Kurt Cobain

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on vanhahikipedialainen ja saatettu säästää vain antikvaarisista syistä.
Jatka omalla vastuulla.
Kurt Cobain
Kurt cobain.jpg
Koko nimi: Kurt Donald Cobain
Syntymäaika: 20. helmikuuta 1967
Syntymäpaikka: Courtney Loven takapihan likavesikaivossa
Uskontokunta: grungeismi
Kuolintapa: aseelta suihin ottaminen
Hiusten väri: paskaiset
Saavutukset: tuli isäksi 12-vuotiaana
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Koska tämä henkilö ei suostunut luomaan käyttäjäprofiilia Hikipediaan vaan päätti pysyä IP-paholaisena, on jonkun tartuttava toimeen ja tehtävä hänestä rakentavaa materiaalia. Voi olla, että sivun tehnyt käyttäjä joutuu hankkimaan asianajajan.
Pilkkanimet: Kurttu, Kopein
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!

Kurt Cobain oli samanlainen, kuin tavallisen helsinkiläisen kerrostaloasukkaan naapuri. Hän siis haisi vanhalle viinalle, laski usein alleen, ei osannut tervehtiä ja koki karmaisevan loppunsa kun joku kyllästyi häneen. Cobainilla oli yksi lapsi, joka otettiin huostaan ja palautettiin kotiplaneetalleen.

Lapsuus[muokkaa]

Cobain oli lapsena väkivaltainen hullu. Hiekkalaatikolla ollessaan hän hakkasi muita lapsia muovitraktorilla ja esitteli tytöille penistään. Ensimmäisen humalansa hän joi 3-vuotiaana ja menetti neitsyytensä sinä samana iltana isälleen. Kurt seurusteli isäukkonsa kanssa niin kauan kunnes tämä liukastui lattialla olleeseen Jimi Hendrixin levyyn ja löi nenänsä sohvatyynyyn. Tapauksen johdosta Kurt päätti ruveta grungemuusikoksi, tehdäkseen tribuutteja isälleen.

13-vuotias Kurt opetteli soittamaan kitaraa ilman käsiä ja ajettuaan mopolla tiiliseinää päin, hän sai inspiraation bändin perustamisesta. Kurt kokosi soittotaitoisia kavereita tarkkariluokaltaan, haukkui heidät kaikki homoiksi, otti pari kertaa kuonoonsa ja sitten he alkoivat kirjoittaa punk-henkisiä pilkkalauluja toisistaan.

Wash My Dishes[muokkaa]

Bändin nimeksi annettiin Wash My Dishes (suomeksi Pese Mun Tissit.) He soittivat autotallissa punkia ja nappailivat Buranaa sekaisin Muumi-limun kanssa. Suurin osa kappaleista kertoi Kurtin mieltymyksestä pornoon ja nopeisiin internetlaajakaistoihin. Tiettävästi Kurt potki bändin komppikitaristin hengiltä, kun tämä oli lainannut Cobainin plektraa ilman lupaa.

Bändi ei ottanut tuulta siipiensä alle ja Kurt alkoi pitkästyä. Hän yritti hirttää itsensä puhelimen laturin johdolla, mutta epäonnistui kun bändin basisti tuli sillä hetkellä ovesta sisään ja otti lopputilin. Kurt päätti etsiä uusia bändikavereita, mutta päätyikin jonnekin päin Espoota pelaamaan hedelmäpeliä ja syömään hodareita. Tavattuaan tulevan vaimonsa Courtney Loven K-kaupan kassalla, hän päätti ottaa itseään haaroista kiinni.

Nirvana[muokkaa]

Kurt alkoi käyttää marihuanaa päästäkseen taiteelliseen pilveensä. Hän makasi backstagen sohvalla ja odotti vaipumistaan nirvanaan. Kesken vaipumisensa hän keksi bändilleen nimen Nirvana ja keksi myös, että bändi soittaa laadukasta rockia niin kuin Jimi Hendrix ja Janis Joplin. Saatuaan bändi kasaan ja muutaman biisin kirjoitettua, Kurt onnistui järjestämään bändin Turun pop-festivaaleille Nylon Beatin lämppäriksi.

Nirvana menestyi hyvin ja kassatuloilla Kurt osti itselleen uuden T-paidan. Megahitit kuten Smells Like Pissis Spirit ja Come Ass You Are nousivat singlelistojen ykkösiksi, mutta levy-yhtiö vei tuloista suurimman osan lähinnä siksi, että Kurtin T-paita aiheutti heille suunnattomia kuluja. Myöhemmin paita huutokaupattiin eBay-nettikaupassa ja sen arvo oli huimat 3 euroa 22 senttiä.

Love, anna mulle lovee[muokkaa]

Nirvanan jatkaessa voittokulkuaan oli Kurt saanut mahdollisuuden lämmittää välejään naisrokkari Courtney Loveen. Asshole-bändin laulajatar Love kertoi lehtihaastatteluissa rakastavansa eritoten Kurtin lompakkoa, joka pullotti niin kivasti hänen reisitaskussaan. Seurusteltuaan kuusi vuotta, pari koki viimeinkin ensisuudelmansa ja oppivat pitämään toisiaan kädestä. Courtney tuli raskaaksi, vaikkeivät he olleet koskaan harjoittaneet minkäänmoista seksuaalista kanssakäymistä. Kurt ylisti tapausta ihmeenä.

