Kreivi Vlad III Dracula

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Unnews crooked teeth.jpg Buahhahahahaa!
Tämä verenhimoinen sivu haluaa kuollakseen tutkia kaulaasi lähemmin!
Huomio! Riippumatta siitä, mitä tietämättömät tolvanat kuten Wikipedian nörtit väittävät, kaikki seuraavassa kuvattavat tapaukset ovat tosia! Tämän vakuutuksen allekirjoittaa tri Abraham van Helsing.
Dracula tuntee tiivistä yhteyttä lepakoihin.

Kreivi Vlad III Dracula (1431-?), joka tunnetaan myös nimillä Dracula, Valakian ruhtinas ja Käyttäjä:Cthulhu, on romanialainen epäkuollut vampyyri ja aatelismies. Dracula on esiintynyt kautta historian monilla valenimillä, jotka ovat oveluudessaan uskomattoman nerokkaita. Näistä ehkä pirullisin on Alucard, jonka Hikipedia kuukausien intensiivisen tutkinnan jälkeen selvitti olevan Dracula takaperin!

Elämä 1431-[muokkaa]

Nuoruus[muokkaa]

Kreivi Vlad Dracula syntyi vuonna 1431 pahamaineiseen transylvanialaissukuun. Draculan isä Vlad II Dracul, Lohikäärmeen ritarikunnan perustajajäsen, lupautui Ottomaanien valtakunnan vasalliksi ja antoi vakuudeksi poikansa turkkilaisten panttivangiksi. Turkkilaiset pilkkasivat Draculaa ja syöttivät hänelle vakavan yliannostuksen valkosipulia. Tästä oli seurauksena, että Dracula tuli allergiseksi valkosipulille eikä ole myöhemmin voinut sietää sitä. Lisäksi hän alkoi vihata turkkilaisia ja ihmisiä ylipäänsä. Kun transylvanian maalaiset olivat juovuspäissään tulleet tappaneeksi Draculan isän (ne Balkanin rajut juhlatavat!), ottomaanit asettivat nuoren Draculan Valakian nukkehallitsijaksi. Pian tämän jälkeen Unkarin joukot valtasivat Transylvanian ja Dracula pakeni Moldovaan. Sieltä sai sitä paitsi halvempaa viinaakin, ja Vlad inhosi unkarilaista pálinkaa.

Valtakausi (1456-1462)[muokkaa]

Dracula ymmärsi PR:än merkityksen; Kukaan ei uskonut että tuon näköinen keikari silpoo ja lävistää, tai jos tekeekin niin, se menee "kulttuurillisen moniarvoisuuden" piiriin.

Ryypiskeltyään riittämiin Dneprin rannoilla Dracula kiemurteli Unkarin kuninkaan Janos Hunyadin suosioon. Kuningas teki hänestä Valakian lääninherran vuonna 1456. Dracula vietti aikansa mukavasti maalaisia terrorisoiden (erityisen tehokas hän oli veronkantajana; paikalliset kutsuivat häntä viheliäiseksi verenimijäksi), kunnes ottomaanit hyökkäsivät maakuntaan. Dracula nautti seuranneesta sodasta, sillä se antoi hänelle mahdollisuuden keksiä uusia ja entistä kivuliaampia tapoja ihmisten kiduttamiseen, silpomiseen ja tappamiseen. Draculan suosikiksi nousi seivästäminen, joka toi hänelle pelätyn lisänimensä.

Dracula Ja Vlad Seivästäjä[muokkaa]

Vaikka jotkin lähteet antavat ymmärtää että Dracula ja Vlad Seivästäjä olisivat yksi ja sama henkilö, niin näin ei kuitenkaan ole. Vlad Seivästäjä oli Transylvanialainen herrasmies ja Punaisen Ristin Kannattajain Liiton, PRKL:n perustaja, johon Dracula tutustui ja myöhemmin he olivat jopa kiihkeässä rakkaussuhteessa keskenään, aikakauden normien ja sääntöjen vastaisesti. Juuri Vladilta Dracula oppi seivästämisen pyhän taidon ja vein sen sittemmin aivan uusiin sfääreihin. Tämä historiallinen nimikömmähdys Vladin ja Draculan välillä johtunee kahdesta asiasta, ensinnäkin Draculan toisesta nimestä, Vladista, jonka hän otti itselleen kunnioituksena oikealle rakastetulleen. Toisena syynä voidaan pitää kirkkoa, joka ei halunnut menettää kasvojaan, sillä Vlad Seivästäjä oli yksi kiihkeimmistä ristiretkien tukijoista. Kirkko nähtävästi lavasti Draculan teksteissään Vladiksi, suojellakseen ykkösrahoittajansa kasvoja julkiselta homofobialta ja lynkkaukselta.

