat ihmismäisiä olentoja, jotka tuhlaavat ääritapauksissa suurimman osan elämästään piirtämiseen joko traditionaaliesti tai digitaalisesti. Hyviä esimerkkejä tällaisiin tapauksiin on helppo löytää esimerkiksi YouTubesta.

Koirapiirtäjistä muodostuu ihmeellisiä porukoita. Joidenkin huhutaan jopa tekeytyneen koiriksi kummallisten haalareiden ja päähineiden avulle, joita he ovat usein itse valmistaneet.

Mene selaamaan Youtubea ja hae "koira", "piirrustus" tai "animaatio". Lähes varmasti tuottaa tuloksia.

Koivisto, Arto

Arto Koivisto oli suomalaisen hiihtourheilun onnenkantamoinen, jonka täysosuma koitti venäläisen hiihtokengän petettyä talvella 1976. Hiihtourheilu oli tuolloin NIIN suuressa kurssissa, että Arto Koivisto teippautti autonsa omalla nimellään olympiavoiton varmistuttua. Sittemmin Arto Koiviston menestyminen hiihtokilpailuissa on ollut vaisuhkoa, eikä miestä nykyään enää juurikaan muistella.

Koivu

Koivu on eräänlainen kasvi. Sen lähisukulaisia ovat sammal sekä teeri. Koivu on varsin hyödyllinen rakennusaine, josta valmistetaan esimerkiksi anustappeja. Jotkin koivuista myös osaavat puhua, vihellellä sekä pelata jääkiekkoa. Joka kevät koivut yrittävät murhata ihmisiä tukkimalla näiden kuonot epämääräisellä mönjällä keltaista jauhoa apunaan käyttäen.

Koivukylä

Koivukylä on eristetty alue Vantaan spurgulan sisällä. Koivukylän syntyhistoriaan on suuresti vaikuttanut pontikkateollisuus, joka työllistää 70% alueen västöstä.

70-luvulla kaikkia, jotka olivat kotoisin Koivukylän pahamaineisilta alueilta, pidettiin kovina jätkinä. Nykyään heitä pidetään vain ja ainoastaan köyhinä häviäjinä.

Kokemäenjoki

Kokemäenjoki on joki, joka virtaa Kokemäen läpi. Jokea on myös sanottu Paholaisen vereksi, mutta todellisuudessa se on tuhat kertaa pahempaa.

Kokkari

Kokoomuksen jäsen, jolla on kokkelin mädättämät aivot.

Kokkihattuhamsteri

Eli Roborovskinkääpiökokkihattuhamsteri on harvinainen lähes sukupuutossa oleva hamsterilaji, jonka eräs salaseura tuhosi toisen maailmansodan aikaan väittäen kohteena olleen juutalaiset. Laji on enää muutamasta kymmenestä yksilöstä kiinni, ja sitä on koetettu elvyttää. Kokkihattuhamsterin tunnistaa huomattavasta epämuodostumasta päälaella.

Kolumnisti

Kolumnisti on henkilö, joka on sairaanoloisen kiinnostunut pylväistä (lat. columna). Tämän perversion määrittelivät Karl Marx ja Friedrich Engels Kolumnistisessa manifestissa vuonna 1848 todeten, että kolumnistilla on pakkomielle nostaa itsensä pylvään päähän muiden ihailtavaksi. Kapiteelia takamukseensa menestyksellisesti sovitelleita kolumnisteja ovat mm. Tuomas Enbuske, Annamari Sipilä, Jarkko Tontti ja Jari Tervo.

Kommari-menetelmä

Kommari-menetelmä on japanilaisen Marie Komdon kehittämä menetelmä, jonka perusideana on saada aikaan myönteinen elämänmuutos hankkiutumalla eroon taakkana olevasta yksityisomaisuudesta. Kommari-menetelmässä on kolme vaihetta: ensimmäisessä vaiheessa henkilö laatii listan omistamistaan tavaroista ja kysyy jokaisen kohdalla itseltään: ”tuottaako tämä minulle lisäarvoa?”. Toisessa vaiheessa valtio takavarikoi kaikki tavarat. Jos omaisuuden kokonaismäärä havaitaan liian suureksi, kolmannessa vaiheessa myös omistaja vangitaan kulakkina.

