Korso

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Tiäzä, Korsosta.

”"Korsossa nussitaan ja puukko-Rane riehuu"”

~Korsolaisten tiäzä slogan

Korso on niinq kaupunginosa vittu tiäzä Vantaan koillisosassa.

Star.svg
Tämä artikkeli niinku on kouluesimerkki vittu siitä, miltä totanoin hyvä sivu voi vittu näyttää. Tee tiätsä näin.
Kaunein osa Korson ankkalammella on tiäzä roskikset

Maantiede[muokkaa]

Sijainti[muokkaa]

Korso (N 60° 21′ 3″, E 025° 4′ 40″) sijaizee vittu pääradan varrella. totanoin Lähin vittu "kaupunki" tiäzä on Kerava 6 km niinq pohjoiseen. Kukaan ei onnex tiiä että vittu Korso ois valittu vantaan pääkaupungix mutq Tiksis on Hotelli Vantaa ja siellä saa pesää helpommin niin vittu Tiksist tuliki Vantaan pääkaupunki. No ankkarock on loppu eikä ketään kiinosta enää vittuakaan mikään korso. Mut korsoraattori elää ja korson on maailman paras paikka dokata ja olla kännissä.

Lähialueet[muokkaa]

Vantaan kaupunginosajaottelun mukaan Korso rajoittuu idässä vittu junarataan, pohjoises Vallinojaan ja luotees Vierumäkeen, mutta totanoin usein Korsoon vittu luetaan kesqstan tiäzä lisäx niinq edellä mainitut kax vittu kaupunginosaa sekä, tiäzä, Leppäkorpi vittu Matari tota Mezola ja Mikkola.

Korso-Koivukylän palvelualue kattaa koko totanoin Koillis-Vantaan vittu ja on 46 946 hengen asukasmäärällään (tilanne 1.1.2006) tiäzä suurin Vantaan viidestä niinq palvelualueista. vittu Korso-Koivukylän palvelualue on totanoin pinta-alaltaan 32,4 km2:n suuruinen, 14 vittu Vantaan kaupunginosaa käsittävä alue.

Yx tärkee alue vittu korsos on miqqola jos on vittu korson kovimmät äijjämäänit. Jos tuut vitty miqqolaa varo yht äijjämään porukkaa ku ne vittu laittaa teiät perunasäkkii saatana. Ja vetää teit kylkee. Dansku on niitten johtaja et varokaa sitä kosk jos vittuilette sil artsi vittu paskoo teiät. Miqqolas ei kannata pummii röökii keltää qu qukaa ei vittu ikin heitä kosk ne on vitu pihei. lol

Historia[muokkaa]

Korson vähä niinq palkittu elementtivesitornisto. Se on vähä niinq olennainen osa vittu Korson tiäzä historiallispoliittista vittu infrastruktuuria. Tornin Graffitit ja Tagit on tiäzä Korsolaisten vittu tilataidetta.

Korson nimi tiäzä synty, qn kolmen kylän niinq Tuusulan vittu Ali-Keravan ja Hyrylän sekä totanoin Helsingin pitäjän vittu Hanabölen tiäzä rajojen yhtymäkohta niinq merkittiin Korson vittu korkeimmalle totanoin kalliolle vittu ristillä (risti tiäzä on ruozixi kors ja kylien välinen raja ; nimi tarkoitti siis alun perin niinq ristirajaa. Tarkottaa vittu hurreja ja totanoin hihhuleita.) Lähellä Ruusuvuoren vittu koulua sijaizevalt paikalt löytyy Korson totanoin historiast kertova muistolaatta. Siin on monta Graffittii ja Tagii.

Tiätsä vanhimmat Korsoon käsitteenä viittaava niiq doqmentti oli vittu et 1783 vittu päätettiin doqjen keske et "jos joq tänne ei keneqn maalle tiäzä vittu tulee, se tulee korsooseen eikä korsoon."

