Kulttuuri-Marx

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia-logo-v2-en.svg
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!
Kulttuuri-Marx kuvataan usein tuimailmeisenä vanhuksena, hyisen yön vaeltavana haamuna, jota ei tule sekottaa Odiniin.

Kulttuuri-Marx (m. erisnimenä Kulttuuri Marx) on useimpien jälkifasististen kulttuurien tarustossa esiintyvä pahansuopa alempi jumalolento. Hahmo muistuttaa gnostilaisuuden pahaa demiurgia tai aasainuskon Lokia. Kulttuuri-Marxista on muun jälkifasistisen mytologian tavoin vain hajanaista ja melko vähäistä tietoa, johtuen aineistonkeruun hankaluudesta; jälkifasistiset yhteisöt suhtautuvat muihin ihmisiin vihamielisesti ja usein jopa hyökkäävästi ja niiden käyttämät kielet muistuttavat vain hyvin etäisesti tunnettuja kieliä. Aineistoa on kuitenkin saatu kerättyä jälkifasistien näennäisesti suomenkielisistä koodekseista, kuten MV:n aikakirjoista tai Scriptan koodeksista. Useimmat näitä tekstejä lukeneista tutkijoista ovat menettäneet järkensä tai ainakin uskonsa ihmiskuntaan, mikä on ollut omiaan nostamaan Kulttuuri-Marxin legendaarista asemaa.

Kulttuuri-Marx sellaisena kuin tarut hänet tuntevat[muokkaa]

Tunnetun taruston mukaan Kulttuuri-Marx on paha ja voimakas, muttei kaikkivaltias, henkiolento, joka on joko demiurgi, joka on luonut modernin länsimaisen kulttuurin, tai eräänlainen sielunvihollinen, joka on turmellut sen. Kulttuuri-Marx tekee kaikkensa vaikeuttaakseen valkoisen heteromiehen elämää ja vihaa perinteisiä arvoja. Aktiivisen tuhoajan sijaan Kulttuuri-Marx näyttäytyy nimenomaan taustalla ja piilossa vaikuttavana turmelevana voimana, joka vaikuttaa pikemminkin viekkaudella kuin voimalla. Kulttuuri-Marxin uskotaan pystyvän viekoittelemaan heikompitahtoiset ihmiset helposti mitä hirvittävimpiin tekoihin.

Kultti[muokkaa]

Harvinainen esimerkki jälkifasistisesta taiteesta kuvaa symboliikan keinoin kulttuurimarxistien toimia yhteiskunnassa. On hyvä huomioida että kuvan pari kärsii selvästi nivelvaivoista.

Kulttuuri-Marxia palvovat kulttuurimarxistit, kultti jonka tavoitteena on manata Kulttuuri-Marx maan päälle ja aloittaa Tuhatvuotinen monikulttuurinen valtakunta tai Punavihreä Aikakausi. Manaaminen tapahtuu levittämällä yleistä tapainturmelusta, johon Kulttuuri-Marx on mielistynyt. Loitsut esitetään kieroutuneella uudiskielellä. Joidenkin hommatarujen[1] mukaan Kulttuuri-Marx nukkuu kuolemankaltaista unta S'uvacin kaupungissa meren pohjassa. Tästä unesta hän voi herätä palvojiensa avustuksella, kun (puna)tähtien asento on oikea. Tämä tarina ei kuitenkaan esiinny kirjoitetussa tarustossa.

Todenperäisyys[muokkaa]

Johtuen tarun yleisyydestä varsin samankaltaisena tutkijat ovat päätelleet, että Kulttuuri-Marx perustuu johonkin todella eläneeseen ihmiseen. Esikuvaksi on arveltu saksalaista filosofia Karl Marxia, mutta nimeä lukuunottamatta Kulttuuri-Marxilla on vain vähän yhteneväisyyksiä todelliseen Marxiin, joten yhteyttä ei ole voitu varmistaa. Jotkut tutkijat ovat esittäneet myös teorian, että Kulttuuri-Marx ei perustuisikaan mihinkään todelliseen, vaan olisi eräänlainen idealisoitu paaria, johon jälkifasistit ovat heijastaneet kaiken vihaamansa ja inhoamansa.

Viitteet[muokkaa]

  1. yleisnimitys jälkifasistisissa kulttuureissa esiintyvälle suulliselle kansanperinteelle (todella vaikeaa ja vaarallista tutkia)