Konsensus

Konsensus on Wikipedian valtarakenteiden yleisin loiseläin. Valistuneen itse- ja harvainvallan tahi meritokratian useampia lepyttävä looginen vaihtoehto olisi vaikka palttiarallaa demokratia, jossa wikitasolla eristyneinä pysyvät yksilöt antavat äänensä vapaana ryhmäpaineen lupaavista ja uhkaavista mielikuvista, jossa ihmisten keskiarvollinen alempaa keskitasoa edustava tolkullisuus tämän matemaattisen suodattimen läpi takaisi asioiden pysymisen koossa. Näin ei asiat ole, vaan konsensus.

Konsensus on hieman kuin raha: sitä ei voi olla ilman tietoisuutta siitä. Siksi sanaton yhteisymmärrys ei ole koko konsensusta vaan päinvastoin ei voi elää itsellisesti Wikipediassa, jonka ilmakehä on sen prekambrisen kehitysvaiheen mukaisesti hapeton. Tietoisuus konsensuksesta manifestoituu jahkaamisella ja taistelulla keskustelusivuilla. Konsensus tuo itsensä keskusteluun lähettämällä käyttäjien hermoverkoista impulsseja, jotka saavat heidät manaamaan konsensuksen henkihahmoa paikalle. Manauksesta käy vaikkapa puhuteltavan valistaminen keskustelusta, jossa itse tai puhuteltava ei ole (sillä hetkellä) läsnä, eli ennenaikainen tulkinta syntyneestä konsensuksesta, joka kahdenkeskisessä ottelussa on puhujan kantaa lähempänä kuin puhuttelijan.

Kontrolliseteli

Kontrolliseteli luovutetaan baarissa baarimikon toimesta asiakkaalle joka todennäköisimmin joutuisi ryöstön kohteeksi. Kontrollisetelistä irtoaa sinistä väriä joka siten saattaa värjätä asiakkaan nenän, huulet, vaatteet ja muut mahdolliset ulokkeet. Korvausvaatimus asiakkaalle näin aiheutuneista mahdollisista haitoista on yleensä noin 200 euroa.

Kopparberg

Kopparberg on kuuluisa ahvenanmaalaisissa pusikoissa 1700-luvulla perustettu oluttehdas. Kopparbergiä johtavat tunnetusti Koppa-suvun jäsenet ja sen suurin erikoisuus on kovakuoriaisolut.

Koralli

Koralli on karkista muodostunut namikasa meren pohjassa. Koralliriutat ovat vaarantuneet sukeltajien maistellessa niitä liikaa. Koralliturismi onkin paikoin hyvin suosittua.

Korjus, Tapio

Tapio Korjuksen elämän tähtihetki oli alkusyksy 1988 jolloin hän voitti Soulin olympialaisissa kultamitalin. Heti voitettuaan Korjus ilmoitti olevansa vakaumuksellinen kokoomuslainen ja kannattavansa Neuvostoliiton hajoamista, mikä sittemmin toteutuikin. Taitavana laskelmoijana Korjus ymmärsi huippu-urheilu-uran olevan parhaimmillaankin vain väliaikaista, joten hän järjesti itsensä opettajaksi Vierumäen Urheiluopistolle.

Korn

”Vittu, ämmä, sä oot yks huora!”

~Katkelma eräästä Kornin kornista kappaleesta.

Korn on yhtye joka tunnetaan maailmalla olemattomista soittotaidoistaan, mielikuvituksettomista lyriikoistaan, säkkipillin kamalasta yrityksestä täydentää kappaleita ja laulajan tavattoman ärsyttävästä äänestä. Näiden piirteiden takia sitä on syytetty Faith No Moren kopioksi. Kornin tekemä musiikki on luokiteltu enimmäkseen kamalaksi. Yhtye on julkaissut albumeita, joiden myyntiluvut tutkijoiden mukaan tulevat saavuttavamaan pian maapallon keskipisteen. Korn jatkaa jostain syystä vieläkin yritystään kerätä faneja. Heidän keikoillaan käy ihmisiä, joille maksetaan siitä tai tarjotaan etuoikeuksia. Yhtyeen nimi on peräisin sen jäsenten tavasta jauhaa jyviä keikoilla aina kun tulee nälkä. Yhdsysvaltalaisen Harvardin yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan basistien vähäiset älynlahjat johtuvat liiallisen Kornin kuuntelemisen aikaansaamista sivuvaikutuksista.