Kurt masentui kuultuaan, että Courtney oli pettänyt häntä Marilyn Mansonin kanssa ja tulossa oleva lapsi oli mitä ilmeisemmin Mansonin siittämä. Kurt muutti Nirvanan musiikkityyliä depressionsa myötä ja niin syntyi uusi tyylisuunta grunge. Grunge oli surumielistä hippipoppia, joka erityisesti musiikkivideoilla korostui oudoilla kuvakulmilla Cobainin suun sisäpinnoista ja räpsyvistä silmäripsistä.

Frances Papunen[muokkaa]

Courtney synnytti tyttölapsen vuoden 1992 alkumainingeissa. Tytöllä oli syntyessään Gene Simmonsin naama ja viisi jalkaa. Leikkausoperaation jälkeen Nirvanan rahat loppuivat ja bändikaverit jättivät törsäilevän Cobainin. Kurt päätti kaikesta vastahakoisuudestaan huolimatta auttaa Courtneya lapsen kanssa ja niin heistä tuli varsin soma alkoholistiperhe.

Frances Papuseksi nimetty lapsi oli omituinen tapaus. Uhmaikäisenä Frances hakkasi isäänsä saksilla ja virtsasi äitinsä päälle tämän nukkuessa. Frances piti lattian nuolemisesta, lemmikkimopsin nylkyttämisestä ja koristekasvien runtelemisesta. Courtney kyllästyi lapseen ja niin alkoi päättymätön perheväkivalta, joka ilmeni Courtneyn neuroottisena käytöksenä. Courtney saattoi kontata lattioilla lapsensa perässä, näykkiä tätä ja raastaa tätä hiuksista. Kurt alkoi olla todella pohjalla.

Cobainin kuolema[muokkaa]

Courtneyn hakattua Francesin päätä seinään koko aamupäivän eräänä sateisena päivänä vuonna 1994 ja lemmikkimopsin syötyä Kurtin kaikki suklaakonvehdit alkoi entinen grungemuusikko olla lähellä loppuaan. Hän haki haulikon ulkohuussista ja meni sisävessaan lataamaan asetta. Kuunneltuaan aikansa alakerrasta kuuluvaa joikumista ja seinän rytmikästä kumahtelua Kurt päätti yrittää itsemurhaa.

Yritys epäonnistui. Kurt onnistui ampumaan haulikolla reiän poskeensa ja meni kivusta shokkiin. Courtneyn löydettyä miehensä tajuttomana ja verisenä WC:n lattialta, tämä soitti kaikki Asshole-bändin muusikot katsomaan. He kilistelivät shampanjalaseja tapahtuneen kunniaksi, ja ruumisauton saavuttua hakemaan Kurtia naiset pitivät saatanalliset bileet, joissa rääkättiin Francesia ja uhrattiin lemmikkimopsi paholaiselle.

Hautajaiset[muokkaa]

Hautajaisissa pappi oli miettinyt ankarasti, miksi arkun sisältä kuuluu koputusta ja huhuilua, mutta Courtney oli käskenyt pistää arkun liukuhihnalle ja siitä uuniin. Hänen mielestään arkussa oli vain tavallista hyvälaatuisempi akustiikka, jonka takia siellä hieman kumisi. Seurakunta seurasi ihmeissään arkun matkaa uuniin. Liekeistä kuului tuskanhuutoja ja parkumista, mutta Courtney vain nauroi ja sanoi sen johtuvan liukuhihnan ruostuneista kiskoista.

Tuhkat annettiin Courtneylle, joka laittoi ne Francesin vanhan leikkinallen sisään ja asetti nallen tuhkineen takanreunalle. Tiettävästi Courtney sekoittaa tuhkasta lusikallisen joka-aamuiseen kaakaoonsa, vain voidakseen tuntea miehensä olevan yhä osa häntä. Vuoden 2008 kesällä joku varasti huvenneen nallen tuhkineen ja Courtney teki rikosilmoituksen. Los Angelesin poliisin nettisivuilla on ilmoitus kadonneesta O'boy-jauhepakkauksesta. Jos löydät pakkauksen, ole kohtelias ja maista edes lusikallinen.

Nirvanan hittibiisit[muokkaa]

 1. Come Ass You Are (Tule Perseeseen)
 2. Smells Like Pissis Spirit (Haisee Teiniperseelle)
 3. About A Whore (Courtneyn Tarina)
 4. Penis-Shaped Cocks (Kikkelihtävät Kikkelit)
 5. Take Me (Ota Mut Edestä ja Takaa)
 6. Numb (Puutunut)
 7. Superloyal Pee (Vannoutunut Kusipää)
 8. All Pimpalogies (Kaikki Sutenöörit)
 9. Lighter (Onx Sul Tulta?)
 10. Been A Bum (Olin Pummi)
 11. The Fag Who Bought A Skirt (Homo Hameessa)
 12. In Boob (Tisseihisi Sun)
 13. Shitium (Ulosteen Kemiallinen Kaava)
 14. Pokey (Pantava)