Ku Klux Klan

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Saatoit etsiä myös tieota KKK-hoidosta...vai kenties Katolisen kirkon katekismuksesta? Kirjoitithan sinä siis hakuboksiin "KKK", etkä "Ku Klux Klan"?
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Ku Klux Klan (KKK)
Kkklan.jpg
Suurliittokokous 1915
Perustaminen 1864 William Edward Burghardt Du Bois toimesta
Puheenjohtaja David Duke, Donald Trump
Varapuheenjohtajat Skinheadit, natsit
Puoluesihteeri Hitler
Kansanedustajia Kaljut nuoret miehet, huppupäät
Europuolue KKK
Euroedustajia
Pää-äänenkannattaja
Kotisivu Virallinen kotisivu
Tummaihoisten liikuntakerho vuonna 1870.

Ku Klux Klan eli KKK on 1860-luvulla perustettu salaseura. Se on yleisnimike, joka käsittää sisäänsä runsaasti entisiä ja nykyisiä järjestöjä, jotka saattavat vaihdella ideologisesti, mutta ovat ulkoiselta habitukseltaan samanlaisia.

Historia[muokkaa]

Ku Klux Klanin perusti joukko mustia orjia 2. kesäkuuta 1864. Tarkoituksena oli tarjota mustille lapsille ajanvietettä liikunnan muodossa. Perustajajäsenenä ja klaanin ensimmäisenä suurvisiirinä pidetään virallisesti William Edward Burghardt Du Boisia.

Ajat olivat kovia tummaihoisille. Yhdysvallat oli taloudellisesti huonossa kunnossa, maata oli vaivannut sisällissota ja rasismi nosti rumaa päätään. Kansa oli jakautunut etelä- ja pohjoisvaltioihin. Sinällään tästä ei paljon mustille ollut iloa, sillä molemmat kansakunnat vihasivat heitä. Ku Klux Klan aloitti toimintansa Tennesseessä. Rasismin takia mustat joutuivat pukeutumaan kaapuihin, joihin kuului myös huppu, jossa oli silmäreiät. Tämä siksi, ettei heitä ei tunnistettaisi valkoisen valtaväestön vastakohdiksi. Tummaihoisten ei annettu nimittäin tuohon aikaan harrastaa liikuntaa.

Ku Klux Klan oli menestyksekäs siinä asiassa mihin se oli perustettu; mustien liikuntakerhona. Se yhdisti tummaihoiset, myös etelä- ja pohjoisvaltioissa sekä auttoi tummaihoisia pääsemään yliopistojoukkueisiin. Ainoa, mikä herätti yliopistossa opiskelevissa ihmetystä, oli luennoilla valkoiset kaavut päällä istuvat urheilijanuoret. Näin liikunta mahdollisti myös tummien korkeasti kouluttautumisen.

Klaanin käännekohta[muokkaa]

Vuonna 1895 sai valkoinen valtaväestö vihiä kyseisestä kokoonpanosta, kun yliopistojen välisessä pussijuoksukisassa tummalta urheilijalta irtosi huppu. Hänen harmikseen kilpailua seurasi Yhdysvaltain presidentti Grover Cleveland, joka määräsi kaikki huputtomiksi ja tummaihoisten osallistujien nimet julki, jotta hän tietäisi kenet mestata ja ketkä eivät olleet oikeasti kummituksia. Tämä määräsi Ku Klux Klanin alamäen. Valkoisen väestön huomatessa, kuinka tyylikkäitä huput ovat, alkoivat he perustaa myös omaa salaseuraa. Näin Ku Klux Klanin valloittivat valkoiset vallan ajajat.

Punainen risti yritti turhaan vaihtaa imagoaan jatkuvan terrorin takia.

Klanin uusi ilme[muokkaa]

Ku Klux Klan nousi Yhdysvaltojen suurimmaksi rasistiseksi salaseuraksi, jonka tärkeimmät tavoitteet olivat mm. anti-katolilaisuus, homofobia, valkoinen ylivalta sekä kaikkien ristien polttaminen. Varsinkin Punainen Risti joutui voimakkaan ajojahdin kohteeksi.

Mustat nähtiin maanvalloittajina ja saapuneena vaarana valkoisen rodun säilymiselle, joka tietysti on hieman ironista, sillä eivät mustat sinne vapaaehtoisesti tulleet.

Klaanin suurentuminen yli rajojen[muokkaa]

Ku Klux Klan aloitti 1980-luvulla tiukan rekrytoinnin varsinkin peruskoulujen ala-asteilla.

1900-luvulle tultaessa Ku Klux Klan oli alkanut haalia jäsenistöönsä yhä enemmän poliitikkoja, pankkiireja, öljymiljonäärejä sekä muuten vain vaikutusvaltaisia ihmisiä toteuttaakseen inhat suunnitelmansa maailmanvalloituksesta. 1900-luvun käännekohta oli antisemitismin ilmaantuminen Ku Klux Klanin ideologiaan. 1950-luvulle tultaessa Ku Klux Klan olikin jo levittäytynyt mm. Eurooppaan, jossa se sai Illuminatin jäsenet raivostumaan koska he katsoivat KKK:n astuneen heidän reviirilleen. Useiden salamurhien jälkeen kummatkin järjestöt yrittivät sopia riitansa ja lyöttäytyä yhteen siinä kuitenkin epäonnistuen.

Ku Klux Klan tänä päivänä[muokkaa]

Huippusalaista kuvamateriaalia Ku Klux Klanin huippusalaisesta kokoontumisesta.
Saatat käyttää Ku Klux Klanin palveluita ja et välttämättä edes tiedä sitä

Ku Klux Klan on kasvanut USA:ssa suurimmaksi salaseuraksi, ollen jopa voimakkaampi kuin vapaamuurarit. Oikeastaan salaseurasta on vaikea puhua sillä Yhdysvalloissa on KKK-puolue. Poliittinen johto on kuitenkin estänyt seuraa enää suorittamasta amerikkalaisien tummaihoisten annihilointeja.

Järjestö suorittaa edelleenkin salakokoontumisia, jossa poltetaan ristejä, hakataan salaa mustia ja tanssitaan nuotion keskellä kaavut päällä.

Katso myös[muokkaa]

KKKSchlumpf.PNG edeltäjä:
Orjuus
Yhdysvaltain oikeisto seuraaja:
NRA