Kofi Annan

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Herra Annan kuultuaan ettei hänen keittämänsä kahvi ollutkaan kovin hyvää.

Kofi "Coffee" Annan oli ensimmäinen afroihminen YK:n pääsihteerikkönä. Hänen vaativiin tehtäviinsä kuuluivat muun muassa konekirjoitus, kahvin keitto ja puhelinvaihteen hoitaminen. Kopiokoneen käyttö ja kahvin keitto tuotti paljon vaikeuksia Kofi Annanille, mistä johtuen Kofi sai nimestään huolimatta osakseen kansainvälistä kritiikkiä. Muun muassa George Bush vanhempi on todennut, että sumppi oli huonoa. Kofi onkin monasti ottanut yhteen USA:n kahviasiantuntija John Boltonin kanssa. Kansainvälinen painostus johti lopulta USA:n eroamiseen YK:sta vuonna 1995, mistä Kofi oli vain hyvillään, sillä George oli haukkunut hänen kahvinkeittotaitoaan. Muutenkin Kofi on hyvin herkästi loukattavissa.

Kofi oli keskeinen henkilö vuoden 2000 niin sanotussa kopiokonekriisissä. Muina osapuolina olivat Unesco-osaston Elina, Eurooppa-yksikön siivoja Harri sekä europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, joka luuli kopiokonetta faksiksi. Kofi on myöhemmin kommentoinut, ettei paperin juuttuminen kopiokoneeseen ollut hänen vikansa ja että niin voi käydä kelle tahansa.

Kofi valittiin YK:n pääsihteeriköksi vaativien ja pitkällisten valintakokeiden jälkeen. Hänen ällistyttävä kirjoitusnopeutensa (keskimäärin noin 18 merkkiä minuutissa) soi hänelle paikan maailman kalleimpana sanelukoneena.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.