Kolmas pakolaisvirta

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alexstubb.JPG VAROITUS!
Tämän artikkelin suosiossa on kysymys suomalaisten huonosta itsetunnosta. Pahimmassa tapauksessa se saattoi häpäistä jopa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden.
Kolmas pakolaisvirta
osa Syyrian sotaa
osa ISIS:n irrendatismia
jatkoa infosodalle
Pakolaisjuttu.jpg
Kolmekymmentätuhatta pakolaista marssi näin,
soraista tietä Eurooppaan päin.
Vaikka matka oli raskas niin,
heidät Lähi-itään takaisin käännytettiin.
Sota alkoi: Heinäkuu 2015
Sota loppui: Selviää huomenna
Paikka: Eurooppa, Välimeri
Tulos: ISIS on vahvistanut asemaansa Länsi- ja Keski-Euroopassa
Sodan vaikutukset: Oikeistopopulismi on yhtä suosittua kuin 30-luvulla
Taistelevat osapuolet
Suvaitsevaiset
Icons-flag-be.png Belgia
Ranska.gif Ranska
Swedish flag 1.gif Ruotsi
Saksa.gif Saksa
heinäkuu 2015-
Danish flag 1.gif Tanska
heinäkuu-marraskuu 2015
Iso-Britannia.gif Iso-Britannia
heinäkuu 2015-
kesäkuu 2016


Neuvottomat
Suomi.gif Suomi
heinäkuu 2015-

Rajat kiinni! (tai sinnepäin)
Banderabulgaria.png Bulgaria
Itävalta.gif Itävalta
Poland flag 1.png Puola
Slovakia.svg Slovakia
Czech Flag 1.gif Tsekki
Hungarian flag 1.gif Unkari
heinäkuu 2015-
Danish flag 1.gif Tanska
marraskuu 2015-
Muut osalliset
125px-Croatia flag large.png Balkan
Italia.gif Italia
Flag of Finland or Greece.png Kreikka
Turkeyflag.gif Turkki
Icons-flag-ru.png Venäjä
heinäkuu 2015-

Kolmas pakolaisvirta on tämänhetkinen ja puhuttavin kriisi Euroopan sisällä tällä vuosikymmenellä. Ensimmäinen pakolaisvirta sattui vuotena 1975, kun paljon ihmisiä muutti Vietnamista niin Eurooppaan (Suomi lukuun ottaen) kuin Yhdysvaltoihin. Toinen pakolaisvirta tapahtui Neuvostoliiton ja muun itäblokin hajotessa 90-luvun alussa, jolloin myös Somaliassa alkoivat levottomuudet, jotka vierittivät ihmisiä yhä pohjoisemmaksi. Suomi tosin välttyi pahimmasta pakolaistulvasta vanhojen kommunistien vallankaappauksen epäonnistui, mutta sai ottaa vastaan muutaman inkerin ja kroaatin sekä liudan somalipakolaisia. Toisen maailmansodan aikaista evakoiden muuttovirtaa ei laskettu "tulvaksi", sillä ajateltiin evakoiden palaavaan "koto-Suomeen".[1] Kansallissosialistikenraalien muuttaminen Etelä-Amerikkaan oli asia erikseen, sillä se käsitettiin eri kansanryhmien perinnöllisen vaeltamisena, jota esiintyy mm. romanien keskuudessa. Nykyään pakolaiset ovat syyrialaisia, kurdeja, irakilaisia ja ISIS-taistelijoita.

Tie kriisiin[muokkaa]

Vasemmiston epäonnistuttua luomaan Kreikasta maanpäällisen utopian ja yrittäessä maksaa Kreikan velat ottamalla lainaa, maa ajautui rappiolle. Tämä oli pakolaisille ja sotalapsille[2] eräänlainen portti "paratiisiin" eli Eurooppaan.[3] Mahdollisesti Tunisian turistien rantakohteille hyökkääminen ajoi paikkalliset kumiveneisiin ja sillä Eurooppaan. Ihme kyllä, jotkut syyrialaispakolaiset (samoin kurdit) lähtivät Välimeren yli Eurooppaan, mutta suurilta miestappioista onneksi selvittiin viisaimpien pakolaisten menessä Turkin ja Venäjän kautta. Tosin osalle ei käynyt yhtä hyvä tuuri, kun he unohtivat tiputtuaan laidan yli tai veneen upotessa uida.