1800-luq[muokkaa]

1880-luvun lopul tarvittiin pääradalle ohituspaikkaa Tiksin vittu ja Keravan puoliväliin. tiäzä Asema niinq sijotettiin lähes vittu asumattomaan erämaahan Tuusulan totanoin ja vittu Helsingin pitäjän tiäzä rajalle; niinq Korsoon. Juna vittu alkoi pysähtyä totanoin Korson asemal kax kertaa vittu päivässä, mikä tiäzä merkizi alqsysäystä niinq alueen kehityxelle tai jotain.

1900-luq[muokkaa]

Alueen kasvu oli nopeaa vittu etenkin sotien jälkeen, ja 1950-luvul totanoin Korso oli Suomen vittu suurin yhtenäinen omakotialue. tiäzä Vuoteen 1955 asti Helsingin maalaisqnnan, niinq Tuusulan ja vittu Keravan qntien totanoin välinen raja vittu (vanha Korsrå) oli keskellä tiäzä Korsoa, niinq mutta alueen vittu kasvaes tämä aiheutti totanoin hallinnollisia ongelmia ja Korso vittu liitettiin kokonaisuudessaan tiäzä Helsingin maalaisqntaan. 1970-luvult lähtien Korsoon niinq on rakennettu vittu runsaasti kerrostaloja ja hajotettu muutama ikqna.

2000-luq[muokkaa]

Tällä vuosituhannel totanoin kaupinginosaan on vittu laittomasti rakennettu monivammatalo tiäzä Lumo. Rautatieasema niinq ja seuraqntakesqs on myös vittu uudistettu, mutta laillisesti. Alueelle totanoin (tiäzä 1950 -luvulta eteenpäin) rakennetut opiskelija-asunnot vittu ovat monen tiäzä pääkaupunkiseudun opiskelijan niinq kotina opiskeluaikana. Tulevaisuuden suunnitelmiin vittu qluu qlomäen ja Rekolanmäen totanoin väliin tuleva Korso-Koivukylän urheilupuisto Elmo. Korso niinqu julistettii Suomen Pariisixi vittu vuonna 2017.

Väestö[muokkaa]

Korson asukasluq on virallisesti 7 356 (2015), mut koko vittu suuralueella 29 852 (2015). Asukkaat pitävät ympäristön mielenkiintoisena ja tiäzä vittu tapahtumarikkaana.

Palvelut[muokkaa]

Korson palvelualueel tiäzä on n. niinq 30 000 asukast ja jotai 4 000 työpaikkaa. Korson aseman vittu läheisyydessä pääradan itäpuolel ovat totanoin Korson sosiaali- vittu ja terveysasema, tiäzä missä on mm. Kelan konttori, Korson julkisen toiminnan niinq mekka. Lisäx radan niinq itäpuolel ovat vittu perheneuvola ja totanoin suasitut Korso-Rekolan psykiatrinen poliklinikka sekä vittu asiamiesposti. Pääradan länsipuolel on tiäzä laittomalla kartellilla ja tiäzä vaikka millä muul vittu vilungilla vittu tehty monitoimikesqs LUMO, niinq jos sijaizevat yhteispalvelupiste, kirjasto, vittu liiqntahalli sekä Lumon totanoin lukio ja Lumo-sali. Poliisiakin kiinnostaa!

Liikenne[muokkaa]

Tiäzä vittu opastaa.

Vittu näit poismenojuttui tarttet totanoin niinq Korsos. Et ota opixes näist. vittu

Ajoyhteydet[muokkaa]

Korson länsipuolel qlkee Tuusulan moottoritie vittu (45) ja itäpuolel Lahden moottoritie tiäzä (E75). qmmastakin niinq on liittymä tielle numero vittu 152 totanoin Korsoon. Helsinki-Vantaa lentoasema sijaizee vittu noin 9 tiäzä kilometriä lounaaseen. ja vittu tiiättekste vittu et vittu kaikil on ne vitun autot joit kukaa ei varmaa vittu tiennby vittu.

Junat[muokkaa]

K-juna liikennöi niinq Korson rautatieasemalt ruuhka-aikoina 10 minuutin vittu välein. Muuhun totanoin päiväsaikaan vittu N-juna tiäzä liikennöi 10 niinq minuutin välein. vittu Hiljaisempina aikoina asemal pysähtyvät T-junat. T -juna tunnetaan totanoin niinq "juoppojunana". Junat totanoin Keravan suuntaan vittu lähtee raiteelt 3 tiäzä ja niinq Helsingin suuntaan vittu raiteelt 4.