Seivästys[muokkaa]

Varoitus! Seivästetyksi joutuminen sattuu ja on paitsi hengenvaarallista, myös sottaista. Älä yritä tätä kotona, älä ainakaan olohuoneessa!

Draculan suosima seivästäminen tapahtuu seuraavasti:

I - Aseta turkkilainen sotavanki vain hieman teroitetun seipään nenään niin, että seiväs työntyy hänen peräaukkoonsa. Vaihtoehtoisesti seiväs voidaan lyödä uhrin vatsaan tai selkään, mutta silloin tämä kuolee nopeammin, mikä ei ole aivan yhtä hauskaa.

II - Työnnä seiväs syvemmälle (ja nauti)

III - Jätä vanki niille sijoilleen ja odota, että seiväs lävistää hänen sisälmyksensä. Sillä välin voit seivästää muita!

Muut huvit[muokkaa]

Dracula osasi pitää hauskaa ja hänen ehtymätön mielikuvituksensa keksi aina uusia hupaisia pikku kepposia. Eräitä hänen suosikkihuveistaan olivat

 • maalaisten tappaminen ja raiskaaminen aina kun huvitti
 • pikkulasten potkiminen
 • pienien suloisten pupujen kurkkujen viiltäminen auki
 • hattujen naulaaminen kiinni ihmisten päähän
 • pappien kivittäminen
 • paistinvartaiden työntäminen ihmisten korvasta sisään ja pään läpi
 • sulan lyijyn juottaminen alamaisille
 • ihmisten silpominen
 • miesten kivesten naulaaminen kiinni seinään (sen jälkeen sai yrittää paeta)
 • lasten nylkeminen elävältä
 • siipien nyppiminen kärpäsiltä
 • yleinen vittuilu
 • hammaslääkärinä toimiminen

Kuolema[muokkaa]

Dracula kuoli 1476 taistelussa turkkilaisia vastaan. Valakian piispa kirosi hänen sielunsa ja kaikki luulivat päässeensä eroon koko paskiaisesta. Siis luulivat...

Kuoleman jälkeinen elämä[muokkaa]

Koska Draculalla oli ollut sikakivaa elämänsä aikana, hän teki Vanhan Vihtahousun kanssa sopimuksen, jonka nojalla palasi kuolleista ikuiseen elämään. Hänestä tuli maailman ensimmäisiä vampyyrejä, kuolleista heränneitä olioita, joiden on saatava elävien verta ravinnokseen tai ne tuhoutuvat. Dracula asettui hylätyn linnansa raunioihin, jonne kuljetti arkkunsa ja josta käsin hyökkäili öisin pahaa-aavistamattomien kyläläisten kimppuun.

Muutto[muokkaa]