Heidän takiaan basistit ovat ovat tumpeloita.

Korpelalaisuus

Korpelalaisuus on Internetissä kehittynyt filosofinen, yhteiskunnallinen ja tieteellinen aatesuuntaus. Sen tunnusomaisia lauseita on oppimiseen kannustava ”Et vaan osaa” (lyh. EVO). Korpelalaisuuden keskeisiin periaatteisiin kuuluu huuhaan rajoittaminen sille varatuille alueille ja yleinen vittuilu.

Korpelalaisuuden käytännöllinen harjoittaminen tunnetaan nimellä ”korpelointi”, jota usein aiheesta käytetään haukkumasanana.

Korpelalaisuuden nimellä tunnetaan myös aivan toinen suuntaus, mielenkiinnoton uskonnollinen hihhulointi, josta Hikipedian ivamukaelma Wikipedia kertoo ”artikkelissa” Korpelalaisuus.

Korsetti

Korsetti on huhujen mukaan asuste, mutta se on todellisuudessa (kuten monet viktoriaanisen ajan asiat yleensäkkin olivat) ovela taiteeksi jalostettu kidutusväline, joka saa naiselle seksikkään hoikan ja linjakkaan vyötärön, sai tissit viettelevästi töröttämään, sai tämän kiimaisemmaksi, laski älykkyysosamäärää, valkaisi tämän hampaat, pienensi jalkoja, kuristi kuoliaaksi ja takasi naiselle paikan taivaassa. Korsetti on hengenvaarallinen asuste niin sivullisille kuin käyttäjällekin, sillä sinkoilevien nappien tai narujen osuma voi tappaa kertaiskusta. Tämän johdosta korsettien valmistus, myynti ja hallussapito on kiellettyä. Silti maapallolla pyörii runsaasti hämärää korsettikauppaa.

Korsetti oli aikoinaan muotia, ja esimerkiksi Napoleon Bonaparte ei ikinä mennyt taisteluun ilman suosikkikorsettiaan.

Kotari

Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä on kiistanalainen sivu.
Jo 85 käyttäjää on bännätty täällä törttöilyn takia. Heistä yhdeksän on viety epäinhimillisessä kunnossa sairaalaan.
Mikäli ilmestyit tänne juuri ja mielesi tekee hieman hölmöillä, siirry suosiolla hiekkalaatikolle.
Mikäli haluat kokeilla diplomaattista lähestymistapaa, tee se keskustelusivulla.

Kotari eli KTM on aikojen menestyneimpiä moottoripyörävalmistajia. Kun säälittävistä mopoistaan ylpeät mopojonnet haukkuvat KTMää kestämättömänä, ja tehottomana paskaläjänä, he unohtavat, että oikea moottoripyörä ( niin motocross-, katu,- ja enduropyörä ) vaativat huoltoa. Aivan kuten kaikki muutkin oikeat moottoripyörät. He myös unohtavat, että KTM SX:llä, SX-F:llä, ja EXC:llä on voitettu motocrossissa ja endurossaniin maailmanmestaruuksia, kuin myös Suomenmestaruuksia. Mestaruuksia ympäri maailman. Ja jos laite toimii maastossa ja radalla, niin miksei myös kadulla? Joten mopojonneille miettimistä: vuoden 2011 motocrossin maailmanmestaruudet menivät KTM:älle niin MX1-, kuin MX2-luokassa.