Bussit[muokkaa]

Linjat 731 (yällä niinku 731N), 739, 633 (yällä 633N) qlkevat totanoin Helsinkiin, vittu 587 Peijaxen sairaalan tiäzä kautta Mellunmäkeen, niinku 631 ja 735 Tikqrilaan, 973 vittu Keravalle ja Peijaxeen ja totanoin 736 vittu Viarumäelle.

Matkalippu[muokkaa]

Korsos on mahdollist käyttää seutuliikenteen matkakorttia, qten niinq kaikis muissakin Vantaan, Espoon tai vittu Helsingin kaupunginosissa. Mut yleensä ilman lippua tiäzä mitä meinaan niinq vittu?

Pysäköinti[muokkaa]

Rautatieaseman liityntäpysäköintihallin 79 autopaikan lisäx totanoin alueel on vittu 155 pyöräpaikkaa.

Kaupat[muokkaa]

Siel on vittu kasks Ä'sää jois myydää megist ja yks K-market jos myydään ES ja sit vittu siin lähel olevas kaupungis nimeltää Kulomäki jos on Siwa sit Korsos on myös varmaa 5 R-kioskii vittu.


Urheilu, liiqnta tiäzä ja niinq ulkoilu[muokkaa]

Urheiluseuroja:

 • Korson qlaus ry
 • Korson qppi r.y.,
 • Korson Palliseura totanoin ry,
 • Korson vittu Veto ry,
 • tiäzä GrafTagers FBC ry.

Partiolippuqntia[muokkaa]

 • Korson Honkaveljet
 • Kaarnapartio
 • Poliisipartio
 • Ankkapartio
 • Korson pulloveikot
 • Korson GhettoSläbärit
 • Kårsoon pelaajat(ei niiiin)hetskupåikien ikioma hippaseura
 • Seiloripartio

qlttuuri[muokkaa]

Vittu. Tiätsä.

Ankkarock eloqs päättää niinq kesän vittu suurten totanoin rock-festivaalien kauden. Vittu Ankkalammen puistos ja sen ympäristössä järjestettävä Ankkarock tiäzä on yx Suomen niinq tunnetuimmist musiikkitapahtumist (yli 32 000 kävijää vittu vuonna 2006). Varjoankka. Toukoqs Korson kesqspuistos järjestettävässä tapahtumas soittavat totanoin esiintymiskokemust kaipaavat bändit. Korsossa spreijataan katutaiteena tiäzä Graffittei ja Tagei totanoin aktiivisesti. Ne kaikki khuulit jutskat on siel alikulkutunnelis. Korson paras ihmine on sellane ku Sini.

Tapahtumia[muokkaa]

 • Turpaanvetomarkkinat toukoqssa
 • Korso Cup salioluttelu bandissä, turnaus syysqssa
 • Korson Spurgupolq jouluqssa.

Muuta[muokkaa]

Korson elementtivesitorni valittiin vuoden vittu 1972 betonirakenteexi. Siin on tiäzä monta Graffittii ja Tagii. Tiäzä.

Aiheest niinq vittu muualla[muokkaa]

Internet-sivustoja
Hauskat: Sieni.us - Habbo - Weebls Stuff - Suomi24 - YouTube - Korsoraattori - Skientologiankirkko.fi - Taitopelit - Kuvalaudat
Tylsät: Runescape - Travian - Ilmainen sanakirja - Google - Riemurasia - Adressit.com - Huuto.net - Pulju.net - Punk in Finland - Naurunappula
Epäilyttävät: Facebook - Vauva.fi - Alastonsuomi - IRC-Galleria - 4chan - Outlook - Demi - eBay - Hommaforum - Vunet - Reddit - Twitter - Encyclopedia Dramatica - TV Tropes
Wikisivustot eli vapaat ohjelmistot: Wikipedia ja sen sisarprojektit - Hikipedia - Se toinen Hikipedia - MediaWiki - Haaparantawiki