Säännöllisesti pakolaisia ottavia maita ovat pääasiassa Kreikka, Turkki ja Italia, joka on vastuussa vartavasten mereen eksyneistä ja hukkuneista pakolaisista. Italia on yrittänyt saada kiinni pakolaisia rahtaavia salakuljettajia, tuloksetta. Pahansuopasimmilla salakuljettajilla on joskus tapana tehdä Costa Concordiat[4] ja kääriä työstä rahat[5]. Tästä tietoiset italialaiset yrittävät parhaansa pelastaa kaikki, jotka pelastettavissa on.

Pakolaisten levittäytyessä Kreikkasta, joutuivat varsinkin Serbia ja Makedonia antautumaan maittensa läpi kulkeville pakolaisille. Monet Itä-Euroopan ovat muodostaneet vastarintoja maittensa rajoille puolustaaksen heidän vapauttaan, jota vielä katkerasti havitellaan niin monien kommunismin sortaman vuoden. Vaikkakin maat ovat pystyneet pitämään rauhan yllä[6], ne ovat joutuneet haukutuksi pelkurimaisiksi rasisteiksi ylin kyllin pakolaisia ottaneiden maiden johdosta. Varsinkin Saksa on kokenut huonoa omatuntoaan toisen maailmansodan aikaisista tapahtumia, jonka seurauksena on se ottanut eniten pakolaiskiintiöitä. Vuodenvaihteessa (2015-2016) Saksassa ilmoitettiin poliisille toista tuhatta rikosilmoitusta maahanmuuttajien aiheuttamista seksuaalisesta häirinnästä siviiliväestöä kohtaan.[7] Kaikista Schengen-maista mieluiten pakolaisia otti vastaan läntinen naapurimme Ruotsi, sillä jokainen maan asioista päättävä ruotsalainen oli kasvatettu sosialidemokratian ja kansainvälisyyden varjossa. Ruotsalaiset käyttävät amerikkalaista mallia, jonka mukaan jokainen on oman onnensa seppä[8]. Tämä johti siihen, etteivät pakolaiset saaneet koulutusta, jonka seurauksena pakolaiset kerääntyivät tiettyihin kaupunginosiin ja terrorisoivat aluetta rötöstelemällä ja kyseenalaistamalla auktoriteettejä nyrkein. Mikään ei ollut levinnyt yhtä nopeasti Euroopassa sitten keskiajan, kuin pakolaiset.

Suomi kriisissä[muokkaa]

Koska Suomi on EU:ssa, on se välttämättä joutunut kriisin keskelle ottaessaan pakolaisia sekä Euroopasta että Venäjältä. Pakolaisten "huostaanottoon" on Suomen valtio joutunut käyttämään noin neljäsosaa enemmän valtion budjetista, joka on aiheuttanut närkästystä kansan syvissä riveissä. Koska pakolaiset eivät saa lupaa tehdä työtä, Suomessa on yhä enemmän työttömiä. Rahaa kuluu asutukseen, kotouttamiseen (kuten kielen opiskelu), ruokaan[9] ja harrastuksiin, kun kansa seisoo leipäjonossa. Tämä on radikalisoinut varsinkin niitä, joista suomalaisia tulisi auttaa enemmän. Pakolaisvihaa ovat lietsoneet Suomessakin uutiset, joissa kerrotaan kuinka islaminuskoiset turvapaikanhakijat eivät ole pystyneet muuttamaan käsitystään lapsista ja suojaikärajasta sopeutuessaan uuteen kotimaahan. Ainoa asia mitä pakolaiset ovat Suomessa elvyttäneet on Suomen sisällä syntyneiden lasten syntyvyyttä ja väkimäärää. Pakolaisille suunniteltu kulttuuri- ja viihdekeskus Helsingin moskeija näyttää tulevan tiensä päähän, sillä yhä enemmän Suomeen tulevia pakolaisia rekisteröityy alkuperäisissä kotimaissaan vainotuiksi kristityiksi.