Kotitehtävät

Suomessa, toisin kuin Afrikassa, lasten luvatussa maassa, on pakollinen peruskoulu. Peruskoulu jo itsessään sisältää kirjaimet P, E, R ja S, joista on johdettavissa sana perse, joka voi myös viitata ilmaisuun "perseestä". Tästä saadaan johtopäätös, että koulu on perseestä. Tosiasissa koulu ei ole perseestä vaan kotitehtävät ovat. Hikipedia suositteleekin lämpimästi kotitehtävien laiminlyöntiä kaikille miellyttävästä opiskelusta kiinnostuneille. (Jos käsitys miellyttävästä on kahdeksan tunnin istuskelu ummehtunutilmaisissa ja mahdollisesti meluisissa huoneissa, joissa opettajan ääni, jos on ainoa, estää yhtäkaikki itsenäisen opiskelun hänen laahatessaan vähämielisille suunnattua tahtia.)

Koulumatka

Koulumatka on Suomesssa keski-iässä ihmisen kollektiiviseen tiedottomuuteen taltoituva arkkityyppi. Siinä koulumatka edustaa Sisyphoksen loputonta urakkaa vierittää painavaa kiveä mäkeä edestakaisin, mutta yhdistettynä suomalaiseen itsensä ruoskimisen perinteeseen, muuntuu mäki jonkinlaiseksi Möbiuksen nauhaksi, jolloin alamäkiä ei enää ole. Toinen erityispiirre koulumatkassa on Siperian mannerilmaston hetkellinen lokaalisaatio koulumatkaa tekevän vaikutuspiiriin ts. sää on aina huono.

Kovalevy

Jos etsit tietoa kiintolevystä, niin se löytyy tietokoneen sisältä.

Kovalevy, eli tuttavallisemmin kova puukuitulevy, on puukuidusta märkämenetelmällä puristaen valmistettu, massamuistinakin käytetty vanerin kaltainen rakennusmateriaali. Kovalevyjä käytetään muun muassa rakentamisessa, puusepänteollisuudessa, kalusteteollisuudessa ja tietokoneissa. Datan kirjoittaminen kiintolevylle tapahtuu manuaalisesti, erityistä kirjoituspäätä, kynää, käyttäen. Myöhemmin data voidaan lukea kovalevyltä lukupäätä ja lukutaitoa hyväksikäyttäen. Kovalevyn tallenuskapasiteetti riippuu levyn pinta-alasta ja tallentajan käsialasta.

Kraken

Kraken on Cthulhun ja lentävän spagettihirviön ohella yksi maailman yleisimmistä lonkerohirviöistä. Se on jättikokoisen geenimanipuloidun mustekalayksilön ja erään Euroopassa kasvatetun hummerin risteytymä, joka elää pääasiassa Norjanmerellä ja Bermudan kolmion seutuvilla. Sen ruokavalioon kuuluvat lähinnä valtamerilaivat.

Krakkeri

Krakkeri tarkoittaa taitavaa tietokoneenkäyttäjää, joka tuntee tietokonejärjestelmien toiminnan syvällisesti ja hallitsee käyttämänsä työkalut ja laitteet erittäin hyvin. Krakkerille tietokoneet eivät ole vain väline muiden tavoitteiden saavuttamiseen (esim. rahan) vaan krakkeri on kiinnostunut omasta mielenkiinnon kohteestaan kohteen itsensä vuoksi. Katso myös hakkeri.

Krapula

Krapula on hauska oire, jonka voi saada alkoholista. Krapula voi aiheuttaa vatsavaivoja ja oksentelua. Tässä tapauksessa olutta/viinaa/kaljaa juonut henkilö etenee kohti vessanpönttöä ja tyhjentää vatsansa sisällön. Krapulaa voi myös ilmetä omassa tai vieraassa sängyssä. Krapula voi myös aiheuttaa jälkioireta, kuten väsymystä, pyörtyilyä ja röyhtäilyä. Jos krapulaa sairastavalla on vaimo tai tyttöystävä, hänen on valmistauduttava toruihin.

