Kuningas

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

”Mulla on karismaa!”

~Suomen kuningas

”Mah Boi!”

~Hyrulen kuningas
Tyypillinen kuningas, mutta tämä kuningas on erityisesti keskittynyt purilaisiin.

Kuningas eli Kuninkas on hyödyllinen. Kuninkaan tehtävänä on istua isolla tuolilla tai olla lehtien otsikoissa. Yleensä kuninkaalla on vaimona kuningatar ja kuninkaan ja kuningattaren jälkeläisiä kutsutaan prinsseiksi (uroksia) ja prinsessoiksi (naaraita). Kuningas voi olla myös paha. Silloin kuninkaan tehtävä on käskeä vartijoita ottamaan sankari kiinni. Jos kuningas taas on hyvä, niin silloin kuninkaalla täytyy olla vähintään suurvisiiriä vastaava neuvonantaja.

Suomella oli idioottimaisuuteen asti RUOTSIN kuninkaita, siis ennen vuotta 1917. Jos haluat tietää ketkä Suomea hallitseivat (futuuri-, preesens- ja imperfektimuoto yhtäaikaa), niin katso artikkeli Suomen presidentti. Tärkein ero presidentissä ja kuninkaassa on se, kuninkaan täytyy olla isänsä poika, mutta presidentin ei.

Kuninkaan valta ja voimat perustuvat ns. monarkiaan. Se tarkoittaa sitä, että kuninkaan tarvitsee vain olla hallitakseen. Hänen ei siis tarvitse tulla olohuoneeseesi pitämään hovia ja pyytämään teetä heidän mahtikäskyllään, jotta olisit hänen alaisensa. Monarkia on tunnetusti maailman nopein asia, sillä vanhan kuninkaan kuollessa prinssistä tulee välittömästi uusi kuningas.

Katso myös[muokkaa]

Kekkonen.gif Tämä politiikkaa käsittelevä artikkeli kärsii kannatuksen puutteesta.
Lisäämällä puolueohjelmaan jotain järkevää saatat saada kannatuksen nousemaan.