Aikaa myöten Dracula kuitenkin kyllästyi transylvanian maaseutuun ja vietettyään siellä lähes 500 vuotta alkoi hän harkita muuttoa ulkomaille. 1800-luvun transylvania ei tosiaankaan tarjonnut paljon vaihtelua ikinuorelle sinkulle, jolla on meno päällä joka ikinen yö. Dracula päätti lähteä Euroopan yöelämän sykkivään keskukseen, brittiläisen imperiumin pääkaupunkiin, Lontooseen. Dracula hankki rehelliseltä kiinteistönvälittäjältä (no, ehkä tällaisen olennon olemassaolosta voidaan kiistellä) Whitbyn vanhan luostarin Englannin rannikkoseudulla vuonna 1895. Hän lastasi matkamuistoksi useita laatikollisia kotimaansa multaa, asettui arkkuunsa ja antoi siirtää sen Constantasta Whitbyyn matkalla olleeseen venäläiseen rahtialukseen. Alus haaksirikkoutui Whitbyn satamaan myrskyssä joitakin viikkoja myöhemmin. Laivalta ei löytynyt ainoatakaan elävää sielua, ja Dracula pakeni suden hahmossa maihin siirrättäen myöhemmin arkkunsa ja multansa Whitbyn luostarin raunioihin. Sieltä käsin hän pystyi mukavasti lentämään lepakon hahmossa Lontoon houkutuksien pariin. Kreivi Dracula olikin usein nähty vieras oopperassa ja kaupungin parhaissa ravintoloissa, olkoonkin, että hän ei milloinkaan syönyt tilaamiaan ruokia. Hän käyttäytyi aina herrasmiesmäisesti ja saavutettuaan jonkin daamin suosiollisen huomion vieraili hän yöllä tämän makuukamarissa imemässä uhrin kuiviin.

Pako[muokkaa]

Terävä alankomaalainen tiedemies professori Abraham van Helsing pääsi perille Draculan vampirismista ja yritti useita kertoja tuhota tämän krusifikseilla, valkosipulilla ja puuseipäillä. Dracula onnistui kuitenkin välttämään van Helsingin ansat ja päätyi piilopaikkansa paljastuttua pakenemaan takaisin Manner-Eurooppaan vuonna 1896. Professori van Helsingin ystävä, kioskikirjailija Bram Stoker esitti Draculan lyhyen Englannin-visiitin kirjallisessa tuotoksessaan "Dracula", joka ilmestyi seuraavana vuonna.

Draculan vierailulla oli kuitenkin brittiläisen imperiumin kannalta kohtalokkaita seurauksia, sillä hän onnistui murtautumaan eräänä yönä Windsorin linnaan ja puremaan kuningatar Viktoria. Kuningatar kuoli kuitenkin vasta myöhemmin, vuonna 1901, jonka jälkeen hänestä tuli Draculan tavoin vampyyri. Vampyyri-Viktorian tunnetuimpiin uhreihin kuuluu mm. prinsessa Diana.

Myöhemmät havainnot[muokkaa]

Hehän ovat kuin...

Draculasta on sittemmin sukeutunut täydellinen kosmopoliitti, joka on vieraillut maailman joka kolkassa. Hän puhuu unkarin unkarin, romanian ja turkin lisäksi sujuvasti englantia (joskin hieman erikoisella korostuksella), ranskaa, saksaa, espanjaa, italiaa, portugalia, venäjää, ruotsia, kreikkaa ja hindiä. Omien sanojensa mukaan hän opiskelee parhaillaan japania ja kiinaa edelleen kasvavien Aasian markkinoiden takia. Draculan tunnetuimpiin uhreihin kuuluvat kuningatar Viktorian lisäksi John F. Kennedy, Grace Kelly, Olof Palme ja Marlboromies. Viimeksi, maaliskuussa 2006, Dracula on havaittu Madeiralla. Tällä hetkellä hän on neuvotteluissa Speden kanssa roolista tämän uudessa elokuvassa.

Kuinka suojautua Draculalta[muokkaa]

Kreivi Dracula on luonnollisestikin äärimmäisen vaarallinen. Hänen puremistaan ei seuraa vain verenhukkaa ja kuolema, vaan myös vampirismi; uhri muuttuu kuolemansa jälkeen samanlaiseksi sieluttomaksi ja paholaismaiseksi, joskin kieltämättä tyylikkääksi verenimijäksi kuin kreivi itse. Lisäksi Draculan puremasta voi saada kaikki yleisimmät veren välityksellä leviävät tartuntataudit, kuten AIDSin. Siksi onkin olennaista tietää, kuinka häneltä voi suojautua.

Ulkonäkö ja tunnistaminen[muokkaa]

Saaliin ääreltä yllätetty, erinomaisen hämmästynyt Dracula, kuvan ottohetkellä esiintyi nimellä Cristopher Lee. Kuvaajalla oli ruhtinaalliset kolme sekuntia aikaa pötkiä pakoon.