Kremlin kiroilupurkki

Moskovan Kremlissä säilytettävä Venäjän federaation virallinen kiroilusakkosäiliö. Julkinen kiroilu myös taiteellisissa yhteyksissä on Venäjän laissa kielletty rappiotoimintana, ja kiroilusta perittävät sakot tilitetään Kremlin kiroilupurkkiin käytettäviksi johonkin tervehenkiseen kansalliseen hankkeeseen. Venäjällä elämiseen vaadittavan mielentilan vuoksi Kremlin kiroilupurkilla on tienattu jo yli 250 Iskender-rauhanohjuksen arvosta ruplia, mikä on aivan vitun kova suoritus.

Kristillismi

Kristillismi on kristinuskon vastine islamismille, eli siis jälleen kerran yksi uskonnollinen ääriliike lisää. Ajatus kristillismistä tuli esille yhdysvalloissa, kun muutama hihhuli huomasi islamilaisten kunniallisuuden heidän karjaistessa ALLAH'AKBAR ja räjäyttäessä sielunsa Helvettiin. Tällöin kristillistit päättivät lausua "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" aivan rauhanomaisesti kädet ristissä, jotteivät ohikulkijat aavista pahaa.

Krooninen moodi

Kirkkosävellaji, joka on suosittu pitkissä, hitaasti itseään toistavissa jazz-kappaleissa.

Kuikka

Kuikka (Gavia arctica) on vedessä elävä nisäkäs. Kuikat syövät pieniä luteita ja vesikirppuja sekä ääntelevät "kakkaa! kakkaa"- äänillä. Kuikan tunnistat majavamaisesta turkista ja tikarinmuotoisesta päästä. Kuikat ovat useimmiten vaaleanpunaisia tai violettejä. Kuikkia löydät jokaisesta lätäköstä kunhan tarkkaan etsit (mutta tuskinpa sinua kiinnostaa).

Kulttuurirasismi

Näkemys, jossa rasismi, so. katsomus, jossa ihmiskunta jakautuu henkisesti ja älyllisesti eritasoisiin rotuihin, on epätosi, mutta rasistinen yhteiskuntamalli on tunnetuista vakain ja kulttuurielämälle suotuisin. Vrt. kulttuurikristillisyys.

Kumisaappaat

Kumisaappaat, nuo kulkukeinoista katalimmat. Niitä voi käyttää moneen tarkoitukseen, kuten vesilinnun heittämiseen, ilmapallojen puhaltelemiseen ja pureskeluun paremman ruoan puutteessa. Kumisaappailla on ollut suuri merkitys ihmisen evoluutiossa sekä uskonnoissa. Kumisaappaat ovat pelastaneet tuhansia ihmisiä suojelemalla heidän varpaitaan. Onhan kumppareita käytetty myös pään suojaamiseen kosmiselta säteilyltä. Kumisaapas oli myös Jumalan lahja Nooalle, jotta tämä osasi varautua suuren tulvaan ja vedenpaisumukseen. Näin Nooa selvisi pelkällä säikähdyksellä, kun kaikki muut kumisaappaattomat eliöt hukkuivat.

Kumpu Kivinen

Kumpu Kivinen oli mies, joka eli vieraalla maalla kaukana ja kerran hänen koloonsa työnnettiin puu ristin muotoinen.

Kuningashuone

Kuningashuone on kuninkaan huone. Huonetta täytetään kuningattarilla, palvelustytöillä, prinsessoilla ja palvelustyttöjen tytöillä, sekä heidän tyttärillään ja tyttären tyttärillään. Prinssit potkitaan pois nylkyttämästä, jotta he voivat perustaa omia kuningashuoneitaan. Palveluspojat potkitaan vain pois.

Kunnian kukko

Kunnian kukko, englanninkieliseltä nimeltään The Cock of Pride, joskus suomennetaan Kunnian Mulkku, joka oikeastaan on yksi ja sama. Kunnian Kukko oli ensimmäisiä jotka asuttivat Muumilaakson paskaisia niittyjä. Siellä se liikehti ja nai kaikkea joka sattui liikkumaan sen näkökentässä. Sen uhreiksi joutuivat kanat, kissat, koirat, opettajat, gnu-antiloopit, kengät, limsa-automaatit, leipurin virheet, Hitler, kirkon urut, Sir Pezzku, hiiret, kassit, kivet, koivut, metsät, pikkuautot ja Wikipedian ylläpitäjät. Kyllä, se merkkasi reviirinsä vetämällä kuivat niiden päälle.