Tilanne on kahtiajakautunut: toinen osa haluaisi auttaa 5 miljoonan kansaa ja toinen puolisko haluaisi auttaa 10 miljoonaa pakolaista lähinnä ottamalla heidät Suomeen. Kahden puolen välille mahtuu myös kolmas ryhmä, joka haluaisi auttaa apua tarvitsevia ja samoin auttaa kansaa. Koska kolmas ryhmä ei ole varsinaisesti järjestäytynyt, monet kolmannesta ryhmästä liittyvät ääriryhmiin ja päinvastoin. Seuraavaan osioon on taltioitu kahden ja puolikkaan tämän kriisin kokijan tarinaa:

”Jätin vaimon ja lapseni taakse paetessani keskeltä Syyrian sotaa. On hieno asia, että Syyriaan on jäänyt vielä ihmisiä taistelemaan Bashar Al-Assadin hirmuhallintoa vastaan. Minä ja monet muut toverit kävelivät monta uuvuttavaa vuorokautta halki Turkin ja sieltä Kreikkaan. Pakolaisleireillä oli ahtaat oltavat. Kaikkien kanssakävijöitteni onneksi mursimme Makedonian rajan, josta ajauduimme Serbiaan, mistä siirryimme yhä pohjoisemmaksi Unkarin rautateitä pitkin. Kävellessämme läpi Saksan monet toverit jäivät sen pakolaisille rakennettuihin infrastrukteereihin, mutta minä ja muutama sata muuta jatkoimme yhä pohjoisen haaremiin – Suomeen. Olimme kaikki helpottuneita, kun saavuimme Tornioon. Osa kantaväestöstä ei tykännyt meidän tulostamme, mutta onneksi enemmistö otti meidät sydämmellisesti vastaan. Silloin tiesin, että olimme päässeet maanpäälliseen paratiisiin monen vastoinkäymisen jälkeen. Sitten huomasin, että oli kylmä ja ruoka pahaa.”

~Syyrialainen mies, 22v (saapunut Eurooppaan elokuussa)
Lahtelainen KKK-mies nousi vuoden 2015 syyskuussa yhdeksi kolmannen pakolaisvirran symboliksi. KKK-miehen protesti paljasti, kuinka solidaarisen Euroopan pohjoiset kansalaiset kokevat tulleensa ajetuksi nurkkaan suuren pakolaisvirran edessä[10]

”Kävin tavanomaisesti ostamassa heinäkuiset Ilta-Sanomat, minkä etusivulle oli isoin harakanvarpain kirjotettu pakolaisten uudesta aallosta Eurooppaan. Mieleeni tulivat heti vaimoni ja kahden teini-ikäisen tyttäreni turvallisuuden takaaminen. Enkä ole rasisti – vaikka niin väitetään – vaan olen huolissani siitä, käyvätkö valtamedian kirjoittamat raiskaustarinat toteen sekä kuinka Suomen talous kestäisi tämän suuren ryöpyn. Tarkoitan, kuinka meiltä löytyy tarpeeksi resursseja kustantamaan maahanmuuttajien asuminen, syöminen ja harrastustoiminta, syöksymmeihän me taantumaan vuonna 2009. Jotkut naapureistamme jaksoivat vouhkata Suomen kulttuurin ja kristillisten arvojen säilymisestä, mutta minusta on ihan hyvä, että saamme vähän väriä harmaaseen kulttuuriimme. Varsinkin ruokakulttuuriin, sillä pidän parhaimpana ulkomaisena ruokana kebabia. Viikon päästä vaimoni otti eron minusta, petettyään minut irakilaisen upseerin kanssa. Myös toinen tyttäristäni esitteli uuden mustan poikaystävänsä ja hän myös kertoi olevansa raskaana.”

~Torniolainen mies, 35v (asunut Torniossa koko ikänsä)

”Ei tollaset landepaukut tajuu mistää mitää. Ihme junttipersu.
#unelma #stopracism #refugeeswelcome

~Helsinkiläinen toimittaja, 20v (Käynyt Intiassa kuukausi sitten)

Valtamedia tulee peliin[muokkaa]

Pääartikkeli: Vihapuhe

YLE myy Suomen anarkisteille!!!!!