Dracula on paitsi vaarallinen, myös tappavan älykäs ja viekas. Hän voi saada kuolevaisen valtaansa hypnoottisella katseellaan. On siis viisainta kääntyä pois jo kaukaa, jos saat hänet näköpiiriisi. Älä juokse, ellet ole varma, että juuri sinä olet hänen suunniteltu uhrinsa; juoksu vain kiinnittää hänen huomionsa. Draculaa voi olla vaikea tunnistaa kaukaa kasvonpiirteistä, sillä hän pystyy halutessaan muuttamaan niitä. Tähän tosin kuluu aina hieman aikaa. Dracula liikkuu maailmalla peiteidentiteetin turvin; hän on esiintynyt mm. nimillä Béla Lugosi, Christopher Lee ja Gary Oldman. Draculan yleisiin tuntomerkkeihin kuuluu linjakas ja erittäin aistikas musta viitta, joka on sisältä vuorattu punaisella sametilla. Häntä et tapaa verkkareissa. Dracula pukeutuu aina tyylikkäästi. Dracula on sairaalloisen kalpea ja hänen punertavissä silmissään on pistävä katse. Hänen huulensa ovat epätavallisen punaiset ja jos katsot tarkkaan, saatat nähdä hänen neulanterävät kulmahampaansa, kun hän nauraa. Dracula ei ymmärrettävästi naura usein julkisesti, vaikka hänellä onkin muuten mainio huumorintaju. Jos epäilet omituista illallisvierasta Draculaksi, tarkkaile hänen syömistään ja juomistaan. Dracula ei syö, eikä hän juo viiniä tai ylipäänsä muuta kuin verta mielellään, sillä hänen kliinisesti kuolleille sisälmyksilleen tuottaa suunnatonta vaivaa sulattaa muita aineita kuin verta. Jos haluat vahvistuksen epäilyillesi, tarjoa hänelle hammastikku. Dracula ei hampaidensa paljastumisen pelossa käytä hammastikkua julkisissa tilaisuuksissa. Tarkkaile myös peilejä. Dracula vihaa peilejä, sillä hän ei heijastu niiden pinnasta. Pidä aina mukanasi taskupeili, jotta voit tarvittaessa varmistua asiasta ja pelastaa henkesi.

Torjunta[muokkaa]

Valkosipuli[muokkaa]

Suoraa katsekontaktia Draculan kanssa kannattaa välttää. Tässä harvinaisessa valokuvassa kreivi esiintyy peite-identiteetillä "Béla Lugosi".

Jos mahdollista, kannattaa Dracula torjua mahdollisimman hyvin ennakolta. Et varmasti halua kohdata häntä silmästä silmään! Dracula inhoaa valkosipulia. Hyvä konsti on syödä sitä runsaasti, niin että henkesi haisee sille jatkuvasti. Näin Dracula ei voi jatkaa puuhiaan kumarruttuaan tyynyllä lepäävän kaulasi ääreen yöllä. Tämä varotoimi saattaa tosin rajoittaa sosiaalista elämääsi, mutta haluatko tosiaan ehdoin tahdoin muuttua eläväksi ruumiiksi? Valkosipulista voi myös tehdä seppeleitä, joita kannattaa ripustaa ikkunoille ja muiden sisäänkäyntien tietämille. Vastuullinen ja Dracula-riskeistä tietoinen kansalainen asettaa kynsilaukkaseppeleen päänsä päälle ja surkuttelee niitä, jotka typeryydessään häntä sen vuoksi pilkkaavat. Suositellaan myös valkosipulisumuttimen hankkimista. Pippurisumutteen tavoin toimiva aine torjuu vampyyrin lähietäisyydeltä. Ranskalaisen ruoan on myös todettu olevan erittäin tehokas ase kreiviä ja hänen kätyreitään vastaan käydyissä taisteluissa.