Kulmahammas

Kulmahammas on etu- ja poskihampaiden välissä, eli ts. välihammas.

Kultakalapessimismi

Siirretty artikkelista kultakala.

Kultakalan voi nähdä ainoastaan loppukesästä aurinkoisena iltapäivänä sateen jälkeen ja veden pinnan täytyy tottakai olla tyyni. Muitakin vähemmän tunnettuja sääntöjä on niin että onnea yritykselle...

Kuola

Kuola on nestemäistä puhetta, jota valuu suusta. Enimmäkseen sitä erittyy koirilla, Mooseksella ja kehitysvammaisilla. Kuolan ensisijainen funktio on kostuttaa penistä.

Kurppauskerros

Kulloisenkin vesistön yläpinnan korkeus metreinä merenpinnasta. esim. Keiteleen kurppauskerros on noin 99.6 metriä merenpinnasta. Kurppauskerroksen alapuolella kurpatessa on suuri riski että alkoholiin sekoittuu vettä, joka puolestaan pilaa makunautinnon ja hidastaa nousuhumalan kehittymistä. (Lähde: Kartun Kalastaja 2010)

Kurvikas

(a) Naisen vartalosta:

2. sellainen, jossa lantio ja rinnat ovat huomiota herättävän leveät suhteessa muuhun kehoon
1. ylipainoinen termin provosoimattomassa käytössä ilmenevän itsetyytyväisen rok bits -elämän(koulu)asenteen seurauksena tai muuten sen kanssa punnittuna, mutta asian hyväksymisen sijaan peitellyn epävarma siitä tavalla, joka kääntyy aggressioksi; käytetään yleensä hokemissa ja aforismikuvissa, joissa verrataan laihahkon normaalipainoisia valenaisia luihin ja näiden kanssa tekemisissä olevia pelkurimaisia miehiä koiriin

Kustannusvaje

Matti kukkarossa, persaukinen, rahat loppu.

Kuttura

Suomen sisällissodan jälkeen Etelä-Suomesta eronneen Pohjois-Suomen de facto pääkaupunki; (de jure = Rovaniemi).

Kuvitteellinen artikkeli

Kuvitteellinen artikkeli on ihmisen kuvittelema Wikipedia-artikkeli. Sellaista ei ehkä ole olemassa, muuten kuin fiktiossa, kuten Hikipediassa.

Kyklooppi

Kyklooppi on 72-silmäinen todellinen ihminen. Kykloopit ovat hyvin harvinaisia. Sen silmät kehittyvät kantavan äidin kohdussa, jolloin se eliminoi muiden 35 lapsen ruumiit ja sen seurauksena varastaa niiden kaikkien silmät ja yookai-voimat. Ilman aborttia kykloopin äiti kuolee aina, sillä kykloopista tulee niin iso, että se tulee suoraan vatsan läpi. Sen jälkeen ne raivoavat tiensä lähimpään metsään ja elävät siellä.

Kylä

Kylät ovat maaseudulla asuvien yrityksiä päästä kehityksessä kaupunkien tasolle. Kukaan ei kyllä ymmärrä miksi.

Kylätalkkari

Kylätalkkaroida vrt. (subj. kylätalkkari), henkilö, jolla on Kyyjärven Paikallisosuuspankin luottokortti ja joka pomppii tasajalkaa Jyväskylän keskustassa munkki suussa samalla aktiivisesti heiluttaen kyseistä maksuvälinettä. Kylätalkkarin tunnistaa huonosti istuvasta kauluspaidasta ja "markkinavoimat"-sanan toistuvasta hokemisesta ilman päämäärää. Kylätalkkariotus on yleensä kokoomusnuori. Kylätalkkarointi voi myös viitata aktiiviseen taksilla ajeluun ja mökkeilyyn puoluekavereiden kanssa. Katso myös "penskajohtajuus".