Euroopan oletettiin jakautuneen ainoastaan "suljettuihin" ja "avoimiin", mutta "avoimissa" yhteiskunnissa ilmeni myös intoa sulkea rajat. Esimerkkinä Iso-Britannian Brexit-sopimus, josta erottiin suurimmaksi osin maahanmuuton takia. Nykyään suljettua yhteiskuntaa ei hallitse Kim Jong-un, vaan Donald Trump. Avoimen ja suljetun yhteiskunnan määritelmä kuitenkin riippuu usein ihmisestä eli kallistuuko oikealle vaiko vasemmalle. Länsimaat eivät ole ainoita, jotka kamppailevat kahden yhteiskuntamuodon välillä:

Kun Suomen kansa alkoi jakautua, samalla lailla kuin itsenäisyyden alussa, alkoi jakautuneisiin puoliin kasvaa oma propagandakoneistossa. Sotatantereiksi kasvoivat Facebook, Twitter ja muu valtamedia. Tämä todistaakin, kuinka nykyisen sodankäynnin tärkein väline on internet.[11] Suomalaiset jakautuivat kolmeen joukkoon: suvaitsevaiset (37%), suomalaisuuden puolestapuhujat (22%) ja sivusta katsovat (51%). Tilannetta voisi pitää samana kuin suomen sisällisodassa; kaupunkilaiset punaiset vastakkain valkoista talonpoikaisarmeijaa vastaan ja Ruotsiin luikkivat suomenruotsalaiset. Keskustelua ovat aiheuttaneet mm. sotaa pakenevien pakolaisten nälkälakko ja tumman naisen ilmestyminen Felix-tomaattiketsuppien purkkeihin.[12]

Suomalaisuuden puolestapuhujat (Dublinin sopimus)[muokkaa]

Kuvasarja siitä, miten suvaitsevaiset näkevät nämä juntit. Suvaitsevaiset ovat paljon kierompia porautuessaan suomalaisuuden puolestapuhujien virheisiin
Pääartikkeli: MV-lehti

Suomalaisuuden puolestapuhujista (suvaitsevat sanovat heitä leikillisesti rasisteiksi, fasisteiksi ja junteiksi) miltei kaikki kuuluvat kantaväestöön. Heidän takana seisovat useimmiten katupartiot, Perussuomalaiset ja monet nostalgiaa verestävät ihmiset. Heidän suurimpana kenraalina he pitävät marsalkka Mannerheimia, mutta ovat tyytyneet kenraali Immosen ja majuri Tynkkysen toimiin[13]. Heidän lähtökohtansa tähän sotaan on yksinkertainen; karkoitetaan kaikki muslimit tyrehdyttäen samalla islamisaation ja estetään muiden elintasopakolaisten pääsy Suomeen. Puheissaan ja kirjoituksissaan suomalaisuuden puolestapuhujat korostavat suomalaisuutta ja kutsuvat monikulttuurisuutta mädäksi. Varsinkin Twitter- ja Facebook-päivityksissä he ylistävät suomalaisuuttaan kirjoittamalla usein Suomalaisuuden isolla alkukirjaimella. He myös arvostavat esi-isiensä jatkuvaa ahkerointia hyvinvointivaltion puolesta kirjoittamalla "isän" erikseen "maan" kanssa. Tämä viittanee omistusliitteeseen isäni maa. Mielenosoituksissaan he korostavat suljettua yhteiskuntaa ja – kuten aina – suomalaisia ja kristillisiä arvoa. Tätä varten he ovat nostaneet venäläisen MV-lehden äänenkannattajakseen. Heidän merkittävin voitto tässä sodassa tapahtui "suvakkiradio-YLEn" muuttettua heidän toimittajien käyttämään "monikulttuurisuutta" "kulttuurien moninaisuudeksi" suomalaisuuden puolestapuhujien painostuksella.

Suvaitsevaiset (Schengen-sopimus)[muokkaa]

Pääartikkeli: Punaviherstalinismi
Suomalaisuuden puolestapuhujien näkemys suvakeista. Suomalaisuuden puolestapuhujat näkevät ainoastaan suvaitsevaisten mediakasvouden ja pintapuolen