Krusifiksit ja muut uskonnolliset esineet[muokkaa]

Krusifiksit ovat toinen, hyväksi havaittu keino Draculaa vastaan. Krusifiksi edustaa hyvää, jota Dracula ei saatanallisena olentona voi sietää. Myös useimpien muiden uskontojen tunnukset, kuten Daavidin tähti ja muslimien uskontunnustus, torjuvat kreivi Draculan. Krusifiksi on hyvä pitää aina ulottuvilla. Hyökkäävä kreivi Dracula tulee päästää kyllin lähelle, ja krusifiksi tulee ottaa esiin aina viime hetkellä. Tämä pakottaa hänet peräytymään kouristusten vallassa. Ota jalat allesi välittömästi vampyyrin perääntyessä. Tyypillinen aloittelijan virhe on paljastaa krusifiksi liian aikaisin tai lähteä etenemään peräytyvää vampyyrikreiviä kohti sen kanssa. Kun Dracula on kerännyt voimansa takaisin, hän pakottaa tällä tavoin menettelevät typerykset katsekontaktiin ja hypnotisoi heidät nakkaamaan krusifiksin syrjään. Ja sen jälkeen hän on hyvin, hyvin vihainen.

Päivänvalo[muokkaa]

Kreivi Dracula on voimissaan vain auringonlaskun ja -nousun välisenä aikana. Erään näkemyksen mukaan hänen tulee olla arkussaan viimeistään auringon noustessa, tai hän hajoaa 500 vuotta vanhaksi tomuksi. Toisen näkemyksen mukaan auringonvalo ei tuhoa Draculaa, vaan saa hänet vain menettämään yliluonnolliset voimansa, jolloin hänestä tulee yhtä vaarallinen kuin kenestä tahansa puolen vuosituhannen ikäisestä käppänästä. Dracula vihaa pohjoismaiden kesää tästä syystä. Jos vietät kesäsi Suomessa, voit siis olla melko rauhallisin mielin, sillä sinua uhkaavat silloin todennäköisesti vain Draculan mitättömät pikkuserkut, hyttyset. Jos olet ulkomailla, tai jos on jokin muu vuodenaika kuin kesä ja kohtaat Draculan, yritä viivytellä häntä, etenkin, jos aamuyö on jo pitkällä. Dracula on turhamainen ja jos häntä imartelee tarpeeksi, saattaa hän unohtua kertomaan elämäntarinaansa auringonnousuun asti. Pyydä hänen nimikirjoitustaan ja sano ihailevasi hänen jännittävää elämäänsä - tai kuolemaansa, kummaksi hän sitä sitten kutsuukin. Jos saat hänet jatkamaan jaarittelua, älä missään nimessä nukahda - se ärsyttää häntä suunnattomasti, ja sen jälkeen olet mennyttä. Pidä itsesi hereillä ja kun olet varma, että aurinko on noussut, riennä ikkunaan ja avaa verhot. Älä yritä tätä, jos ikkunasi on varjon puolella.

Puuseipäät[muokkaa]

Viimeinen keino Draculan lopulliseen tuhoamiseen, joka pätee myös kaikille muille vampyyreille, on puuseipään lyöminen hänen sydämensä läpi. Yritä tätä vain viimeisenä keinona tai jos löydät kreivin arkustaan päiväsaikaan (tunnet hänet kyllä, hänen silmänsä tuijottavat rävähtämättä eteenpäin ja hänen huulensa ovat hehkuvan punaiset). Dracula on nimittäin uskomattoman vahva ja voittaa kenet tahansa kahdenvälisessä kamppailussa. Mikäli aiot käyttää tätä menetelmää, varmistu ensin, että vampyyriksi epäilemäsi henkilö todella on vampyyri. Muutoin saatat joutua syytteeseen.

Kirjallisuutta[muokkaa]

 • Dracula, kreivi: Elämäni ja kuolemani. Undead Press of Transylvania, 1900
 • Helsing, Abraham van: Kreivi Draculan rikokset ja kuinka hänet tuhotaan, Amsterdam 1905

Kyvyt ja voimat[muokkaa]

Draculalla on monia erilaisia kykyjä ja voimia suorittaa mitä mahdottomimpia asioita mm.

 • Kyky saada mustalaiset tekemään töitä.
 • Kyky saada Twilight loppumaan.

Katso myös[muokkaa]

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Black.png edeltäjä:
Alucard
Pimeyden herra
(1600-1630)
seuraaja:
Nigel