Kymenottelu

Kymenottelu on Kymenlaakson Kouvolassa järjestettävä urheilukilpailu. Kymenotteluiden syntyyn vaikuttivat eräs kohtalokas krjotus vrhe, sillä Kymenottelun karsinnoista oli pudonnut yksi ämmä pois.

Kymi

Kymi on Kotkaa ympäröivä alue. Varmuuden vuoksi se on erotettu Kotkasta kivisillalla.

Kynsilaukka

Eläinten nopea etenemismuoto, jossa kynnet napsuvat alustaa vasten. (Esim. koirat parkettilattialla, kun omistaja palaa kotiin.)

Kynä

Kynä on pätkä puuta, jossa on lyijyä sisällä. Sillä voi kirjoittaa mutta vain vasemmalla kädellä. Sen kehitti Iiro Monninen vuonna 1976 punainen huivi päässään. Siksi kynää sanotaan myös huiviksi. Kynän liikakäyttö aiheuttaa ihosyöpää ja 3. asteen palovammoja. Kyniä on erivärisiä, kuten sinisiä ja keltaisia, joten niitä on vaikea erottaa toisistaan. Keittämällä kynää suolaliuoksessa puoli tuntia, sille ei tapahdu mitään. Kyniä saa rautakaupasta, Ärrältä ja joistain asekaupoista. Jos kynää puraisee, siihen jää jälki.

Kyrpäpunnerrus

Punnerrus, joka tehdään pelkällä erektiolla. Suositellaan tehtäväksi kerran päivässä, jotta pysyt timmissä kunnossa, sillä koskaan ei tiedä milloin joutuu nussimaan itsensä tiukasta paikasta! Saattaa aiheuttaa siittimen vinoutumisen ja virtsaamisen ja kiihottumistilan häiriöitä.

Kyyjärvi

Kyyjärvi on itseoikeutetun maaseudun äänitorvi Suomessa. Kyyjärvi tunnetaan myös nimellä Kyy-York. Pitäjään on rakennettu kauppakeskus, jonka tiimoilta luonnollisesti on poikinut rikosilmoitus.Tämä aina pysähdyttää lainkuuliaisuuteen kasvatetussa Suomessa. Kyyjärvi muutoin on Exxon-huoltoasemaketjun turviin rakennettu Pohjanmaan portti, jonka suoperäisyyteen vaihtelua tuo Kyyjärvi-niminen vesialue. Enimmäkseen Kyyjärvi on ahdasta ja suvaitsematonta ajattelutapaa, jolle juuri nyky-yhteiskunnassa käyttöä ei löydy. Kyyjärvellä ollaan kuitenkin luovia; ikävyydestä ja flegmaattisuudestakin osataan laatia tuottavaa kauppatavaraa. Kyyjärvellä voi suorittaa myös sähkömiehen perustutkinnon.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...Kyyjärven kansanomaisempi nimitys on Kyyläjärvi?

Kyyjärveläinen miehuuskoe sisältää maailman vahvimman sienen, silokin, runsasta kulutusta. Sieniä syödään vähintään 200 kuivattuna, ja sitten vain odotellaan tripin tekevän sinusta todellisen kyyjärveläisen miehen. Kyyjärveläinen parittelurituaali sisältää joko helvetin kammottavan ja lihavan naisen, jolla on vähintään kolme uimarengasta, tai sitten tajuttoman naisen. Aktissa on usein mukana myös eläimiä. Myös lehmiin sekaantuminen on yleistä Kyyjärvellä. Tästä johtuen kyyjärveläiset "cowboyt" eli "kauboit" ovat jotain aivan muuta kuin lehmipaimenia.

Kyynelkaasu

Kyynelkaasu on ihmisen kehittämä alkuaine, jota valmistetaan kyyneleistä jotka pullotetaan ja muutetaan kaasuksi höyrystämällä kyyneleet kamiinassa.

Käpylehmä

Vanhemmanpuoleinen naispuolinen henkilö, joka auliisti antaa kosketella ei niin kauniita ruumiin eri kolosia.