Suvaitsevaisista (suomalaiset puolestapuhujat kutsuvat heitä hilpeästi suvakeiksi, hipeiksi ja vihervassareiksi) lähes jokainen on Helsingistä kotoisin. Heidän takana seisovat useimmiten feministit, vihreät ja monet mätää hallintoa vastaan kapinoivat anarkistinuoret. Kaikkia suvaitsevaisia yhdistää kommunismin ja islamin[14] ihailu, mikä tarkoittaa usein Stalinin pyhittämistä rikkeistään. Li Andersson ja Bernie Sanders ovat kuitenkin olleet heille hyviä esikuvia. Heidän päämääränsä on monimutkaisempi; solidaarinen ja avoin yhteiskunta, joka rakennetaan poistamalla julkisiin palveluihin kohdistuneet leikkaukset ja ottamalla lisää kouluttamattomiakin pakolaisia. Tämän he usein kiteyttävät mielenosoituksissaan iskulauseisiin, esimerkiksi haista paska rasisti ja menkää vittuun nationalistit. Suvaitsevaisilla on etulyöntiasema valtamediassa, sillä moni toimittaja ja blogi-kirjoittaja on suvaitsevainen. Tällä tavoin he voivat kirjoittaa omat kolumninsa oikeina uutisina ja julkaista ne televisiossa, painetuissa lehdissä ja internetissä Lähde?. MV-lehti pystyy ainoastaan viimeiseen näistä. Vuoden 2016 tammikuussa eräs eteläpohjanmaalainen suvaitsevainen lanseerasi oman katupartion parodioidakseen Soldiers of Odineita, Loldiers of Odinin[15]. Yleisradio on paheksunut laitonta katupartiointia, mutta leikkinyt supersankaria tuodessaan Soldiers of Odinin yksityisiä Facebook-keskusteluja julki[16][17], joista poliisi on huomauttanut Ylelle.

Sivusta katsovat (Sentrismi)[muokkaa]

Sivusta katsovat seuraavat vierestä tilanteiden kulkua. He ovat puolueeton ryhmä, josta he voivat loikata kumpaan edellämainittuun joukkoon tahansa tahrattomalla historiallaan. Heidän kirjoitustyyliin kuuluvat maailmanmenon ihmettely ja pakolaisvirrasta kirjoittaminen Hikipediaan.[18]

ISIS vahvistaa asemaansa Euroopassa[muokkaa]

Tuskin on olemassa sotia ja vallankaappausyrityksiä, joiden jäljiltä väkeä ei menisi maan alle. Paperittomien ja käännytettyjen turvapaikanhakijoiden lisäksi (ja heidän seassa) on Eurooppaan jäänyt monia ISIS-taistelijoita suojelemaan heidän kansallisia ja alkukantaisia rajoja Etelä- ja Länsi-Euroopassa. Joskus erimielisyyksien kuilu on ollut kantaväestön kanssa liian suuri, joka on ajanut ISIS-taistelijat tekemään terrori-iskuja saadakseen lisää läheisyyttä paikallisten kanssa.

Katso myös[muokkaa]

Loppukevennykseksi perussuomalaisten julkaisema inspiroiva ja ajankohtainen sitaattikuva

Viitteet[muokkaa]

 1. Vaikkakin Suomen valtakunta ulottui Vienanlahdesta Laatokkaan
 2. Lue yhden sotalapsen tarina!
 3. Tästä ilmenee, kuinka pakolaiset ovat aina hyödyntäneet rappiolla olevia maita. Esim. 90-luvulla kommunismin raunioittama Itä-Eurooppa ja Neuvostoliitto
 4. Sivistyksessä aukko? [1]
 5. Tosin onhan se hyvä että ihmiset työllistyy, tavalla tai toisella
 6. Paitsi Puola oikeistolehdistöineen
 7. Todellisuudessa maahanmuuttajat tekivät rikoksia vain puolet ilmoituksia vähemmän
 8. Eivät suomalaiset työperäiset maahanmuuttajat saaneet 60-luvun Ruotsista mitään vertaistukea, vaan heidän piti hankkia elantonsa itse!
 9. Mikä ei sopinut heidän makuunsa
 10. Ainakin Eurooppaan turvapaikanhakijat ovat tulleet vapaaehtoisesti, toisin kuin Yhdysvalloissa...
 11. Adolf Hitler, Er ist wieder da, 2015
 12. Ihan totta!
 13. Näissä piireissä on tapana sortua Donald Trumpin ihailuun
 14. Mikä on ristiriidassa feminismin kanssa
 15. Loldiers of Odin ottaa kantaa perheväkivaltaan
 16. Mm-m
 17. Ehkä se on hyvä asia, että tiedetään keitä aiotaan hakata seuraavaksi
 18. Ken kirjoittaneekaan?