Kärry

Kärry on kulkuneuvo, jolla kuljetaan hulluja. Toisinaan voidaan puhua myös autosta. Jos hulluja on liikkellä paljon, perustetaan kärryjä varten yleensä tie. Mikäli hulluja on liikkeellä poikkeuksellisen paljon, perustetaan kärryille yleensä rautatie.

Käsijarru

Käsijarru on luultavasti turhin vempain, joka autosta löytyy. Sitä tarvitaan vain, jos perinteiset jarrut menevät rikki. Jarruthan eivät tunnetusti mene rikki koskaan, sillä nehän rakennetaan aina lujimmasta teräksestä.

Kävelykypärä

Onko lähiseudullasi hulluja autokuskeja? Onko sinulla vikaa etäisyyksien tunnistamisessa? Omistatko Huntta-kengät? Asutko naapurin Kallen naapurissa? Näihin ongelmiin on nyt ratkaisu. Kävelykypärä vaimentaa kaikenlaiset ja muunkinlaiset iskut päähäsi patentoidulla ihmeratkaisulla. Edes trukin putoaminen päällesi ei hajota sitä, vaikkakin koko muu ruumiisi murskautuu tunnistamattomaksi veriläiskäksi suolien lentäessä sinne sun tänne ja vähän muuallekin.

Käytäntö

Käytäntö on eri asia kuin teoria. Ne eroavat toisistaan siten, että teoria on malli esimerkiksi siitä, miten ihmisten oletetaan käyttäytyvän. Tällöin voidaan ajatella vaikkapa, että kaikki autoilijat ajavat liikennerajoitusten mukaisesti. Käytännössä asia taas voi olla niin, että nuoret autoilijat ajavat 220km/h naapurin mummojen kukkapenkkien päältä syrjäisellä pihatiellä, mille miliisit eivät mahda mitään. Käytäntönä voi myös olla, että ne samaiset naapurin mummot ajavat sitten kostoksi näiden nuorten kollien tyttöystävien yli. Niinkin voi olla, että välillä ajaa naapurin setä kaikki pihatien talot nurin kauhealla hirviöautolla, jolloin sekä naapurin kollit että naapurin mummot kuolevat, mutta vähintäänkin, jos tuuri käy, – juuri tuolloin kaupassa ollut – naapurin mummo kotiin palatessaan huomaa, ettei enää olekaan mitään minne kauppakasseja voisi kantaa.

Käytöstavat

Poliittisen korrektiuden läpitunkevin, salakavalin ja rajoittavin muoto. Käytöstavat ovat Frankfurtin koulukunnan juutalaisten keksintöä.

Käänteiskofeiinivaikutus

Kahvinjuonnista aiheutuva väsymystila.

Kömmähdys

Omalle vakavalle virheelle, tyrimiselle tai laiminlyönnille annettu diminutiivinen nimike. Jonkun muun kuin itsen tekemänä "anteeksiantamaton emämunaus", "täydellinen epäonnistuminen" ja "osoitus siitä, ettei ole luottamuksen arvoinen".

Köni

Ruumiinosa, johon annetaan ja saadaan (yleensä) ei-seksuaalisessa mielessä.

Köpelö

Eräs yleisimmistä käymisprosesseista.

Körmy

Tosi ruma haukkumasana (älä käytä ikinä).

Köyhyys

Köyhyys, sosioekonominen puutetila. Köyhyydestä kärsivät pahiten vähävaraiset.

Köyhälistökokoomuslainen

Tasan eivät käy onnen lahjat. Alle sadantuhannen euron vuosiansioihin tyytyvät kokoomuksen äänestäjät lankeavat tähän kategoriaan. Suomalaisten palkkatiedot huomioon ottaen varsin huomioon otettava osa kokoomuksen äänestäjistä kuuluu tähän ryhmään tai muihin kusetettuihin.

Hikipedian omaa antia aiheesta: Hikinews:Jyrki Katainen vaatii realismia sairaanhoitajilta

Kööpenhaminan tivoli

Aivan kamala paikka. Ei kannata edes harkita matkaa sinne. Paikka on täynnä virolaisia ja venäläisiä hulluja. Ja laitteisiinkaan ei voi luottaa, heti ovat menemässä rikki.

Sisällysluettelo